Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Útoky na Sýrii: Začíná Armagedon? Poslední bitva Velké války kontinentů. Střetnutí v zemi Spasitele. Vstupuje Rusko do dimenze katechonu? Jednoduchá vysvětlení nestačí. Bude Endkampf ještě jednou odložen?

Útoky na Sýrii: Začíná Armagedon? Poslední bitva Velké války kontinentů. Střetnutí v zemi Spasitele. Vstupuje Rusko do dimenze katechonu? Jednoduchá vysvětlení nestačí. Bude Endkampf ještě jednou odložen?

18. 4. 2018

Tisk článku

Alexandr Dugin představuje svůj podnětný i šokující pohled na ideologický a eschatologický rozměr současného blízkovýchodního konfliktu v souvislosti se zdánlivě nesmyslným raketovým útokem na Sýrii

Už to začalo. 13. dubna v pátek začala Poslední bitva.

Předcházela tomu řada událostí, které připravily útok Američanů a jejich spojenců na Damašek: pseudo-otrava Skripala, falešný chemický útok, předběžné útoky Izraele atd. Ale to už není důležité. Jde o válku USA, Velké Británie a Francie (neboli atlantického bloku) proti Rusku a jeho spojencům, především Íránu. Sýrie je místem tohoto eschatologického střetu.

USA a jejich spojenci obvinili Rusko z používání chemických zbraní. Nuže, k čemu byl dobrý případ Skripalových? Toto je válka proti nám. Proti každému z nás. Nikdo se jí nevyhne. A skutečnost, že Rusko na ničem nenese vinu, nemá žádný význam. Je to jen záminka, již zapomenutá při aktu přímé agrese proti Rusku.

Po prvních úderech nás vybídli, abychom se okamžitě vzdali. Nyní je zbytečné snažit se dokazovat, že nešlo o žádný „Novičok“ a že „bílé přilby zinscenovaly případ v Gutě“. Nikdo nás nebude poslouchat. Všechno nyní vyřeší přímý vojenský konflikt. Když tedy válka začala, obě strany mají jediné východisko – tuto válku vyhrát.

Teď budou všichni říkat: tohle ještě není válka. Ano, ještě není úplná. Ale nikdo na naše protesty dosud nereagoval. Udeřili na nás přímo.

Geopolitika: Atlantisté útočí

Jde o geopolitický střet mezi atlantisty a eurasianisty, v něm stojí zastánci unipolárního světa a západní hegemonie proti světu multipolárnímu.

Proč atlantisté udělali tento krok? Naprosto racionální vysvětlení: začali vážně prohrávat. Přitom si ani nedokážeme představit, jak moc. To vysvětluje démonizaci Ruska, jež nemá nic společného s většinou věcí, z nichž ho obviňují. Situace je špatná pro globalisty a Západ jako celek, a to spíše z vnitřních důvodů. Samotná existence Ruska a Číny je důkazem jejich krachu, což vše dělá ještě těžší. Proto je válka v této situaci zdánlivě jediný způsob, jak prodloužit agonii unipolárního světa. Může to zafungovat, ale také urychlit jeho kolaps.

V Sýrii Rusko a jeho spojenec Írán úplně změnily rovnováhu na Blízkém východě a vytvořily novou architekturu, z níž byli atlantisté jednoduše vyloučeni. Turecko váhalo a stále více se naklánělo směrem k eurasianismu. Proto nezbylo nic jiného, než aby se tato záležitost vyřešila válkou.

Zastánci multipolarity, realismu a odpůrci globalizace na Západě jsou proti této válce - a budou i nadále. Ale v podmínkách vojenských operací se je budou snažit nejen přehlušit, ale možná i vystavit represím. Je to opravdu vážné. Ale vážný je život, vážné jsou jeho dějiny, vážné jsou státy a národy, kultura i náboženství. Hysterické posměšky postmoderny, které se staly normou, zmizely jako pára nad hrncem. Jsme nejen svědky, ale i účastníky Velké války kontinentů. Začal jsem o tom mluvit již koncem 80. let. Dnes tu máme bohužel nejžhavější potvrzení významu geopolitiky. I když o tom nechcete nic vědět, neznamená to, že jste osvobození od jejích zákonů. Atlantická civilizace zasadila první přímý úder kontinentální civilizaci, byť zatím jen symbolický.

Čtěte ZDE: Válka opět na dotek: Výroba záminek na běžícím pásu. Válečný kabinet v Bílém domě. Skripalovi už nikdy neuvidíme? Šéf NATO bez servítků. Plyn v Sýrii. Padne dolar? Co udělá Německo? Jen my řešíme Babiše

Armagedon je více než pravděpodobný

Armagedon, nebo také Harmagedon (neboli Har Megido – hora Megido), je podle biblické knihy Zjevení místo (v symbolickém slova smyslu), kde má dojít k závěrečné bitvě mezi vojskem Všemohoucího Boha, vedeným jeho synem Ježíšem Kristem, a mezi vojskem Satana s jeho démony a neposlušným bezbožným lidem.

Je nemožné nevěnovat pozornost znamením doby.

Za prvé: válka vypukla ve Svaté zemi, po níž chodil Spasitel. V ní je přítomen jak Západ, představující společně s Izraelem síly Antikrista, tak i Rusko jako Katechon (princip bránící příchodu Antikrista – viz katechismus) a Írán čekající na příchod Mahdího (jméno skrytého nesmrtelného imáma, který obnoví na zemi víru a spravedlnost). Všechno naznačuje, že se schyluje k poslední bitvě. Podle všeho k Armagedonu.

Podle islámské eschatologie má v Damašku – v mešitě Umajjovců – dojít k druhému zjevení. Poté budou věrní Mahdímu (islámskému Spasiteli) a Kristu bojovat společně proti silám Dadžala (Antikrista).

To, co se děje v Izraeli – útok na pásmo Gazy – má také eschatologické rysy. Izrael přitlačil USA a Trumpa, aby započal válku proti Rusku. Právě tak měl postupovat Antikrist.

Dispenzacionalisté ve Spojených státech se po dlouhou dobu – více než sto let počínaje C. I. Scofieldem a jeho komentovanou Biblí – připravují na Armagedon, při němž Izrael, křesťanští sionisté a „obrození“ protestanti budou čelit armádám Goga a Magoga, jež jsou interpretováni jako Rusové. No a Rusové jsou nyní ve Svaté zemi ve válečném stavu s Izraelem a jeho „obrozenými“ ochránci.

Rusko se vymanilo z komunistické éry a oživilo svoji (i když formálně) pravoslavnou a svrchovanou identitu. Navzdory veškeré polovičatosti a někdy i karikatuře tohoto oživení nyní všechno dostává smysl. Rusko vstoupilo do dimenze katechonu, již paradoxně v sobě neslo i sovětské Rusko (ne kvůli ateismu a materialismu komunistů, ale naopak navzdory tomu všemu). A nyní dochází k přímé konfrontaci se Synem smrti, který se nemůže plně zjevit na tomto světě, dokud nebude vzat z prostředí, jež nyní udržuje (2. list apoštola Pavla Thessalonským).

Před několika lety jsem stál na hoře u Damašku, kde podle legendy Kain zabil Ábela. Jasně jsem si uvědomil, že město pod mýma nohama bude obětováno na oltář této vraždy, která probíhá dodnes. Velká doba archetypů – univerzálních zločinů a univerzálních vítězství – nikdy nespadá jen do minulosti, ale přináleží věčnosti. Kain vždy zabíjel a zabíjí Ábela.

Vše naznačuje, že začíná Poslední bitva, Endkampf. Jistě, vždy existuje šance, že bude znovu odročena. Možná se tak stane, ale jednoho dne to už žádný odklad nesnese. Nevíme, kdy přesně začne. Ale začne určitě. A je docela možné, že právě nyní je to tady. Minimálně si nemůžeme být jisti, že tomu tak není.

Čtěte ZDE: Kudy na křižovatce: Svět již není unipolární. Sýrie je jeho symbolem. Vznikne na východě velmocenská triáda? Nebezpečí číhá za Atlantikem. Unikne Turecko katastrofě? Ne každá klatba vyjde. Klíč leží v Eurasii

Ideologická válka

Samozřejmě, především by bylo záhodno zastavit válku. Ale... to by znamenalo totéž, jako naše vítězství. Pokud se Trump uspokojí dosavadními útoky, vyhráli jsme. Ale k čemu by to všechno potom bylo? Oni potřebují naši porážku. Proto se sotva omezí na to, co již bylo učiněno. Jsme pravděpodobně teprve na samém počátku. Musíme očekávat údery i na dalších frontách – na Ukrajině („vraťte Krym“), v Karabachu, invazi ISIL do Střední Asie atd. Ale nejzávažnější bude povstání šesté kolony.

Ruské vedení kromě Putina a armády sestává povětšinou z těch, kteří jsou ideově na straně našich válečných protivníků: někdo tam drží peníze a ukrývá rodiny, někdo je solidární s Izraelem, jiní prostě ze sobectví nechtějí být spojeni s touto zemí a s lidmi, kteří jdou do poslední bitvy za Krista a Svatou Rus. Kašlou na to. A jak se situace bude vyostřovat, určitě zaútočí zezadu. Jednoduše nemohou neudeřit.

Technické aspekty války jsou vždy tajemstvím. Je zbytečné se dohadovat a spekulovat, kolik kdo má raket, kdo a jak blufuje. To vše je buď nesmysl, nebo státní tajemství. Ale můžeme plně rozvinout ideologické a náboženské aspekty i geopolitické analýzy.

Takže: Je možné zastavit tuto válku? Nemyslím. Dokud USA, Izrael, Británie a Francie nedosáhnou přesvědčivého vítězství, nepřestanou. Oni to začali. Proto musíme buď bojovat, nebo ustoupit. Ale tady je problém: neexistuje červená čára, za kterou by bylo možné ustoupit, přesněji řečeno už byla překročena. Každé naše meškání nebo pasivita budou okamžitě zaplněny novými kroky nepřítele. Nejde tu o zájmy, ale o ideologickou válku. Katechon a Mahdí představují pro Antikrista zlo. Tudíž pokud projevíme slabost, oni ukážou sílu.

Západ nemá žádný rozumný důvod k zahájení této války. Jediné vysvětlení je eschatologické a ideologické. Unipolární svět se zhroutí stejně jako západní hegemonie. Nemohou to dovolit, zejména v situaci, kdy na opačném konci jsme my – Rusko a Mahdítský Írán.

Proto existuje pouze jediné řešení. Sami určitě chápete jaké.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Porada nepodvolených: Ze Západu jde jen síra a škleb. Nikdo neví, kdo je v pekle. Spor o Rajchla? Konečná válí! Nedělejme fauly. Jak debilizovat mladé? Rozpadne se EU sama, nebo jí k tomu musíme pomoci? Slovo je tu navždy

Porada nepodvolených: Ze Západu jde jen síra a škleb. Nikdo neví, kdo je v pekle. Spor...

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je tu opět inovace podvodů před prezidentskými volbami. Nejsi občan? No a co? Tady máš řidičák - a běž to tam hodit! Tam ilegálové. U nás Ukrajinci?

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky