Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Jde se na to: Komedianti si zahráli Výstřel z Aurory. Za všechny prachy. Ohřívač jim k tomu hrál tuš. Soros se zastal Protiproudu! Střihneme si televizní krizičku 2? Nebo snad rovnou zvací dopis Mutti M?

Jde se na to: Komedianti si zahráli Výstřel z Aurory. Za všechny prachy. Ohřívač jim k tomu hrál tuš. Soros se zastal Protiproudu! Střihneme si televizní krizičku 2? Nebo snad rovnou zvací dopis Mutti M?

11. 3. 2018

Tisk článku

Petr Hájek s obdivem sleduje hrdinný boj "umělecké fronty" za ohrožený penězovod a žasne, že se konečně někdo zajímá o potlačování svobody slova a stupňující se útoky na nezávislá média

Konečně! Chtělo by se s úžasem vzkřiknout. Vždyť jedna z nejbojovnějších divizí Kavárny (takzvaná umělecká fronta, jak si pěkně říká) vystoupila na obranu svobody slova a nezávislosti médií! Tedy překvapivě ta část, která je tak či onak napojena na penězovody z našich daní, které jim skrze miliardový průtokový Ohřívač České televize proudí do kapes.

Učinili tak v přímém přenosu téže instituce, když si navzájem předávali ceny (a peníze) za filmy tak skvělé, že na ně nikdo nechodí. To ale vůbec nevadí, neboť jsou dopředu zaplaceny Ohřívačem, který jimi pak zaplácne nějaký ten plonkový čas na obrazovce. Takového je tam ostatně většina, proto jich potřebuje hodně. A stamilióny tečou...

Generální má recht

Je to od komediantů – pánů a dam – fakt velká občanská odvaha. Nejenže je za to může mlátička-Ondráček sebrat, ale přímo riskují konflikt s naším mocným západním sousedem. Tamní paní kancléřka si totiž nedávno vzpomněla na krásné dny svého mládí v NDR. To ovšem byla ještě soudružka profesorka. A rozhodla se po bolševicku zatočit s každým, kdo chce vyjadřovat názory lišící se od „stranické linie“ vedení sjednocené Čtvrté říše. Nezávislé weby jsou cenzurovány, sem tam někdo už dostal flastr od soudu. Liberální demokracie jako řemen prostě.

Tomuhle že by se naše „umělecké elity“ postavily? Nešiřme strach a paniku! Svoboda slova a mediální nezávislost patří pochopitelně jen těm, na koho ukáží. Tedy především Ohřívači, neboť je prý ohrožen. Čím a kým? Prý prezidentem republiky, který si dovolil jejich obscénní stroj na peníze kritizovat. S weby a médii (například soukromou televizí Barrandov), jež s ním souhlasí, naopak zatočí jako s třídou. Tak to alespoň „naznačil“ soudruh generální z Kavčích hor. Má recht. Klid na odpovědnou přípravu pražského Majdanu nebudou nějaké „samozvané“ živly narušovat.

Čtěte ZDE: Z Hradu zahřmělo: Zeman dal najevo, že bude i podruhé prezidentem, nikoli loutkou. Potrefené husy vzlétly. Poučné kauzy Ondráček – Mynář – Okamura. Majdan se odkládá? Babišův ubohý gambit do tmy

Zaostáváme!

„Ve středu 14. března mezi 19. až 21. hodinou má na Václavském náměstí v Praze proběhnout demonstrace na podporu České televize. Svolavatelé akce se rozhodli právě touto formou reagovat na Zemanův útok proti některým médiím. Ve svém inauguračním projevu se kriticky vyjádřil také o České televizi. Nit suchou ovšem nenechával především na médiích z vydavatelství Economia Zdeňka Bakaly.

Útok znovuzvoleného prezidenta Miloše Zemana na média a svobodu slova v naší zemi, jehož se dopustil ve svém inauguračním projevu, znovu potvrdil dlouhodobý nebezpečný nenávistný útok na novináře, kteří poskytují veřejnosti nezávislé a pluralitní pohledy na naši politiku a společnost. Zdá se, že prezident a jeho spojenci chtějí určovat, co je pravda a co lež a nesnesou kritický názor,“ píší na sociální síti facebook svolavatelé demonstrace. Akce nese název „Zemane – ČT nedáme! Demonstrace za zachování svobody slova a médií.

Demonstraci svolává skupina, která zdůrazňuje, že není napojena na žádnou politickou stranu. Má však za to, že vzhledem k tomu, co se nedávno přihodilo na Slovensku, kde byl zastřelen novinář Ján Kuciak, je třeba bránit svobodu médií, a to i těch veřejnoprávních.“ Tolik informace z mainstreamu – a tomu jak známo musíme věřit, nechceme-li přes... ústa.

Faktem je, že za Slovenskem ostudně zaostáváme. Tam je Majdan v plném proudu. Co bylo příčinou vraždy novináře, je už podle tamního prezidenta nezajímavé. Splnil roli rozbušky, takže i kdyby mělo jít o vraždu ze žárlivosti, je to fuk. Vláda musí padnout, protože zbavit se jí prostřednictvím voleb se ukazuje jako nemožné. Pan prezident Kiska o tom ví své. Vždyť se o tom nedávno v New Yorku radil – bez přítomnosti diplomatů (a najednou to nevadí) – s expertem nad jiné, lidumilem Georgesem Sorosem. A hle: v Bratislavě jsou zničehonic hotely nacpané „zahraničními návštěvníky“, že místečko nedostat.

Což takhle dát si... televizní krizičku?

V Praze je zatím v hotelech poloprázdno. Proti Bratislavě jsme zjevně turisticky nezajímavá oblast. Máme to také mnohem těžší. Na Slovensku byly volby před dvěma roky, u nás před pár týdny respektive měsíci. To se přece jen v zahraničních televizích hůř hraje. A také nemáme žádnou příhodnou mrtvolu, student Šmíd už je asi v důchodu. Jenže naši komedianti jsou vynalézaví.

Režisér Jan Svěrák v Rudolfinu označil Zemanovu inaugurační kritiku České televize za „největší útok na její nezávislost od roku 2000“. A již rovnou přečetl text „Pět vět na obranu ČT“. Pokud si již nevzpomínáte, tak necelý rok před 11. zářím se u nás strhla půvabná bolševická taškařice zvaná „Televizní krize“. Originální způsob jímž si zaměstnanci-odboráři bez jediné koruny privatizovali Molocha z Kavčích hor. Od té doby jim patří, takže řeči o nejasném „veřejnoprávním“ vlastnictví jsou zhola liché.

Přidali se i další stateční. Třeba dokumentaristka Olga Sommerová vyzvala občany, aby hájili svobodnou ČT. Režisér Marek Najbrt (převzal Českého lva příznačně za nejlepší dramatický televizní seriál) v děkovné řeči vyzval hosty v hledišti i diváky u obrazovek, aby nevolili Miloše Zemana. Umělec byl zjevně tak zahloubán do svého mistrovského díla, že si ani nepovšiml, že volby už jsou za námi. A v žádných dalších už prezident kandidovat nemíní. A přece se točí!

Mnozí, jako herečka Tatiana Pauhofová (předávala cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli), měli na šatech placku All for Jan (Všichni za Janem). Nemínili tím ovšem výzvu následovat mladého Svěráka, ale trochu nejasně onoho mladíka, jenž byl se svou milenkou za dosud nevyjasněných okolností zastřelen. To jsou ty taje překladu. Pokud by se někdo snad divil, jak se od rozdělení státu slovenština změnila, není to tak. Pouze organizátoři slovenského Majdanu příkladně mysleli na diváky u západních televizí, kteří slovenštinu zatím příliš neznají. Stejně ohleduplní byli i výrobci mnoha transparentů. U nás to ostatně známe z doby amerických ambasádních „rudých karet“ proti prezidentu Zemanovi. Angličtina for all!

Třetí číslo jednoho ze zaručeně nezávislých médií je ve stejnou chvíli na stáncích:

Jde se na to!

Tento výrok se z neznámých důvodů připisuje Masarykovi z doby těsně před převratem. No a vidíte, letos to už je rovných sto roků, co si jeho vůdcovství v sametovce proti Vídni připomínáme. Inspirovalo to mluvčí České televize Karolínu Blinkovou. (Je to stejně úchvatné, že papaláš generální má mluvčí jako premiér či prezident. Umíte si někdo představit mluvčího Novy, Primy či Barrandova? Co by asi „mluvili“, když denně dvacet čtyři hodin mluví z obrazovek?) „Absolutně odmítáme jakékoli útoky na novináře a nezávislost médií, a to zvlášť po aktuálních událostech na Slovensku,“ pravila. To jako aby nebylo pochyb, odkud má přeskočit jiskra.

Není. Ale je to u nás přece jen o chlup komičtější, nejen pro to, že organizátorům zatím schází ona nezbytná mrtvola či něco podobného. Připomeňme si proto znovu důvod, pro který organizátoři „nenapojení na žádnou politickou stranu“ svolávají demonstraci na Václavské náměstí: Nedá jim spát „dlouhodobý nebezpečný nenávistný útok na novináře, kteří poskytují veřejnosti nezávislé a pluralitní pohledy na naši politiku a společnost.“ Jako šéfredaktor Protiproudu jim chci poděkovat, že se nás konečně zastal i někdo od Sorose. Třeba pustí i nějaký chlup, když dosud žijeme jen z dobrovolných příspěvků čtenářů (Pán Bůh jim to zaplať!).

Komplikovanější je to ovšem s jejich dalším tvrzením: „..Zdá se, že prezident a jeho spojenci chtějí určovat, co je pravda a co lež a nesnesou kritický názor.“ Se střelbou do vlastních řad opatrně, soudruzi! Tohle by se vám mohlo vymstít. Co kdyby se ve středu vloudil mezi vás diverzant s transparentem, kde by místo slova prezident napsal Kavárna? A kdyby to pak zabrala nějaká televize... Jenže aby to mělo pro skutečného adresáta význam, muselo by tam být místo Kavárna „Deep State“. Ale to už byste si snad všimli. Česky možná ještě někteří umíte.

Tak hodně štěstí! Třeba se vám ty chatrné zbytky demokracie konečně podaří zbourat. A když to tentokrát zase nevyjde, nezoufejte. Určitě se najde alespoň devětadevadesát komediantů, kteří se v nouzi nejvyšší jako obvykle obrátí na Čtvrtou říši s žádostí o bratrskou pomoc. A to by v tom byl čert...

Tak jde se na to!




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky