Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Lži o novičoku mají pozitivní stránku: Londýn chce vyhnat ruské zloděje. Balí si oligarchové čemodány? Tereza si na ně došlápne. Co bylo ukradeno, bude rozkradeno. Dárek pro Putina a ruský národ. Můžeme začít tleskat?

Lži o novičoku mají pozitivní stránku: Londýn chce vyhnat ruské zloděje. Balí si oligarchové čemodány? Tereza si na ně došlápne. Co bylo ukradeno, bude rozkradeno. Dárek pro Putina a ruský národ. Můžeme začít tleskat?

6. 4. 2018

Tisk článku

Sergej Latyšev vtipně a s nadhledem hodnotí opatření britské vlády, jímž mají být vyhoštěni ruští oligarchové a zbohatlíci z Velké Británie - a dokonce i zabaven jejich majetek

Britské úřady mají spadeno na povolení k pobytu a kapitál ruských oligarchů v exilu. Premiérka Theresa Mayová tak dostala šanci zvýšit svoji popularitu.

Nejen v Británii - i v Rusku.

Zločinci z devadesátek

Točili o nich filmy a psali knihy. Domnívali se, že jsou „solí země“, a mysleli si, že všechny napálili, když si vzali to nejlepší ze dvou světů, jimiž svým způsobem pohrdali. Obzvláště Ruskem, které okradli. Doma je nenáviděli, protože věděli, odkud pochází jejich kapitál. Záviděli jim a současně jimi opovrhovali i Londýňané: pro jejich vulgaritu, nevkus, nafintěné krasotinky z řad jejich manželek a milenek, barbarské způsoby a zločiny. Nesnášeli je za to, že rozhazují peníze a nafukují ceny nemovitostí.

Protože takoví jako oni spolu s davy arogantních přistěhovalců z Asie a z Afriky přeměnili současný Londýn na parodii města-hrdiny, které během druhé světové války přežilo díky odvaze a odhodlání svých obyvatel, a to i přes německé bombardování a ostřelování balistickými raketami a tvrdý přídělový systém.

Tito zbohatlíci a bandité, kteří se přiživili na rozpadu SSSR jako „hrdinové“ zločinných 90. let, zapírali nos mezi očima před nepřátelskou domácí i zahraniční kritikou v přesvědčení, že jejich výjezdní kriminální destinace Londongrad zůstane beze změny a rovněž tak záštita britských úřadů, které vždy vítaly Rusy škodící Rusku a ochotně od nich braly peníze, třeba i špinavé. Jelikož samotná Británie mnohdy žila z utajování kradeného zboží celého světa, zdálo se jim, že si k životu vybrali to nejlepší místo na Zemi, kde mohou zapustit kořeny jako v dobře vyhnojeném květináči.

Pohádky je však konec: Londongrad se zavírá, nakradené bude rozkradeno. Londýnští Rusové a ruskojazyční přivandrovalci se beztak nikdy nestali, a ani nemohli stát, pro Brity jejich vlastní. Zato se nyní výborně hodí pro roli směnné mince a posvátné oběti ve velké geopolitické hře, kterou si začal Západ proti Rusku. A také jako ideální prostředek pro britskou vládu, aby si napravila Brexitem zpackanou reputaci a pověst u svých vlastních lidí, kteří nenávidí bohaté a drzé cizince.

Londongrad se zavírá za jásotu skutečných Londýňanů i Rusů, protože oni obyvatelé Londongradu se postavili proti všem a u všech vzbudili opovržení. Na rozdíl od falešné „kauzy Skripal“ a rozpoutané mezinárodní kampaně proti Rusku, která u ruských občanů vyvolává legitimního rozhořčení a pobouření, každé opatření britských orgánů proti ruským zbohatlíkům, zkorumpovaným obchodníkům a kolaborantům, jimž britská vláda dosud podkuřovala, nejširší ruské společenské kruhy uvítají. A to i přesto, že mnozí pochopili, proč jsou tato opatření přijímána.

A už je možné začít tleskat.

Čtěte ZDE: Chemické vraždy v Salisbury: Skripal byl jeden z mnoha! Skandální divadlo a britská blamáž. Důkazy chybí, žádný novičok patrně neexistuje. Pokusy na 20.000 lidech. Je libo LSD, antrax či mor? Jde o zemní plyn. A kde vůbec je Skripal a jeho dcera?

Balíte si kufry, páni zbohatlíci?

Mnoho z těchto lidí zapomnělo, že celý jejich život na Západě je postaven na písku, pokud mají ruský pas. A teď jim to připomněli. Britská premiérka Theresa Mayová při svém vystoupení v poslanecké sněmovně oznámila revizi státního programu, podle něhož byla vydávána britská povolení k pobytu bohatým zahraničním investorům. Řekla poslancům, že ministerstvo vnitra prověří, zda výhody poskytované tímto programem byly využívány pro zamýšlený účel a zda se v něm nevyskytly mezery, které umožnily získat pobyt v Británii cizincům, kteří by jinak povolení nedostali. „Skenovat“ podezřelé osoby budou zaměstnanci Ministerstva zahraničních věcí, ministerstva spravedlnosti, Scotland Yardu, zvláštních služeb MI-5 a MI-6 a Interpolu.

Členka parlamentu z opoziční labouristické strany Yvette Cooper vyzvala úřady, aby věnovaly zvláštní pozornost ruským investorům, kteří obdrželi povolení k pobytu. Podle oficiálních údajů v rámci tohoto programu, který mohli v letech 2008 až 2015 využít všichni zájemci z ciziny, dorazilo do Británie více než 700 bohatých lidí z Ruska. Do roku 2014 musel příchozí investor za účelem získání povolení k pobytu investovat jeden milion liber do ekonomiky Království, později dva miliony, ale pro velké korupčníky z chudých zemí a „zloděje celostátního dosahu“ to nebyla žádná suma.

Instrukce premiérky jsou již v běhu. Ministryně vnitra Amber Ruddová uvedla, že její ministerstvo prověří 700 povolení k pobytu vydaných před rokem 2015 bohatým Rusům, kteří v britské ekonomice investovali nejméně dva miliony liber.

Účel prověrky nikdo neskrývá: vyhnání ruských emigrantů z ráje, přinejmenším těch, kteří se podíleli na korupčních schématech a nahrabali si na tom jmění. Mayová právě to slíbila: „V Británii není místo pro zkorumpované ruské elity.“

Korupčníci z jiných zemí se nemají čeho obávat, tato zásada bude aplikována doslovně: jen proti Rusům. Jinak by Velká Británie utrpěla značnou finanční újmu.

Jak se krade nakradené

O začínajícím procesu zabavování ruského kapitálu „pochybného původu“ mluvil i britský ministr obrany Gavin Williamson, který nedávno v souvislosti s případem „Skripal“ vztekle utrousil, aby Rusko konečně „vypadlo a šlo se vycpat“.

V nadcházejících týdnech a měsících bude vláda pracovat velmi pečlivě a řešit tento problém. Již jsme vydali dekrety k zabavení majetku nevyjasněného původu. Zákon právě vstoupil v platnost. Naším úkolem je zaměřit se na veškerý pochybně získaný majetek a potřebné kroky již byly učiněny,“ řekl Williamson nedávno v Tallinnu.

Kolik dekretů již bylo vydáno a kdo jsou oni „hrdinové“ neřekl, ale dodal, že všechno se odvíjí podle zákona: od 31. ledna mají britské soudy možnost posílat zahraničním majitelům aktiv na území Velké Británie dotazy na původ jejich majetku, a to na základě platného zákona „O špinavých penězích“. Ten dává orgánům právo požadovat vysvětlení od vlastníků nemovitostí a obchodních společností v hodnotě vyšší než 50 tisíc liber (71 tisíc dolarů), totéž se týká bankovních účtů s uvedenými částkami. A pokud majitelé nedoloží zákonné nabytí těchto prostředků, budou nemilosrdně konfiskovány do britské státní pokladny. Nová pravidla platí také pro „politicky významné osoby“, jinými slovy, pro bývalé i současné ruské veřejné činitele a vlivné byznysmeny mající ve Spojeném království finanční konta a nemovitosti.

Nevládní organizace pro boj proti korupci, Transparency International, zjistila v Británii majetek ve výši 4,4 miliardy liber získaný pomocí kapitálu „pochybného původu“, přičemž pětina z toho patří Rusům. A kolik toho ještě nebylo nalezeno, ale brzy bude odhaleno společným úsilím řady státních služeb a struktur? Najdou nebo nenajdou, budu ušetřen nebo ne? Takové otázky si dnes kladou majitelé aktiv v Británii tak či onak propojení s Ruskem.

Čtěte ZDE: Ďábel Putin dal sestrojit "nooscope": Čím Kreml ovládá myšlení lidí? Trump, brexit, Katalánsko, "novičok". Moskva umí skenovat interakce mezi lidmi, věcmi a penězi. Tohle vyřeší jen válka!

A co bude dál?

Tak mnoho „Rusů“, kteří se usadili v Londýně, může v blízké budoucnosti ztratit nejen povolení k pobytu, ale i základní kapitál - a žebráky tam ani jinde nikdo nepotřebuje. Je čas sbalit kufry a vzít nohy na ramena, před tím vybílit vlastní bankovní konta, dokud nejsou zablokována. A měli by spěchat. Až Rusko plně odpoví na útok Západu proti ruským diplomatům a dramaticky sníží úroveň diplomatických vztahů s Británií, ne-li je zcela přeruší, Londýn nepochybně posílí nájezdy na ruské podvodníky.

Nejprve všechno zabaví těm, u nichž je podezření na nějaké „spojení s Kremlem“, a pak všem ostatním. Včetně „dezertérů Putinova režimu“ a zjevných gangsterů. Mimo jiné i za to, že se nedokázali zbavit ruského prezidenta, jenž přijal výzvu Západu. A takové opatření Londýna se setká s bouřlivými ovacemi ruské společnosti. Jednou přece musí někdo ze zahraničí pomoci, aby nikdo z Rusů už neměl chuť okrádat svoji vlast.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky