Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Globální mediokracie: Cílené otupení morálky a intelektu. Páni vesmíru znají tlačítka v našem mozku. Máme zcela ovládnutou mysl? Lidé přesto tuší, že je něco špatně. Výsledky voleb: Chaotická snaha o nápravu

Globální mediokracie: Cílené otupení morálky a intelektu. "Páni vesmíru" znají tlačítka v našem mozku. Máme zcela ovládnutou mysl? Lidé přesto tuší, že je něco špatně. Výsledky voleb: Chaotická snaha o nápravu

8. 2. 2018

Tisk článku

Giulietto Chiesa přibližuje manipulativní metody, jimiž jsou masově vštěpovány falešné ideje, a pokouší se nalézt efektivní obranný nástroj, který by v poslední chvíli pomohl zvrátit průběh téměř prohrané bitvy

V současnosti se nacházíme ve zcela unikátní situaci, kdy již na věci nelze použít klasická měřítka. Situace se mění příliš rychle a existuje vždy riziko, že události, jimž dnes věnujeme příliš mnoho pozornosti, přestanou zítra v našem vědomí existovat.

Žijeme ve světě, kde jsou informační toky, kulturní a duchovní dominanty v rukou Západu. Jejich média poučují všechny ostatní národy. Jakým způsobem? A nakolik objektivní informace jsou jimi předávány?

Člověk musí pochopit, že informace samy o sobě jsou jen malou částí, lze dokonce říci druhořadou, ve všeobecném obsahu základní komunikace. Spolu s vizuální stránkou a emocionálním působením prostředků a metod přenosu utvářejí způsob myšlení a vnímání lidí. Ale nikoliv na střízlivé úrovni, v rovině umožňující kritický postoj k informacím, nýbrž na úrovni podvědomí. Lidé přitom nechápou, že se k nim ve skutečnosti nedostávají informace, nýbrž cizí ideje. Jejich šiřitelé již dávno našli v mozku diváků a čtenářů páky, jejichž prostřednictvím s nimi manipulují. Dobře vědí, kde se v hlavách lidí nacházejí potřebná funkční tlačítka - a jak fungují.

Tomu může čelit pouze člověk se schopností analytického myšlení. Jenomže lidí s takovou schopností není podle všeho až tak mnoho. Proto můžeme říci, že objektivita, korektnost a dobrá informovanost coby vlastnosti profesionální žurnalistiky z našeho světa prakticky vymizely.

Čtěte ZDE: Hybridní válka liberálů: Málo nenávidíte Putina! Manipulace se lidem již zajídá. Dvouminutovky nenávisti českých pisálků pokračují. Proevropský není prounijní. Co nám ta dnešní doba jen připomíná?

Páni vesmíru

Ty, kdo ovládají tuto základní komunikaci, můžeme nazvat „pány vesmíru“. Používají k tomu zvláštní strategii: cílené snižování intelektuálních schopností a morálky miliónů lidí. A daří se jim to velmi rychle. Proto, čím více lidí si zachová schopnost pochopit a analyzovat události probíhající ve světě, tím lépe pro ně i pro svět.

Už Antonio Gramsci psal ve svých „Sešitech z vězení“ o kulturní hegemonii, již lze prosazovat na základě intelektuálního vedení. „Páni vesmíru“ již mají dost vlastních intelektuálů. Proto nemají potřebu vytvářet progresivní intelektuální prostředí pro ostatní. Prostě je nepotřebují. Vytvořili tudíž jiné prostředí, technologii, která funguje obráceně. A tuto technologii v podstatě zautomatizovali pomocí ovládnutí většiny vysokých škol, jejichž absolventi dostatečně neovládají profesionální nástroje, ale přitom vždy a všude opakují: „Nepotřebujeme cenzuru!“.

Přitom cenzura v mediálním mainstreamu na Západě fakticky vymizela - protože není zapotřebí. Všechny masové sdělovací kanály říkají jedno a totéž. Všechny, bez výjimky! Všechny noviny píší jedno a to samé... Novináři vědí přesně, co je třeba říkat a o čem se hovořit nemá.

Manipulace vědomím a utváření veřejného mínění probíhá i prostřednictvím sociálních sítí pod plnou kontrolou „majitelů“. Na Facebooku sedí každý den miliony „kontrolorů“. To znamená, že jsou trvale na síti a vědí předem, jak reagovat na ten či onen příspěvek. Naopak sami propagují vlastní projekty, přičemž předem si vyhodnotí reakce na ně a „pomáhají“ ostatním reagovat správně. V tomto zaměření se činí již deset let a dosahují velkých úspěchů.

Čtěte ZDE: Poučení před volbou prezidenta: Co dokázal médii nenáviděný a "burany" zvolený Trump? Obamu již teď strčil do kapsy. Imigrace klesá, černoši pracují. Média s prezidentem stále válčí, zábava jede dál. Mohlo být hůř

Matrix

To, co budují „páni vesmíru“, si dovolím nazvat „Matrix“. Prakticky každý člověk v něm žije - každou minutu. Mluvíme o tom jako dospělí lidé. Ale žijí v něm i děti. A rodí se děti. Matrix formuje osobnost člověka, dokud ještě žádnou osobnost nemá.

A Itálie (autor je Ital – pozn. PP) v tom není výjimkou. Zde v té či oné míře probíhá totéž, co v Německu a ve Francii, kde se při posledních volbách jednoznačně ukázaly stejné trendy.

Přesto se poslední dobou na Západě jaksi fyzicky pociťuje cosi, čemu se říká kognitivní disonance. A jedná se o masový jev. Nelze pochybovat o tom, že matrixové technologie fungují dobře a neztrácejí sílu, naopak jsou extrémně mocné. Přesto přichází pocit všeobecné krize. Vzniká trvalý jev, při němž lidé nevědí proč, ale intuitivně tuší, že je něco špatně. Že to, co jim hlavní mediální proud říká, není pravda. Že vše, co vidí, prožívají a cítí, je daleko od jejich chápání představy plného života a štěstí. Že vše pozitivní, o čem slyší, se netýká místa, kde žijí. A to způsobuje jakousi „vnitřní bouři“, když nechápete, co se děje, ale chaoticky se snažíte něčemu předejít, něco napravit. Cosi podobného se stalo při volbách v USA.

Krize moci

Před volbami ve Spojených státech všechna média tvrdila, že zvítězí Clintonová. Lidé pocítili úzkost a v důsledku toho vyhrál Trump. Něco podobného se děje také v Evropě – v Itálii, Británii, Francii, Španělsku... Nejdéle se drželo Německo. Dokud byla jeho ekonomická situace dost dobrá, německý politický systém odolával, ale nyní se hroutí. A to je jen začátek...

Krize moci má celoevropský charakter. V Itálii už není žádné politické vedení. Jdeme do voleb, k nimž ani Demokratická strana, ani „Hnutí pěti hvězd“, ani pravicové síly nenabízejí nic rozumného. A voliči jsou úplně ztraceni. Nejnovější průzkumy veřejného mínění ukazují, že více než polovina voličů nepůjde k urnám. To je pro Itálii absolutně bezprecedentní situace.

Soudím, že nás čekají velké otřesy.

Čtěte ZDE: Na prahu naděje: Klidný přístav v bouřících vodách. Jarek Nohavica o jedné sousedské hospodské rvačce. Je normální být normální? Neobyčejné příběhy obyčejných lidí. Věci časné a trvalé. Všichni jsme MY

Pravda není pravdou

„Páni vesmíru“ nad námi vyhráli. A toto si musíme přiznat, abychom mohli poctivě rozebrat příčiny a přijmout nějaká účinná protiopatření. Oni ohradili náš společný prostor ve vesmíru a ovládli jej. To se týká nejen Západu a zemí třetího světa, ale i Ruska.

Proč Rusko a Bělorusko, kteří mají úplně odlišné názory, nechrání svůj prostor žádnými bariérami? Možná stojí za to popřemýšlet o tom, jak tuto situaci napravit a jaké zvolit formy obrany. Avšak k tomu, aby byla účinná, je třeba si uvědomit, že už nejde o boj mezi pravdou a lží, ale mezi správnými a špatnými ideami. Zabarvení ideje, zda je dobrá nebo špatná, k ní přidává systém komunikace.

Jakékoli dobro může být vydáváno za špatné a naopak. Vyhrává ten, kdo danou ideu vysílá. A protože všechny komunikační systémy jsou v rukou „pánů vesmíru“, oni mohou ignorovat pravdu, nebo ji prezentovat ve falešném světle. Lidé, kteří intelektuálně a morálně degradovali, to ani nemusí pocítit.

Mozkové centrum?

Nejspíš je nutné vytvořit určité mozkové centrum, jaké dosud neexistuje. V jeho rámci je třeba předvídat výskyt nejrůznějších falešných kampaní jako „Russiagate“ nebo „Kimteherangate“ (o spolupráci mezi Severní Koreou a Íránem v jaderné oblasti) a přijímat předběžná opatření.

Taková práce musí být systematická a trvalá. 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky