Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
ČT: Skvělá zábava pro těžce nemocné. Rozdíl mezi ČT a veřejnými záchodky. Kalousek vyfoukl knížete komunistům. Nejen duchovní propojení Moravce s Jandou? Mozkomory v obýváku

ČT: Skvělá zábava pro těžce nemocné. Rozdíl mezi ČT a veřejnými záchodky. Kalousek vyfoukl knížete komunistům. Nejen duchovní propojení Moravce s Jandou? Mozkomory v obýváku

5. 8. 2018

Tisk článku

Petr Trombik přemýšlí nad paradoxy našeho milovaného veřejnoprávního média, které zatím musíme jen povinně platit, nikoli povinně sledovat a tato nepochopitelná benevolence mu přijde - havlovsky paradoxní

Abych nevařil z vody, uvádím svůj text proslulým citátem ze hry V. Havla: "jsou to ale paradoxy". Uvedu jen pár paradoxů a nechci nudit budováním oslích můstků mezi nimi. Ostatně jeden oslí můstek je už spojuje: veřejnoprávní TV. Je to rovnou oslí most, který máme dennodenně na očích. Svoboda veřejnoprávní TV je stále aktuální záležitost. 

Veřejnoprávní TV budu zkráceně označovat "ta naše vaše", což je pojem ražený oblíbenou moderátorkou z dob "televizní krize", kdy šli Pražané málem na barikády v boji za svobodu veřejnoprávního vysílání z Kavčích hor.

Karlův omyl

Podnět k tomu označení dal moderátorce kníže Schwarzenberg, když moudře pravil, že ČT patří těm, kdož v ní pracují. Takhle duchaplně to neřekl ani Klement Gottwald, když parlamentu předkládal v roce 1947 Lex Schwarzenberg. Viděl snad někdo před vyvlastněním schwarzenbergského panství nebo po jeho restituci na tomto majetku kohokoliv ze Schwarzenbergů pracovat? Nic proti restitucím, jen žasnu nad tím feudálním paradoxem. Naše liberálnětržní elity byly feudálovým výrokem nadšené a vyrazily do ulic.

Tento skvělý okamžik v duchovním vývoji Jeho Jasnosti komunisté propásli, mohli mít v čele Schwarzenberga oni a ne Kalouskova TOPka. Je přece jasné, že nejen Kavčí hory, ale všechny fabriky patří těm, kdož v nich pracuji. Komunisté to říkali vždy a sociální demokraté kdysi dávno také.

Čtěte ZDE: Česká televize: Ohrožení svobody a demokracie. Proč hájíme nástroj nepřátelské propagandy? Nezávislost je chiméra. Veřejnoprávní fašismus a komunismus do našich obýváků. Odkud se ozývá největší jekot?

Veřejnoprávní záchodky

Jak popsat veřejnoprávnost TV? Ačkoliv je veřejně dostupná, nikdy na ni nemusíte koukat, ale přesto ji musíte každý měsíc platit. Tím se liší od veřejných záchodků, které jsou veřejně přístupné, ale platit je musíte jen pokud je chtěnechtě občas navštívíte.

Jeden alternativně inteligentní radní TV konstatoval, že kdyby se divákům program té naší vaší nelíbil, tak by poplatky té naší vaši neplatili. Jistě se všem líbí, protože všichni platí, pravil. Na veřejném záchodku platíte, ať se vám tam líbí, nebo ne.

Jak popsat TV infotejtment, jak se hezky česky říká? Lidé, kteří nemají co dělat, koukají na lidi, kteří nic dělat neumějí. Nechci křivdit všem osobnostem, které se na veřejnoprávní obrazovce objevují. Mnozí jsou už mrtví a pokud program sledujete, můžete si dělat statistiku živých a mrtvých účinkujících. Je to smutné, ale budete tou statistikou zaskočeni? Možná lze označit jako paradox, že ti mrtví většinou, na rozdíl od těch živých, kdysi něco uměli, jestliže je i po desetiletích stále na obrazovku pouštějí. Ti živí se tam objevují většinou jen v reklamách a nedělní politické "nalejvárně" OVM. Ty se nebudou roky reprízovat.

Veřejnoprávní TV může s uspokojením sledovat jen člověk s Altzheimerem, protože jen takový šťastlivec uvidí každý den, každou hodinu něco nového. To však není paradox, ale každému zřejmý fakt. Aspoň něco můžeme těmto nemocným závidět. Jejich potěšení z té pokaždé nové  naší vaší.

Evropské hodnoty

Ta naše vaše je zde především kvůli povznesení společenského vědomí, dle směrnic z Bruselu, jak konstatoval jiný TV radní. Nevím, jestli to je, nebo není paradox, nebo výchova k internacionalismu, pardon, evro-panství. My platíme, EU určí, na co budeme koukat. 

Určitě se těmito pokyny řídí Václav Moravec, který bruselské osvícené myšlenky ve svých otázkách prosazuje a učí kritickému myšlení. A především správnému kladení otázek. Je to nedělní hodnotová mše sloužená k větší slávě evropské i naší demokracie. Chtěl bych jen upřesnit: té naší vaší demokracie.

OVM je velmi sledovaný program, prý to průzkumy dokazuji, ale přesto by šlo jeho vnímání obyvatelstvem ještě víc prohloubit. O všem, co řeší Václav Moravec ve svém pořadu, by měli lidé celý následující týden nejen mluvit, ale i psát. Zvláště ti mladí, budoucí elity.

Jak se bude postupovat v tomto směru? Tohle není paradox, ale návod. Ministerstvo vnitra už spolupracuje efektivně s neziskovou společností Evropské hodnoty na rozlišování pravdy od lži. Můžeme si představit, že pod dohledem Ministerstva školství budou podobně propojení rovněž i pánové Janda a Moravec. Pochopitelně hlavně duchovně.

Čtěte ZDE: Brigáda ministerstva pravdy z Kavčích hor: Soudružská pomoc při praní mozků na univerzitách. Věřte jenom ČT, střezte se vlastního myšlení! Zdravý rozum je nezdravá pověra. Je jen jedna pravda - ta, kterou vysíláme

Splynutí

Všichni středoškoláci a možná i děti z nižších inkluzivně-vzdělávacích stupňů budou psát referáty z OVM a Evropské hodnoty je budou celorepublikově vyhodnocovat. V komisi včele s panem Jandou.  Bude to taková intelektuální olympiáda mládeže, korunována předáváním hodnotných cen za nejlepší referáty. Vyznamenávaná mládež by pak dala v přímém přenosu v té naší vaší televizi průchod svým pokrokovým demokratickým názorům. Politici by se pak museli takovému názoru mladé budoucnosti našeho státu podřídit.

Bude to paradox splynutí veřejného média a liberální demokracie, kterou lze přesněji pojmenovat jako neokracie. O vedení státu nebudou rozhodovat volby, ale veřejné mínění reprezentované tou naší vaší. Budeme mít i tu naši vaši vládu. Komu bude taková vláda patřit, vysvětlí jeden starý feudál.

Babiš, Zeman, Okamura půjdou od válu. Filip by se snad mohl zachránit, kdyby šel za Jeho Jasností a dal jí za pravdu, že nejen Kavčí hory, ale všechny fabriky patří těm, kdož v nich pracují.

Do úmoru

Možná vám uvedené realistické názory připadají paradoxně poněkud přemrštěné a přehnané. Ale jen proto, že jste se nezamysleli nad knihami a filmy o Harry Potterovi od paní Rowlingové a kolektivu. Pochybuji, že jste se jejich sledování v té naší vaší vyhnuli. Jen jste si neuvědomili, kdo je kdo. Pokud vám filmy o Harry Potterovi unikly, určitě vám je ta naše vaše do konce roku ještě všechny několikrát nabídne.

Uvědomte si konečně, že nejste absolventi školy v Bradavicích, ale obyčejní mudlové, což vám nedochází, tak jako to, že na Kavčích horách i v Evropských hodnotách působí jen absolventi této školy. Pokud vás napadlo, že ke vzpomínce na Mozkomory z Harryho Pottera mne inspirovalo sledování otázek Václava Moravce, je tomu paradoxně opravdu tak. OVM nejsou bohužel humorné, jen úmorné. Jako Harry Potter tamtéž po x-té.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky