Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Den rozhodnutí: Prezident USA se volí až dnes. Výhrůžky smrtí, demonstrace, zastrašování. Sbor volitelů pod tlakem. Chystá poražený establisment státní převrat? Trump burcuje zemi. Armáda v pohotovosti.

Den rozhodnutí: Prezident USA se "volí" až dnes. Výhrůžky smrtí, demonstrace, zastrašování. Sbor volitelů pod tlakem. Chystá poražený establisment státní převrat? Trump burcuje zemi. Armáda v pohotovosti.

19. 12. 2016

Tisk článku

Jan A. Mařenka se zatajeným dechem sleduje dění v zemi, která se před očima mění z údajné kolébky demokracie v otevřeně totalitní stát se vším, co k tomu patří: Jediná povolená ideologie, kontrola médií, cenzura, represe...

Zapomeňte na volby 9. listopadu, v nichž byl občany USA zvolen za prezidenta Donald Trump! O tom, kdo jím bude, se rozhoduje až právě v těchto okamžicích. Dnes hlasují o novém prezidentovi členové Sboru volitelů. Během jediného dne se může ze 130 miliónů voličů stát pouhý komparz.

Tento dosud nenápadný mezičlánek (538 členů) mezi voliči a Kongresem má moc, která je v kterémkoli demokratickém státě nevídaná: Může obrátit výsledek voleb naruby, odmítnout Trumpa a poslat do Bílého domu třeba Hillary Clintonovou, nebo nechat rozhodnutí o prezidentovi na Kongresu. Na Sbor volitelů byl proto v minulých týdnech vyvíjen nátlak, který nemá v dějinách USA obdoby. Výjimkou nebyly ani výhružky smrtí, zastrašování a vydírání.

Mainstreamová média sice intenzivně uklidňují rozbouřenou veřejnost, že volitelé budou určitě respektovat vůli voličů, protože se ještě nikdy nestalo, aby je zradili, ignorovali volební výsledky a rozhodli si zcela po svém. Právě proto je ovšem třeba být ve střehu – což je ale ostatně tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Volitelé jsou jen v některých státech vázáni zákonem, aby respektovali vůli voličů. I v případě porušení zákona však volitelům hrozí jen pokuta, a jejich hlasování zůstává platné. V jiných mohou zcela bez zábran volit, koho chtějí – třeba i kandidáta protistrany. Že je to absurdní? Taková je podstata americké demokracie.

Propaganda vytváří volitelům alibi

Establishment prohrál bitvu, ale ještě zdaleka ne celou válku. Volby "obyčejných" voličů 9. listopadu byla jen první epizoda války o Bílý dům. Druhým a rozhodujícím kolem je bitva o hlasy Sboru volitelů.

Propaganda mezitím šlape na plné obrátky a chrlí jeden "fake" za druhým: Volby prý ukradli ruští hackeři, které osobně řídil Putin ze své dači na Krymu. Musí to být pravda, protože to říká CIA, ačkoli pro to nemá jediný důkaz. Hackeři byli ruští, protože je řídil Putin, který je řídil proto, že byli ruští. Ze stejného důvodu, jak tvrdí CIA, nemohli být například z New Jersey, což vylučuje i možnost, že vlastně vůbec žádní hackeři nebyli a dokumenty o podvodech Clintonové předali WikiLeaks nespokojení členové Demokratické strany. Viz dosud neobjasněná vražda Setha Riche ZDE.

Je to prostě všechno čirá lež, ale co na tom. Média hrají tuto nechutnou primitivní partii především proto, aby vytvořili volitelům alibi, proč sesadit Trumpa. Vyrábějí volitelům výmluvu, proč zradit voliče. Vytvářejí virtuální realitu, v níž volit Trumpa se rovná volit Putina.

Čtenářka Protiproudu Alena H., která žije v Kalifornii (a v primárkách volila Bernieho Sanderse, a poté proti Clintonové Trumpa) redakci napsala: "Zatímco se Američané věnují nakupování dárků, Národní výbor Demokratické strany, CIA, Hollywood a globální elita potichu a pilně pracují na svém super-plánu jak ukrást Trumpovi volby. Začalo to cenzurou médií, pak začali šířit 'fake news' propagandu (alternativní média = fake news - pozn. red.). Dokonce nastrčili past na alternativní média jménem 'Pizzagate'. Toho, kdo to začal rozkrývat, okamžitě zdiskreditovali a nazvali konspirátorem."

Clintonová jako klíčová součást této obludné hry se po volební porážce téměř neukazuje na veřejnosti, aby s tajným plánem nebyla spojována. Špinavou práci za ní odvádí odstupující prezident Obama, který již Rusku vyhrožoval odvetou za údajnou intervenci při volbách. Establishment rozhodně neprodá svou kůži lacino, tohle měly být jeho volby, vyvrcholení snahy o dobudování Nového světového řádu, na kterém elity pracovaly několik desetiletí.

Pod těžkou palbou je všech 306 republikánských volitelů, kteří by měli tradičně, tedy podle vůle voličů předat hlas Donaldu Trumpovi, neboť v jejich státech zvítězil. Letos je to jiné. Tito volitelé hlásí každodenní příval e-mailů, výhružné telefonáty, hrozby fyzické likvidace, vydírání.

Mezi Clintonovou a Bílým domem však stojí i po debaklu ve volbách stále jen křehká hradba. Tvoří ji pouhých 37 Trumpových volitelů, které potřebuje Clintonová za každou cenu přetáhnout na svou stranu. A vlastně ani to ne - stačí jen zařídit, aby nevolili Trumpa, jenž by pak nezískal 270 hlasů potřebných pro automatické zvolení (nyní jich má 306). O prezidentovi by pak rozhodoval Kongres.

Čtěte ZDE: Před velkou bitvou: Nezávislá média na internetu musí být zničena! Žijí trolové v Rusku, nebo v Americe? Miliardy dolarů - a přesto oficiální propaganda nefunguje. Temné dunění začalo již 11. zářím. Vypnou nám internet?

Lednové překvapení

Pod okny jejich domovů a před volební místností, odkud budou dnes (19. prosince) posílat hlasy do Kongresu, probíhají establishmentem a Sorosem (což je jedno a totéž) placené demonstrace, v nichž převažují ženy. Nad hlavami demonstrantů vlají transparenty s nápisem: "Volitelé! Zbavte nás Trumpa!"

Miliardář Soros, který byl štědrým sponzorem kampaně Clintonové, prý platí těmto demonstrantům 35 dolarů za hodinu. Musí to však být aktivní účast, demonstraci nelze jen "odchodit". Placený demonstrant musí křičet předem schválená hesla, mávat transparentem, pálit americkou vlajku a podobně.

Obrovskému tlaku čelí především volitelé státu Texas, kde také zvítězil Trump. Je jich 38, tedy přesně tolik, aby establishment (Clintonová) pouze s jejich pomocí zvrátila volební výsledek. V Texasu navíc mohou volitelé zradit voliče zcela beztrestně, nehrozí jim za to ani pokuta. Senátor Texasu Ted Cruz navíc patřil v primárkách mezi největší soupeře a kritiky Trumpa.

Na dnešním volebním shromáždění texasských členů Sboru volitelů to dnes nebude tradiční předvánoční pohoda s čajem a sušenkami - Je očekávána bouřlivá diskuse s nejistým výsledkem. Pokud se všichni volitelé státu Texas společně rozhodnou nevolit Trumpa, prezidentkou USA se může stát Clintonová - nebo kdokoli jiný.

Jeden volitel - a ne ledajaký - z Texasu již prohlásil, že Trumpa volit nebude. "Ústava mi dává právo hlasovat podle svého svědomí. Hlasovat tak, co je podle mého názoru pro mou zemi nejlepší. A to je, aby se Trump nestal prezidentem Spojených států," řekl texaský republikánský volitel Christopher Suprun deníku New York Times, který jeho postoj zveřejnil jako úvodník.

Suprun sloužil po teroristických útocích 11. září jako hasič - údajně na místě pádu třetího uneseného letadla na Pentagon. Tedy: americký hrdina, náš vzor, včera statečný hasič, dnes osvícený volitel, naslouchá hlasu svého svědomí - a nevolí Trumpa. Jak se ochotně svěřil, pošle hlas Johnu Kasichovi, který v republikánských primárkách vyhořel (navzdory nulové šanci se držel zuby nehty díky nečekaně štědrým sponzorům - podle některých spekulací těch, napojených na Demokratickou stranu, Sorose a "proslavenou" Nadaci Clintonových).

Čtěte ZDE: Zpráva CIA z blázince: USA prý napadla cizí mocnost. Zrušte výsledky voleb a vyhlašte Rusku válku! Agónie establishmentu v přímém přenosu. Pro velký úspěch již brzy také v ČR ministerstvo Pravdy

Zrada a válka

Příklad hasiče Supruna je přesně to, oč establishmentu jde - Není nutná "totální zrada" - tedy volba Clintonové. Stačí "malá zrada" - tedy nevolit Trumpa. 38 takových "malých zrad" a o prezidentovi bude rozhodovat Kongres. Mezi kandidáty na prezidenta se pak podle ústavy ocitne i ten, kdo skončil u volitelů na třetím místě, tedy kromě Trumpa a Clintonové to může být například Kasich - pokud budou i další volitelé, kteří čtou New York Times, následovat příkladu nevěrného hasiče.

Trump mezitím objíždí státy, ve kterých zvítězil. Jeho shromáždění na turné napříč USA (Thank you tour) mají obrovský úspěch mezi voliči. Ti však už do volebního výsledku nemohou promluvit, a oněch 306 hlasů volitelů, které Trump díky jejich podpoře získal, se může velmi snadno stát bezcenným cárem papíru.

Hlasy volitelů budou odeslány do Senátu, který ovšem zveřejní výsledek až 6. ledna. Není vyloučeno, že se tak dočkáme šokujícího "lednového překvapení". A bude ještě větší, než bývají proslulá předvolební "říjnová překvapení" - protože toto bude nevratné.

Datum 6. ledna se nikoli jen mimochodem podivuhodně kryje s termínem vylodění čtyř tisíc amerických vojáků v Německu, odkud se rychle přesunou do Polska k ruským hranicím. Tam, kde před pěti měsíci probíhaly největší manévry NATO v historii a jichž se zúčastnilo 32 tisíc vojáků.

Demokracie jako špalek kebabu

Americká demokracie připomíná špalek kebabu, ořezávaný až na tyč, kterou pak možná dostanou přes záda ti, kdo volili "politicky nekorektně" Donalda Trumpa. Jakkoliv se může zdát zvláštní, že je v demokratické zemi možné, aby se prezidentem nestal ten, koho zvolili voliči, americká ústava, prý nejdemokratičtější na světě, to umožňuje.

V normálním demokratickém státě by ostatně nemělo být možné ani to, aby establishment ovládal média – a přesně to se v těchto volbách v USA stalo, když mainstream rozpoutal proti Trumpovi gigantickou a bezprecedentní pomlouvačnou kampaň.

Současně nabývá obřích rozměrů cenzura. Alternativním webům jsou vypínány reklamy, portál Breitbart News (nejbližší Trumpovi) by stažen z Facebooku, ve vážném ohrožení je celosvětově známý portál InfoWars. Byl přijat zákon, přezdívaný Ministerstvo Pravdy, který je namířen proti webovým portálům údajně šířícím "nenávist" - což ovšem kupodivu není to, co šíří proti Trumpovi mainstream.

V demokratickém státě by také nemělo být možné, aby ho ve skutečnosti ovládala jedna strana – a přesně to se dělo v USA během posledních dekád, když dvě strany předstíraly soupeření, ale obě byly řízeny stejnou elitou. V demokratickém státě by přece neměla být ani jediná establishmentem prosazovaná ideologie – a tou je v USA "posvátná politická korektnost", za jejíž porušení jsou občané trestáni například vyhazovem z práce.

To všechno - a mnohé další - je teď díky Trumpově vítězství v "ohrožení". Třeba i bolševická "zelená" ideologie takzvaného globálního oteplování způsobeného člověkem. Ale především to nejdůležitější: "Nebezpečí", že se uklidní vztahy s Ruskem a válka, která se již zdála nezvratnou, naplno nepropukne.

Čtěte ZDE: Husajn Obama posílá další vojáky k ruským hranicím: Chce vyprovokovat válku dřív, než se Trump stane prezidentem? Pro jaké instrukce si jel Stropnický do Washingtonu? Pozornost veřejnosti pohltí Vánoce...

Volební pachuť

Pokud volitelé zradí své voliče, s největší pravděpodobností dojde k masovým nepokojům. Pak bude zasahovat Národní garda a armáda. Země se ocitne ve stavu, kdy bude třeba volbu prezidenta odložit. Prezidentské pravomoce přejdou na Kongres, který bude mít absolutní kontrolu nad tím, kdo se stane prezidentem USA. Že v něm mají mírnou převahu republikáni nic neznamená. Vždyť nejméně polovina z nich opakovaně poslala Trumpa do horoucích pekel.

Když už nic jiného - vedlejším produktem snah establishmentu o ukradení voleb voličům je dojem, že Trumpovo vítězství bylo vlastně jaksi nelegitimní, nečisté, podezřelé, a že to byl vlastně celé podvod. A taková bude i jeho vláda - což je příprava na další bitvy této války, která neskončí ani Trumpovou inaugurací 20. ledna. Pokud k ní vůbec dojde.

Establishment jako by nepochyboval, že mu plán na odstavení Trumpa vyjde. Ostatně – Proč by ne? Clintonová už ukradla volby svému soupeři z primárek senátoru Sandersovi, tak proč ne i Trumpovi?

Čenářka Protiproudu (již citovaná Alena z Kalifornie), na závěr svého dopisu položila otázku, která velmi výstižně shrnuje situaci: "Pokud konečný výsledek voleb závisí na rozhodnuti nějakých zkorumpovaných zrádců amerického lidu, k čemu tedy ty volby vlastně jsou?"

Přes propast dějin jí možná již dávno odpověděl jeden z nejslavnějších amerických spisovatelů Mark Twain svým známým výrokem: "Kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zrušili."

Můžeme toho být svědky právě dnes.

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky