Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Akce D.O.S.T. proti policejnímu zásahu v Českých Budějovicích a ohrožení občanských svobod: Teleskopickými obušky se pokojné soužití nevybuduje!
Popisek: Analýza zásahu Policie v ČB | Autor: Jakub Zíbrt/Radek Velička

Akce D.O.S.T. proti policejnímu zásahu v Českých Budějovicích a ohrožení občanských svobod: Teleskopickými obušky se pokojné soužití nevybuduje!

22. 7. 2013

Tisk článku

Redakce Protiproud Občanská práva a svobody jsou vedle vlastní státnosti nejcennějším politickým statkem občanů České republiky. Za tato práva a tyto svobody v minulosti obětovali mnozí své existenční jistoty i své životy. Tato práva a tyto svobody jsou, jak se zdá, znovu v ohrožení.

Za nesprávné názory zlomená ruka?

Nedávný policejní zásah proti demonstrantům v Českých Budějovicích byl podle našeho názoru zcela neadekvátní situaci, nepřiměřený, neetický a nepřijatelný. Poprvé od listopadu 1989 bylo možné se na straně policie setkat s podivnými „metodami“, jako je bezdůvodné napadání kolemjdoucích občanů (podle otřesných záběrů ze zásahu dokonce došlo k napadení dívky vezoucí vozíčkáře) a cílené nasazení agentů provokatérů, kteří se pohybují v řadách demonstrantů, možná je i verbálně radikalizují, a občas si z davu vytahují vybrané jednotlivce, které pak bijí teleskopickými obušky a zatýkají je. Na videozáznamech z demonstrace někteří policisté působí jako ne zcela příčetní (Jednali pod vlivem nějaké látky stimulující agresivitu?).

A proč to všechno? Ano, budějovická demonstrace nebyla povolená, to ale ta na Národní třídě roku 1989 také ne. Máme si zvykat na to, že se policejní násilí znovu stane běžným?  K čemu to může být dobré? Pokud trvají problémy, které k projevům nespokojenosti budějovických občanů vedly, budou se demonstrace logicky opakovat a nepřiměřeně tvrdé zásahy povedou jen k eskalaci celého problému.

PP

Akce D.O.S.T.  dlouhodobě upozorňuje na nutnost efektivního řešení narůstajících problémů v soužití s minoritami, jež musí spočívat v důsledném a spravedlivém naplňování platných zákonů a zákonných norem, padni komu padni.

Místo toho se i v ČR zabydlela ideologie multikulturní společnosti, která dlouhodobě svazuje ruce státním orgánům, jež by měly uvedenou problematiku řešit. Ve vystoupeních řady politiků, lidsko-právních aktivistů a mediálních komentátorů se pak projevuje nepřijatelnou jednostranností, trvale peskující a z rasismu obviňující českou majoritu. Hořkými plody takových přístupů jsou nakonec události toho typu, k jakým došlo v Českých Budějovicích.

K budějovickým událostem totiž došlo, a patrně nikoli náhodou, na pozadí bouřlivého vnitropolitického vývoje, ve kterém hrají podstatnou roli také nadstandardní vztahy mezi některými složkami soudní a výkonné moci, z nichž se, za pomoci části médií, stává jakési samostatné mocenské centrum.

Stav, kdy stát dlouhodobě ponechává většinovou společnost bez pomoci proti skupinám agresivních útočníků z řad minority, akceptuje tendenční jednostrannost a nakonec použije brutální sílu vůči občanům, kteří proti vzniklé situaci protestují, nelze udržet.

Ale právě o to možná někomu jde.

Demokracie?

Zdroj: Analýza zásahu Policie ČR 6. 7. 2013

Kdo nám vládne a kdo nám vládnout chce

Nastupující ministr vnitra Pecina sice zákrok v médiích pochválil, což je těžko pochopitelné, zároveň ale upozornil na nesprávnou jednostrannost v posuzování celé problematiky a potřebu řešit původní kauzy, které stojí na počátku konfliktů, což by naopak mohlo představovat určitou naději pro rozumnější přístup. Je však otázkou, co přesně mínil a také, je-li schopen něco prosadit. K budějovickým událostem totiž došlo, a patrně nikoli náhodou, na pozadí bouřlivého vnitropolitického vývoje, ve kterém hrají podstatnou roli také nadstandardní vztahy mezi některými složkami soudní a výkonné moci, z nichž se, za pomoci části médií, stává jakési samostatné mocenské centrum. Bývalý prezident republiky Václav Klaus o těchto silách uvedl doslova, že „mají potenci zlikvidovat celý politický systém.“

(A nejde možná jen o změnu systému u nás. Komisař Rady Evropy Nils Muižnieks vydal po násilném rozehnání budějovické demonstrace prohlášení, v níž si nemůže „reakci úřadů“ vynachválit).

Demokracie?

Zdroj: Analýza zásahu Policie ČR 6. 7. 2013

Akce D.O.S.T.  tento vývoj co nejrozhodněji odmítá a apeluje na politiky, kterým leží na srdci svobodná budoucnost, policisty, kteří nevidí  úlohu své profese v roli politicky úkolovaných násilnických komand,  i společensky aktivní občany, aby se co nejrozhodněji postavili za legální politický systém, na obranu platných zákonů a legitimních občanských práv a svobod lidu České republiky.

V Praze 22. července 2013

Mgr. Michal Semín, předseda

Mgr. Petr Bahník, místopředseda

Akce D.O.S.T.

 PP 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky