Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Islámský stát je stále při síle: Genocida křesťanů pokračuje. Najde další spojence? Chmurné zprávy z Pákistánu. O co vlastně jde vládám muslimských zemí? Mír v nedohlednu

Islámský stát je stále při síle: Genocida křesťanů pokračuje. Najde další spojence? Chmurné zprávy z Pákistánu. O co vlastně jde vládám muslimských zemí? Mír v nedohlednu

31. 1. 2018

Tisk článku

Kaswar Klasra upozorňuje na pokračující vyvražďování křesťanů silami Islámského státu mimo zájem Západu a jeho médií hlavního proudu

Znepokojení ohledně rozsahu přítomnosti a síly ISIS v Pákistánu se objevilo v prosinci 2017, kdy sebevražedný atentátník odpálil bombu v kostele v městě Quetta a nejméně 9 modlících se lidí zemřelo a více než 50 bylo těžce zraněno.

Kdyby pákistánské bezpečnostní služby neodpověděly rychle na útok v metodistickém kostelu Bethel Memorial, kde se 400 mužů, žen a dětí účastnilo nedělní bohoslužby, útočníci "by byli dosáhli hlavní síně budovy a ztráty na životech by byly mnohem vyšší," sdělil Gatestone institutu Sarfraz Bugti, ministr vnitra provincie Baluchistán, kde se město Quetta nachází.

K odpovědnosti za útok, který provedli dva teroristé oděni ve výbušných vestách se samopaly AK-47, se přihlásil ISIS, pro který je věcí cti vzít si na odpovědnost tyto útoky, jak bylo uvedeno v prohlášení publikovaném agenturou Amaq.

Útoků přibývá

Toto byl šestý útok ISIS v Pákistánu za poslední rok a půl. První útok se odehrál 8. srpna 2016, když sebevražedný atentátník zabil nejméně 70 lidí a zranil vice než 100 dalších při útoku na dav právníků a novinářů shromážděných ve vládní nemocnici ve městě Quetta (v provincii, která sousedí s Afghánistánem a Iránem), aby truchlili nad právníkem, který byl zavražděn o den dříve. K odpovědnosti za útok se přihlásila frakce Talibanu spojená s ISIS.

24. října 2016, se ISIS přihlásil k odpovědnosti za smrtelný útok na policejní akademii ve městě Quetta. Útok spáchaný třemi silně ozbrojenými teroristy proti spícím kadetům, zanechal 60 mrtvých a dalších 165 zraněných.

16. února 2017 se vyhodil do vzduchu sebevražedný atentátník spřízněný s ISIS v súfistické svatyni v pákistánské provincii Sindkh, zavraždil přitom vice než 90 modlících a zranil vice než 300.

18. dubna 2017 pákistánská armáda zmařila plánovaný velikonoční sebevražedný bombový útok proti křesťanům v Lahore. Když se vezme v úvahu množství výbušnin zabavené pachatelům, tak kdyby se útok vydařil, byly by ztráty masové.

12. května 2017 sebevražedný atentátník ISIS zaútočil na konvoj místopředsedy pákistánského senátu, cestujícího po dálnici v Baluchistánu v okrese Mastung. Útok zanechal 28 mrtvých a 40 zraněných.

12. srpna 2017 sebevražedný atentátník ISIS zaútočil na konvoj pákistánské armády ve městě Quetta. Výsledkem bylo 15 mrtvých, mezi nimi 8 vojáků – a dále 40 zraněných.

Čtěte ZDE: Věrní islamisté se vracejí: Co se v Sýrii naučíš, v Evropě jako když najdeš. Polepšíme teroristy laskavým přivítáním? Tisíce "inspirovaných" vrahů pro Mutti Merkel. Opakování slovíček: der Dschihad - džihád

Hledání partnerů

Všechny tyto atentáty se daly očekávat. V únoru 2016, generální ředitel pákistánské zpravodajské služby varoval vládu, že ISIS se vynořuje jako hrozba, spolu s pákistánskými teroristy zajišťující pro ISIS zázemí. Tato pákistánská odnož se jmenuje Walayat-e-Khurasan. Agenti v blízkém Afghánistánu také hráli důležitou roli v teroristické síti.

ISIS také verbuje "ideově blízké partnery" v Afghánistánu a "zajišťuje" teroristické útoky pro pákistánské organizace – jako Lashkar-i-Jhangvi a Jamaat-ul-Ahrar – jak nedávno odhalila zpráva Rady bezpečnosti OSN monitorující terorismus Rady bezpečnosti OSN. Navíc - podle panžábského ministra spravedlnosti Rana Sanaullah - více než 100 Pákistánců opustilo v roce 2015 svoji zemi a připojilo se k ISIS v Iráku a v Sýrii.

Obě odhalení jsou zajímavá ve světle faktů - jak řekl zpravodajům v Islámábádu pákistánský velvyslanec v Iráku Ali Yasin Muhammad Karim po osvobození Mosulu v červenci 2017 – že Pákistán na druhé straně tajně podporoval Irák v boji proti teroristickým skupinám.

"Pákistánské bezpečnostní složky mají kapacitu a kvalifikaci se vypořádat s teroristickými skupinami, " řekl Mohammad Ali, bezpečností expert v Islamabádu, pro Gatestone Institute. "Doufám, že berou hrozbu ISIS vážně."

Obrázek z TV Fox News znázorňující rozšíření působnosti Islámského státu

Budou křesťané utopeni v krvi?

Nejzranitelnější obětí této hrozby jsou křesťané, kteří tvoří pouhé 2 % v tomto státě se sunitskou většinou. ISIS je jenom nejnovější teroristická skupina, která podniká útoky na křesťany v Pákistánu. V období mezi lety 2009 až 2015 byla zodpovědná za útoky na křesťany zastřešující teroristická organizace Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP).

Například, 22. září 2013 frakce TTP Jundallah provedla dvojitý bombový útok v kostele všech svatých v Peshawaru, zabila 127 lidí, včetně žen a dětí a zranila vice než 250. To byl nejvražednější útok proti křesťanům v pákistánské historii.

27. března 2016 sebevražedný atentátník z Jamat-ul-Ahrar zaútočil proti křesťanským rodinám slavících velikonoční neděli v parku v Lahore. Zanechal 75 mrtvých a 340 raněných, někteří z nich byli muslimové, kteří v té chvíli byli náhodou v parku.

Dokud Pákistán nezvýší své úsilí postavit mimo zákon, eliminovat a zneškodnit islamistický terorismus na své půdě a chránit své křesťany před probíhajícími atentáty – útoky ve městě Quetta budou pokračovat.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky