Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
10 podivných katastrof: Postihly USA vždy poté, když nechaly na holičkách Izrael. Koleduje si Obama o další? Má to být součást jeho zběsilého odkazu? Počká osud na Trumpa, nebo udeří?

10 podivných katastrof: Postihly USA vždy poté, když nechaly na holičkách Izrael. Koleduje si Obama o další? Má to být součást jeho zběsilého odkazu? Počká osud na Trumpa, nebo udeří?

30. 12. 2016

Tisk článku

Jan A. Mařenka se pozastavuje nad tím, proč vždy, když USA politicky zradily Izrael, následovala přírodní katastrofa, a láme si hlavu, jestli může být náhoda to, co se pořád opakuje - přestože šéfredaktor Protiproudu tvrdí, že náhoda neexistuje

Není obvyklé, aby odstupující prezident odcházel do politické říše stínů plný nenávisti, zloby a arogance. Aby se řídil heslem "Po mně potopa." Barack Hussein Obama je toho příkladem ze všech nejodpudivějším.

Čím dříve zmizí Obama v propadlišti dějin, aniž způsobí nenapravitelnou katastrofu, tím lépe. Jenže časový rámec je dán. Prezident Donald Trump bude jmenován až 20. ledna. Do té doby má "temný demokrat z Keni" - nositel Nobelovy ceny míru - čas, aby škodil. Což činí ze všech sil.

Putinova facka

Právě vypověděl pětatřicet ruských diplomatů (údajná odveta za ničím nepodložené tvrzení o Putinových hackerech, kteří prý skrze WikiLeaks poškodili Clintonovou, neboť zveřejnili její podvody). Chce tak co nejvíce vyhrotit beztak napjaté vztahy s Moskvou a vytvořit Trumpovi co nejtěžší pozici při jeho avizované změně kursu směrem k uklidnění a spolupráci.

Reakce Vladimíra Putina je drtivá: Žádné "reciproční" vypovězení amerických diplomatů, nýbrž pozvání jejich dětí na oslavy Nového roku do Kremlu. Větší facku a výsměch hysterický černoch z Bílého domu zatím asi nedostal. Jenže Obamovo běsnění se netýká jen "odvěkého" rivala a soupeře, ale také nejbližších spojenců.

Zrada

Svůj klíčový kousek předvedl Obama těsně před Vánocemi, kdy ze zákulisí zařídil, aby Rada bezpečnosti OSN spáchala - z pohledu Izraele - nejhorší zradu všech dob. Odsoudila totiž izraelské osady na západním břehu Jordánu a postavila je mimo zákon. Rezoluce naléhá na Izrael, aby okamžitě ukončil veškeré osídlování na okupovaných palestinských územích, včetně východního Jeruzaléma.

"Máme informace, že za touto zradou stála Obama administrativa, když tajně koordinovala ostatní státy, aby to prošlo," oznámil premiér Izraele Bejamin Netanjahu po hlasování OSN, ve kterém USA poprvé v podobné situaci nevyužily svého práva veta.

Čtěte ZDE: Trpké plody Studené války: Islámský blok válcuje OSN. Od kolonií k Arabskému jaru. Kterak UNESCO odepřelo židům Zeď nářků. Západ dřepí v jámě. Poučení z krizového vývoje: Ignorovat nebo vystoupit?

Trump: Nechte ho blbnout a počkejte

Každý nový člen vlády, kterého Trump jmenuje, budí v hlavních médiích povinné zděšení: "To je Trumpastrofa!", "Kabinet bílých sexistů!" nebo "Zachraň se, kdo můžeš!" volají média, zdiskreditovaná podvodným přístupem k realitě. Úplně největší pozdvižení ale vyvolalo jméno David M. Friedman, kterého si Trump vybral za nového velvyslance USA v Izraeli.

Jmenování velvyslance Friedmana je razantním tahem Donalda Trumpa s důsledky, které se zatím jen nejasně rýsují v mlze. Friedman, židovský právník a dlouholetý Trumpův přítel, nechce kompromisy mezi dvěma znesvářenými státy. Chce Velký Izrael. Chce židovské osady na Západním břehu Jordánu. A jako velvyslanec prý nebude sídlit v Tel Avivu, nýbrž v Jeruzalémě! Tento přístup staví na hlavu dlouholeté marné snažení USA najít kompromisní řešení, jehož projevem bylo mimo jiné udělení Nobelovy ceny míru teroristovi Arafatovi.

Když rada OSN pod zákulisním tlakem USA den před Vánocemi schválila rezoluci, že jsou izraleské osady na Západním břehu Jordánu nezákonné, vyzval Trump Izrael ke klidu: "Vyčkejte, až budu prezident, najdeme řešení."

Trump volbou Friedmana jasně ukázal, jaké řešení si představuje. To však nijak nezmenšuje rozhořčení, které Spojené státy v Izraeli vyvolaly. Neomlouvá to ani fakt, že USA nejspíše nešlo o židovský stát jako takový, ale poněkud infantilní Obamovu pomstu "na poslední chvíli" premiéru Netanjahuovi, kterého osobně nenávidí.

Hospodin, nebo tajná služba Mosad?

Ostatně, v parlamentních volbách věnoval tajně izraelské opozici skrze ministerstvo zahraničí několik stovek tisíc dolarů z daní amerických poplatníků. Udělat něco takového třeba Vladimír Putin vůči Donaldu Trumpovi, už by se nejspíše otevírala sila s mezikontinentálními jadernými střelami.

Je tu však jedna okolnost, ze které tak trochu mrazí: Během posledních dekád platí podivné pravidlo: Vždy když se USA pokusily POLITICKY oslabit Izrael, následovala PŘÍRODNÍ katastrofa, která zasáhla USA.

A platí to i naopak. Písmo praví, že Bůh prý bude žehnat těm, kterým požehnal Izrael a budou prokleti ti, kteří Izrael proklínají. Když USA zablokovaly v září 2015 v OSN podobnou rezoluci předloženou Francií, následovalo 15 měsíců, které nakonec vyústily ve zvolení Donalda Trumpa prezidentem.

Teď ovšem Obama vrazil Izraeli nůž do zad. Zde je deset největších katastrof, které vždy následovaly, když Spojené státy nechaly svého hlavního spojence na Blízkém východě na holičkách.

Čtěte ZDE: Atlasová bitva o Jeruzalém: Ani nahá ani oblečená ministryně rozhodla šalamounsky. Jeruzalém ano, ruský Krym ne? Příkladné odhodlání demonstrantů. S Izraelem na věčné časy proti všem!

1) Neštěstí v atomové elektrárně (1979)

Příčina: Prezident Carter odmítl 22. března 1979 vetovat rezoluci proti Izraeli. Čtyři dny poté, 26. března, přišel Izrael na základě vynucené dohody o velké území.

Důsledek: O dva dny později, 28. března, došlo k největší katastrofě v atomové elektrárně v USA v historii. V Pennsylvánii se roztavil druhý jaderný reaktor. Americký Černobyl. Bylo zamořeno okolí neznámého rozsahu. Počet obětí neznámý. Havárie vedla k dočasnému zastavení rozvoje jaderné energetiky v USA.

2) Dokonalá bouře (1991)

Příčina: Prezident George "Dalbjů" Bush na konferenci v Madridu řekl zástupcům Izraele, že "kompromis" je jediná cesta k míru.

Důsledek: Bouře, přezdívaná "perfektní" udeřila o stovky kilometrů jinde, než předpokládali experti. Katastrofa obrovských rozmětů takřka sovnala se zemí Bushovo rodiště Kennebunkport ve státě Maine. Škody na lidských životech neznámé.

3) Hurikán Andrew (1992)

Příčina: Konference OSN se přesunula z Madridu do Washingtonu, což znamenalo výsměch státu Izrael při jeho snahách o uchování existence a samostatnosti.

Důsledek: Na pobřeží USA udeřil Hurikán Andrew, nejničivější přírodní katastrofa v moderní historii země. Zemřelo 65 lidí, bylo úplně zničeno 25 tisíc domů a dalších 100 tisíc vážně poškozeno.

4) Zěmetřesení v údolí San Fernando (1994)

Příčina: Prezident Clinton se 16. ledna 1994 setkal se syrským prezidentem Asadem, aby si promluvili, jak zařídit, aby se Izrael vzdal Golanských výšin, které okupuje od Sedmidenní války.

Důsledek: Při zemětřesení v Kalifornii, jednom z nejhorších v historii USA, zahynulo v údolí San Fernando 54 lidí. Škody šly do miliard dolarů.

5) Kauza Lewinská (1998)

Příčina: Dne 21. Září 1998 přijel izraelský premiér Netanjahu do Bílého domu, ale dočkal se velmi chladného přijetí. Prezident Bill Clinton a ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová s ním odmítli jít na oběd.

Důsledek: Ve stejný den vypukl skandál s Monikou Lewinskou, ze kterého se Bill Clinton už nikdy nevzpamatoval, a otevřel jeho další kauzy sexuálního zneužívání.

6) Hurikán Georges (1998)

Příčina: Dne 28. září 1998 dokončila ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová plán, který by pro Izrael znamenal ztrátu takřka čtvrtiny území zvaného Judea a Samaří, což je biblický název pro západní břeh Jordánu.

Důsledek: Týž den udeřil v Mexickém zálivu hurikán Georges. Zahynulo 604 lidí. Šlo o druhý nejničivější hurikán v dějinách (ten nejhorší byl již zmíněný Andrew, který udeřil o pár let dříve).

7) Tornádo v Oklahomě (1999)

Příčina: Jásir Arafat měl 3. května 1999 konferenci na téma Vznik státu Palestina s hlavním městem Jeruzalémem.

Důsledek: Ve stejný den udeřilo na USA největší tornádo v dějinách, prohnalo se státy Oklahoma, Texas, Nebraska a Arkansas. Zahynulo 36 lidí, bylo zničeno 8 tisíc domů.

8) Shluk 412 Tornád (2003)

Příčina: Tehdejší velvyslanec USA v Izraeli Daniel Kurtzer představil 30. dubna 2003 premiérovi Arielu Sharonovi plán Roadmap for peace, který měl vyřešit iraelsko-palestinský konflikt na úkor Izraele.

Důsledek: Během příštích sedmi dnů udeřilo na USA 412 tornád různého rozsahu. Šlo o největší shluk tornád v historii.

9) Hurikán Katrina (2005)

Příčina: Prezident George W. Bush přesvědčoval v srpnu 2005 Izrael, aby stáhl své osadníky z pásma Gazy a nechal celé území Palestině.

Důsledek: Hurikán Katrina způsobil 29. srpna 2005 obrovské škody na jihu Spojených států. Rychlost větru dosahovala na moři až 280 km/h, na pevnině kolem 250 km/h. U New Orleansu se protrhly ochranné hráze a město zcela zaplavila voda z oceánu a blízkého jezera Pontchartrain. Počet obětí se odhaduje asi na 1300. Jde patrně o vůbec největší katastrofu způsobenou atlantickým hurikánem.

10) Tornádo ve městě Joplin

Příčina: Prezident Obama oznamuje 9. května 2011 Izraeli, že se musí vrátit k podobě hranic před rokem 1967, čímž se z pohledu Izraele postavil na stranu Palestinců.

Důsledek: O tři dny později zahynulo při úderu tornáda ve městě Joplin 58 lidí.

Obamovu "zradu na rozloučenou" na zasedání Rady bezpečnosti OSN vnímá Izrael jako dosud největší podraz svého nejdůležitějšího spojence.

Naplní se pravidlo, nebo už také "osud" očekává nedočkavě Trumpovu inauguraci - a bude shovívavější?




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky