Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Další vylhaná záminka: Schyluje se v Sýrii k fatálnímu průšvihu? Osud světa opět v rukou amerických šílenců. Jak zareaguje Putin? Čtyři varianty vývoje - jedna horší než druhá. Po roce opět nad propastí?

Další vylhaná záminka: Schyluje se v Sýrii k fatálnímu průšvihu? Osud světa opět v rukou amerických šílenců. Jak zareaguje Putin? Čtyři varianty vývoje - jedna horší než druhá. Po roce opět nad propastí?

11. 4. 2018

Tisk článku

Leonid Nersisjan přináší rychlou analýzu vývoje okolo další provokace Západu v Sýrii, a varuje před několika scénáři vývoje, který by snadno mohl přerůst v globální jaderný konflikt

Vztahy mezi Ruskem a Západem v čele s USA se dostaly na nejhorší úroveň od rozpadu SSSR. Jsme svědky stále více a více problémů a incidentů, Američané gradují protiruskou hysterii a snaží se psychologicky, ekonomicky, vojensky či propagandisticky na Rusko tlačit a zlomit ho. Přitom relevantní důkazy Západ předložit nedokáže a dokonce už ani nechce. To se týká i údajné otravy Skripalovců či útoku chemickými zbraněmi ve městě Duma ve východní Gutě.

Američané a jejich vazalové jsou připraveni začít útočit na syrské vojenské objekty, přičemž dosud stále není známo, zda se uvedené útoky uskuteční - a pokud ano, jaké fatální důsledky těchto útoků mohou být.

Průzračná lež 

Přibližně před rokem (7. 4. 2017) jsme už podobnou situaci zažili. Kvůli údajnému chemickému útoku v Idlíbu se Američané rozhodli provést raketový úder Tomahawky na syrské vojenské letiště Šajrát. Americký útok Tomahawky z lodí USS Ross a USS Porter, který vyřadil letiště z provozu jen na necelé dva dny a měl pouze propagandistický charakter, zůstal bez reálné ruské odpovědi. Memorandum o prevenci incidentů a bezpečnosti letectví během operací v Sýrii mezi Ruskem a Západem však bylo pozastaveno.

Od minulého roku syrské vládní síly za pomoci Ruska a Íránu dosáhly na bitevním poli výrazné úspěchy. Zničily množství proamerických band včetně gangu ve východní Gutě, odkud Američany stvoření a podporovaní teroristé ostřelovali Damašek. Dnes se prakticky celá východní Guta nachází pod kontrolou vládních sil a poslední bandy v Dumě jednají o odsunu do Idlíbu. Proameričtí teroristé mají k evakuaci z Dumy ještě několik hodin.

V takové situaci, kdy tyto bandy de facto zastavily svou bojovou činnost, je samozřejmě absolutně nelogické, že by syrská armáda zaútočila bojovými otravnými látkami, které navíc již před lety zničila, což uznali i američtí odborníci. Útok syrských vládních sil bojovými látkami je stejná lež, jako existence iráckých zbraní hromadného ničení.

Čtěte ZDE: Válka opět na dotek: Výroba záminek na běžícím pásu. Válečný kabinet v Bílém domě. Skripalovi už nikdy neuvidíme? Šéf NATO bez servítků. Plyn v Sýrii. Padne dolar? Co udělá Německo? Jen my řešíme Babiše

Varianty zkázy

Po diplomatické přestřelce v Radě bezpečnosti OSN, kdy Rusko vetovalo rezoluci USA a USA vetovaly rezoluci Ruska, rétorika Donalda Trumpa a Emmanuela Macrona získala jednoznačně válečný agresivní charakter a oba lídři se nechali slyšet, že "zvíře Asad" musí být potrestáno. Američané ani Francouzi však důkazy o syrském útoku předložit nedokážou, protože neexistují. Celá akce má tedy posloužit jen ke zvyšování tlaku na Rusko.

Jaká však bude Ruská odpověď, pokud Američané a Francouzi, případně i další státy západní koalice  na syrské vojenské cíle opravdu zaútočí? Turecký a francouzský tisk již píše o demonstrativních obletech amerického a francouzského torpédoborce v blízkosti syrských břehů ze strany ruského bojového letectva vyzbrojeného protilodními raketami. Možný střet je tedy opravdu na dotek.

Existují čtyři varianty, jak se bude vyvíjet situace a jak bude Rusko na případný americký útok reagovat:

  • 1. Symbolické kroky na úrovni rétoriky, neboť americký útok bude mít víceméně propagandistický charakter, stejně jako vloni v případě vojenského letiště Šajrát
  • 2. Údery na proamerické opoziční skupiny v Sýrii
  • 3. Ruský útok na americké síly v Sýrii
  • 4. Sestřelení raket a zničení lodí, z nichž Američané vystřelí na syrské cíle

Cui bono?

První dvě varianty k ničemu nevedou - Američanům se podaří Rusko bolestivě zasáhnout a autorita Ruska na Středním východě i ve světě výrazně poklesne. Samozřejmě, že po tomto "vítězství" Američané ještě více přitvrdí s cílem dosáhnout porážky Ruska, a tlak bude dále narůstat.

Varianty 3 a 4 jsou v přímé kompetenci ruského prezidenta Vladimíra Putina. Pokud Rusko přistoupí k těmto krokům, Američané a celý svět jasně pochopí, kde se nachází "červená čára", kterou Západ ve vlastním zájmu více nesmí narušit.

Varianty 3 a 4 znamenají, že v Sýrii vznikne minimálně regionální konflikt mezi Ruskem a USA, který ovšem samozřejmě může gradovat. Po případném potopení amerických lodí bude pravděpodobně následovat útok na ruské základny v Sýrii, na což budou Rusové reagovat útokem na všechna letiště, flotilu a základny, z nichž Američané útočili vůči ruským cílům v Sýrii.

Konflikt se může velmi rychle vymknout kontrole a přerůst do světové války. Podle řady expertů by případný atomový konflikt netrval déle než půl hodiny a znamenal by konec lidské civilizace.

To není výhodné pro nikoho. Nejen pro Moskvu a Washington.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky