Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Divoké protesty mnohé objasnily: Profesionální ženy řádily v ulicích. Přeškrtnuté mužské pohlaví: symbol pravdy a lásky? Monstrum na odstřel. Přistanou Američané - tentokrát už doopravdy - na Měsíci?

Divoké protesty mnohé objasnily: Profesionální ženy řádily v ulicích. Přeškrtnuté mužské pohlaví: symbol pravdy a lásky? Monstrum na odstřel. Přistanou Američané - tentokrát už doopravdy - na Měsíci?

23. 1. 2017

Tisk článku

Jan A. Mařenka naslouchal prvnímu prezidentskému projevu Donalda Trumpa a našel v něm náznaky, které přece jen ještě mohou zachránit náš nemocný západní svět před sebezničením

Taková to byla pěkná inaugurace! Trump pronesl skvostný projev a jeho odpůrci táhli ulicemi, rozbíjeli cihlami obchody, stavěli barikády a zapalovali auta. Za oběť jim padla například limuzína, která jim prý připomínala tu, v níž Trump přijel na inauguraci.

Policie zatkla "pouhých" 300 demonstrantů a "jen" dva policisté byli zraněni. Organizátoři protestů neskrývali své rozladění, že "to mělo být větší" a slibovali, že tohle je teprve začátek. A dodrželi slovo. Hned následující dny vyšly do ulic Washingtonu a měst po celých Spojených státech statisíce profesionálních žen, aby vyřvaly do světa své rozhořčení, že se prezidentkou USA nestala žena. Kupodivu to pokroková média neoznačila za "pohlavní rasismus". Čím to, že jim to uniklo?

Přeškrtnuté mužské pohlaví: symbol pravdy a lásky?

Snad proto, že to bylo právě ženské hnutí, na které Clintonová a establishment nejvíce spoléhali, a přizpůsobili mu celou volební kampaň? Hlavní motiv byl přece jasný: po černochovi žena. Politická korektnost, proti které se Trump úspěšně vymezil, měla celému plánu vytvořit ideologický rámec.

Ženy v ulicích proto nevolaly jen "Hanba Trumpovi," ale také "Ano potratům", "Ne bílým mužům", "Nechceme šovinistická prasata" a další láskyplné výroky, často doprovázené milými transparenty s přeškrtnutým pánským přirozením.

Trump a jeho oddaná manželka Melanie ztělesňují noční můru feministického hnutí - přesně tak to podle nich nemá vypadat. Muž, který dělá kariéru, a žena, která se stará o rodinu? No fuj!

Ženské protesty ukazují, co bylo skutečným záměrem Demokratické strany: rozdělení společnosti mezi zaktivované ženy a ponížené muže. Mezi zaktivované černochy (a hispánce) z hnutí Black Lives Matter a bílé obyvatele. Lze proto s pravděpodobností hraničíci s jistotou předpokládat, že pokud by ve volbách uspěla Clintonová, příští prezidentkou USA by se stala černoška.

Zatímco Trump ztělesňuje revoluci proti systém, právě probíhající vzpoura žen je kontrarevolucí. Miliardář Soros, který přišel podporou Clintonové o miliardy, pumpuje do protestů další stamilióny dolarů. Zatím nelze odhadnout, zda se po několika dnech tato jeho investice rozplyne, nebo naopak přinese zamýšlené temné plody "pravdy a lásky".

Čtěte ZDE: Donald Trump odstartoval: Řev zombií celého Západu dokládá, že skvěle! Soros dál chrlí dolary. Manifest kontrarevoluce bílých mužů a žen. Boj do statků a hrdel právě začal

Monstrum na odstřel

Trumpův inaugurační projev byl jedním z nejodvážnějších a nejlepších v americké historii: ostrý, přesný, vizionářský - a ve skutečnosti prodchnutý neobyčejnou pokorou před voliči a americkým lidem. Tedy vším tím, čím establishment na obou stranách Atlantiku pohrdá. Není divu, že v mainstreamu USA a Evropské unie vyvolal paniku: "On to snad myslí vážně!" Bouře reakcí z politicky korektního břehu se rychle proměnila v uragán. Kromě epitet jako "šovinistický", "sobecký" či "nacionalistický" se všichni shodli, že bude třeba se proti Trumpovi semknout.

Česká televize, zahalená do ostudného mraku "fake made in CNN", pojala volební kampaň jako otevřenou propagandu Hillary Clintonové a zneužila ji k zesměšňování a ponižování budoucího prezidenta Trumpa. Bylo to tak nehorázné a do očí bijící, že si toho všimla i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání - a varovně zvedla prst. V normální zemi by padaly hlavy, v České republice to zřejmě skončí obvyklou výmluvou. A ještě větším útokem na alternativní média, která se tohoto honu neúčastnila.

K přímému přenosu Trumpovy inaugurace si proto ČT přizvala přehršel odborníků, kteří jí měli poskytnout alibi, že tentokrát už je zpravodajství objektivní. Na obrazovce se sice objevili všichni, kdo mají na Kavčích horách "domovské právo", ale už nevybrala výlučně zaryté odpůrce Donalda Trumpa. I moderátor se (až na drobné výjimky) zdržel obvyklých "objektivních" poznámek jako "nebezpečný prezident", "islamofob" nebo "sexista". Přizvaní "experti" sice vesměs věděli, kdo je kdo, ale nenávist k Trumpovi jim přímo lezla z uší. Proto jim také uniklo to nejpodstatnější. To, co se u nás týká právě monstra zvaného ČT:

Zvolení Trumpa je zjevení. Přelom, ke kterému dochází jednou za několik generací. Prosadil se navzdory nenávistné kampani nevídaného rozsahu - organizované mainstreamovými médii (a to v Americe nemají žádnou "veřejnoprávní" televizi!). Vlastně prošel skrz tuto betonovou zeď, aniž by jí věnoval větší pozornost. Nakonec její moc využil ve svůj prospěch. Vnesl do veřejného prostoru energii, která byla naposledy patrná před více než půl stoletím - u J. F. Kennedyho.

Jenže: Na rozdíl od Trumpa, který byl veřejným nepřítelem číslo jedna – dokonce ještě větším než Kennedyho soupeř Nixon - měl JFK naopak absolutní podporu médií. Přesto ve funkci "vydržel" pouhé dva roky a 11 měsíců, než byl zastřelen v Dallasu. Jak dlouho zůstane naživu Trump je otázka, jejíž odpověď přinesou nejbližší dny - a doufejme i týdny, měsíce a roky.

První slova

Trumpova první slova ve funkci prezidenta USA zněla: "Hlavní soudce Robertsi, prezidente Cartere, prezidente Clintone, prezidente Bushi, prezidente Obamo, občané Ameriky a lidé celého světa, děkuji…"

Celý projev

Trump poděkoval nejprve soudci Johnu Robertsovi, který řídil akt přísahy, pak exprezidentovi Jimmy Carterovi, který skončil ve funkci takřka o dvě generace zpátky (1981), Bushovi, možná staršímu, možná mladšímu, a až pak, jářku, přichází na řadu Obama, tak nějak schovaný v houfu mezi Bushem a lidem celého světa.

Trump říká: "20. leden 2017 si budeme pamatovat jako den, kdy se vláda nad touto zemí vrací do rukou lidu." Což jinými slovy znamená, že předtím to nebyl lid, kdo vládl. Trump popsal zemi, kterou přebírá od svého předchůdce, jako rozkradenou, zmítanou chudobou a zločinem.

Dělám to po svém

Po projevu odletěl první černošský prezident Obama vrtulníkem do politického záhrobí za Hillary Clintonovou, kde ho, doufejme, čeká něco víc, než jen plácání po zádech, ale i historické zhodnocení toho, co spáchal. Už během Trumpova projevu zaznívala volání: "Hillary do basy" a kdo ví, jestli stejný osud nestihne i Obamu. Exprezident Bill Clinton vypadal patřičně zdecimovaně. Poprvé pookřál, když se objevila na pódiu Trumpova sličná dcera Ivanka.

Clinton pokukuje po Ivance

Po inauguraci odjel na Trump do Oválné pracovny, kde podepsal první dokumenty o změnách zpackané Obamovy zdravotní reformy. Přikázal také, aby se vrátila na své původní místo busta britského premiéra Winstona Churchilla, nechal vyměnit záclony, které již nejsou rudé, ale zlaté, a koberec.

Na plese si pak na pódiu zatančil s manželkou na píseň Franka Sinatry "My way" (Dělám to po svém). Už tehdy přišla ze Senátu zpráva, že byli schváleni první dva ministři Trumpova kabinetu. Ministr obrany Mattis i ministr pro vnitřní bezpečnost Kelly prošli hladce, první poměrem 99:1, druhý 88:11. Což je první signál, že by Senát nutně nemusel při každé příležitosti házet Trumpovi klacky pod nohy.

Hlavní bitva (jedna z mnoha) však teprve přijde. Všichni členové Trumpova kabinetu by měli být schváleni do konce ledna, včetně klíčového muže - ministra zahraničí Rexe Tillersona. Republikáni mají v Senátu mírnou většinu: 54 hlasů ze 100. Proti Tillersonovi panuje mezi republikány silný odpor, vedený šíleným rusofobem McCainem, hlavním lobbistou zbrojařského průmyslu.

Čtěte ZDE: Muž, který prošel zdí: Znamená Trump naději, že nevypukne válka s Ruskem? Česká Američanka nám napsala, jak Clintonová podváděla. Politické a mediální elity ještě stále v šoku. Pozve Trump Angelu do pánské šatny?

Tentokrát už doopravdy?

Trump převzal pověstný kufřík s kódy nutnými k odpálení amerických jaderných střel v okamžiku, kdy u ruských hranic stojí armády NATO připravené zaútočit. Pokud nový prezident dostojí svým volebním slibům, najde společnou řeč s ruským prezidentem Putinem a vyhne se tak bezprostřední válce, bude muset najít jiný způsob, jak nasytit zbrojařské koncerny. Obchod se zbraněmi je jedním z pilířů americké ekonomiky a mocných sil v pozadí politiky.

Není proto zřejmě náhoda, že Trump zmínil ve svém inauguračním projevu: "…Odhalíme záhady vesmíru…" Tato jako by "zasunutá" slova mohou být totiž možná klíčem k mnoha dveřím.

NASA s obrovským rozpočtem 20 miliard dolarů ročně bude potřebovat něco jiného na hraní, než je hledání důkazů k neexistujícímu globálnímu oteplování. Posílením vesmírného programu se vlk (zbrojní průmysl) nažere a koza (NASA) zůstane celá. A Trumpovi se opět trochu uvolní ruce.

Kdo ví, možná se dočkáme i toho, že americký astronaut přistane na Měsíci.

Tentokrát už doopravdy.




Tagy článku

Doporučujeme

Porada nepodvolených: Ze Západu jde jen síra a škleb. Nikdo neví, kdo je v pekle. Spor o Rajchla? Konečná válí! Nedělejme fauly. Jak debilizovat mladé? Rozpadne se EU sama, nebo jí k tomu musíme pomoci? Slovo je tu navždy

Porada nepodvolených: Ze Západu jde jen síra a škleb. Nikdo neví, kdo je v pekle. Spor...

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je tu opět inovace podvodů před prezidentskými volbami. Nejsi občan? No a co? Tady máš řidičák - a běž to tam hodit! Tam ilegálové. U nás Ukrajinci?

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky