Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Soudruzi dostali nápad: Evropský zpěvník pro všechny! Bolševici by zbledli závistí. Dostane se do osnov hudební výchovy? Musíme vzít EU za vlastní. (Ne)Ziskovky ladí kytáry. Už teď se můžeme těšit na druhý díl

Soudruzi dostali nápad: Evropský zpěvník pro všechny! Bolševici by zbledli závistí. Dostane se do osnov hudební výchovy? Musíme vzít EU za "vlastní". (Ne)Ziskovky ladí kytáry. Už teď se můžeme těšit na druhý díl

30. 4. 2018

Tisk článku

Tomáš Vyoral se pozastavuje nad dalším nápadem unijních soudruhů a vyzývá nás, abychom oprášili své nástroje a připravili se na povznášející sborový zpěv

Socialisti všech zemí EU, spojme se! Třeba společnými budovatelskými písněmi. Neziskovka Organizace Zpěvníku EU uvedla, že jde o "jedinečný demokratický průkopnický projekt". Jen doufám, že podle ní budou školáci povinně zpívat! 

“My, 27 populací v EU, toho o sobě navzájem víme bolestivě málo! Sdílení pokladů národní písně se zdá být přímou cestou k tomu, abychom se navzájem lépe poznali. Chceme-li my, občané EU, opravdu pokročit od hospodářského – uhlí, oceli a ryb – k sociálnímu a kulturnímu jednotnému společenství, musíme vzít EU za vlastní, jelikož tato patří především nám, občanům,” uvádí v tiskové zprávě zakladatel a předseda neziskové iniciativy Jeppe Marsling.

Již vzhůru psanci...

Nepůsobí už tato citace na vás až děsivě? Copak to jenom připomíná? Ono (z této "nadnárodní" perspektivy) do očí bijící "My" ve mně evokuje antiutopický román Jevgenije Zamjatina (údajně byla inspirací třeba pro Orwellovo 1984).

Podle neZiskovky je Zpěvník EU "jedinečný demokratický průkopnický projekt, iniciovaný bez jakýchkoliv politických či finančních vazeb na Brusel, což je faktor, kterému bývalý dánský komisař EU Ritt Bjerregaard tleská: 'Ekonomická podpora Komise by projekt zadusila!'”

Tak určitě. Tah je to veskrze dobrý, neb otevřené financování někým politicky/finančně evidentně napojeným na Brusel, by nejspíš u lidí vyvolalo ještě větší nevoli. Nicméně, dovolte mi pochybovat, že by žádné penízky z fondů či od EU soudruhů nepřitekly?

Čtěte ZDE: Naše mládež sociology zlobí: Proč jsou eurosvazáci v menšině? Zrazeni, frustrováni, podváděni. Záložní armáda skeptiků poroste. Proč je to v Polsku a Maďarsku jinak? Vzdělání v eurohodnotách nikam nevede

Prapory revoluce po celé zemi...

První Zpěvník EU bude publikován na Den Evropy, 9. května 2019, půjde o 162 písní vytištěných v národních jazycích a v angličtině. Případný zisk bude financovat druhou verzi ve všech 24 jazycích EU, tak aby se všichni, bez ohledu na znalost angličtiny, mohli přidat ke zpěvu a rozuměli všem textům.

Z každé země bude vybráno šest písní z následujících kategorií: láska, příroda a roční období, svoboda a mír, lidové písně, písně o víře a dětské písně. Za ČR bylo nominováno (tuzemskými určitě odborníky) 56 písní, pro něž mohou Češi online hlasovat na webu projektu.

Kompletní tiskovou zprávu o projektu, a že stojí opravdu za to, si můžete přečíst zde.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky