Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Donald Trump v protiútoku: Černý americký Šlachta mě napíchnul. Obchodoval pan Válka John McCain s Islámským státem? Nabídku na smír washingtonské bažiny odmítly. Teprve teď půjde tlusté do tenkého

Donald Trump v protiútoku: Černý americký Šlachta mě "napíchnul". Obchodoval pan Válka John McCain s Islámským státem? Nabídku na smír washingtonské bažiny odmítly. Teprve teď půjde tlusté do tenkého

6. 3. 2017

Tisk článku

Jan A. Mařenka netrpělivě naslouchá Trumpově troubení do rozhodující bitvy s Deep State (ilegální "tajný" stát v pozadí), tajnými službami a washingtonskou bažinou, která se sápe po prezidentově týmu i po prezidentovi samotném

Proč to nezkusit znovu? A znovu? Washingtonská neokonská bažina se nyní zmocnila Trumpova ministra spravedlnosti a chystá se ho pozřít stejným způsobem, jakým již zničila prezidentova poradce pro národní bezpečnost.

Flynnův pád bylo ještě možné vyložit jako Trumpovu "oběť střelce". Pokud by však padl i ministr Sessions, to už by bylo pro "vysoušeče bažin" zlé. Trump tedy musel vyrazit do protiútoku.

Více než měsíc po jeho nástupu do funkce se potvrzuje to, co bylo jasné už dávno - že Deep State (neoficiální, voliči nekontrolovaný stát americké Kavárny napojený na tajné služby) se neporazí sám. Buď se bude Trump celé své první volební období vysilovat zápolením s nastraženými pastmi, nebo konečně udělá rázný, drtivý a rozhodující tah.

Jinak by se také mohlo stát, že mu bažina Deep State pohltí jednoho člena kabinetu za druhým a skrze devadesát procent médií nakonec přesvědčí veřejnost, že si za vůdce zvolila Putinova agenta. Prezident USA prostě musí jednat - jinak hrozí, že zůstane sám - tváří v tvář nebezpečí impeachmentu (odvolání z funkce).

Čtěte ZDE: Válka tajných služeb s prezidentem Trumpem: Odposlechy z Bílého domu míří ihned do médií. Vládne v USA prezident, nebo Deep state? Napíchli také Miloše Zemana?

Utajený půvab Ku-klux-klanu

Bitva o ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse tak nabývá epických rozměrů. Poražený - ale nikoli mrtvý - obamovský establishment (nejen demokraté, ale i mnozí republikáni) jde Sessionsovi po krku osvědčeným a zákeřným způsobem: Nařkl ho z utajených vazeb na Rusko a pro jistotu přihodil ještě obvinění z rasismu. A žádá jeho rezignaci.

Zatímco vazby na Rusko jsou pokračováním už poněkud omšelé odrhovačky vrah Putin nám ukradl volby a vítězství Madame Války Hillary, obvinění z rasismu je takřka půvabné. Sessions před 30 (!) lety ještě jako státní zástupce v Alabamě řekl: "Ku-klux-klan? Myslel jsem si, že jsou OK, ale jen do chvíle, než se zjistilo, že kouří marihuanu."

Trump v reakci na tlak kavárenské bažiny na jeho klíčového muže udělal zatím tři viditelné kroky:

  1. Obvinil Obamu, že odposlouchával jeho i jeho volební štáb,
  2. upozornil na běžné, ale kupodivu ne vlastizrádné kontakty demokratických kongresmanů s Ruskem,
  3. poukázal na vazby senátora McCaina s Islámským státem.

lukoil

Šéf demokratů v senátu Chumer a ruský prezident Putin při otevírání benzínové pumpy LukOil na Manhattanu

Senátor McCain – obchodník se zbraněmi

Zvláště poslední bod stojí za pozornost. Senátor Válka McCain, kterého mnozí pozorovatelé považují za duševně chorého, je nejvíce viditelným a slyšitelným bojovníkem proti "ruské hrozbě". Co ho však zajímá ještě více než Rusko, je obchod se zbraněmi. McCain se jako hlavní "lobbista" zbrojařských koncernů, řídí poučkou "Je jedno, kdo válčí našimi zbraněmi, hlavně, aby to bylo co nejdál od USA."

Tento senátor, oživující vzpomínky na praktiky jiného "Meca" z padesátých let minulého století (senátora McCarthyho) byl jedním z tahounů války v Sýrii, když se několikrát (tajně i oficiálně) setkal se prostředníky Islámského státu, vystupujícími pod vlajkou tzv. "umírněné opozice" (umírnění vrazi je jedno z vrcholných čísel válečné propagandy). Trump ve své válce s Deep State plně uspěje jen tehdy, pokud se mu podaří McCaina sestřelit – což je ovšem chůze po tenkém ledě. Problém je v tom, že jinudy, než přes tenký led, však cesta k cíli (odvrácení války s Ruskem) zjevně nevede.

V Trumpův prospěch mluví to, že ač by bylo Rusko virtuálně vylíčeno jako sebevětší hrozba, terorismus (a Islámský stát) bude pro jeho voliče vyznávající selský rozum vždy víc. Stačí si znovu prohlédnout snímky z divadelního představení se slavným titulem 11. září 2001 - a vedle nich položit to, co prokazatelně víme o Putinově vlivu na volby v USA (tedy nic).

McCain je typická bažinná žába na prameni změn. Pokud chce Trump bažinu vysušit, přimět tajné služby Deep State aby spolupracovaly s regulérním státem, tedy pokud chce vyslat jasný signál, že má partii proti Deep State konečně pod kontrolou, musí na prvním místě paralyzovat agenta války McCaina.

Čtěte ZDE: Trumpův projev v Kongresu: Vítězové a poražení. Aplaus ve stoje. Vozíčkáři vracejí úder. Mainstream kejhá jako potrefená husa. Teď je zase vinen tím, co neřekl. Bučení feministek v bílém

 

Neodbytný černoch napíchl telefon

Obamovo odposlouchávání Trumpových telefonů je závažné, ale teprve se ukáže, jestli má dostatečnou sílu. Ano, připomíná Nixonovu Watergate, ano, je to odpudivé, a ano, Obama ho popírá. Tvrzení, že prezident nemůže rozhodnout o odposlouchávání občana USA (ale jen jeho ministr, respektive speciální soud) je stejné, jako že Šlachta a Ištvan "nerozhodují" o odposlechu politických protivníků českého Deep State. A za pádem prezidenta Nixona (české vzpomínky na budoucnost) tehdy stála na Demokratickou stranu napojená média. Jejich podporu nyní Trump samozřejmě nemá.

Je velmi pravděpodobné, ne-li jisté, že Obama (skrze tajnou službu NSA) nechal Trumpa odposlouchávat. Ostatně již nyní je pro toto tvrzení více důkazů, než pro údajnou absurdní vazbu Trumpova týmu ("Amerika na prvním místě") na Rusko. Trump samozřejmě již požádal Kongres, aby kauzu prošetřil - v rámci již probíhajícího vyšetřování ohledně údajného vlivu Ruska na volby.

Ve výsledku, i kdyby se prokázalo, že Obama zneužil své pravomoci, by se však veřejnost nedozvěděla nic, co již neví: Obama po odchodu z funkce je součástí Deep State. Jako prezident porušoval zákony jak na běžícím pásu. Jde o (jak napsal Trump na svém twitterovém účtu) velmi nebezpečného, odpudivého a zřejmě i nemocného člověka. Černý muž v Bílém domě, řečeno protiproudně.

Velmi nepravděpodobné Obamovo případné potrestání by sice mohlo otevřít vstupní bránu vězení i Hillary Clintonové kvůli ohrožení bezpečnosti státu (e-maily na nechráněných serverech u ní sklepě). A možná i dál - až k opětovnému vyšetření událostí 11. září a role tajných služeb v nich. Ale pro Trumpovu mírovou agendu to vlastně nic podstatného neznamená.

mcCain

Senátor McCain, republikán a úhelným kámen Deep State

Kobliha vrací úder

Nicméně: Trumpův útok na dva demokratické kongresmany a jejich vazby s Ruskem by se mohl zdát banální, ve skutečnosti však má pro antitrumpovskými médii zpracovanou veřejnost vlastně větší průraznost než Obamovy odposlechy. Mimo jiné proto, že má stejně groteskní prvky, jako odstřel Trumpových mužů ve jménu ruské hrozby.

Jen tak mimochodem vyšlo najevo, že ruský velvyslanec Kysljak (zopakujme si, že bezvýznamná schůzka s ním stála Trumpova poradce Flynna místo) navštívil (prokazatelně) za Obamovy vlády Bílý dům 22 krát, což je suverénně největší počet návštěv ze všech velvyslanců.

Prezident Trump před pár dny zveřejnil na twitteru fotku šéfa demokratů v Senátu Chucka Schumera, jak si dává kávu a donut (poněkud nechutnou americkou koblihu) s ruským prezidentem Putinem na benzínce na Manhattanu v New Yorku. Chumer a Putin tu v roce 2003 totiž slavnostně otevírali benzínovou čerpací stanici ruské firmy LukOil (poradce českého prezidenta Nejedlý by mohl závidět). K fotce Trump napsal: "Měli bychom zahájit okamžité vyšetřování senátora Schumera a jeho vazeb na Rusko a Putina. Totální pokrytec!"

pelosi

Vpravo v bílém šéfka demokratů ve Sněmovně reprezentantů Pelosi, vlevo ruský premiér Medveděv a velvyslanec Kysljak

Z fotografie se mimo jiné dozvíme, že Putin (podle výrazu tváře) nemá příliš v lásce (nechutné) americké koblihy (a možná proto nahradila písmeno "O" v logu LukOil kapka, protože "O" tvarem připomíná zmíněnou koblihu). Dále si veřejnost připomíná fakt, že na Manhattanu je Putinův benzín – ještě aby tak do něj něco ten ďábel přimíchal!

Druhé vyšetřování z "blízkých vazeb" na Rusko by se podle Trumpa mělo týkat šéfky demokratů ve Sněmovně reprezentantů Nancy Pelosiové. Ta, jak vyplývá z fotografie z roku 2010, se nejen setkala s velvyslancem Kysljakem, ale dokonce i s Putinovým premiérem Medveděvem (!). A co víc, dokonce i o té schůzce lhala! Nejprve na otázku, zda se kdy s Kysljakem setkala, odpověděla, že ne. Pak to opravila - že ano, ale nikdy ne o samotě. Asi se obávala, že jde o "intimní" aféru. Z toho ale nic nekouká, protože média stojí pochopitelně na její straně.

Pokud ministr spravedlnosti Sessions padne, znamenalo by to, že Trump obětoval "druhého střelce". Taková partie by už byla spíše pro ruské šachové velmistry.

S těmi to ale Trump zjevně nekonzultuje. Jen s nimi prostě nechce vést válku, která by zničila svět. Což se "bažinám" hrubě nelíbí. Mají v tom své investice.

Ostatně my také. Své životy.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky