Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Past (zatím) nezaklapla: Podvod se sociálním bydlením. Nejdříve cikány, poté imigranty do každé obce. Rozumný Babiš versus sebevrah Sobotka. Zakažme financování neziskovek ze zahraničí!

Past (zatím) nezaklapla: Podvod se sociálním bydlením. Nejdříve cikány, poté imigranty do každé obce. Rozumný Babiš versus sebevrah Sobotka. Zakažme financování neziskovek ze zahraničí!

17. 1. 2017

Tisk článku

Pavel Kopecký komentuje rozhodnutí vlády odložit zákon o sociálním bydlení a marně hledá u naší politické reprezentace náznak odhodlání posvítit si na neziskový sektor po vzoru maďarského premiéra Orbána

Parlamentní volby se blíží, proto většinové mínění veřejnosti nemohou politici (na pár měsíců) ignorovat. Způsobilo to mimo jiné "uklizení" ministra Dienstbiera a tím částečné oslabení neobolševické kliky v sociální demokracii. Tento týden utržilo toto vlivné neziskově-revoluční křídlo ve vládě další tvrdou ránu. Vlajková loď socialistů, za níž prohlásil premiér Sobotka zákon o sociálním bydlení (který připravovali ruku v ruce ještě Jiří Dienstbier s ministryní Michaelou Marksovou), vládou neprošel.

pp

Past na demokracii

I přes masivní nátlak neziskovek se sociální demokracii nepodařilo přesvědčit ministra financí Babiše, aby souhlasil s takovouto distribucí moci do rukou aktivistů a pokrokářů. Odložení zákona by mohlo přinést naději, že se tento výdobytek do konce volebního období nepodaří prohnat legislativním procesem.

V případě, že by se ministři za ANO, k nimž se na koaliční radě později přidali i někteří lidovci, proti zákonu nepostavili, znamenalo by to zásadní průlom do zastupitelské demokracie v naší zemi - a toho si byli také předkladatelé dobře vědomi. Proto ten lítý boj.

Za nevinně vyhlížejícím zákonem se ve skutečnosti skrývá past, která by zbavila kompetencí volené zástupce občanů v jednotlivých obcích, aby nadále mohli rozhodovat o tom, koho ve svých obecních bytech ubytují. Návrh zákona o sociálním bydlení totiž zvýhodňuje ty, kteří nikde nepracují, neodvádějí žádné daně, flákají se na úkor daňových poplatníků a berou sociální dávky, které v kombinaci s dalšími výhodami mnohdy převyšují příjmy většiny řádných zaměstnanců veřejné i privátní sféry.

Čtěte ZDE: Nevládky vládnou: Prapory revoluce po celé zemi rozvinem. Jak sladké jsou neziskové zisky? Charitě je půl miliardy málo. Armády aktivistů mají nadnárodní matky. Kde se vzalo 2.000 imigrantů? Že nám o tom nic neřekli...

Babiš šlápl aktivistům na hračky

Po schválení zákona by těmto lidem, z nichž velkou část pochopitelně tvoří nepřizpůsobiví Romové, vznikl nárok na téměř bezplatné bydlení. Obce by měly povinnost vytvořit sociální byty na svém území. Fakticky by to znamenalo, že i do těch nejmenších vesniček, které nemají dosud to štěstí jako větší města - nevznikly tam dosud ghetta - by se nastěhovaly potřebné rodiny, a obec by jim ještě musela poskytnout zázemí. To vše povinně, bez možnosti, že by tyto "kvóty" na nepřizpůsobivé mohla obec odmítnout. Nemluvě o tom, že by se tak potichu mohly připravovat byty pro imigranty, které k nám chce hned po volbách establishment EU přesunout.

Právě tuto klíčovou část zákona ve vládě odmítl Andrej Babiš, čímž narušil celou konstrukci pasti: "Měl by o tom rozhodovat starosta obce, ten o tom má nejlepší přehled, kdo potřebuje sociální bydlení," míní ministr financí. 

Dienstbierovy a Marksové expertní týmy šly ale ve svém projektu ještě dále. Aby upevnili moc svých struktur a zároveň včlenili neziskový sektor do rozhodování, navrhli socialisté vytvořit jakýsi superúřad, jenž by rozděloval nepřizpůsobivé do jednotlivých lokalit, mapoval možnosti bydlení a sankcionoval neposlušné starosty obcí, kteří by se těmto úředníkům vzepřeli. I tento pilíř "bytové reformy" Babiš narušil: "Hlavně by se mělo definovat, kdo na to bydlení má nárok. Zřizovat nový úřad, aby to dělali úředníci z Prahy, je špatná cesta."

Nezisková mobilizace

Podle návrhu ČSSD nemělo jít rozhodně o žádné troškaření. V úřadu by byly zaměstnány stovky aktivistů, kteří by tak získali jednak skvěle placené posty, jednak značnou moc. Stali by se tak prakticky "kvótovým" dohlížecím orgánem, jak o tom sní představitelé EU, kteří by s tímto "ministerstvem pro vnitřní migraci" udržovali čilý kontakt. Je proto jasné, že kromě kvót o přerozdělování našich nepřizpůsobivých, by se vzápětí tento úřad zaměřil i na "dovoz" imigrantů přímo do obcí.

Pokud by se podařilo prosadit vznik úřadu ještě do konce volebního období Sobotkovy vlády, bylo by jeho zrušení obtížné, neboť by se na tyto úředníky-aktivisty vztahoval služební zákon, který prakticky neumožňuje státního úředníka propustit, a úřad tak zrušit.

Proto také byla vyhlášena za zákon doslova "nezisková mobilizace" a Kavárna vytáhla do boje s plnou polní. Na 80 organizací i známých "osobností" vyzvalo vládu, aby do konce ledna schválila návrh zákona o sociálním bydlení, jinak se podle nich nestihne do voleb prosadit.

Před Strakovou akademií pak demonstrovali aktivisté z hnutí Mít svůj domov, které sdružuje hned několik desítek neziskovek zabývajících se sociálním bydlením. Aktivisty před Strakovkou podpořili svojí přítomností i ministryně práce a sociálních věcí a místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová a Dienstbierův nástupce z ČSSD, ministr pro lidská práva Jan Chvojka.

Čtěte ZDE: Sociální inkluze již drtí rodiče i děti: Chcete vzdělané potomky nepostižené cikánskou šikanou? Na to rychle zapomeňte! Revoluční komanda zasahují. Ohavný boj o Krásnou Lípu. Hovory s Václavem Klausem mladším

Neziskovky na koni

Je třeba si v tomto kontextu znovu uvědomit, jakou roli v tom všem hrají neziskovky, luxusně placený katalyzátor současné společenské krize. Již dávno neplatí, že jde o hloučky altruistů pomáhajících potřebným. Většina velkých takzvaných neziskovek jsou těmi nejvlivnějšími a nejagresivnějšími lobbistickými zájmovými spolky, které se v politických kruzích pohybují.

Neziskovky prorostly médii, univerzitami, byznysem i politikou. Vytvářejí vlivné a neprostupné sítě. Pod jejich tlak se již dostávají i soudy. A při tom se stále prezentují jako šiřitelé dobra.

V Maďarsku si na neziskovky placené z kapsy George Sorose, kmotra všech těchto spolků v celosvětovém měřítku, rozhodl posvítit premiér Viktor Orbán. Jeho záměry posiluje vítězství Trumpa v USA a naděje na vítězství národních stran ve většině evropských států.

Jedná se o velmi důležitý krok, neboť Sorosovy neziskovky jsou přímo odpovědné za organizaci a řízení toku imigrantů do Evropy. Podle Szilárda Németha, viceprezidenta vládní strany "je třeba se Sorosovými neziskovkami zamést, neboť slouží globálním kapitalistům a zároveň posilují zničující ideologii politické korektnosti napříč národními státy." Již brzy proto začnou maďarští zákonodárci projednávat zákon, který by jim umožnil provádět v hospodaření neziskových organizací státní audit.

A další kroky proti těmto Pátým kolonám budou brzy následovat. Smrtící pro ně bude především zákaz jejich financování ze zahraničí - tak jako to udělali v Rusku. Ostatně tentýž zákon dávno platí i v našem největším vzoru - Spojených státech. A protože formálně je Brusel stále ještě také zahraničí, brzy by zůstaly na suchu. V Maďarsku možná.

Pud sebezáchovy

Tak daleko jako Orbán naši současní vládní politici ovšem jen tak nepůjdou. Naděje, že se podaří náš neziskovkami upletený nebezpečný zákon o sociálním bydlení zcela zablokovat, tu však je. Zůstává velkým otazníkem, zda může v rámci nějaké jiné budoucí politické reprezentace vzniknout skutečně racionální zákon o sociálním bydlení. Takový, který by řešil tíživou situaci skutečně potřebných. Nikoli "zašívárna" multikulturní levicové lobby coby beranidlo proti zbytkům zastupitelské demokracie v naší zemi. Ta právě na komunální úrovni ještě v mnohém vzdoruje - na rozdíl od úrovně celostátní.

Před blížícími se parlamentními volbami Sobotka a neomarxisté z ČSSD každopádně narazili na pragmatického Babiše a instinktivní obavy lidovců ze stále nespokojenějších voličů. Vypadá to, že jen ČSSD je ochotna spáchat demonstrativně politickou sebevraždu otevřeným zvýhodňováním problematických menšin a cílenou destrukcí zbývajících spořádaných komunit v naší zemi.

Se Sobotkou v čele ostatně ani nic jiného nelze očekávat. Pochopí to ČSSD ještě před volební popravou?

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky