Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Francie: Podnikatele vyhnat, hordy imigrantů přijmout, teroristy z basy pustit. ISIS, kriminálníci a spodina z předměstí: Armáda radikálů čeká na povel? Nelegální zbraně v oběhu

Francie: Podnikatele vyhnat, hordy imigrantů přijmout, teroristy z basy pustit. ISIS, kriminálníci a spodina z předměstí: Armáda radikálů čeká na povel? Nelegální zbraně v oběhu

8. 8. 2018

Tisk článku

Yves Mamou popisuje současnou situaci ve Francii, kde se spojuje muslimská spodina z předměstí s vracejícími se bojovníky ISIS a právě propouštěnými kriminálníky

Ve Francii přitahuje pozornost zajímavý příběh. Dva japonští vinaři, kteří od roku 2016 žijí v Banyuls-sur-Mer, byli informováni o tom, že z důvodu nedostatku finančních zdrojů pro svou další existenci ve Francii, budou muset zemi opustit. Rie Shoji, 42 let, a Hirofumi Shoji, 38 let, přišli do Francie v roce 2011 s úmyslem stát se vinaři. Nejprve pracovali jako zemědělští dělníci a obchodníci s vínem v Bordeaux a Burgundsku a studovali a získali titul v oboru management zemědělského podniku a enologie. V roce 2016 investovali 150 000 eur (170 000 amerických dolarů) do nákupu pozemků. Jejich cílem bylo vyrobit přírodní bio víno ve východních Pyrenejích, kde ještě ve vinařství stále převládají tradiční ruční postupy.

Jejich první víno, nazvané Pedres Blanques, se objevilo v roce 2017 a bylo považováno za "zjevení". Je již na vinném lístku mnoha známých restaurací ve Francii a ve Španělsku. "Jeho cena je vysoká," řekl jejich právník Jean Codognes, "a prefektura říká, že jejich víno nemá žádnou budoucnost. To snad vláda nemůže myslet vážně."

Džamil jde domů

Ta samá vláda, která chce deportovat japonské investory, přijala pouze v roce 2017 sto tisíc migrantů ze subsaharské a severní Afriky, většina z nich nemá žádné dovednosti ani peníze.

Ta samá vláda, která chce deportovat japonské tvůrce pozoruhodného nového francouzského vína, se chystá propustit z vězení teroristu – člena Al-Káidy Djamela Beghala, který měl údajně podíl na masakru v Charlie Hebdo v roce 2015.

Dne 5. srpna 2018 Djamelovi Beghalovi, kterému je 52 let, vyprší trest odnětí svobody za spáchání trestných činů, mezi které patří například plán vyhodit do povětří americké velvyslanectví v Paříži. Francie chce Beghala deportovat do Alžírska v den, kdy opustí věznici Vezin v Rennes. Beghal má alžírský pas, ale jeho právníci trvají na tom, že jeho život by byl ohrožen, kdyby se vrátil do země, kde se narodil. Alžírská vláda na žádosti francouzské vlády dosud nereagovala. Dne 13. června řekla ministryně spravedlnosti Nicole Belloubet v rozhlasovém rozhovoru: "Ještě není jisté, že [alžírská vláda] přivítá Beghala, který již není francouzským občanem..." Co se stane, pokud ho Alžírsko nebude chtít? "Zůstane v domácím vězení."

Podle nového zákona o boji proti terorismu, který byl přijat v roce 2017, může být "domácí vězení" rozšířeno tak, aby zahrnovalo čtvrť ve městě nebo větší oblast, která bude zahrnovat jeho bydliště, aby se zajistila větší svoboda teroristy a aby měl dobré podmínky pro práci a rodinný život.

Čtěte ZDE: Muslimští vrazi ve Francii: Samý skvělý chlapík. Místní Židé se stali lovnou zvěří. "Náhle zradikalizován" znamená bez viny. Země nastoupila cestu k vlastní záhubě. Vzbouří se Francouzi nakonec?

Ochrana spoluobčanů

Případ Djamela Beghala není ojedinělý. Ministryně spravedlnosti oznámila, že Francie je ode dneška do konce roku 2019 připravena propustit z vězení 50 islámských teroristů a 450 radikalizovaných vězňů. "450 radikalizovaných vězňů bude zpět na svobodě do konce roku 2019 a taky 50 islámských teroristů," uvedla na zpravodajském kanálu BFMTV.

"Tento rok opustí vězení 20 islámských teroristů a dalších 30 islámských teroristů opustí vězení příští rok. Od teď do konce roku 2019 opustí vězení 450 radikalizovaných vězňů. Mezi nimi jsou i prostí zločinci, kteří se během pobytu ve vězení radikalizovali...."

"Samozřejmě, věřím, že je všechno implementováno tak, abychom ochránili naše spoluobčany. Jsme opravdu odhodláni sledovat tyto lidi." Vytvoření národního úřadu pro centralizaci těchto informací o nejnebezpečnějších zločincích je efektivní odpovědí."

Musíme však mít na paměti, že 19letý džihádista z ISIS, který podřízl hrdlo kněze, otce Jacquese Hamela, v Saint-Étienne-du-Rouvray byl pod dohledem a byl monitorován elektronickým náramkem na kotníku.

V lednu 2018 ta samá velmi laskavá ministryně spravedlnosti Nicole Belloubet řekla, že Francie by zasáhla, kdyby byl v Sýrii nebo v Iráku odsouzen k smrti francouzský džihádista. Řekla: "Francouzský stát by zasáhl a vyjednával se státem, ve kterém se má rozsudek vykonat." Toto oznámení se uskutečnilo hned poté, co irácký soud odsoudil německou ženu k smrti oběšením, za to, že se přidala k Islámskému státu – jednalo se o první takový rozsudek týkající se evropské ženy. Francie a Evropská unie dlouhodobě trest smrti odmítají a všechny členské státy tuto praxi již opustily.

Čtěte ZDE: Integrace muslimů pomocí armády: Macron žene mladé Francouze do národní služby. Vzor v německé Třetí říši? Na brambory s imigranty. Francie v čele evropských ozbrojených sil?

Vnitřní nepřítel

Ve skutečnosti francouzští vládní představitelé vyjadřují zmatené názory, jak by se měli vypořádat s džihádisty ISIS. Veřejně proklamují, že chtějí džihádisty zapojit zpět do francouzské společnosti. Ale ve skutečnosti – ne příliš překvapivě – se takových občanů obávají. V květnu roku 2017 vydal Wall Street Journal zprávu, která říkala, že francouzské zvláštní jednotky poskytly iráckým silám seznam přibližně 30 mužů, kteří byli "označeni za cíle vysoké hodnoty". Bývalý francouzský prezident François Hollande potvrdil , že osobně povolil nejméně čtyři vraždy "cílů s vysokou hodnotou" zvláštními jednotkami Francie.

Podle čísel zveřejněných vládou v listopadu 2017 se od roku 2014 připojilo k ISIS v Iráku a Sýrii zhruba 1700 francouzských muslimů. Nejméně 278 jich zemřelo a 302 se jich vrátilo do Francie, z toho bylo 66 žen a 58 nezletilých. Ostatní byli zadrženi v Sýrii nebo v Iráku, zabiti v bojích nebo uprchli na území, které jsou stále pod kontrolou ISIS nebo jiných džihádistických skupin (zejména v Libyi).

Podle vládního zdroje, který chce zůstat v anonymitě, začínají být francouzští úředníci obzvláště znepokojeni možnými kontakty mezi radikalizovanými muslimy propuštěnými z vězení a muslimskými gangy z předměstí velkoměst na straně jedné, a džihádisty, kteří se vracejí do Francie ze Sýrie a Iráku, na straně druhé. Slovo "předměstí" se v poslední době stalo ve Francii synonymem pro tzv. "no-go-zóny" – oblasti, které jsou převážně muslimské a jsou řízeny salafisty a obchodníky s drogami. Podle zdroje:

"Víme jistě, že na naše předměstí se dostává mnoho zbraní." Většina z těchto zbraní [Kalašnikovy, Uzi] byla mnoho let v rukou obchodníků s drogami. "Máme informace, že tito lidé nyní používají tyto zbraně k ještě těsnější kontrole jimi ovládaných teritorií."

V květnu roku 2018 se na sociálních sítích objevilo video představující členy jednoho gangu oblečené v černém oblečení, jak střílejí z kalašnikovů na členy jiných gangů a na policii. Podle několika zdrojů "je ve Francii v oběhu tři až sedm miliónů nelegálních zbraní".

Zdroj řekl: "Obáváme se možného spojenectví mezi muslimskými gangy z předměstí a džihádisty, kteří budou brzy propuštěni na svobodu, na straně jedné, a džihádisty, kteří se vracejí z války v Iráku na straně druhé. Chybí nám informace. Naše bojeschopnost je omezená. V současné době nejsme připraveni a nemáme ani žádné kapacity k tomu, abychom mohli čelit takové alianci."

Abychom pochopili nebezpečí, musíme provést jednoduchý výpočet, říká zdroj:

"Ve Francii máme 400 předměstí, což představuje pět milionů lidí, převážně muslimů. 90 % těchto lidí tvrdě pracuje, aby se uživili, ale 10 % - půl milionu lidí - pracuje pro salafisty nebo pro obchodníky s drogami. Jestliže 10 % z těchto 10 % je napojeno na džihádisty, představuje to armádu 50 000 vojáků. Policie není schopna bojovat proti tomuto vnitřnímu nepříteli." 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky