Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Bruselský lid promluvil: Za vším hledej Putina! Nejhorší zbraň je Slovo. Je třeba všechny umlčet – pak bude euroráj na zemi. Znárodnit, zdanit a ty správné hochy naopak dotovat. Koupel v ledovém potu

Bruselský lid promluvil: Za vším hledej Putina! Nejhorší zbraň je Slovo. Je třeba všechny umlčet – pak bude euroráj na zemi. Znárodnit, zdanit a ty správné hochy naopak dotovat. Koupel v ledovém potu

1. 12. 2016

Tisk článku

Petr Hájek se usmívá nad šíleným strachem establishmentu a jeho mediálních poskoků u nás, v Evropě i v Americe – i s vědomím, že mají „červené tlačítko“ stále ještě v rukou

Je to kuriózní. Náš donedávna báječný, svobodný a demokratický západní svět se zničehonic jako by otřásá v základech. Má sice totální vojenskou převahu, vydává na zbrojení desateronásobně víc než zbytek států na planetě, svou technologickou a mravní převahou (lidská práva, gender, multi-kulti atd.) ční nad všemi jako obr – a přitom se třese strachy před svými vlastními občany.

Může za to prý jediný člověk. Všemocný ruský prezident Vladimír Putin: Chlapík se schopnostmi vpravdě pohádkovými. Zařídil Brexit, zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem, jeho magická propaganda vládne pomateným hlavám tu větší tu menší většiny občanů evropských států, rozkládá EU, a právě se chystá zmanipulovat rakouské, francouzské, německé a nizozemské volby – o těch našich ani nemluvě.

Na jeho kontě je ovšem také migrační invaze, protože nenechal padnout legálně zvoleného syrského prezidenta a vede úspěšné operace proti Obamovu Islámskému státu. V důsledku toho k nám prchají nebozí teroristé i jejich oběti z Američany osvobozeného Iráku, Sýrie, a ještě ne úplně osvobozených afrických zemí (našimi bratry ve zbrani – Saúdskou Arábií, Katarem a spol.).

Nevíte, čím to?

Jak se nám to mohlo přihodit?, ptá se zoufale politický a mediální establishment – toho času ve smrtelném ohrožení Putinovou „civilizační expanzí“. Europoslanec Jaromír Štětina, bývalý komunista a někdejší oddaný milec Sovětského svazu, má jako celý život jasno. Proto hloupějším západním kolegům v parlamentu (EP) vládnoucího bruselského lidu zjevuje velké bolševické pravdy: "Neuvědomujeme si, že slovo může být silnější než raketové systémy nebo stíhací letouny SU-25. Je to hybridní válka, kterou proti nám, proti Evropské unii, vede Kreml. Je to válka, ve které Kreml vítězí."

Takhle je to tedy! SLOVO je podstatou oné „hybridní války“, kterou „proti NIM“, elitám EU, vede ten ďábelský Kreml. Konečně soudruzi z Východu soudruhům ze Západu otevřeli oči. A poučení se probírají ze sna: „Ze zkušenosti ve střední a východní Evropě vyplývá, že Rusko začalo manipulovat informace a ovlivňovat média už mnohem dřív. Je to čisté pokračování metod a nástrojů používaných během studené války,“ říká A. Fotyga, předkladatelka návrhu zprávy EP o tom, jak se tomuto zákeřnému bombardování radioaktivními slovy bránit.

Jenže jak se ubránit, když i mezi sebou mají agenty Kremlu. Jako je třeba tenhle europoslanec Jan Keller. Hned spustil slovní bombardování, před kterým hrdinná Štětina tak naléhavě varuje. Tohle si dovolil říct: 

Jak je možné, že v dobách, kdy spolu soupeřily dva odlišné společenské systémy, si západní Evropa vystačila bez speciálních center, která občany brání před propagandou? Kdy vlastně lidé v Evropě natolik zhloupli, že se stali, bezbranní vůči lžím a manipulacím? Jak to, že bez výchovné práce odborníků na kontrapropagandu už nedokážou rozlišit pravdu od lži? A není chyba, že při tom všem mají pořád ještě hlasovací právo?“, ptá se Keller.

Čtěte ZDE: Německo opět na ceste k totalitě: Demokratická opozice pod těžkou palbou jako kdysi. Teror proti Alternativě stát nestíhá. Ústava je cár papíru - a všichni Merkelové tleskají. Bolševický vzor pro celou EU

Kdo a kde to vymýšlí

Zapeklitý problém. Zrovna včera ho zase řešili v diskusním klubu u vína (kdo by se slzou v oku nevzpomněl na normalizační diskusní pořad Pět u číše vína z těchže Kavčích hor) dnešní normalizační mudrci. Řeč šla o takzvaných konspiračních teoriích, jimž prý lidé stále více věří – a nikdo neví, proč. 11. zářím počínaje a tvrzením, že „globální oteplování“ je jeden velký podvod a nemravný astronomický byznys z našich daní (za to prý může nejvíce Václav Klaus) konče.

Moderátor se v tísni zeptal dokonce velkého filosofa (a ze stejně záhadných důvodů neúspěšného kandidáta Pražské kavárny na senátora za Prahu 6) Václava Bělohradského. Jestli snad on, světoběžník, by nevěděl, kde ty všechny nesmysly vznikají, a jimž lidé, navzdory usilovné práci „seriózních médií a novinářů“, stále více věří. „To máte jako s tím, kde vznikají vtipy,“ dí filosof. „No a kde vznikají?“ zablýskne v očích moderátorových naděje. „Nevím,“ přizná filosof a usrkne erárního vína.

Ta neznalost je skandální – ale to mu už hodný moderátor nemilosrdně do tváře nevmete. Je to přitom jasné. Vždyť o tom před pár dny rozhodl Evropský parlament – a to je nad zákon!

Všechny vtipy (zvláště politické), konspirační teorie a další propagandistické lži o naprosté odtrženosti západních elit a vládců od hloupého lidu, o zjevných podvodech a manipulacích – vymýšlí po večerech přece ďábelský Vladimír Vladimirovič. A pak je pouští do zdravého těla západní demokracie skrze injekční stříkačky „prokremelských webů“. A je tak rafinovaný, že je ani nefinancuje. A blahobytem zfetovaní lidé jim věří. Fuj!

Znárodnit, zdanit, dotovat!

To šíření je důležité. Putin do něj dokázal zapojit prý už i Facebook a Google. Tím hůř, že jde o nástroje vytvořené původně jako významné zbraně finančních globalistů Nového světového řádu (samozřejmě další Putinova konspirační kreace). Jenže soudruzi v Bruselu to odhalili – a šup, je tu další konference, co s tím. Zúčastnil se jí i vysoce ideově prověřený poněkud přestárlý svazák Jan Macháček z Lidových novin.

Pokud to také není konspirační teorie. Protože konferenční závěry, s kterými nás vzápětí prostřednictvím „tiskového orgánu“ svého seriózního zaměstnavatele Andreje Babiše seznámil, stojí za to. Nejlepší by prý bylo Facebook a Google zestátnit. Jenže to se prý asi nepodaří, „už proto, že tyto firmy jsou dnes tak bohaté a mocné, že se dokážou ubránit“.

„Pak jsou tu recepty o něco méně násilné, ale patrně stejně nerealistické. Zdanit Facebook a Google apod. zvláštní daní, která bude sponzorovat seriózní novinářský obsah (a nahrazovat tak ztráty klesajících nákladů LN, MfDnes, HN, Respektu atd., čili Dvě mouchy jednou ranou, pozn. PP). Nebo přimet tyto firmy, aby „dobrovolně" založily nadace, které budou dělat totéž. Zatlačit na tyto firmy, aby eliminovaly lživý, nenávistný a konspirační obsah (už se děje). Mnohem důležitější bude ale masarykovská drobná práce. Vzdělávání, které bude učit lidi, proč jsou pravda a fakta důležité, občanský žurnalismus, příspěvky posluchačů a čtenářů. Hlavně ale musí vzniknout hnutí mladých lidí, kteří budou muset vyrazit do terénu diskutovat s lidmi, již mají jiný názor.“

Čtěte ZDE: New York Times: Putin je Fašista! Manipulovat a lhát na plný úvazek. Jsou všichni právníci nacisté? Amatérská novinařina pro široké masy. Stává se západní propaganda odfláklou rutinou?

Pásová výroba pravdy

Pokud si teď čtenář myslí, že jsem si Macháčkova údernická slova vycucal z prstu jako hloupou karikaturu přestárlého svazáka z dob prezidenta Antonína Novotného, nemám bohužel, jak jej přesvědčit o opaku. Nedisponuji žádnou silou, kterou bych donutil příčetného občana, aby si Lidové noviny zakoupil a ověřil si to. Takového násilí ostatně ani nejsem schopen.

Podstatné je, že ONI to fakt myslí vážně. A stejně vážně se ptají, ČÍM TO, že jim téměř nikdo (kromě Kavárny a jejích štamgastů) nevěří už ani dobrý den. Vůbec netuší, že si sami na to dávají denodenně odpovědi svou „produkcí“ ve všech těch Českých televizích a spojených mediálních „(nad)národních podnicích“ – jež jsou jen variacemi na Macháčkovo lkaní a naříkání.

A tak raději dál píší nové a nové zákony, které budou špehovat internet, e-maily atd. ještě víc než dosud. Připravovaná norma o fantaskních „kompetencích“ českého vojenského zpravodajství je právě o tom. A dávají stamilióny eur (u nás zatím naštěstí ještě korun) na vytváření „center“, která mají posuzovat obsah nezávislých médií – a cenzurovat ho. Z nějakých důvodů mám dojem, že mezi ně nebude patřit třeba tato zpráva:

„Jakub Janda (proslavený homosexuální pornoherec, pozn. PP) z Evropských hodnot řekl Bildu, že německé volby budou jednou z hlavních událostí příštího roku, které se bude snažit sabotovat ruský prezident Putin.“ Už ale neřekl, jak na to arciďábel z Východu půjde. No... volby se obvykle sabotují tím, že k nim nejdete. Ze zprávy tedy vyplývá, že Vladimír Putin zřejmě nebude příští rok v Německu volit. To lze opravdu s vysokou pravděpodobností očekávat. Ano, tato zpráva je pravdivá.

Evropského bolševika nezměníš

Nepravdivá má naopak tuto podobu:

„Zpráva (ta již shora citovaná z Evropského parlamentu, pozn. PP), konstatuje, že ruská propaganda je součástí rozsáhlejší rozvratné kampaně vedené s cílem oslabit spolupráci a narušit nezávislost a územní celistvost Unie. Nepřítel falšuje dějiny a využívá ke své propagandě i školních osnov.

Při četbě zprávy, jako by se člověk vracel třicet a víc let nazpět. Mezi řádky čteme, že proti nepřátelské propagandě je nutno zdůrazňovat budovatelské úspěchy Unie a její nerozbornou jednotu. Až potud je všechno jistě v naprostém pořádku, o setrvalosti některých evropských hodnot zjevně nemusíme mít obavy. 

Zarážející však je, že se ve zprávě žádají nemalé finanční prostředky na zbudování center, která budou záludnosti propagandy odhalovat a bezbranné veřejnosti vysvětlovat, co si má myslet. Mimo jiné se zaměří na ty, kteří se „schovávají za svobodu projevu" a pod rouškou kritického myšlení šíří propagandu a dezinformace, které jsou v zájmu nepřítele.“

Čtěte ZDE: Slova která září: Kořeny civilizační krize. Ideologický boj, předsudky a obehrané písničky. Tři podmínky zdravého myšlení. Kněz zahanbuje autority. Obstojíme v zápase o všechno?

Jejich nepřítel má jméno strach

Jinak řečeno - notorického bolševika prostě novým kouskům nenaučíš. I když místo rudé dnes vyráží na zteč s vlajkou modrou a zednářských pěticípých hvězd má ještě víc než dřív. A kdopak že ta shora řečená slova (nebezpečnější než bombardéry, viz soudruh Štětina) napsal? Ano, opět ten zrádný europoslanec Keller, který si zjevně neváží astronomických bruselských příjmů a chce o ně přijít.

S touhle ho soudruh Sobotka příště na kandidátku ČSSD určitě nepřipíše. To by mu Mutti Angela neprominula. Leda, že už soudruh Sobotka nebude po příštích volbách (zmanipulovaných Putinem) kandidátky dělat. A že Kellerů v Bruselu ze všech ostatních zemí rapidně přibude. Protože možná už ani soudružka Angela... Raději nepokračovat, nebo nám Protiproud vypnou hned zítra.

V ledovém potu

ONI totiž opravdu nic nepochopí. Nemohou. Z definice otrocké povahy protektorátních poskoků. Ještě přidají pár zákonů, kterými budou vyhrožovat pokutami či dokonce vězením za „nesprávné názory“. Pravdivé slovo je ten „terorismus“, kterého se tak hystericky obávají a proti kterému bojují o život.

Mají ve skutečnosti jenom hrozný strach z těch, které po desetiletí podvádějí a ovládají, kterými manipulují, které (nejen) skrze obscénní – například ekologické – daně okrádají: Z obyčejných lidí. Na obzoru jejich nočních můr se již zcela reálně vynořují Trumpové, Hoferové, Wildersové, Le Penové, Okamurové (a možná i Robejškové).

Nechme je koupat se v tom ledovém potu. Jedinou správnou odpovědí na jejich vyhrožování, strašení vězením, špehování, na stamilióny pro jejich cenzory a pornoJandy je – nevšímat si jich. Nebát se jich. A jít k volbám – dokud je pod nějakou „lidskoprávní“ záminkou ještě víc nezmanipulují, nebo dokonce nezakážou.

Je samozřejmě jistota, že ani pak nepochopí, co se stalo. Ale to převlékání kabátů, které následuje, to bude zábava!

Tedy v případě, že nestačí stisknout záchranný „červený knoflík“ s nápisem VÁLKA.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky