Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Sebevražda: Proč se oběsila členka hnutí Femen?  Všichni jste falešní. Agentky evropských hodnot končí v chaosu. Západ jásal, pak se pro ně stal peklem. Zírání do nicoty. Svědomí nelze utéct

Sebevražda: Proč se oběsila členka hnutí Femen? "Všichni jste falešní". Agentky "evropských hodnot" končí v chaosu. Západ jásal, pak se pro ně stal peklem. Zírání do nicoty. Svědomí nelze utéct

1. 8. 2018

Tisk článku

Andrej Sokolov na pozadí smrti mladé dívky hodnotí cestu a falešné přesvědčení hnutí Femen, jehož aktivistky příliš pozdě pochopily, k jakým koncům vede duchovní prázdnota evropského liberalismu

Jedna ze zakladatelek skandálního ukrajinského ženského hnutí „Femen“ Oksana Šačková spáchala sebevraždu. Jak uvedl deník Ukrajinská pravda, který se odkazuje na slova další zakladatelky hnutí Anny Hucolové, oběsila se ve svém pařížském bytě.

Podle agentury UNIAN zanechala Oksana předsmrtný vzkaz v angličtině adresovaný pařížské bohémě, s níž se v poslední době úzce stýkala: „Všichni jste falešní“.

Její přítelkyně říkají, že šlo o třetí pokus o sebevraždu v posledních dvou letech.

Děsivé hnutí „Femen“

Kde se vzalo na Ukrajině hnutí Femen, které bylo v posledních letech v různých zemích spojováno s mnoha nechutnými skandály?

Po zhroucení Sovětského svazu se na Ukrajině stalo módní protestovat proti všemu a proti všem. Jednou i u nás to bude jako v Evropě! Hnutí „Femen“ začalo s organizací, jejímž hlavním cílem bylo bojovat proti sexuálnímu útlaku ukrajinských žen.

Aktivistky, jejichž páteř tvořily studentky kyjevských univerzit, usilovaly o přijetí zákona na Ukrajině, podle něhož za pachatelku porušující zákon nebude považována prostitutka, ale její klient, který si koupil sexuální služby. Účastnice skupiny se rozhodly přistoupit ke svým protestům originálně: s obnaženým poprsím a s barevným ukrajinským věncem na hlavě, aby záměrně vyvolaly skandál. Tato forma protestů vzbudila zmatek mezi „klasickými“ feministkami, které usoudily, že příslušnice hnutí „Femen“ pouze posilují představu o ženě jako o sexuálním objektu.

Nicméně boj proti sexuálnímu průmyslu ve skupině „Femen“ rychle ustoupil do pozadí. Aktivistky začaly protestovat proti všemu na světě: proti novému daňovému řádu Ukrajiny, proti Julii Tymošenkové, proti Viktoru Janukovyčovi – v Paříži účastnice hnutí veřejně močily na fotky prezidenta před ukrajinským velvyslanectvím. A pak se to rozjelo. V Rusku aktivistky „Femen“ provedly hanebnou akci před katedrálou Krista Spasitele v Moskvě na podporu ruské opozice, přitom skandovaly frázi „Bože, hoň si cara!“ a před centrálou společnosti Gazprom rozvinuly plakáty „Zhaste Gazprom!“. Poté zorganizovaly akci proti Putinovi, při níž vyjádřily solidaritu s liberály.

Evropské peripetie

Dokud aktivistky protestovaly a třásly obnaženými prsy na Ukrajině a v Rusku, setkaly se na Západě s plnou podporou a souhlasem. Hodně se o nich psalo, poskytovaly rozhovory, ukazovali je v televizi, nazývali je „bojovnicemi za svobodu“ a francouzská režisérka Alain Margotová dokonce natočila o hnutí dokumentární film „Je suis Femen“. Oksana Šačková tak snadno získala politický azyl ve Francii, kde jí byla přiznána odpovídající sociální dávka poté, co byla Kyjevskou vládou donucena opustit Ukrajinu.

Nicméně ani v Evropě náruživé dívky nezahálely a po jisté době začaly mít problémy ještě vážnější než doma.

V Bělorusku je odvezli do lesa a zasypali zelení. V Itálii dívky provedly akci proti „banditovi Berlusconim“, a když se pokusily zadovádět ve Vatikánu, byly napadeny rozhněvanými věřícími, kteří aktivistky zasypali rajčaty.

A ve Francii se Ukrajinky brzy ocitly před soudem. V létě roku 2014 byly Femen soudním rozhodnutím vypovězeny z jejich francouzského bytu. A vůdkyni hnutí Anně Hucolové byl ve Švýcarsku odmítnut azyl. Ostatním se vedlo ještě hůře. „Jsem například trestně obviněna ve Francii, Itálii, na Ukrajině, v Turecku, a mám řadu správních řízení ve všech zemích, kde jsme protestovaly,“ uvedla nedávno aktivistka Femen Jana Ždanová v rozhovoru pro „Apostrof“.

Čtěte ZDE: Politický porno-byznys: Kdo financuje a „vodí“ Femen a Pussy Riot? Protestující otrokyně? Pasáci s tajemnými kontakty. Jiní do vězení, ony na titulní stránky

Jak se vrátit z pekla?

Kromě toho se proslýchá, že některé své akce prováděly „Femen“ za peníze. Ve skupině začaly rozbroje, spory o to, kdo je křivější, a přišlo zklamání. V roce 2015 se hnutí ve své původní podobě prakticky rozpadlo, i když občas provedlo ojedinělé výstřelky.

Oksana Šačková byla jednoduchá ukrajinská dívka lapená do víru falešných idejí a vylhaných hodnot. Zpočátku žila v Bohu – v klášteře, a poté, když se vzdala své víry, propadla sladkému zpěvu sirén „evropských hodnot“. Odhodila černý klášterní oděv a začala se předvádět po Evropě v naivní víře, že se jedná o závažný politický protest. Stala se slavnou a bohatou. Malovala obrazy, které šly na odbyt, nedávno měla dokonce autorskou výstavu v Paříži. Ale nevšimla si, že se dostala do slepé uličky. A pak si najednou uvědomila, že je na špatné cestě, na cestě bez vyznání, která nikam nevede. Ukrajinskou dívku Oksanu Šačkovou přivedla tato falešná cesta až ke smrti. Ale nejde snad dnes po stejné smrtící cestě celá Ukrajina?

 Příznačné je, že přesně stejné rozčarování „z Evropy“ a z jejích „evropských hodnot“ zažívají i „neformální“ aktivisté z Ruska.

Jistý vůdce umělecké skupiny „Válka“ proslavený falusem namalovaným na mostě v Petrohradě, Oleg Vorotnikov, se v Evropě i s rodinou ocitl na dlažbě jako bezprávný bezdomovec a teď úpěnlivě prosí: „Pomozte mi vrátit se z tohoto pekla do Ruska!“ A Petr Pavlenskij, který přibil své genitálie na chodník na Rudém náměstí, skončil v Paříži za své kousky okamžitě ve vězení a nyní byl hospitalizován v psychiatrické léčebně. Liberálové jim dříve zpívali „aleluja“, tak jako skupině „Femen“, a nyní raději o jejich tragických osudech mlčí.

Za liberální nicotou číhá smrt

Ale vraťme se k Oksaně Šačkové. Ruský novinář Andrej Afanasjev o ní píše:

V 31 letech získala uznání publika, peníze a popularitu, přesto dobrovolně ukončila svůj život. Nedávaly jí spát pravoslavné ikony a ve své tvorbě se vysmívala mnoha tradičním ikonopisným příběhům. Nazývat to uměním ovšem nelze.

A nyní je třeba položit si zásadní otázku: proč se to všechno stalo? Vždyť podle liberálních nebo ukrajinských standardů dosáhla Šačková úspěchu a vstoupila do Evropy v tom nejhlubším slova smyslu. A přes veškerá uznání pařížské společnosti, peníze a pozornost médií nastal tragický konec v 31 letech. Z toho je vidět, že člověku nestačí jen materiální prospěch. V duchovní rovině se Oksana utkala s tou realitou, k níž liberalismus a materialismus nutně směřují. A podlehla, jen poněkud rychleji, než ostatní.

Pokud dlouho zíráš do nicoty, začne nicota zírat do tebe. A nakonec tě pohltí.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky