Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Orwellovské připomínky německé porážky: Mladí už opět nesmějí znát pravdu. Pochod Nesmrtelného pluku Prahou pod dozorem tajných služeb? Ukrajinští Banderovci budou brzy jezdit bez víz slavit také k nám. Pluk živých i padlých se zdrodil v Tomsku

Orwellovské připomínky německé porážky: Mladí už opět nesmějí znát pravdu. Pochod Nesmrtelného pluku Prahou pod dozorem tajných služeb? Ukrajinští Banderovci budou brzy jezdit bez víz "slavit" také k nám. Pluk živých i padlých se zdrodil v Tomsku

7. 5. 2017

Tisk článku

Radek Pokorný si odvažuje připomenout již opět téměř "protistátní" připomínky skutečné historie a zve každého s nevyzmizíkovanou pamětí na pochod Nesmrtelného pluku v Praze

Už je to spíše komické, než k pláči. Když letos Česká televize připomínala 5. května výročí vypuknutí Pražského povstání, opět ani jednou nepadl pojem Rudá armáda. Že pražský rozhlas volal o pomoc nejen spoluobčany, ale právě sovětské tanky, už prostě nesmějí mladé generace vědět. Je to státní tajemství. Zbývají jen televizní záběry na historická vozidla americké armády, která se již neomezují jen na Plzeňsko, ale přijíždějí do Prahy, aby přes US embassy demonstrovala naši vděčnost zaoceánskému Velkému Bratru.

Nic proti tomu, podíl Američanů na Hitlerově porážce byl významný - a také se nám ho bolševici (podobní těm současným jak vejce vejci) snažli "utajit". Historie se opakuje - jen v opačném gardu. Dnes když mají do Prahy přijet ruští motorkáři na cestě ke vzpomínkovým akcím v Berlíně, je z toho politický skandál. Vždyť ani mezi pojmy Rusko a Sovětský svaz se dnes "politicky korektně" nerozlišuje - jak v médiích, tak ve školách. Jsme tam, kde jsme byli. A možná ještě hlouběji - v "bažinách".

Totality mají stejný "genus"

Jaký zmatek by to asi mohlo napáchat v hlavách generací, které se narodily až po převratu 89! Ti, proti kterým dnes stojí česká armáda spolu s NATO na ruských hranicích, že jsou dětmi a vnuky těch, kteří větší část Československa osvobodili od nacistické nadvlády Nadlidí? Proč je uvádět ve "zmatek loajalit" sdělením, že desítky tisíc z nich zde našly svůj, často bezejmenný, hrob?

Možná už ani nevědí, že zde bylo nějaké Československo. Ostudné zacházení s nedávnou národní historií je pro každou nastupující totalitu příznačné. Orwellovské kdo ovládá minulost, vládne přítomností, kdo vládne přítomností, má v rukou budoucnost se před našima očima opět zhmotňuje do velmi neliterární reality. Jednou z mála připomínek té pravdivé verze našich dějin je Pochod Nesmrtelného pluku, který proběhne v Praze 8. května.

Že o tom z médií nic neslyšíte, ani nevidíte? To je možná ještě dobře. Na Ukrajině, která je po majdanském puči již tak báječně demokratizovaná, že jí Brusel otevírá dveře v bezvízovém styku i do naší země, je to daleko dramatičtější. Ukrajinští "demokraté" tam letos plánují pochod Nesmrtelného pluku v Kyjevě tvrdě narušit.

"9. května v Kyjevě komunisté a jejich přívrženci opět vyjdou do průvodu, který má svůj původ v Moskvě a jmenuje se Nesmrtelný pluk, nenecháme červený nezmar proniknout do Kyjeva," oznámil lídr ukrajinských banderovců Nikolaj Kochanivskij. Také on k nám brzy bude moci cestovat bez víz.

Čtěte ZDE: Nesmrtelný pluk pochodoval Moskvou: Rusové jsou opět odhodlaní bránit svou zem. Na své hrdiny nezapomínají. A čeští kolaboranti? Pohrdají svou zemí, útočí na prezidenta, nenávidí a lžou

Nenávist k Nesmrtelnému pluku také v Praze

Kochanivskij zároveň oznámil, že jeho neonacisté plánují v centru Kyjeva 9. května uspořádat vlastní akci s názvem Smrtelný pluk. Jestli při něm ponesou obrázky Adolfa Hitlera a jeho spojence Stepana Bandery, který na Ukrajině bojoval za Druhé světové války po boku německých nacistů, to už neprozradil.

Možná to za rok udělají s Kalouskem, Schwarzenbergem a Štětinou (který Banderovce pozval k sobě do europarlamentu) také u nás. Je to nutné. Vždyť jak již řečeno - i letos si Den vítězství pochodem Nesmrtelného pluku připomenou i mnozí čeští občané, kterým ještě nevyrazili paměť z hlavy. Je k tomu ale opět potřeba jistou dávku odvahy. Největší akce, kromě dalších pěti českých měst, se koná tradičně v Praze - a bude jistě předmětem zájmu tajných služeb. Budou tam přece "nespolehliví". Tak pro ně: Připomínka Dne vítězství začne 8. května na Loretánském náměstí ve 12:30 h.

pp

Pochodu se již vloni zúčastnily stovky "nezapomínajících". Vyvolalo to, jak jinak, spravedlivé rozhořčení Pražské kavárny, která ač se jinak tváří, že nacismus odsuzuje, pečlivě v tom rozlišuje: Dobří náckové jsou ti ze současné Ukrajiny a některých pobaltských zemí. Zlí jsou ti, kteří chtějí zachránit český národ a jeho stát. A proto pamatují i na naše osvoboditele "padni, komu padni". Není tedy divu, že se loňská akce s více než tisícovkou účastníků stala předmětem nenávistných útoků téměř celého politického spektra, o soudruzích ze Sobotkovy vládní "Hate free Páté kolony" ani nemluvě.

Ani letos tomu jistě nebude jinak. Salónní antinacisté Pražské kavárny jsou často sami předmětem mystifikace. Možná by stálo za to, kdyby se alespoň trochu poučili o tom, jak jejich "nová vlast", Evropská unie, vlastně vznikla. O nacistických kořenech EU totiž existují stohy materiálů. Mezi ty nejzajímavější patří třeba kniha britského historika a politologa Johna Laughlanda Znečištěný pramen. Z ní jasně vyplývá nejen ideová inspirace EU, ale rovněž i personální propojení zakladatelů "Nové Evropy" s vysokými nacistickými pohlaváry. Také "pluk" svého druhu.

Sounáležitost

Dnes více než kdy jindy platí výrok kontrarevolučního filosofa Edmunda Burka o tom, že společnost je kontraktem mezi generacemi. "Je partnerstvím ve veškerém bádání, partnerstvím ve veškerém umění, partnerstvím v každé ctnosti i v každé dokonalosti. Stává se partnerstvím nejen mezi živými, ale mezi živými, mrtvými i dosud nenarozenými.“

Právě vědomí vztahu s našimi předky, kteří koneckonců bojovali proti stejnému nepříteli, jako mnozí z nás dnes, vede k pochopení nejen smyslu našich národních dějin, ale v širším slova smyslu i slovanské vzájemnosti. Proto právě tato skutečnost tak znervózňuje všechny, kteří by Slovany opět chtěli vehnat do bratrovražedných válek: rozděl a panuj. Letošního pochodu Nesmrtelného pluku se v Praze zúčastní i přímí účastníci bojů Druhé světové války od nás i z Ruska.

Poprvé se Nesmrtelný pluk objevil 9. května 2012 v sibiřském Tomsku. Vzniklo zde silné hnutí, které se rozhodlo důrazně si připomenout místní oběti 2. světové války. U zrodu stáli novináři nezávislé tomské televize TV-2. Akce tehdy spojila 6000 občanů Tomska, kteří se účastnili pochodu, v němž místní nesli 2000 portrétů předků, kteří bojovali proti nacismu.

Z Tomska do celé Evropy

Hnutí se začalo rychle šířit nejenom do dalších měst Ruské federace, ale i do řady měst dalších zemí bývalého SSSR. Popularita Nesmrtelného pluku rychle rostla. Spontánní touha po ocenění často zapomenutých obětí a hrdinných zásluh "neznámých hrdinů“ se rozšířila po celé Ruské faderaci a poté přeskočila i do dalších evropských zemí včetně ČR.

Loňský pochod Nesmrtelného pluku ulicemi Moskvy

Dnes, kdy svět opět balancuje na hraně globálního válečného konfliktu, a opět se jeho hlavním cílem má stát Rusko, nechtějí válečnické západní "elity" od Washingtonu po Brusel a Berlín o připomínkách skutečné historie ani slyšet. 

Především proto bude mnohým vlastencům stát letos opět za to udělat si v pondělí po poledni čas, a přijít i se svými dětmi naše hrdinské předky v pochodu Nesmrtelného pluku uctít - a vlastně podpořit.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky