Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
K čemu inspiroval televizní souboj s homosexuály u M. Jílkové, umělé záplavy v Poděbradech a český hlas z Austrálie o Václavu Klausovi
Popisek: Petr Hájek nad dopisy čtenářů | Autor: Žertovná koláž Ondřej Höppner

K čemu inspiroval televizní souboj s homosexuály u M. Jílkové, umělé záplavy v Poděbradech a český hlas z Austrálie o Václavu Klausovi

9. 6. 2013

Tisk článku

Petr Hájek Ve vašich dopisech z tohoto týdne dominovala pochopitelně témata povodní. Hodně reakcí jsem dostal také na problematiku zdraví (článek o Čínské studii atd.), ale tomu asi bude nutné vymezit celou jednu samostatnou Tea Party.

Pro tu dnešní vše překonaly reakce na čtvrteční televizní diskusní pořad Michaely Jílkové Máte slovo, ve kterém jsem měl možnost také debatovat. Telefonáty, maily, esemesky – vše se slilo v jeden velký proud podpory stanovisek,  které jsem spolu s dvěma dalšími kolegy hájil. Opravdu – nesouhlasné hlasy přišly zcela ojediněle a jistě nikoli náhodou vyjadřovány vulgárním a obscénním slovníkem, který na Protiproudu odmítáme. O čem to asi vypovídá?

pp

Konstatujme: Občas se stane, že i na ČT vznikne publicistika, která má smysl. Proti dlouhým hodinám tupého vymývání mozků v podání pana Moravce a spol. je to sice kapka v moři, ale Pán Bůh za ni zaplať.

pp

                                     Máte slovo - o osvojování dětí homosexuály

Dobrý večer,

právě jsem asi hodinu po shlédnutí pořadu Máte slovo - o osvojování dětí homosexuály. Nevěřil jsem vlastním uším ani očím. Vám i kolegům po stranách musím poděkovat, neboť vesměs sdílím vaše názory, ale hlavně jste mně opět potvrdil, že moje názory na danou problematiku jsou v pořádku.

Pro nás doma je homosexualita nemoc, a jak říká moje žena : chybí v tom ta vyváženost, mužská a ženská energie ... a nebo už někdo viděl dva jangy a dva jiny?

Nedá mi to a musím Vám opsat moje poznámky z papíru, které jsem si dělal během pořadu. Emoce mnou mávaly:

Láně - ukřivděná slečinka

Burešová - zhrzená žena, která bojuje pouze za svoji věc (tady by to bylo na delší komentář, už jen k tomu projevu její partnerky na konci pořadu, to byla síla)

Paggio – KO..T ale Ultra

Čunek - překvapil, dobrá práce

Hájek - málo prostoru na vyjádření celé myšlenky, jinak jednička

Klimeš - je to nemoc! souhlas, má přehled

ODS - paní Černochová - tak to bylo co? Jako předvolební výkřik do tmy? ( ale jak se holka umí představit pěkně, že? )

Tak to jen abyste znal hlas z lidu.

Přeji hodně sil do Vaší práce a života.

Martin Kadlec

Milý pane Kadleci,

děkuji za postřehy a hodnocení účastníků pořadu. Váš dopis jsem však vybral také kvůli poznámce o paní poslankyni Černochové. To opravdu  stojí za pár slov. Musím říci, že jsem ani nebyl překvapen, když jsem tuto „pravicovou političku“ uviděl v publiku na straně obhájců adopcí dětí homosexuály. Nepřekvapila mě ani tím, co říkala. Nepřekvapila mě, když po skončení pořadu se objímala s panem Paggiem, z oné „strany“, kterou si ODS a TOP 09 vytvořily poté, co rozebraly na součástky Věci veřejné, neboť neskákaly tak, jak si představovaly.

Paní Černochová je totiž typickou představitelkou oné „nové správné“ ODS, jak ji chtějí havlistická média. I proto je Občanská demokratická strana tam, kde je. A paní Černochová to skvěle ilustruje. Její názory a postoje jsou ještě kousek nalevo od toho, kde se kdysi pohybovala Unie svobody: Jsou především dokonale bezideové, konformní a především vzorně „politicky korektní“, tedy česky řečeno pokrytecké.

Přiznám se, že jsem ve studiu chvíli bojoval, zda se jí nemám zeptat, jestli se nechce dát přejmenovat z Černochové na „Afroamerickou“(politicky korektní termín pro černochy v USA). Pak jsem ale dospěl k závěru, že téma je příliš vážné, než abych je zlehčoval kvůli jedné nešťastnici, jejíž historickou rolí je – spolu s jí podobnými – přivést ODS do zapomnění.

pp

              Výzva Čechům! Odmítněte adopce dětí homosexuálům. Je to zvrácenost!

Vážený pane Hájku,

včera jsem sledovala pořad Máte slovo kde jste vystupoval jako odpůrce toho, aby homosexuální páry mohly adoptovat děti.

Jsem velmi ráda že jste tam byl vy, poněvadž argumenty pana Čunka a pana Klimeše mi nepřišly zdaleka tak logické a (v dobrém slova smyslu) přesvědčivé jako ty Vaše. Možná to bude tím že s Vámi naprosto souhlasím, nejen v tomto tématu.

Je mi 22 let a já i můj přítel považujeme homosexualitu za deviaci. Oba, pokud přijdeme do společnosti a vyjevíme tento názor, jsme- ne vždy- ale často odmítáni a považováni za divné lidi kteří "nejdou s dobou "!!Chápete tenhle komický pojem ?

Pozorně sleduji Váš portál Protiproud a děkuji, že se někdo konečně snaží podávat informace odlišné, než je mainstream, sama se velmi zajímám o " protiproudové" informace a o to jak fungují média a jaké informace nám podávají.

Bohužel, domnívám se, je nás takových méně než by se hodilo. Hltat mainstream je prostě mnohem jednodušší, než se zamýšlet, pátrat a analyzovat.

Přeji hodně zdaru při další práci na vašem webu! Zatím Vám tam posílám na podporu jen ty SMS, poněvadž jsem student, a to jestli přežiju nebo ne, záleží jen na mně.

S pozdravem

Anna Kloudová

Vážená a milá slečno Kloudová,

dopisy, jako je ten váš, jsou pro mě – a pro nás všechny v Protiproudu – opravdu vždy praménkem živé vody. Vím o tom, že mladých lidí vašeho typu je daleko víc, než běžně tušíme, ale bohužel také daleko méně než těch ze strany „revolučního pokroku“.

Důvod jste popsala přesně: „Hltat mainstream je prostě mnohem jednodušší, než se zamýšlet, pátrat a analyzovat.“ To se sice týká lidí všech sociálních a věkových skupin, ve vaší generaci jde však o opravdovou statečnost. Nepíšete o tom sice ani slovo, ale vsadil bych se, že máte pevnou kotvu svého života v našem Pánu Ježíši. Jde přece o centrální neuralgický bod našeho civilizačního problému: Ztráta kořenů, kotvy, ztráta víry – a tedy i racionálního smysluplného uvažování v horizontálním i vertikálním směru.

„Dejte mi pevný bod a pohnu vesmírem“, žádal starý filosof. Ten bod ve vtěleném Bohu lidstvo dostalo. Po dvou tisících letech se mnozí tváří, jako by o tom nikdy neslyšeli, pokud se Mu přímo nevysmívají. Vy nikoli. Proto soudím, že nemůžete jít jinudy než Jeho cestou. Mýlím se?

A již jenom stručně: Jste jednou z těch, kteří přispívají na provoz Protiproudu. Říkáte „jen“. Peníze, které posíláte, mají mnohem větší cenu, než si myslíte. V Písmu o tom existuje krásný příběh. Možná víte, na který myslím.

A konečně: Není pravda, že jestli „přežiju nebo ne, záleží jen na mně.“ Ve vašem případě, ani obecně. Vím, co chcete říci: Že se člověk má primárně umět postarat sám o sebe. To je nepochybně pravda, kterou většinu odnaučila zničující lež o „sociálním státu blahobytu“. Ale také platí, že když Bůh vidí naši snahu, slyší i naše modlitby a vždy pomůže. A stejně tak platí, že jsme tu kromě toho i my, vaši bližní, abychom si navzájem pomáhali. Abychom na sebe nezapomínali.

Zvláště pak na ty, kterým není lhostejné, v čem žijeme, v čem budou žít naše děti a vnuci. Jsem o čtyřicet let starší než vy – a přece vás cítím jako (nejen) generační sestru.

Buďte klidná. Sice to tak aktuálně nevypadá, ale nakonec bezpochyby zvítězíme. Vím to tak jistě, jako že je nade mnou živý Bůh. A když Bůh s námi, kdo proti nám?

pp

Povodně 2013 v Praze: Trapný souboj médií o politické body pro ODS či TOP 09. Co takhle raději rychle vztyčit obnovený Mariánský sloup?

Dobrý den vážená redakce,

vaši stránku jsem objevil sice teprve nedávno, ale přesto se na Vás s důvěrou obracím s dotazem. Inspiroval mne k tomu rozhovor s panem RNDr. Václavem Cílkem, ve kterém poukázal na skutečnost, že už dlouho nespatřil na žádné řece kdysi tak běžné zařízení jako je říční bagr, kterým správce toku čistil říční koryto. Někteří čtenáři si pamatovali říční bagry ještě v roce 1989. Nudná a jednotvárná práce bagru může nalákat spíše pár dětí než televizi, i náklady jsou asi menší než atraktivní výstavba často zbytečných protipovodňových zábran.

Při stavbě vltavské kaskády se její nutnost odůvodňovala mimo jiné i nutností bránit povodním. To podle mne, neodborníka, je možné jen, pokud není plná. Plná přehrada sice povodním zabránit nedokáže, je však zlatým dolem pro majitele okolních rekreačních provozoven. Vím z věrohodného zdroje o tlaku majitelů těchto zařízení na správce povodí, aby v nádrži byla udržována maximální úoveň bez ohledu na to, že by byla ohrožena základní funkce nádrže. Je to pro Vás, jako novináře jen námět, ale bylo by zajímavé zjistit, jaká úroveň hladiny se udržovala v jednotlivých přehradách vltavské kaskády od jejího postavení až do dnešních dnů. Upouštět přehrady v době, kdy začíná stoupat voda v řece má velmi malý efekt, ale velké následky. Má Povodí Vltavy smlouvy s majiteli rekreačních zařízení o výšce hladiny přehrady? Na toto téma jsem nic v televizi neviděl, v rádiu neslyšel a v novinách nečetl, možná proto, že jsem byl zaneprázdněn jinou činností.

Pokud jsou oblasti, kde záplavy nikdy nebyly a ani nehrozí, je možné je vyrobit uměle. Průkopníkem v tomto oboru je VAK Nymburk, správce kanalizační sítě v Poděbradech. Voda z kanalizace je elektrickými čerpadly přečerpávána do čističky. Systém nemá záložní zdroj a zřejmě ani havarijní klapku, kterou by bylo možné při nefunkčnosti systému vypouštět odpadní vodu do Labe. Proto kanální architekt zvolil naprosto geniální a neotřelý, ve světě i historii unikátní způsob likvidace přebytečné odpadní vody. Vypouští ji do domů, na dvory a zahrady obyvatel Poděbrad.

Nevím, zda by si tento nápad nezasloužil větší zájem médií, podporu a případně státní vyznamenání. Takový nápad a talent by neměl bez povšimnutí zapadnout. Poprvé to vyzkoušeli, asi náhodou, loni 28. července. Průtrž mračen spolu s výpadkem sítě se projevily nedostatečně, v našem suterénu jen pár centimetrů vody (v některých domech bylo však úplné boží dopuštění) a navíc asi po hodině zapnuli nečekaně elektriku, takže pokus se nepodařilo dotáhnout do zdárného konce.

Tuto neděli se VAK už na výpadek v dodávce elektřiny nespoléhal a vypnul při lijáku čerpadla na dobu asi šesti hodin. Nevím, jestli vypnul, ale čerpadla nešla, protože vody přibývalo. Posílám pár obrázků z úspěšného pokusu z domu, který v Poděbradech máme po rodičích manželky.

S pozdravem
ing. Jaroslav Němec
Pardubice

Milý pane inženýre,

děkujeme za dobrý typ, jinak váš text téměř nemá smysl komentovat. Hovoří za vše.

Je to trochu podobné, jako když ze všech stran, televizí a ostatních mainstreamových médií denně slyšíme a vidíme, jak se všichni starají, jak jedna ruka či hlava nezůstává v klidu, jen aby spoluobčanům postiženým záplavami pomohla.

Moji blízcí mají dům v Malé Lečici u Prahy. Vyplavila jim ho důkladně rozvodněná Kocába. Nemusela. Kdyby hasiči, kteří byli předtím na obhlídce, dali ke dveřím pár pytlů s pískem. Nedali.

Uprostřed vyčerpávajícího vyklízení následků velké vody přišla povzbuzující zpráva, že to ještě asi není vše, že je na začátku týdne možná čeká repete. Volali zoufale na všechny strany o pytle s pískem. Nepřivezli jim nic. Prý nejsou. Jestli chtějí, mohou si zajet do Prahy, do Holešovic. Vezli jste někdy osobním autem těžké pytle s pískem? Víte, kolikrát se musíte obrátit, aby to mělo smysl? A kdo má mezitím uklízet? A tak dále.

Chci tím jen říci, nemylme se. Tam, kde nejsou kamery, je jako obvykle všechno jinak.

pp

Bedřich Moldán a spol. využívají povodní a zase straší. Přinášíme nové informace o nebezpečí zelených teroristů pro naši planetu

Vážený pane Hájku,
vzhledem k naší minulé korespondenci ještě "mezi Hradem a podhradím" a řekněme poměrně vysokou úroveň názorové kompatibility, jsem se pochopitelně stal okamžitým pravidelným čtenářem vašeho webu.

Až doposud jsem neměl potřebu reagovat (neb jak říká Werich v pohádce o Nebojsovi "až dosud nebyl důvod ke stížnostem" :-) ), nicméně v článku "Bedřich Moldán a spol. využívají povodní a zase straší...." jsem narazil na jeden logiku znásilňující argument.

Jestliže rozumná část vědců a veřejnosti oprávněně tvrdí, že antropogenní vývin CO2 má zanedbatelný vliv na růst jeho obsahu v atmosféře, pak logicky dementní snahy v rámci Kjótského protokolu snížit produkci CO2 budou mít ještě zanedbatelnější (protože nepřestaneme CO2 produkovat jen ho globalističtí poskoci v EU chtějí snížit o, myslím, 20%) vliv na jeho případný pokles resp. zpomalení růstu. Z toho důvodu strašení, že jsme schopni způsobit "masové vymírání rostlin, řídnutí lesů, snížení výroby potravin a tím zvýšení jejich ceny", je stejná, s odpuštěním, blbina jako tvrzení, že CO2 je pro planetu jed.

Autor tohoto článku se dopouští stejné propagandistické manipulace jako jeho alarmističtí oponenti. Výrobu potravin ideologie globálního oteplování ovlivňuje podstatně drastičtějšími metodami a to osazováním zemědělské půdy "palivovými" plodinami na Katčinu biomasu či přísady do ropných paliv, resp. sázením stromů coby výrobců kyslíku a následné shrábnutí a odprodej uhlíkových povolenek (což je obojí, vzhledem k důsledkům, podobná zvrácenost jako byl holocaust) viz můj článek http://moucka.blog.idnes.cz/c/330066/Snizeni-populace-o-90-cil-globalni-oligarchie.html v němž jsou linky na zdroje informací. „Díky“ masivnímu osazování řepkou olejkou za chvíli nebudeme ani modrá ani zelená, ale žlutá planeta a budeme pomalu umírat hlady, ve Francii je touto plodinou osázeno již 30% veškeré obdělané půdy.

Chtěl jsem upozornit na onu drobnou nelogičnost v článku, protože naše kontrarevoluce si nemůže dovolit poskytovat globalistům jakýkoli protiargument, který by mohli využít na podporu a ospravedlnění svých ďábelských plánů.

Přeji vám hodně úspěchů ve vašem konání

S úctou

Jaroslav Moučka

Milý pane Moučko,

patříte k těm skvělým čtenářům, kteří o textech hlouběji přemýšlejí. V tomto případě však myslím, že jste smysl článku nepochopil přesně: V současnosti je kysličníku uhličitého v zemské atmosféře proti jiným historickým obdobím kriticky málo. Ten plyn je pro růst rostlin základní. Jestliže se jej pokoušíme ještě za neskutečných nákladů a chudnutí celých kontinentů uměle snižovat – pak ve spojení všech těchto faktorů lze očekávat další tragédie včetně nebezpečí hladu. To chtěl dle mého názoru básník říci.

Jinak s vámi však absolutně souhlasím. Narozdíl od ekologických alarmistů si „kontrarevoluce“ nesmí dovolit žádné nepřesnosti. Nemá to ani zapotřebí. Stačí vždy jen konstatovat absurdní stav. O to více děkuji za váš názor.

pp

                       Václav Klaus: Změna politiky bez výměny lídrů není možná! 

Vážený pane Hájku,

chtěl jsem vám poděkovat za vynikající čtení, které prezentujete online. Mám radost, že se někdo odváží nazývat věci pravým jménem a nestydět se stát za svými názory. Za to vám patří dík. Nemusím s vámi ve všem souhlasit, ale váš názor vždy potěší.

Reaguji na článek pana Václava Klause Žijeme v době drtivé převahy levicové, zeleno-socialistické ideologie.

Nemyslím si, že má pravdu. Ani levice, ani pravice už nic nekontroluje. Je to převaha ideologických idiotů, kteří se před ničím nezastaví. Mráz nemusí vždy přicházet z Kremlu. Existují i jiná místa. Celosvětová ekonomika, lépe řečeno problémy západní civilizace se nevyřeší tím, že se budou používat peníze chudých na záchranu bankéřů, aby ti dále mohli rabovat bohatství státu. Kdysi to dělala církev, dnes to dělá novodobé náboženství bank.

Ještě jednou vám děkuji.

Jirka Sahula

Australia

Milý pane Sahulo,

nejprve mi dovolte s radostí konstatovat, že na mapě kontinentů, odkud čtenáři Protiproudu píší, bylo právě zaplněno další „bílé místo“. Ale k věci:

Domnívám se, že nejste s Václavem Klausem v neshodě. Zkuste si jeho text přečíst ještě jednou. Právě v tom, že pravice o sobě téměř nedává vědět, že nedovede vítězící levici argumentovat a hlavně – nemá dost odvahy mluvit nahlas, vidí náš bývalý prezident a zakladatel ODS hlavní problém, z něhož se odvíjejí problémy další. Také ty, o nichž mluvíte. A rozhodně souhlasím, že dnes nám už dávno nehrozí „Mráz z Kremlu“, jak se snaží dokolečka opakovat mainstreamová média, aby si náhodou někdo nevšiml, že někdejší „Kreml“ se dávno přestěhoval na Západ.

Ostatně když sleduji „výkony“ některých super ekologických a politicky korektních politiků od vás, řekl bych že i na „Jih“. Mám pravdu?

pp

Milá redakce, máte můj obdiv, PP čtu od jeho vzniku. Mám prosbu: možná jsem to přehlédla, byť jsem hledala dost pozorně, ale jak poslat odkaz na určitý článek (na e-mail) jsem nevypátrala. Je to škoda, vím, že jsem v prvních dnech PP odkaz na vaše stránky přátelům posílala.

Děkuji, přeji krásný den, hlavně sluníčko!

Blanka Kroupová

Milá paní Kroupová,

myslím, že se mýlíte. Diskuse pod články nebyla na Protiproudu dosud možná nikdy. Už několikrát jsem v Tea Party vysvětloval, že se tak chceme vyhnout vulgaritám psychopatů, pro něž jsou „diskuse“ pod články pouze záminkou k jejich nemocným exhibicím. Připravujeme však model, který umožní slušným lidem – bez ohledu na jejich názorovou orientaci – na články bezprostředně reagovat. Ale bude to ještě chvilku trvat. Není to úplně tak jednoduché. Zatím je k dispozici naše mailová adresa.

A pokud jde o to sluníčko. Ve chvílích, kdy dopisuji tyto řádky, se nad Prahou opět stahují temná mračna.

Ono to nějak asi pořád ještě mnohým nedochází, že nebesa nejsou jen meteorologický pojem. Že nám ty opakující se katastrofy – ač zatím relativně malých rozměrů – chtějí také něco podstatného sdělit. Něco, k čemu žádný z technologických přístrojů není dost citlivý. Lidská duše bývala. Snad bude opět.

Přeji proto nám všem, aby se nad námi Pán Bůh opět smiloval. Nejen v těchto umáčených zachmuřených dnech. Protože, jak víme, bude hůř. Aby mohlo být nakonec lépe.

Požehnanou neděli a celý příští týden, přátelé!

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky