Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
EUforie bere za své: Ukrajinci se vracejí domů. Zamíří k nám? Iluze o sladkém životě na Západě je pryč. Divocí imigranti a násilníci z Afriky mají přednost. Rozbouřené stoky v ulicích měst je povinno přehlížet

EUforie bere za své: Ukrajinci se vracejí domů. Zamíří k nám? Iluze o sladkém životě na Západě je pryč. Divocí imigranti a násilníci z Afriky mají přednost. Rozbouřené stoky v ulicích měst je povinno přehlížet

20. 7. 2018

Tisk článku

Redakce Protiproud zprostředkovává několik dojmů ukrajinských občanů, kteří zjistili, že jim na Západě pšenka nekvete - a prchají zpět do známých a osvědčených koutů

Jak referuje řada místních pozorovatelů, počáteční euforie ze zavedení bezvízového styku s Evropskou unií je u konce: obyčejní Ukrajinci, kteří ještě nedávno proráželi hraniční zábrany, aby se dostali do západních částí EU za prací, se začali masově vracet domů. Jak se ukázalo, v zemích "jádra" Evropské unie pro ně není dost práce.

Ale existují i další důvody pro jejich útěk ze zaslíbeného ráje.

Ti Ukrajinci, kteří se vydali za prací dále než do Polska, Slovenska nebo Česka, byli šokováni dramatickými změnami, k nimž došlo na Západě za pouhé dva tři roky. Davy nezaměstnaných „příživníků“ z arabských a afrických zemí doslova zaplavily ulice kdysi klidných měst Evropy. Odkryté záchodky na ulicích byly pro Ukrajince jako zjevení: každý je může použít, aniž by se ostýchal před ostatními.

Nemístná tolerance

Všudypřítomná „tolerance“ staví migranty z Afriky a arabských zemí výše, než si stojí vlastní Evropané,“ řekla Oksana Koršuková, která vyrazila z Kyjeva pracovat do Berlína.

Podle jejích slov program nevšímat si zjevného marasmu takzvaných „nových občanů“ Evropy byl postaven téměř na státní úroveň. Migranti nemají zábrany pohazovat odpadky na veřejných prostranstvích, nalévají se alkoholem, „veřejné“ vodní dýmky stojí přímo na ulicích. A to se děje v samotném centru města.

Navíc ji naprosto šokovala propaganda sexuálních menšin, které se už podle všeho staly „většinou“.

Pokud jde o zásadu „nevšímat si“, celé to vypadá asi takto: Nedávno ministerstvo vnitra Německa uvedlo, že míra kriminality od začátku roku klesla o 30 % ve srovnání s předchozím obdobím. Ale celá věc spočívá v tom, že policie jednoduše nezahajuje trestní řízení, pokud jde o o migranty.

Pouze pokud se zločin setká s veřejným ohlasem, nebo migrant udělá něco opravdu hrozného, mírný trest ho občas také nemine. Drtivá většina zločinů se však ani neregistruje, a to ani v případě násilí na ženách nebo brutálního napadení místních ze strany migrantů.

V mnoha částech Německa jsou obyvatelé nuceni sami si organizovat národní domobrany, které střeží území sousedící s místem kompaktního pobytu migrantů. Politické strany a hnutí nacionalistického ražení dostávají od místních obyvatel stále větší podporu.

Ke svastice sice situace ještě nedozrála, ale silní mladí lidé s krátce střiženými vlasy jsou již nuceni hlídat mnohá města v Německu. Není to snad první „zvonění“?

Čtěte ZDE: Spása pro Ukrajinu: Armáda prostitutek bude užitečnější než banderovci. Jak vylepšit HDP? Inspirace v zemích Evropské unie. Jediný kvetoucí resort v zemi. Cesta do Evropy bude konečně otevřená

Všude dobře, doma (či u sousedů) lépe?

A co na to Ukrajinci? Ne všichni „vlastenci“, kteří až donedávna upřímně věřili ve společnou budoucnost Ukrajiny a Evropy, jsou připraveni se s takovým stavem smířit. Navíc jsou ještě více pobouřeni úrovní platů, jaké jim byly nabídnuty v EU.

Samozřejmě v Evropě mohou vydělat mnohem víc, než doma na Ukrajině, ale je všem dobře známo, že náklady v EU budou neporovnatelně vyšší: nájem za bydlení, dojíždění na pracoviště, ceny zboží v obchodech Evropské unie. Následně se ukáže, že celý rozdíl mezi platem v Kyjevě a v Berlíně padne na vyšší životní úroveň v Evropě.

To je důvod, proč pro mnoho Ukrajinců nemá smysl dál pracovat v Evropě. „Světlá evropská budoucnost“, za níž mnozí naivně zapalovali ohně na Majdanu a v extázi sledovali, jak v Oděse zaživa upalují lidi, se ukázala být duhová, ale nikoliv podle očekávání, nýbrž z jiných, „tolerantních“ příčin.

A tak jsme Ukrajincům zbyli zase jenom my, Poláci, Slováci a ostatní sousedé. Co tato vyhlídka přinese?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky