Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Levice v Německu zapěla: Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod. Falešná maska spontaneity. Triviální levicový populismus jako zástěrka. Tažení proti obráncům národa? Více a více migrantů. Kam kráčíte, sousedé?

Levice v Německu zapěla: Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod. Falešná maska spontaneity. Triviální levicový populismus jako zástěrka. Tažení proti obráncům národa? Více a více migrantů. Kam kráčíte, sousedé?

30. 8. 2018

Tisk článku

Natálie Janková informuje o aktivizaci levicového hnutí „Aufstehen“, které má propagandistickými metodami páté kolony v Německu zlikvidovat jakýkoliv odpor proti migraci a politické korektnosti

Sahra Wagenknechtová, hlava parlamentní frakce strany „Levice“ (Die Linke) v Bundestagu, a její manžel Oscar Lafontaine (známý politik, dříve nejbližší spolupracovník Schrödera) založili levicové hnutí „Aufstehen“ (Povstaňme). Toto slovo v němčině lze interpretovat různými způsoby. Obecným smyslem je ale probudit lidi. „Vstávat!“ ve smyslu vojenského příkazu v armádě nebo v pionýrském táboře.

Podle myšlenky zakladatelů by hnutí mělo sjednotit účastníky nikoliv na základě stranické příslušnosti. Mohou se k němu připojit členové jakýchkoli stran i bezpartijní. Dne 4. září hnutí oficiálně startuje, i když jeho idea nevznikla právě včera.

Probuzení s kocovinou „sluníčkářů“?

Proč dochází k propagaci takové ideje právě nyní? V četných rozhovorech o tom Sahra Wagenknechtová mluví podrobně a současně verbuje nové účastníky. „Povstaňme!“ by mělo probudit lidi, kteří nejsou spokojeni se stávající politikou v zemi a chtějí obnovit sociální stát.

Již několik dní veřejná média uvádějí číslo, jaké si nikdo nemůže ověřit – 50.000 registrovaných.

Kromě podobně smýšlejících lidí z vlastní strany „Levice“ počítá Sahra s nespokojenci z SPD (Sociálně demokratické strany Německa) a ze Strany zelených.

Formálně je Sahra znepokojena krizí německé politiky, která „nepřemýšlí o obyčejných lidech a jejich potřebách“. Cílem hnutí je posílit levici, záštitu a naděje lidí, v důsledku čehož vznikne „spravedlivá a mírumilovná země“. Jednoduše „Sluneční Město“ v současné interpretaci (v českém neologismu – Město „sluníčkářů“– pozn. PP).

Dobře financovaná pátá kolona

Zatímco lanaří lidi z jiných stran, Wagenknechtová zdůrazňuje, že by neměli opouštět své strany, pokud se připojí k „Povstaňme“. V mnoha rozhovorech uvedla, že „Povstaňme“ financuje mnoho soukromníků, kteří se již připojili k této veřejné iniciativě.

Jsou to mnohé známé osobnosti, mezi nimiž jsou umělci, herci, spisovatelé, sportovci, vědci atd. Vlastní zakladatelé „Povstaňme“ tvoří tým o 40 lidech. Jejich jména dosud nebyla zveřejněna, ale 4. září budou známá všem.

Propaganda, nebo „propagace myšlenek“, jak to nazývá Sahra, bude prováděna především prostřednictvím internetového portálu, který je již v provozu. Vizitkou portálu umístěnou v centru hlavní stránky je klip s protestsongem Boba Dylana.

Kromě toho imperativ „Vstávat!“ bude burcovat občany na všemožných náměstích a ulicích, kde budou pořádány mýtinky a demonstrace.

Prakticky to znamená, že nová iniciativa vymývající mozky především sociálním demokratům se stane pátou kolonou, která bude ovlivňovat politiku také ostatních politických stran zevnitř.

Čtěte ZDE: Multikulturně obohacený Hamburk: Vražda matky a řezání hlavy batoleti. Proč se vše tak zuřivě zatajuje? Zneužití pochybných zákonů pro plošnou cenzuru. Za co jsou trestáni svědci? Odporná role vlády i justice

Standardní metody ideologického útoku

Sahra tuto skutečnost neskrývá a tvrdí, že jejím cílem je změnit německou politiku pod tlakem společnosti, čili prostřednictvím nové občanské iniciativy.

Rovněž vztahy se zahraničními levicovými politiky již byly navázány, píše Sahra. Patří k nim předseda britské labouristické strany Jeremy Corbyn, nebo francouzský levicový extrémista Jean-Luc Mélenchon. Jak se říká: „Zahraničí nám pomůže“.

Pravda, zatím neexistuje žádný smysluplný program, jakých změn je třeba dosáhnout. V podstatě všechno se stáčí k tomu, co už dávno hlásají mnozí kovaní liberálové na rozličných náměstích po Evropě. Jde o důstojné důchody a platy, zavedení daní pro bohaté, řádné zdanění velkého byznysu.

A nejen cíle, ale také prostředky jsou podobné těm, které používá Západ v jiných zemích k vyvolání nespokojenosti obyvatel s jejich vládou předurčenou ke svržení, a proto je nutné podlomit situaci zevnitř.

Ujištění Wagenknechtové, že nové hnutí nebude útočit na žádné existující strany, je mírně řečeno lstivé. Hlavním úkolem strany „Levice“ a nové občanské iniciativy je právě boj proti AfD (Alternativa pro Německo), která existuje teprve od roku 2013 a za těch pár let předstihla zavedené strany jak v zemských, tak i ve federálních volbách. Tato strana nevoní nejen Levici, ale prakticky všem ostatním stranám – CDU, SPD, Svobodným demokratům i Zeleným. Na tom hodlá Sahra sehrát svoji partii. Je možné, že založení „Povstaňme“ je koordinováno s dalšími stranami, včetně strany Merkelové. Hlavní je spojit se proti AfD.

Planá kritika navozující zdání spontánnosti

Existuje mnoho kritiků nové iniciativy, kteří obviňují ideology hnutí z populismu a ze sledování osobních PR cílů. Taková kritika vypadá vcelku přesvědčivě a zcela neškodně, navíc celá kampaň je šitá horkou jehlou. Podobná kritika ani nepotřebuje hledat něco nového. „Levice“ a zejména Wagenknechtová byly vždy populisté.

Někteří srovnávají „Povstaňme“ s „Pegidou“, která rovněž začala jako občanská iniciativa a rovněž vyhlásila ušlechtilé cíle, ale brzy se změnila v pravicově extremistické hnutí, jehož činnost se omezila na vyvolávání pouličních nepokojů. Tím se samo přežilo.

V důsledku požadavku Wagenknechtové na neomezený příjem běženců, který je shodný s doktrínou o migraci Angely Merkelové a mezi obyvateli Německa je velmi nepopulární, „Levice“ ve volbách utrpěla ztráty. Nyní chce Sahra tyto ztráty kompenzovat tím, že vytvoří prázdné občanské hnutí, jaké nikdo nepotřebuje.

Ona sama tvrdí, že vytvoření nové strany na základě „Povstaňme“ neplánuje, ale mnozí věří, že právě o to jde. Jinak k čemu by byl takový humbuk a obrovské sponzorské prostředky?

Lidé s rozhledem však vědí své. Co by páni peněz neudělali pro podporu migrace a novou globální společnost bez identity, kultury a národního sebevědomí.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky