Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Poseidon: O nejmocnější zbrani se raději nemluví. Dají si USA konečně pokoj? Pláč na stránkách Newsweeku. Smete New York ruská tsunami? Jelcinovo Rusko je definitivně historií

Poseidon: O nejmocnější zbrani se raději nemluví. Dají si USA konečně pokoj? Pláč na stránkách Newsweeku. Smete New York ruská tsunami? Jelcinovo Rusko je definitivně historií

7. 5. 2018

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší komentář ke zpozdilé reakci USA na Putinovo poselství o nových ruských zbraních, které by měly vyvést americké vojenské kruhy z iluzí o jejich totální převaze nad světem

Teprve po dvou měsících pronikla druhá část poselství prezidenta Ruska na Západ a jeho média už několik dní spekulují, co se stane, pokud Rusové použijí „zbraně soudného dne“. Přičemž zbraněmi soudného dne se myslí vše od hypersonických balistických raket až po bitevníky ženijního praporu. Americký časopis Newsweek nazval nejstrašnější ruskou zbraní podmořské drony (bezpilotní ponorky).



Podle mínění některých odborníků, jejichž názor byl citován tento týden, nejnovější a nejpokročilejší ruské podvodní drony s torpédy na palubě jsou podle všeho schopny způsobit kolosální katastrofu, a to za použití úplně nových metod. V rámci ambiciózního programu modernizace svého arzenálu konvenčních zbraní vyvinula Moskva ponorné plavidlo, které je představováno jako nejmocnější, nejrychlejší a nejvíce inovativní zbraň svého druhu. Je tak mocná, že v případě jejího použití může vzniknout rázová vlna schopná vyvolat tsunami. Tato tsunami ve své síle překoná zemětřesení v Japonsku v roce 2011, které se ukázalo být tak silné, že způsobilo smrt 15 tisíc lidí a roztavení palivových článků tří reaktorů jaderné elektrárny Fukušima. Šlo o největší jadernou katastrofu za celou historii,“ uvedli američtí novináři.

Poseidon, zbraň soudného dne?

Aby bylo jasno, jde o projekt „Poseidon“, dříve známý jako „Status-6“. Ve skutečnosti byla zbraň navržena jako „zabiják letadlových lodí“ a představovala reakci na bezpilotní ponorky již zavedené v námořnictvu armády USA.

Jak přiznávají samotní Američané, projekt vešel ve známost již počátkem roku 2015, ale kdo by tehdy tušil, že Rusové po „zrezivělých tancích“ začnou „zničehonic“ vyrábět zbraně, které technologicky předstihnou USA. Nyní Spojené státy naříkají, že Rusové oslepují jejich letadla a prohánějí jejich ponorky. Přitom ještě v době před Sýrií, za totální propagandy, kdy v reportáži o ruské armádě točili příslušníky doněckých opolčenců ve městě Slancy, vůbec nepřipadalo v úvahu jen připustit, že Rusové by mohli mít něco lepšího, než americká armáda s rozpočtem v biliónech dolarů. A nyní po třech letech se rétorika západních médií zásadně změnila:

Minulý měsíc Putin oficiálně potvrdil existenci bezpilotního ponorného vojenského zařízení. Podle ruského vůdce v prosinci loňského roku jeho vědci úspěšně dokončili testy „inovovaného jaderného reaktoru“, který je stokrát menší než stávající reaktory na ponorkách, je však silnější a schopen dvěstěkrát rychleji přejít na maximální výkon. Podle něj se tento dron může pohybovat „ve velké hloubce a na mezikontinentální vzdálenosti rychlostí, která je násobkem rychlosti ponorek, nejmodernějších torpéd a všech typů hladinových lodí“. Jak poznamenal ruský prezident, tyto ponorky mají „nízkou hlučnost, vysokou manévrovatelnost a jsou prakticky nezranitelné ze strany nepřítele. Prostě neexistují prostředky, které by jim dnes mohly čelit.“ Poté Putin potvrdil, o čem se už dávno dohadovali odborníci a oficiální kruhy: toto ponorné plavidlo (na základě konkurzu obdrželo název „Poseidon“) může být vybaveno jak konvenčními, tak i jadernými střelami, které mu umožní zasáhnout širokou škálu cílů, včetně skupiny letadlových lodí, pobřežního opevnění a infrastruktury.“ 

O plánech na vytvoření takových zbraní poprvé informoval v září 2015 portál The Washington Free Beacon. V uvedeném článku se s odkazem na zdroje Pentagonu píše, že Rusko vyvíjí ponorky s palubními drony nazvanými city busters – „ničitelé měst“ (
byť je v Rusku nazvali „zabijáky letadlových lodí“). Podle této internetové publikace může síla jejich jaderné nálože dosahovat „desítky“ kilotun, dokážou překonat velké vzdálenosti a vyvinout vysokou rychlost. Pentagon udělil projektu kódový název Kanyon.

Minulý rok vojenský komentátor a ruský plukovník v záloze Viktor Baraněc napsal v článku publikovaném ruskými novinami „Komsomolskaja Pravda“, že Moskva má plán, podle něhož mohou být u pobřeží Spojených států odpáleny jaderné nálože v reakci na vytvoření globálního raketového štítu Washingtonem. Autor tehdy neřekl nic o radioaktivním tsunami, ale mnohé britské noviny mu tato slova připsaly, i když pak některé z nich své články stáhly. Kreml později podobný plán popřel,“ uvádí Newsweek.

Čtěte ZDE: Nové ruské zbraně: Západ je zmatený a hysterický. Bude odpovídat další provokací? Pentagon: V tuto chvíli se nejsme schopni ubránit. Generálové blufují zatímco armády upadají. Může si NATO za Putinovu odpověď samo?

Čím více strašáků, tím lépe

Prostě další strašák je na světě. Rusové už málem ztělesnili scénář katastrofického filmu z Hollywoodu. Proč by ale něco takového měli dělat, na to se už nikdo neptá – standardní americká logika říká novinářům: pokud máš v něčem náskok, tak toho hleď využít, takové je pravidlo konkurence a byznysu, nic jiného. Tím spíše, že jde o Rusy, kteří zabíjejí děti otravnými plyny. Pak můžeš plivat dle libosti.

Že „Poseidon“ je odpovědí na jejich drony, že nikdo žádné děti neotrávil a že nové zbraně v Rusku vznikly výhradně kvůli ohrožení země ze strany Američanů? Hlavně nezpochybnit protiraketový systém a nepřestat šířit hysterii kolem Ruska! Jak by potom stát mohl dávat tolik peněz na vývoj zbraní?

Jen kvůli americkým vojenským prostředkům se Rusko vyzbrojilo systémy radioelektronického boje, které oslepují jak pěchotu, tak i letectvo s raketami, nad jichž se nyní Pentagon hrozí; sestrojilo nejmodernější prostředky protivzdušné obrany S-400 a S-500 a také připravuje k vojenskému nasazení „Kinžaly“ (hypersonické samonaváděcí střely), „Poseidony“ a další novinky (rusky "novičoky") z Putinova seznamu.

Donald Trump sice opakovaně píše na svém Twitteru, že chce přátelství s Ruskem, ale americké velvyslanectví upřesňuje: s jelcinovským Ruskem, které málem nechalo zrezivět své strategické vojenské arzenály, a tak umožnilo nové globální říši stát se jedinou supervelmocí. Dosud mohla beztrestně „humanitárně“ zabíjet statisíce lidí po celém světě. Nyní propadá hysterii, že může dojít také na ni.

Hysterie je však někdy dobrá věc. Pro vystřízlivění.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky