Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Eutanazie si razí cestu: Na špici je Belgie. Budeme vražděni proti své vůli? Nizozemští lékaři varují: Zneužití je nevyhnutelné. Babička ještě nechce zemřít? Hned to bude, jen si ji chvilku přidržte

Eutanazie si razí cestu: Na špici je Belgie. Budeme vražděni proti své vůli? Nizozemští lékaři varují: Zneužití je nevyhnutelné. Babička ještě nechce zemřít? Hned to bude, jen si ji chvilku přidržte

9. 8. 2017

Tisk článku

Doug Mainwaring informuje o nárůstu počtu asistovaných sebevražd v evropských zemích a varuje před nebezpečím, jež tato praxe přináší

Poselství publikované formou placené reklamy, která vyšla v jednom z hlavních nizozemských deníků, byla podepsána více než 200 nizozemskými lékaři. Začíná: "Asistovaná sebevražda pro toho, kdo nemůže potvrdit, že chce zemřít? Ne, to neuděláme. Naše morální zábrany k ukončení života bezbranného člověka jsou nepřekonatelné."

Lékaři, z nichž mnozí v současnosti slouží jako poskytovatelé asistované sebevraždy, poukazují na nekontrolovaný nárůst eutanazie ve své zemi, kde mnozí lidé, kteří mají omezené mentální schopnosti v důsledku demence, končí v eutanazii.

Současný zákon umožňuje lékařům vykonat eutanazii bez slovního souhlasu, pokud bylo předem učiněno písemné prohlášení o poslední vůli. Kromě toho musí lékař dojít k závěru, že pacient prochází nesnesitelným utrpením. Jenomže pacienti s omezenými mentálními schopnostmi často nejsou schopni potvrdit, že jejich někdejší žádost o eutanazii - sepsaná před několika lety - je stále platná.

Bod zlomu

Již před několika lety zazněly varovné signály pro tyto lékaře, kdy byla starší žena usmrcena eutanazií proti své vůli.

Osmdesátiletá žena trpěla demencí. Předtím údajně požádala o eutanazii, až "přijde její čas". Ve svých posledních dnech však vyjádřila touhu dál žít.

Přestože změnila svůj názor na ukončení svého života, lékař jí dal sedativa do kávy. Když to nestačilo, požádal o pomoc členy rodiny, aby drželi bojujícího a  protestujícího pacienta, aby mu mohl podat smrtelnou injekci.

"Copak člověk nemá právo změnit svůj názor?" ptá se Alex Schadenberg, výkonný ředitel Koalice na prevenci eutanázie. Začátkem tohoto roku pro LifeSiteNews řekl: "Propagují to jako svobodnou volbu pacienta, ale tady je žena, která říká: 'Ne, nechci to,' a oni jí to stejně hodí do kávy, drží ji a dávají jí smrtící injekci."

"Je to falešný soucit," pokračuje Schandenberg. "V podstatě zabíjejí lidi na základě falešné ideologie", která považuje eutanazii za něco dobrého, přestože "je to přesný opakem toho, za co se vydává."

V roce 2016 byl onen nizozemský lékař zbavený pochybností od komise pro dohled nad eutanazií. Předseda této poroty vyjádřil naději, že se případ posune k soudu - ne proto, aby byl lékař stíhán, ale aby soud stanovil precedens, jak daleko lékaři v takových případech mohou zajít.

Čtěte ZDE: Eutanázie: Útok na podstatu. Zastánci nevědí, o čem hovoří. Život pro ně není nejvyšší hodnotou? Flirtování se zlem se šíří už také v útrobách našeho parlamentu. Uškrťte si svoji babičku raději sama!

Nové právní předpisy

Tento případ zůstává v paměti Nizozemců stále živý a je považován za průlomový, neboť ovlivňuje novou legislativu.

Zákonodárci v Nizozemí nyní přednesli návrh zákona "Dokončený život", jenž by umožnil lidem ve věku 75 let a více, aby podstoupili eutanazii - i když jsou zdraví. Pokud by legislativa prošla, byl by to další velký krok směrem ke konečnému cíli - aby byla eutanazie  dostupná všem dospělým, kteří si ji budou přát.

Alexander Pechtold, vůdce nizozemské politické strany D66, říká: "Můj osobní názor je, že v naší civilizaci je umírání věc individuálního zvážení. Nežádali jste o to dostat se na tento svět." Dále vysvětlil, že tato nová legislativa by byla dalším krokem směrem k obecné dostupnosti eutanazie - téma v průběhu posledních desetiletí stále aktuálnější.

Čtěte ZDE: Báječný život podle Orwella: Legální vražda jako "péče o pacienta". Jak zabít nepohodlnou babičku i když se dobru smrti vzpírá? Hippokratovo řešeto a pedofilní praxe "Mírových sborů". Pochod pro život již zítra!

Belgie je nejdále

Jak Schadenberg uvádí, podle dostupných údajů bylo v roce 2013 více než 1000 belgických úmrtí "urychleno" bez vyslovené žádosti.

Zdá se, že Nizozemí je na stejné cestě jako Belgie. V roce 2009 zde podstoupilo eutanazii 12 pacientů s demencí. V roce 2016 však bylo hlášeno již 141 případů. U pacientů trpících duševním onemocněním v roce 2009 nedošlo k žádným případům, avšak v roce 2016 již k šedesáti.

Boudewijn Chabot, psychogeriatrik a prominentní podporovatel eutanazie v červnu řekl, že se tyto záležitosti "vymkly kontrole." Pokračoval: "Podívejte se na ten rychlý nárůst... Finanční nedostatky ve zdravotnictví poškodily kvalitu života těchto typů pacientů. Je proto logické, že eutanazie raketově poroste.

Ostatní země Alex Schadenberg varuje: "Lidé by měli pochopit, že eutanazie nebo a zákony umožňující asistovanou sebevraždu budou nutně zneužity. Bude asistovaná smrt tvou volbou, nebo ti ji vnutit?"

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky