Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zápach pražských bažin v přímém přenosu: Lžou nám ráno, v poledne i večer. Masové demonstrace proti prezidentovi? Zeman nebo Trump, obou se musíme zbavit! Proč naříkají Sorosovi svazáci? Ještě bude veselo

Zápach pražských bažin v přímém přenosu: Lžou nám ráno, v poledne i večer. Masové demonstrace proti prezidentovi? Zeman nebo Trump, obou se musíme zbavit! Proč naříkají Sorosovi svazáci? Ještě bude veselo

18. 5. 2017

Tisk článku

Petr Hájek si všímá falešných zpráv šířených veřejnoprávními médii o českém i americkém prezidentovi v souvislosti s pražskou konferencí „proti dezinformacím“, na níž se předvádí západní „hybridní válka“ v přímém přenosu

V Praze proběhla již druhá demonstrace proti Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi. Pár stovek lidí se sešlo u drahé profesionální zvukové aparatury pod jezdeckým pomníkem svatého Václava. Bohužel jen pár hodin poté, kdy fakticky skončila aktuální část vládní krize. Jen pár hodin před tím, než vládní speciál přivezl z Číny prezidenta Zemana. Chybička se vloudila. A nebyla jen jedna.

Nikoli mimochodem: Mnohem větší zástup nedávno pochodoval na podporu tradiční rodiny, proti potratům a zničující homo-agendě. I když v jeho čele kráčel dokonce český primas kardinál Duka, ČT to sotva „povinně“ zaznamenala. Spíše ji zajímal hlouček „aktivistů“ financovaných miliardářem Sorosem, kteří se pokusili „Pochod pro život“ pokrokově zastavit.

Profesionálně organizovaná a bezpochyby nákladná (kdo to asi platil?) předvolební akce proti prezidentovi a místopředsedovi vlády – na podporu mocenského paktu šéfa ČSSD Sobotky a šéfa TOP 09 Kalouska na tom byla opačně. Zaujala soudruhy z ČT natolik, že jí věnovali valnou část svého večerního vysílání na zpravodajském kanále (ten výraz platí často doslova). Kupodivu jsme se však tentokrát nedozvěděli, kolik demonstrujících na Václavské náměstí přišlo.

Zrada

Důvod byl prostý. Nějací “fíci” z Českého rozhlasu si totiž dali tu práci, že hlavičku po hlavičce spočítali účastníky nedávné „masové“ demonstrace, na niž ta včerejší měla po týdnu navázat. Vzali publikované záběry z okamžiku, kdy shromáždění Pražské kavárny vrcholilo. Při tom samozřejmě nerozlišovali, zda jde o účastníky, náhodné chodce či zahraniční turisty.

Vyšlo jim, že na Václavském náměstí se v tu chvíli pohybovalo něco kolem 8.000 lidí. To jistě není málo. Ale je to současně třikrát až čtyřikrát méně než mainstreamem (včetně „veřejnoprávní“ České televize a Českého rozhlasu) uváděných dvacet až třicet tisíc. Čili šlo o čistý „fake“, falešnou zprávu, která měla za cíl mystifikovat veřejnost – tak jako je v obdobných situacích pravidlem. Počty demonstrujících se podle potřeby nafukují (jde-li o zájmy sorosovské pražské Kavárny) a radikálně snižují (jsou-li s nimi v rozporu).

Přestože šlo o falešnou zprávu přímo příkladnou (na hraně šíření zprávy poplašné), Centrum proti dezinformacím zřízené ministrem vnitra Chovancem (ČSSD) kupodivu nezasáhlo. Což vzhledem k tomu, že jak ČT, tak ČRo, respektive Chovancovo Centrum, jsou placeny z veřejných peněz (našich daní), je docela šokující. Tedy bylo by, kdyby Centrum nesloužilo pouze jako další nástroj, jenž má (na rozdíl od tajných služeb, s nimiž úzce spolupracuje) za úkol působit dezinformačně ve veřejném prostoru přímo a nezakrytě.

Čtěte ZDE: Orwellova zvířecí farma po Česku: Všechna prasata jsou si rovna, ale některá si jsou rovnější. Hon na dva mimo kotec. Platíme si stát, který už politiky nezajímá. Stane se Macronův „nový úděl“ naším údělem otroků?

Lkaní svazákovo

Zrádné počínání rozhlasových „IT fíků“ naopak bez reakce nezůstalo. Šéfredaktor Kalouskova „antibabišovského“ webu Forum24.cz Pavel Šafr se spravedlivě rozhořčil. Nazval původce odhalení celé mystifikace „svazáky“, což vzhledem k jeho aktivitám, jež na někdejší bolševické mládežnické organizace úzce navazují, musí vědět. Je to expert. Plačtivě jim vzkázal: "Na této zprávě je názorně vidět, jací lidé pracují v Českém rozhlase. Je mi z vás na blití, kolegové.Úplně na blití," A že prý „Za svou 'datovou žurnalistiku' dostanou určitě všichni od Andreje koblihu. Asi je nenapadlo, že tohle udělat lidem, kteří jsou bez moci a jsou v opozici, je projevem naprosté ubohosti.“?

Na tom je asi nejzajímavější, že panu Šafrovi asi vůbec nedochází, že „projevem naprosté ubohosti“ je především jeho vlastní svazácká reakce. Zatímco organizátoři demonstrací vůbec nejsou „bez moci a v opozici“, neboť naopak patří k hlavnímu proudu financovanému jak z bruselských, tak Sorosových (a spol.) miliard – včetně Pavla Šafra. Jimi se establishment nemocné euro-americké civilizace na obou stranách Atlantiku právě pokouší zachytit a zlikvidovat „lidový hněv“.

Ten se přesvědčivě projevil při Brexitu, zvolení Donalda Trumpa – a ve věčném stažení zevního svěrače řitního mocných „bažin“ od Bruselu po Washington – při jakýchkoli volbách, které poté následovaly: Zatím poslední úlevné vydechnutí jim způsobilo podivné „vítězství“ Emmanuela Macrona ve Francii. Jenže na obzoru jsou už zase předčasné volby v Rakousku (a možná také v Itálii). To aby se jeden zbláznil. A tak se činí.

Hybridní premiér

Je příznačné, že současně probíhá v Praze mezinárodní konference pro zajištění bezpečných voleb. Právě ve chvíli, kdy washingtonské močály stupňují tlak na prezidenta Trumpa a snaží se pod směšnými záminkami připravit jeho odvolání (impeachment), řeční premiér Sobotka na Chovancově ministerstvu vnitra vstříc mezinárodním bažinám. Jde prý především – o zabránění falešným zprávám a mystifikacím.

Údajné ovlivnění Brexitu, amerických (a naposledy prý i francouzských) prezidentských voleb není sice podloženo ani jediným věcným důkazem, o to hlasitěji jsou tyto falešné zprávy šířeny. Je to spíš komické než tragické. Establishment tak dává najevo, že prostě nadále hrůzou sotva dýchá. A přitom řve:

Bruselští (berlínští a nyní i pařížští) vládci současně vyhrožují Polsku a Maďarsku – a opatrněji také České republice, neboť doufají, že by se mohla od vzpurného „vyšegrádského bloku“ pod hybridním premiérem Sobotkou ještě do podzimních voleb trhnout. Spolupracují s nimi intenzivně místní Sorosovy Páté kolony. Pokud zrovna v Praze, Varšavě či Budapešti neorganizují demonstrace proti „nepřátelům pokroku“ (zvláště pokud jde o povinné přijímání zničující vlny imigrantských hord), makají vpravdě „vědecky“:

Maďarská organizace Political Capital (vytvořená a financovaná Sorosem) vydala zprávu „Nenávistné projevy z Ruska a činnost proruských extremistických skupin ve střední a východní Evropě“. Její autoři (jakási P. Vejvodová a V. Víchová), pod vedením populárního pornoherce Jakuba Jandy ze Sorosovy „neziskovky“ Evropské hodnoty, v ní varují: „Česká republika je jednou z mála zemí, kde extrémisté hojně souhlasí s názory hlavy státu.

Prostě odhalují světové veřejnosti zločin v přímém přenosu. Že je to „fake“? Že „extrémistů“ je (podle průzkumů má prezident nadpoloviční popularitu občanů) zjevně poněkud více než těch „třicet tisíc“ z Václavského náměstí? Co je „fake“, určují oni. A proto mohou lhát ráno, v poledne i večer – a ostatní umlčet. 

Čtěte ZDE: Padla facka na Hradě: Jak chtěl Sobotka hrát, až dostal šach-mat ve třech tazích. Prezident si ho namazal na chleba. Babišovi prokurátoři vstupují do hry. Premiér způsobil chaos, který nás nakonec může přijít velmi draho

V Praze za Washington

„Fake news“ našich skvělých, objektivních a nezávislých veřejnoprávních médií – o nichž soudruzi na konferenci s hybridním premiérem kupodivu nejednají – má často docela veselé podoby. Jsou jich každodenně desítky, ale některé se povedou zvlášť dobře. A snad vůbec nejlepší jsou ty, jimiž soudruzi z Kavčích hor (a jejich druzi dlící za naše krvavé daně v luxusních podmínkách za různými oceány) právě bojují za odstranění Donalda Trumpa. Prostě revoluce v praxi – ve Washingtonu za Prahu!

Tak se stalo, že i Česká televize (s odkazem na své zdroje „v Bílém domě“) před pár dny hlásala, že prý Rusko údajně podvedlo Washington zveřejněním fotografií z Oválné pracovny při setkání Lavrova a Trumpa. Mateřská centrála ČT (CNN) totiž prohlásila, že Bílý dům je vzteky bez sebe, protože prý Rusové nesměli publikovat fotky ze začátku jednání.

Jenže zástupce mluvčího Bílého domu Sarah Sandersová řekla, že stejně jako v jiných případech v Oválné pracovně byli oficiální fotografové obou stran - a zveřejnění fotografií bylo provedeno v souladu s protokolem.

„Ze CNN neustále přicházejí 'zpráy', které tato televize vydává za senzaci. Žádné závažné 'zdroje' v Bílém domě ale nemá ani nemůže mít. CNN se svými 'anonymními zdroji v Bílém domě' a The Washington Post s tvrzením, že 'ruská delegace mohla přinést špionážní zařízení do Bílého domu' - to je skutečná hanba, prohlásila.

Ještě bude veselo

Upozornila současně, že s následující schůzkou ukrajinského ministra zahraničí Pavla Klimkina v Bílém domě byla situace přesně opačná. Nejenže média Ukrajincům odpustila „kontakt“ Klimkina s prezidentským stolem (narážka na tvrzení o tajných zařízeních, které Rusové Trumpovi do Oválné pracovny prý instalovali), ale především využila a přetiskla fotografii ukrajinské ambasády ve Spojených státech jako zdroj fotografického materiálu. Co je dovoleno Jovovi...

Že jste se o ničem takovém z ČT a spol. už nedozvěděli? Že její falešné zprávy zůstaly bez dementování? Nejde o demenci – tedy vlastně jde:

Premiér Sobotka a spol. ji na pražské konferenci určitě vyřeší. Jde mu přece výhradně – tak jako v celé jím vyvolané vládní krizi – o čistotu politického prostředí a (ne)ovlivňování médií (tedy pouze pokud jde o Andreje Babiše). Ostatně už 1. června bude slovutný europarlament situaci v českých médiích „projednávat“. Na Kavkách se z toho ale určitě netřesou.

Ještě bude veselo. Ono, jak víme, může být i trošku smutno. Jen když je veselo.

Vzhůru dolů!




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky