Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Teta Mayová je pašák: Vyzbrojím Ukrajinu kvůli urážlivým fotkám na Twitteru! Protiruská hysterie Západu za hranicí příčetnosti. Kdy se Putinovi hackeři konečně nabourají do mozků politiků? To nepůjde: kde nic není...

Teta Mayová je pašák: Vyzbrojím Ukrajinu kvůli "urážlivým" fotkám na Twitteru! Protiruská hysterie Západu za hranicí příčetnosti. Kdy se Putinovi hackeři konečně nabourají do mozků politiků? To nepůjde: kde nic není...

19. 11. 2017

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší komentář k tomu, jak Theresa Mayová perlila o zlém Rusku a přitažlivé náruči otevřeného Západu, jehož svobodu a demokracii je třeba bránit

Favority nominace „Marasmatik týdne“ porazila britská premiérka Theresa Mayová, která nejen jako obvykle obvinila Rusko z kybernetického útoku proti USA, Británii, Německu, Dánsku, Estonsku, Ukrajině a Gruzii, ale také uvedla, že její země poskytne „vojenskou a ekonomickou pomoc Ukrajině, aby zabránila nepřátelskému ruskému jednání a postavila se proti němu.“

Slova Mayové jsou citována ve středečním vydání britského deníku Guardian:

Poté, co vypočítala ruské snahy posledních let podkopat západní instituce, Mayová řekla: „Mám pro Rusko velmi jednoduchou zprávu. Víme, co děláte. A nebudete úspěšní, protože podceňujete sílu našich demokracií, neutuchající přitažlivost svobodných a otevřených společností a oddanost západních zemí aliancím, které nás spojují.

Předsedkyně vlády vystoupila proti „rozsahu a povaze“ ruských akcí ve svém projevu na banketu Lorda Mayora a mimo jiné prohlásila, že takové činy „vytvářejí hrozbu pro mezinárodní pořádek, na němž všichni závisíme“.

Británie udělá vše potřebné pro sebeobranu a bude také spolupracovat se spojenci, aby dělali totéž,“ dodala.

Pomatené útoky choré mysli

Svojí řečí vážně přilila oleje do ohně nevraživosti proti Rusku v předvečer návštěvy ministra zahraničí Borise Johnsona v Moskvě, která se bude konat před koncem roku jako součást strategie opatrné spolupráce s administrativou Vladimíra Putina.

Po anexi Krymu se Mayová vyjádřila, že Rusko „vyvolává konflikt v Donbasu (na východní Ukrajině). Opakovaně porušuje národní vzdušný prostor několika evropských zemí a provádí cílenou kampaň ve směru počítačové špionáže a podvratné činnosti.“

Jednalo se zejména o zásahy do voleb a hackerské útoky na dánské ministerstvo obrany a Bundestag,“ žalovala Mayová před podnikateli Londýnské City. „Snaží se zneužívat informace jako zbraně. S pomocí státních sdělovacích prostředků Rusko vysílá falešné zprávy a fotomontážemi zpracované fotografie, aby se pokusilo zasít nespokojenost na Západě a oslabit naše instituce.

Podle slov Mayové se Spojené království nechce vracet ke studené válce a nekonečné konfrontaci. Británie však bude hájit své zájmy, zájmy Evropy a celého světa, pokud bude Rusko nadále pokračovat v nastolené cestě, píše The Guardian.

Čtěte ZDE: Nepříjemná pravda vs. Velká Lež: Ruští hackeři uvízli v říši pohádek. Posadil Obama agenty na letadlo do Moskvy? Slavný komentátor: Důležité je to, co nevíme. Skuteční zločinci sedí na úřadech

Škoda slov

Tady je těžké něco komentovat. Ne proto, že není o čem mluvit, ale právě naopak, k věci bylo už řečeno tolik, že se to nechce opakovat. Během tří let hysterie nebyl předložen žádný skutečný důkaz ruského vměšování do něčích voleb, kromě ruských. Přičítat příspěvky Rusů na Facebooku k „zasahování do voleb“ je stejně absurdní, jako připustit, že ukrajinští vojáci na dovolence ovlivňují rozhodnutí Putina. Všechny stopy „ruské intervence“ do amerických voleb neustále vymýšlejí v USA, stejně jakože informace o Clintonové předal Julianu Assangeovi prezident Ruska a nikoliv mladý programátor Seth Conrad Rich. Ten přitom pracoval ve stranickém aparátu Hillary Clintonové a poté, co se objevily informace o tom, že předal údaje Assangeovi, byl zastřelen v centru Washingtonu. Americké pachatele dosud nevypátrali, ale na vině je Rusko.

Proniknutí do Bundestagu a předání dokumentů WikiLeaks, o nichž mluví Mayová, nebo ruská stopa, o níž psaly všechny německé sdělovací prostředky na konci roku 2016, byly nakonec podle prohlášení německých zvláštních služeb výsledkem úniku informací od jednoho z úředníků uvnitř samotného parlamentu, ale vina je opět na straně Rusů. O účasti Rusů na Brexitu obecně neexistuje žádný dokument, pouze smyšlené články v médiích, ale falešné zprávy vypouštějí Rusové. S Ukrajinou je to obzvlášť skvělé – ukrajinská armáda ostřeluje města Donbasu bílým fosforem, v létě roku 2014 zorganizovala genocidu Luhanska, ale Rusko „rozdmýchává konflikt v Donbasu“.

Ruská „fabrika trollů“

K pocitu zadostiučinění tady nestačí pouze obvinění Putina ze zmražení a vývozu armády „chobotnic-zabijáků“, o němž psali kolegové z Guardianu. Ve skutečnosti tak „přesvědčivé důkazy“ donutili britské novináře, kteří nemají v lásce Rusko, napsat něco mnohem realističtějšího, než je „podmanivý projev“ jejich politické představitelky:

Přední poslanec z labouristické strany Ben Bradshaw mimo jiné vyzval poslance k prošetření možných opatření Moskvy na ovlivnění výsledků referenda o Brexitu. Rusko je obviněno z vytvoření „fabriky trollů“, kteří šíří falešné zprávy a sejí nenávist ve svých příspěvcích na sociálních sítích. V pondělí vešlo ve známost, že ruský softwarový robot distribuuje fotografii, která si rychle získala popularitu a jejíž popisek uvádí, že muslimská žena ignorovala oběti teroristického útoku ve Westminsteru a bez povšimnutí okolo nich přešla přes most. Tento program rozšířil fotografii na Twitteru přes doménu @SouthLoneStar a jako ruský softwarový robot byl identifikován americkými specialisty, kteří vedli vyšetřování ruského zásahu do prezidentských voleb v roce 2016.

Kromě toho se poslanci sněmovny reprezentantů z výboru pro masové informace chystají zahájit vyšetřování, zda se Rusko vměšovalo do britské politiky. Plánují předvolat ke slyšení zástupce společností Twitter a Facebook,“ uvedli britští novináři.

Takže všechny ty expresivní výkřiky a dupání nohama jsou tu pro jednu nelibou fotografii na Twitteru, která je podle tříletého a bezvýsledného americké vyšetřování dílem Rusů. Poznamenejme, že to tvrdí angličtí novináři komentující lži své předsedkyně vlády, a nikoliv naopak – svět se změnil.

Čtěte ZDE: Bomba odpálena: CIA chce zavirovat celý svět. Bagatelizace skandálu galaktických rozměrů. Špiclování je pouze vrcholek ledovce. Dozvíme se ještě více? Hybridní válka je realitou. Atentát na kohokoli z nás

Rétorické perly tety Terezy

Avšak britská premiérka pod silou šalebných vnuknutí vysílala jednu rétorickou perlu za druhou. The Guardian dále uvádí:

Mayová na banketu prohlásila, že udělá vše pro ochranu bezpečnosti Evropy a spolupráce s ostatními zeměmi v této oblasti, i když Spojené království vystoupí z EU. Řekla, že díky reformě NATO bude tato důležitá aliance schopna zastavit ruskou nepřátelskou činnost a odolat ji. „Proto zintenzivňujeme vojenskou a ekonomickou pomoc Ukrajině,“ prozradila předsedkyně vlády.

„Proto posilujeme naši kybernetickou bezpečnost a snažíme se zpřísnit finanční režim, aby korupční peníze neproudily z Ruska do Británie. Přijmeme všechna nezbytná opatření k potlačení této ruské aktivity,“ pokračuje Guardian ve svém vyprávění o projevu Theresy Mayové.

To znamená, že Británie vystoupí z EU, aby se zachránila před Ruskem, a dodá Ukrajině zbraně, protože se Mayové nelíbila fotografie na Twitteru. Británie vyzbrojí Porošenkův režim a poté Rusko rozpoutá válku na Donbasu? Řadového občana s takovým gejzírem uvažování by už dávno poslali k psychiatrovi, ale tady je řeč o dámě, která řídí jednu z jaderných mocností.

Mayová svěřila veřejnosti své přání vybudovat „globální Británii“ a zdůraznila důležitost nedávných jednání o obchodu s Japonskem a Indií. Vyjádřila také své nadšení pro „zlatý věk našich vztahů s Čínou" v oblasti hospodářství a bezpečnosti.

Předsedkyně vlády zároveň poznamenala, že uzavření „optimální dohody o Brexitu“ s Evropskou unií je nesmírně důležité pro „podporu našeho společného odhodlání pro otevřenou ekonomiku a svobodnou společnost před tváří těch, kdo se nás snaží podrazit. Hlavním z nich je Rusko.“

Premiérka vyjádřila naději, že Rusko se přesto stane silným státem, který bude fungovat podle pravidel a podporovat mezinárodní bezpečnost jako stálý člen Rady bezpečnosti OSN. „Rusko může, a já doufám, že si jednou vybere jinou cestu,“ řekla Mayová. „Ale dokud to neudělá, budeme jednat společně, abychom ochránili naše zájmy a světový pořádek, na němž tyto zájmy závisejí,“ zakončili své vyprávění angličtí novináři.

Za hranicí příčetnosti

Jen se zaposlouchejte do těchto úžasných slov – globální Británie jako převeliká mocnost, které se všichni bojí a respektují ji. Zatímco poukazuje na „zlatý věk s Čínou,“ napadá čínského hlavního regionálního partnera Rusko, jež by mělo neprodleně nastoupit jinou cestu a přestat vystavovat na veřejnosti urážlivé fotografie.

A pak že ho teta Tereza nemiluje. Bylo by zajímavé zjistit, zda vůbec zvážila okolnost, že v Rusku je asi 98 procentům populace zcela lhostejné, jak se na ně Londýn dívá. Přesněji řečeno: Čím více bude blábolit, tím více budou Rusové naopak přesvědčeni, že jim je k ničemu taková cesta, při níž vůdci jen tak za pochodu přicházejí o rozum.

Přitom je velice pochybné, jak je možné mít co do činění s takovými lidmi, když jejich míra nekompetence je doslova zarážející, jak je možné s nimi řešit vypořádání v Sýrii a na Ukrajině, když propadají hysterii nad jakousi fotografií nejistého původu. Zato zcela nepochybný je důvod, proč od Mayové utekl ministr obrany, který se přiznal k „sexuálnímu obtěžování“ a dobrovolně opustil své křeslo, pašák.

Pokud máme učinit závěrečnou rozvahu nad tímto projevem, vnucuje se pocit, že Mayovou nedávno navštívila ukrajinská delegace – před nimi mají také „všichni na světě strach a respekt“. A patrně ještě větší, než před Mayovou.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky