Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Případ hloupého naivky: Rozdíl mezi mužským a ženským mozkem je vědecky dokázán, řekl. Vyhodili ho za to z práce. Pokrytectví a intriky bolševické politické korektnosti. Google jen vrcholkem ledovce

Případ hloupého naivky: Rozdíl mezi mužským a ženským mozkem je vědecky dokázán, řekl. Vyhodili ho za to z práce. Pokrytectví a intriky bolševické politické korektnosti. Google jen vrcholkem ledovce

10. 8. 2017

Tisk článku

Petr Hampl komentuje skandální vyhazov programátora firmy Google - trochu viditelnější případ ze tsunami útoků na lidskou svobodu pod hlavičkou rovnosti a politické korektnosti

Google je typický velký byrokratický aparát se vším všudy. Tedy včetně politické korektnosti. Mimo jiné to znamená, že tam mají celé štáby a desítky programů zabývající se rovností mužů, žen a desítek dalších pohlaví. Vynaloží se na to miliony dolarů a vykáže neuvěřitelné množství činností.

Mezitím programátoři, mezi kterými je téměř 90% mužů, vyvinou všechno, co je zapotřebí. Ze zisku, který tím vytvoří, se pak najmou další specialisté na multikulturalismus a rovnost šancí, a ti napíšou zprávy o tom, že sice bylo dosaženo pokroku, ale že je třeba utrácet ještě více. Funguje to ke všeobecné spokojenosti.

Korektnost si rozvracet nenecháme

Jenže zatímco mezi ženami je málo dobrých programátorek (jejich mozek je stavěný k jiným věcem), mezi muži je zase mnohem více takových, co nedokážou pochopit tichá spojenectví a nevyslovená pravidla hry. Takže se stalo, že programátoru Jamesu Damorovi absolutně nedošlo, o co jde. Ten naivka izolovaný ve svých technických problémech si začal myslet, že opravdu jde o nějaké vyrovnání šancí. Takže napsal velmi zdvořilý dokument, který říkal asi toto:

  • Jde mi, tak jako vám, o skutečnou rovnost šancí.
  • Tím, že budete dělat vyhlášení, šířit stupidní propagandu, zastrašovat lidi a utrácet za programy, tím nic nedosáhnete.
  • Existují vědecké poznatky o rozdílech mezi mužským a ženským mozkem, měli byste z nich vyjít, a s každým zacházet tak, jako to jeho schopnosti a dispozice vyžadují.
  • Jestli chcete rovnost mužů a žen, musíte skladbu práce změnit tak, aby to vyhovovalo mužskému i ženskému mozku.
  • Muži taky mají své slabé stránky, pokud chcete všeobecnou rovnost, měli byste i jim pomoci, aby zase pracovali s těmi svými.

To je proloženo spoustou pasáží, ve kterých James ujišťuje, že opravdu není „konzervativec“ a že mu vyrovnání šancí leží na srdci. Celé si to můžete přečíst zde.

Dopadlo to tak, jak se dalo čekat. Poté, co dokument publikoval, byl během dvou dnů bez práce. V Google si přece politickou korektnost rozvracet nenechají.

Čtěte ZDE: Šaría, gender a homosexualismus: Paradoxy úpadkové éry Západu. Máte muslimy v baráku? Nejnebezpečnější typ politika: feminista-džihádista Justin. A máte již tísňovou linku pro urážky islámu? Mlýnské kameny drtí

Pokrytectví a intriky

Jak to tak bývá po každém exemplárním potrestání, vyrojily se tisíce lidí v různých organizacích (vesměs malých firmách pracujících pro Google, Microsoft a podobné zákazníky), kteří hlasitě demonstrují souhlas s trestem a vyhlašují vlastní loajalitu politické korektnosti. LinkedIn, což je sociální síť specializovaná na korporátní blbečky s vymytými mozky, doslova přetéká. Ze všeho, co se tam dá najít, vybírám článek jedné chytré Číňanky, která žije v New Yorku a živí se poskytováním poradenství, jak se prointrikovat až na vrchol. Na již zmíněné sociální síti hezky shrnuje, v co je povinen věřit každý korporátní zaměstnanec.

  1. Menší zastoupení žen mezi techniky je dáno výhradně kulturními předsudky, a nikoliv biologickými rozdíly.
  2. Hodnoty dlouhodobě prosazované západní společností a výchova dětí nesou vinu za nedostatek rozmanitosti.
  3. Pokud chce firma přežít na trhu, je nutné, aby prosazovala politický program extrémní levice.
  4. Rozdíly mezi lidmi nejsou dány biologicky, ale jsou způsobeny rasismem a sexismem.

Všimněte si, že - s výjimkou diskutabilního bodu 2 - jsou všechna tato tvrzení nepravdivá. Ale pravdivost se neřeší. To by bylo sexistické, šovinistické, rasistické, utlačovatelské.

A na závěr pochopitelné doporučení, aby se víc utrácelo za programy šíření politické korektnosti.

Seznam.cz ve šlépějích Googlu

Svět se vrací do starých kolejí. Programátor dostane jinde o něco horší práci a podruhé si dá pozor na pusu. Politicky korektní programy pojedou dál. Technické věci budou nadále řešit téměř čistě mužské kolektivy. Tak jako dosud, budou v nich zastoupeny ty ženy, co si v dětství hrály s kluky, s kamarádkami si neměly co říct a později se málokdy malovaly, zato jim šla dobře matematika. A do toho se občas ozvou povzdechy, jako je ten od jednoho staršího pána na twitteru: „Když mou dceru učíte, aby si místo práce neustále stěžovala na diskriminaci, moc jí nepomáháte.“ I když kdo ví. Možná, že kdyby se jeho dcera vykašlala na práci a prointrikovala se do oddělení korporátních programů proti rasismu, byla by na tom lépe.

Mimochodem, taky to ukazuje, jak úplně mimo jsou ti „liberálové“, co by chtěli nahradit nátlak státní byrokracie nátlakem korporací. Nebylo by to o nic lepší.

A ještě poslední tečka. V té diskuzi taky prasklo, že Google při vyhledávání manipuluje podle politických názorů. Což podle všeho dělá i český Seznam. Yahoo je prý lepší.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky