Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Rozpočtová pravidla EU: Méně peněz pro novoevropany. Kdo nemiluje Merkelovou a Macrona, ať nejí! Juncker podle Orwella: Některá prasata jsou si rovnější. Imigranty zaplatí vzpurní burani

Rozpočtová pravidla EU: Méně peněz pro "novoevropany". Kdo nemiluje Merkelovou a Macrona, ať nejí! Juncker podle Orwella: Některá prasata jsou si rovnější. Imigranty zaplatí vzpurní burani

11. 5. 2018

Tisk článku

Redakce Protiproud informuje, že i za oceánem už si - důsledněji, než my - všímají, jakou boudu teď šije na odbojné členské země Evropská komise

Na pozadí žehrání západního tisku na "autoritářské a krvelačné" Rusko pokračuje "liberální evropská demokracie" v utahování šroubů. Evropská unie nyní pracovně rozdělila občany na první a druhou kategorii. Rozhodla se ušetřit na "novoevropanech" tím, že je  přinutí buď správně hlasovat, nebo zaplatit veškeré útraty za nové "evropské hodnoty".

Americké vydavatelství Bloomberg uvádí, že v novém rozpočtu Evropské unie se jasně píše: hlasování těch, kdo "nedrží krok" s vedoucími zeměmi, bude pokutováno. Nejenže nebudou dostávat peníze ze společného měšce, ale budou navíc nuceni platit za "jednotnou Evropu". Bude to mít především vliv na Poláky a obyvatele Pobaltí, kteří naslouchají více Washingtonu, než Merkelové a Macronovi, i když by to mělo být naopak. Za "příliš mnoho suverenity" dojde i na Maďary, kteří odmítají Sorosův diktát a odmítají pouštět k sobě imigranty.

Kdo nejde s námi...

V EU rozpracovali velmi důmyslný mechanismus, aby přistřihli hřebínek odbojně naladěným vládám, a to především vládám ze středo a východoevropských zemí. Evropská unie chce získat právo zarazit přísun financí těm zemím, kde podle jejího názoru "slábne nadřazenost zákonů". A navíc, pokud se eurobyrokrati domohou svého, postižené vlády budou nuceny vyčlenit vlastní finanční prostředky na financování těch programů, které EU přestane dotovat.

Tento návrh předložila Evropská komise v úterý 1. května společně s návrhem rozpočtu Evropské unie na období 2021-2027. Evropská komise navrhuje přijmout rozpočet ve výši 1,1% HDP všech členů bloku (to je kolem 12 biliónů eur ročně). Záměrem návrhu je zabránit zneužívání prostředků přidělených Evropskou unií k tomu, aby si vlády zajistily podporu svých voličů. Podle tohoto plánu se oproti předchozímu sedmiletému rozpočtu snižují o 5% dotace na podporu zemědělství a zajištění hospodářské integrace. Kromě toho se část finančních prostředků na zabezpečení ekonomické integrace přesouvá na podporu reforem a mezinárodního vzdělávání. A to nejsou priority, jaké před sebou vidí takové země jako Maďarsko nebo Polsko,“ píše Bloomberg.

Je to demokracie podle Orwella – "všechna prasata jsou rovna, ale některá jsou si rovnější", v parafrázi starého přísloví „Kdo nehlasuje správně – ať nejí“. Chcete získat dotace na ztráty ze sankcí proti Rusku? Poslouchejte mámu Merkelovou a Brusel, pak se uvidí. Máte raději Trumpa než Merkelovou a Brusel? Pak neuvidíte žádné peníze.

Čtěte ZDE: Maďarský zázrak pokračuje: Bravo, Orbán! Brusel mu už hrozil vězením. Konzervativní (kontra) revoluce nabírá dech. Maďaři (téměř) v jednom šiku. Příčiny vedou hluboko. Jak na to u nás? Okamurova šance. Babiš = Soros

Kdo odmítá migranty, ať nejí

Záminkou pro ukáznění "novoevropanů", jak je již v Evropě obvyklé, se stali imigranti.

"Problém s potrestáním neliberálních vlád, které z pohledu mnoha lidí odmítají hodnoty Evropské unie, spočívá v tom, že jsou připraveny vzájemně se podpořit. Tito autokraté, jako maďarský premiér Viktor Orbán a faktický vůdce Polska Jarosław Kaczyński, jsou přesvědčeni, že jejich země budou i nadále přijímat z Evropské unie značné množství finančních prostředků navzdory skutečnosti, že odporují základním hodnotám tohoto bloku, například se rozhodně brání pokusům nechat se donutit přijímat více běženců. Navrhovaný projekt, který umožní peněžité tresty, tuto překážku obchází. Podle uvedeného návrhu bude stačit získat souhlas většiny v Evropském parlamentu a kvalifikované většiny v Radě Evropy, v níž zasedají vládní představitelé zemí, čili 55% hlasů členských států, což představuje 65% obyvatel EU. Nacionalisticky zaměřené země budou mít tudíž příliš málo hlasů na to, aby se proti tomuto projektu postavily bez pomoci někoho dalšího.

Cílem tohoto represivního mechanismu je zajistit garance, že finanční prostředky EU nebudou odcizeny. Je logické předpokládat, že v zemi se slabou autoritou zákonů je to velmi snadné. Existuje mnoho důkazů, že značná část těchto prostředků opravdu ukradena byla (zdaleka nejvíc ale v samotném Buselu, pozn. PP). Evropský úřad pro boj proti podvodům například zjistil 'přestupky' při využívání dotací u zemědělských podniků, které vlastnil předseda vlády České republiky Andrej Babiš.

Evropská unie přestala převádět finanční prostředky na konkrétní projekty v několika zemích poté, co odhalila důkazy o korupci. Nový návrh by však mohl znamenat mnohem tvrdší nástroj pro výrazné krácení finančních prostředků. Pokud Evropská komise usoudí, že ta či ona země nerozděluje prostředky přidělené Evropskou unií požadovaným způsobem, nebo že nemá účinný soudní systém schopný bojovat proti podvodům, bude moci omezit této zemi financování. Aby bylo možné zvrátit takové rozhodnutí EK, musela by proti němu hlasovat kvalifikovaná většina zástupců vlád zemí Evropské unie. Prakticky to dává Evropské komisi právo rozhodovat, kdo může a kdo nebude moci získat dotace EU, aniž by přitom porušovala stávající normy, které dávají právo získat finanční pomoc na integraci zemím, jejichž HDP na obyvatele je nižší než celoevropský průměr. A nebudou si moci stěžovat, pokud jim budou zastaveny příděly finančních prostředků vyčleněných Evropskou unií na konkrétní projekty: navíc nový zákon jim uloží povinnost vzít veškeré náklady na financování programů EU na sebe. Budou tak muset zaplatit dvakrát za své ideje svrchovanosti a posílení politické kontroly nad soudním systémem,“ uvádí americké vydavatelství.

Diktatura mocných

Pokud to řekneme zcela srozumitelně, nyní o tom, kdo a kolik dostane peněz, budou rozhodovat staré členské země, ať už se to třeba Polákům líbí, nebo ne. Německo bude spokojené, jak si vedou v Bulharsku – Bulhaři dostanou peníze ze společného rozpočtu. Bude Německo nespokojené s nezávislou rétorikou Orbána? Maďarsko nedostane nic. Nyní navíc daná země bude muset za německou štědrost platit z vlastní kapsy všechny nápady EU, jak potěšit farmáře, migranty, LGBT a jiné posvěcené "evropské hodnoty". A mluvíme tu o značných částkách. V letech 2004 až 2011 například Polsko dostávalo od EU asi 11 miliard eur ročně. Litva asi 1,3 miliardy eur.

V důsledku vystoupení Velké Británie z EU bude ovšem peněz méně. Proto padlo rozhodnutí ušetřit na "neužitečných" (z pohledu Německa) a prý hamižných "novoevropanech". Už se to ani nezakrývá.

Část nového rozpočtu s názvem 'Soudržnost a hodnoty' byla napsána tak, aby se snížila částka prostředků přidělených východoevropským nacionalistům ... Mohou však doufat, že tento návrh Evropské komise vyvolá negativní reakci mnoha zemí. Vedoucí představitelé některých zemí západní Evropy se již obávají, že náklady stanovené v novém rozpočtu se nezmenšily, a to navzdory odchodu Velké Británie z EU. Dánský premiér Lars Lokke Rasmussen napsal na Twitteru: 'Evropská komise právě předložila návrh rozpočtu Evropské unie pro 28 členských zemí. Máme však pouze 27 zemí, které ho budou muset financovat. Zmenšení Evropské unie mělo vést ke snížení rozpočtu!'. Finančně konzervativní vlády zemí jako je Nizozemsko (jehož předseda vlády Mark Rutte tento návrh rozpočtu již nazval 'nepřijatelným') a Finsko, budou také znepokojeny zvýšením jejich příspěvků do Evropské unie. Kromě toho budou pravděpodobně země jižní Evropy, které spolu s východoevropskými zeměmi budou potenciálními příjemci evropských fondů, brojit proti podstatnému rozšíření pravomocí Evropské komise při alokaci peněz. V některých zemích v jižní Evropě se politici již staví proti snížení nákladů na integraci. 'Nepřiměřeně to zasáhne nejchudší oblasti Itálie,' uvedla Laura Agea, členka Evropského parlamentu z italského Hnutí pěti hvězd. A francouzský ministr zemědělství Stéphane Travert slíbil bojovat za zemědělské dotace.

Čeká nás dlouhý a nesmírně komplikovaný proces schvalování. To je dobrá zpráva pro vůdce jako Orbán a Kaczyński: budou mít čas na vytvoření situačních aliancí a na řešení nejpřísnějších návrhů kázeňských trestů Evropské komise. Nicméně v konečném důsledku budou východoevropské státy pravděpodobně dostávat méně peněz než dříve,“ shrnuje Bloomberg.

Čtěte ZDE: Naděje na rozbití Molocha: Signály návratu demokracie? Eurohujeři v Itálii mají 3%. Probudila rozřezaná Pamela voliče? Achillova pata opozice. Značka B.I.R. znamená také spolupráci s Putinovým Ruskem

Není Evropan jako Evropan

Zde je jasně vidět absolutní rozkol v rácmi Evropské unie a rozdělení občanů členských států na první a druhou kategorii. Je to rozkol, který má přirozenou tendenci se zhoršovat. Ideální variantou pro země "první třídy" je, když jim jsou ostatní podřízeni, a ještě si za to platí. Ideální pro druhořadé je, když jim první dávají peníze, a nesnaží se jim diktovat, jak mají žít.

Ve skutečnosti budeme v EU svědky velkého dohadování, ještě většího posílení euroskeptiků a hrozby rozpadu tohoto ničemného svazu. V zásadě musí mít politika krácení dotací dopad na samotné lidi a elity všech evropských zemí. Zvláště pokud se k miliónům Ukrajinců přidají milióny "vousatých drobečků", které je třeba milovat a krmit.

Potom bude nutné buď nastolit otevřenou diktaturu, nebo Evropskou unii rozpustit.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky