Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ruský šampionát: Konečně nějaký skandál! Svět pohoršen do krajnosti. První novinářka z Deutsche Welle vypadající jako žena. Jsou Rusové sexuální násilníci? Pokrytectví a stupidita vládne

Ruský šampionát: Konečně nějaký skandál! Svět pohoršen do krajnosti. První novinářka z Deutsche Welle vypadající jako žena. Jsou Rusové sexuální násilníci? Pokrytectví a stupidita vládne

23. 6. 2018

Tisk článku

Alexej Ivanov se ironicky pozastavuje nad hloupým a dosud jediným skandálem z ruského fotbalového šampionátu, který západní média nafukují jako ukázku "ruské hrozby"

Zahraniční novináři šťourali, hledali, vymýšleli a cucali si z prstu alespoň nějaký negativní příklad spojený s fotbalovým mistrovstvím světa v Rusku, až konečně našli. Rozhodli se využít tamní schizofrenní euforii mezi ruskými fanoušky.

Nyní se snaží rozdmýchat skandál z nevinné (a z pohledu normálních lidí vlastně roztomilé) epizody, která se stala 14. června v den zahájení Světového poháru 2018. Korespondentka španělské kanceláře Deutsche Welle kolumbijské národnosti Juliette Gonzalez Teranová vedla zrovna reportáž z centra Moskvy, když se k ní ve 13. sekundě přenosu přiblížil ruský fanoušek s modrou baseballovou čapkou na hlavě, objal ji kolem ramen, vlepil jí hubičku na tvář a zvolal: „Rusko je mistr!“.

Juliettino trauma

Dokážete si to vůbec představit? Takové otevřené a neomalené sexuální obtěžování? Kolumbijská diva, která jinak na veřejnosti bez rozpaků vystavuje svoje vnady, obžalovala (zpětně) tohoto drzého a chlapácky domýšlivého muže ze sexuálního obtěžování. Jednoduše si přišel, medvědími tlapami ji objal kolem ramen, machisticky ji políbil a není vyloučeno, že se dokonce prý palcem dotkl v její citlivé „oblasti hrudníku“. Julietta z toho byla celá vzrušená, div že se nerozplakala, a křičela do světa: „Byla jsem na tom místě celé dvě hodiny, abych se připravila na vysílací čas, a nic se nedělo. No, a když jsem se dostala do přímého vysílání, ten fanoušek zneužil situace! Potom jsem se rozhlížela, zda je stále ještě tady, ale už někam zmizel.“ Muselo to pro ni být asi zklamání. Jedna vteřinová pusa, a dost!? Nicméně reportérka pokračovala ve své žalobě rozebíráním „problému macho-dominance ve sportu, zvláště charakteristické pro fotbal.“ „Musíme na tento problém nekompromisně poukázat!“ uzavřela.

K Juliettině žalobě se hbitě připojili její zaměstnavatelé. V Deutsche Welle poprvé na sociálních sítích sesmolili rozčilené prohlášení ve španělštině, ale mentálně ještě víceméně zdravé hispánské publikum nad celým incidentem zůstalo v klidu, aniž by mu věnovalo pozornost. Tudíž si vedení televizní společnosti objednalo rozesílání videí s rozhořčenými komentáři v dalších jazycích, včetně angličtiny a ruštiny.

„Korespondentka DW utrpěla sexuální obtěžování při reportáži o Světovém poháru ve fotbale! Juliettu líbal a osahával muž, když hovořila ve vysílání z Moskvy. Incident se stal ve 13. minutě. Sexuální obtěžování je nemravnost. Musí se to zastavit. Ve fotbale a všude jinde!“ uvádí se v daramatickém prohlášení televizní stanice Deutsche Welle. „Líbat někoho, to je domáhat se sexu. Takové chování je absolutně nepřijatelné a je třeba to všem dát jasně najevo. Mezinárodní zpravodajské kanály pořádají pro své týmy speciální školení a cvičení týkající se takových situací. DW rovněž před Mistrovstvím světa 2018 informovala své novináře o možném riziku a nebezpečí,“ doplnil televizní kanál.

Čtěte ZDE: Istanbulská úmluva: Co skutečně obsahuje a znamená? Frontální útok na vztahy a normalitu. K likvidaci obviněného netřeba důkazů? Gender: Zaklínadlo našeho věku. Budou děti odebírány ve velkém? "Evropské hodnoty" znamenají zmar a bezmoc

Pohoršená světová média

Tématu se okamžitě chytla další antiruská média. Titulek v britském Mirror: „Na Světovém šampionátu 2018 fanoušek líbal a chytal za prsa ženskou reportérku v přímém přenosu.“ EveningStandard: „Šokující okamžiky, sportovní novinářku osahávali a líbali v přímém přenosu.“ Jeden z kanadských internetových portálů: „Neznámý neupravený zloduch hrubě popadl za prso a políbil novinářku, když vysílala živě z Ruska.“

„Chápu pocity kolegyně, protože takové osahávání bylo v minulosti časté a vlastně normální. Podobné chování je dnes ale nepřijatelné. I když mně se stejné či podobné misogynní věci ještě nestaly,“ komentovala událost německá fotbalová sudí, první žena-rozhodčí v německé fotbalové lize a kapitánka policie Bibiana Steinhausová.

Že nestalo? Zapíráte nos mezi očima, Bibiano. S Vámi tak už zacházeli, a mnohem přímočařeji. A nebyli to Rusové.

Co je tady k smíchu?

Uživatelé ruského internetu podrobují incident vtipům a posměchu. Telegramový kanál „Karaulny“: „Celé redakci kanálu připadá, že ruský fanoušek si zaslouží pochopení a odpuštění, vždyť v celé historii vydavatelského domu „Deutsche Welle“ jde o první novinářku, která vypadá alespoň trochu jako žena. Ten hoch byl z toho patrně celý u vytržení a v úžasu.“ Bloger s nickem Dmitrij: „Běženci v Německu by ji jednoduše znásilnili, ale tady jen políbili. Takový nepořádek! To se musí rozmáznout.“

Na internetu jdou teď fotografie „oběti sexuálního obtěžování“ Julietty Teranové na dračku. Nutno přiznat, že je opravdu hezká. Co by za takové „povzbuzení“ vlastního sebevědomí její mnohé jiné nepřitažlivé kolegyně daly. A při své emancipovanosti by ovšem určitě nepohrdly neupraveným černým migrantem z Afriky. Líbat se na veřejnosti je dnes dovoleno pouze pokrokovým homosexuálům při jejich gayparádách. V případě normálních lidí jde o trestný čin.

Zvlášť, když je to v Rusku.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky