Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Itálie nevpustila loď s Afričany: Migrační byznys se ukazuje v plné nahotě. Proč humanitární starostové ostrouhali? Pašerácké (ne)ziskovky mají peněz na rozdávání. EU chce příval udržet. A proč právě Itálie?

Itálie nevpustila loď s Afričany: Migrační byznys se ukazuje v plné nahotě. Proč humanitární starostové ostrouhali? Pašerácké (ne)ziskovky mají peněz na rozdávání. EU chce příval udržet. A proč právě Itálie?

12. 6. 2018

Tisk článku

Lubomír Vylíčil upozorňuje na zjevné souvislosti současné mediální kauzy nevpuštění další pašerácké lodi do italských přístavů

Na volném moři mezi Maltou a Sicílií se od neděle odehrává drama. Takové humanitární. Všechna pokroková media už nás o něm stihla - a to s patřičným patosem - informovat. Ano, jde o tu "neziskovou" loď Aquarius, se zhruba šestistovkou migrantů z Afriky na palubě, kterou odmítla přijmout do svých přístavů jak Itálie, tak i Malta.

Není to (jak by si někdo mohl myslet) nějaká malá a bezvýznamná kocábka. S délkou 77 m, šířkou 11,8 m a ponorem 5,6 m je asi větší než výletní lodě, na nichž jste brázdili vlny Středozemního moře při "fakultativních výletech" během své dovolené v Itálii, Řecku či Chorvatsku. Přepravní kapacitu má deklarovánu - "do 550 osob". Ale tím se jeho posádka, při pravidelných výlovech plaváčků u břehů Lybie, nenechává omezovat. Protože když se humanitaří, tak se na nějaké technické marginálie nekouká. Aktuálně proto do Evropy přiváží, podle italských údajů, 629 takzvaných migrantů.

Fakultativní výlet

Plavidlo provozuje nezisková organizace SOS MEDITERRANEE. Nadnárodní spolek s pobočkami v Německu, Francii, Itálii a Švýcarsku, o jehož financování se lze, z otevřených zdrojů, dozvědět jediné: "sdružení je financováno výhradně prostřednictvím soukromých dárců." S částí provozních výloh pomáhá také další, partnerská neziskovka - Lékaři bez hranic. Kdo na jejich konto někdy přispěl, jistě bude mít radost. Náklady na jeden den činnosti plavidla jsou 11.000 euro.

Tak tahle loď už třetí den vyčkává, podle pokynů italského námořního záchranného koordinačního centra v pozici, která je 35 námořních mil od Itálie a 27 námořních mil od Malty. Italové jim zavřeli přístavy. Malta taky. Objevily se sice pokusy různých místních italských multikulturních hujerů pozvat je k vylodění do svého přístavu a města a tak nějak humanitárně je k hrudi přivinout, natruc "ultrapravicové" centrální vládě. Ale tomu brání jedna okolnost. První vstupujete do Itálie, jako státu, a až pak do přístavu a města s multikulti starostou. Takže centrální moc má navrch a sluníčkáři, jako například Leoluca Orlando, primátor Palerma, hlavního města Sicílie, ostrouhali.

Do věci se začala angažovat OSN a Evropská komise. A po noci naplněné zjevně žhavením telefonů se výsledek dostavil. Pedro Sanchez, generální tajemník Španělské socialistické dělnické strany a nový premiér Španělska, přispěchal s pomocnou rukou a nabídl lodi Aquarius možnost přistát ve Valencii.

Jenže pašerákům, eh co to pletu, zachráncům se zdála cesta do Valencie daleká a nepohodlná. A taky zásob že mají jen na obvyklý "pendl" mezi Libyí a Sicílií... Proto jim Malta nějaké zásoby přivezla a Italové nabídli, kromě doplnění zásob, i přeložení "kontrabandu" na jejich lodě, které by Afričany dopravily k ochotným Španělům.

Podle posledních zpráv se prý nad "pasažéry" ze střední Afriky slitoval také Gilles Simeoni, předseda korsické výkonné rady a navrhl, že by si je převzala loď jakési (opět) neziskové, tentokrát francouzské organizace a dopravila je na Korsiku. Takže se vše v dobré obrací! Korsika je francouzské území a až se plaváčkové dostanou na pevninu, budou to mít do kýženého Německa o jedny hranice blíž...

Čtěte ZDE: Imigrantské cestovky ve Středozemí: Drzost již přesahuje všechny meze! Lékaři pašují bez hranic, Itálie praská ve švech. Právo a pořádek jsou tabu. Gangsteři a neziskovky přebírají v Evropě moc. Musíme u toho být?

Co je zjevné 

Celá tahle akce, ať už dopadne jakkoli, nasvítila jak halogenovým reflektorem příšeří "migrační trasy Středomoří" a umožnila zvídavějšímu pozorovateli několik postřehů:

  • přeprava migrační vlny stojí nepředstavitelné peníze. Ale neziskovky, " financované výhradně prostřednictvím soukromých dárců," je zjevně mají k dispozici
  • množství lodí, (a organizací) které jsou okamžitě a v čas potřeby k dispozici pro migračně-přepravní účely je větší, než si i ti největší pesimisté představovali
  • OSN a Evropská komise mají zjevný zájem, aby přísun Afričanů šlapal jak švýcarské hodinky
  • ve státech, kde se ještě nedostaly k moci "protestní" strany jsou vedoucí představitelé ochotni jednat proti zájmům své země a obyvatelstva, zato v politických intencích Bruselu, s překvapivou rychlostí a pružností
  • i ve státech, kde už jsou protestní strany ve vládě, je stále silná pátá kolona Bruselu oddaných agentů, často ve velice významných funkcí státní správy (ten palermský primátor nebyl, bohužel, se svou nabídkou osamocený)
  • ale když se chce, tak to jde; když je politická vůle, tak dá se během týdne od instalace nové vlády dokázat více, než za celé dlouhé předchozí roky
  • stačí drobná změna, či narušení zajetých "migračních postupů" aby se celý ten miliardový migrační stroj začal zadírat

U posledního bodu se zastavme. Proč asi trvají neziskoví "dobrovolníci" z lodi Aquarius tak neoblomně a vytrvale na vylodění právě a jenom v Itálii? Nemůže to být třeba proto, že právě tam je (za veliké peníze) vybudovaná a zajetá infrastruktura? Jakési záchytné body, na kterých plaváčky přijmou, vybaví ošacením, obuví (vzpomeňte na nesešlapané Adidasky té vlny z roku 2015), zaopatří penězi, poučí, co mají říkat imigračním úředníkům a pak, s novým iPhonem obsahujícím potřebné mapy a kontakty, vypraví na další etapu?

Uvidíme, jak celá tahle causa dopadne. Od břehů Libye už otáčí další "nezisková" loď Sea Watch 3. Plavidlo německé nevládní organizace, která pluje pod holandskou vlajkou. Úspěšně naložilo 800 nových afrických obohacovatelů Evropy a teď míří k Sicílii. Věřme, i ve vlastním zájmu, že Italský "šprajc" vydrží. 

Kéž se naplní pondělní tweet italského ministra vnitra, Mattea Salviniho: "Od teď začíná Itálie říkat NE obchodu s lidskými bytostmi, NE podnikání v oblasti nelegálního přistěhovalectví. Mým cílem je zaručit pokojný život pro tyto děti v Africe a pro naše děti v Itálii."




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky