Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Okamurova konference v Praze: Další fáze zápasu za nezávislost? Le Penová: Boj s nestvůrou bude dlouhý, ale vítězství se blíží. Alternativa spolupráce v Evropě. Válečným polem Itálie. Co přinesou eurovolby 2019?

Okamurova konference v Praze: Další fáze zápasu za nezávislost? Le Penová: Boj s nestvůrou bude dlouhý, ale vítězství se blíží. Alternativa spolupráce v Evropě. Válečným polem Itálie. Co přinesou eurovolby 2019?

20. 12. 2017

Tisk článku

Radek Pokorný komentuje víkendovou pražskou konferenci významných lídrů evropských národoveckých stran, z níž k nám skrz média zněl pouze křik protestujících anarchistů

Konference euroskeptiků sdružených ve frakci Evropa národů a svobody (ENF), která se uskutečnila v sobotu 16. prosince v Praze, byla v mnohém přelomová. „Nacionální internacionála“, dostala po letech hledání jasné kontury a organizační strukturu schopnou čelit současné vládnoucí klice globalistů a pokrokářů ovládajících donedávna všechny důležité mocenské posty v Evropě i za mořem.

Otřesy způsobené migrační krizí a z ní vyplývající konflikty uvnitř mocenských center vedly k brexitu a napomohly i ke zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem, jak na to upozornila ve svém projevu předsedkyně ENF Marine Le Penová, která v Praze představila svoji vizi nové Evropy osvobozené od bruselského diktátu.

Proti nestvůře

Le Penové projekt Unie evropských národů (UEN) je průlomovým řešením, které staví proti starým bruselským strukturám skutečnou alternativu schopnou stát se zcela odlišným nástrojem spolupráce oproti současnému molochu. V jejím pojetí by suverénní státy vytvořily dobrovolný svazek národů. Součástí projektu by bylo znovuobnovení historických státních hranic, avšak zároveň by dál fungovala celní unie.

Jedním z nástrojů, jak tohoto cíle dosáhnout, by se měly stát volby do Evropského parlamentu v roce 2019, kam by kandidovaly všechny protibruselské strany ve všech státech pod jednou hlavičkou. Široká fronta pod vedením úspěšných euroskeptických stran, které jsou dnes v celé Evropě na vzestupu, by měla zabránit tříštění sil a v konečném důsledku přinést tomuto jednotnému hnutí vítězství. Revoluce zevnitř by měla podle plánu Le Penové demokratickou cestou odstavit současný bruselský establishment, který se v současné době drží v Evropě u moci proti vůli většiny občanů evropských států.

Podle ní bude boj s tuto nestvůrou - jak EU nazvala - ještě dlouhý, avšak vítězství se pozvolna blíží. Právě tímto konkrétním projektem se pražské vánoční setkání euroskeptiků liší od těch předešlých, která měla spíše kritický či demonstrativní charakter. Sobotní konferencí dostala tato „národní internacionála“ konkrétní hmatatelné obrysy a současným strukturám se tak začal rýsovat silný soupeř.

Boj se vyostří

Je příznačné, že vlna vzdoru vůči novodobé totalitě a touhy po svobodě, valící se již několik let Evropou, nabrala současný tvar právě v Praze. Hostitelem konference bylo hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD),  jehož předseda Tomio Okamura se stal místopředsedou poslanecké sněmovny - a členové hnutí obsadili důležité posty předsedů ve sněmovních výborech.

Takového úspěchu dosud žádná z vlasteneckých protiunijních stran sdružených ve frakci ENF nedosáhla, což ve svém projevu první dáma evropské vlastenecké scény také náležitě ocenila. Tomio Okamura se tak stává vedle Marine Le Penové a šéfa nizozemské Strany pro svobodu Geerta Wilderse, který v Praze rovněž vystoupil, důležitým hráčem nejen na domácí, ale i na evropské scéně. Tuto trojici udávající tón v „národně osvobozeneckém boji“ o Evropu doplňuje ještě další člen ENF, předseda rakouských Svobodných Heinz-Christian Strache. Ten ve chvílích, kdy jednali evropští lídři stran v Praze, právě podepisoval koaliční smlouvu s rakouskými lidovci a v pondělí byl jmenován místopředsedou vlády, když jeho spolustraníci obsadili ministerské posty včetně zahraničí a vnitra.

Když k tomu připočteme protiimigrační směřování Polska a Maďarska a lavírující Slovensko, je téměř jisté, že se boj o Evropu bude v příštím roce ještě vyostřovat. Mnohé napovědí jarní volby v Itálii, kde mají protibruselské síly velkou šanci porazit stávající probruselskou a proimigrační nikým nevolenou vládu, což by byla pro současnou podobu EU další citelná rána.

Čtěte ZDE: Dublin IV: Katastrofální ohrožení naší budoucnosti. EU definitivně zničí zbytky naší státní suverenity. Co Donald Trump odmítl, Brusel nadiktuje. Migrantská invaze ve druhé fázi. Přichází čas na czexit!

Média a protestující svoloč

Není se co divit, že většina médií si všímala z celé konference pouze komparsu anarchistů a Sorosových bojůvek, které se snažily překrýt svým povykováním kolem TOP hotelu na Chodově, kde se konference konala, skutečný význam tohoto historického setkání.

Reportáž České televize ukazující zdivočelé anarchisty s vlajkami EU, fyzicky napadající britskou europoslankyni Janice Atkinsonovou, která byla kromě polských, italských a belgických představitelů jednou z panelistek na konferenci, ukázala hloubku současného marasmu ve kterém se aktivistická Česká televize nachází. Naštěstí nedůvěra občanů k těmto starým mediálním monstrům dosáhla již takové úrovně, že jakékoliv reportáže v tomto duchu působí spíše kontraproduktivně. A jak jsme viděli i na výsledcích říjnových voleb, zamýšleným účinkem se míjejí.

Na závěr konference před stovkami delegátů za obrovského aplausu vše shrnul Tomio Okamura: „Chceme co nejužší spolupráci evropských zemí na základě vzájemné výhodnosti a odmítáme diktát současné bruselské nadnárodní struktury, která na spolupráci evropských zemích v současné době pouze parazituje. Chceme, aby občané v jednotlivých evropských zemích mohli rozhodnout v referendu, jaká bude současná forma evropské integrace. Nechceme zánik naší státní a národní suverenity v totalitním státě Evropské unie. Žádáme demokracii nejen v našich národních státech ale také v současné EU.“

Sobotní ustavení „internacionály národů“ tento boj o svobodu a demokracii posunulo do nové fáze. Povedou evropské volby v roce 2019 k pádu „Bruselské zdi“?




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky