Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Už je to tady: S koncem prázdnin přicházejí do škol myči mozků. Válka je mír, lež je pravda. Eman Moravec v ČT již opět úřaduje. Schizofrenie bez úsměvu. Za vše může mladý Klaus. Půjde ODS do hrobu s Kalouskem?

Už je to tady: S koncem prázdnin přicházejí do škol myči mozků. Válka je mír, lež je pravda. Eman Moravec v ČT již opět úřaduje. Schizofrenie bez úsměvu. Za vše může mladý Klaus. Půjde ODS do hrobu s Kalouskem?

2. 9. 2018

Tisk článku

Petr Hájek si všímá, že po prázdninách letos nastupujeme do školy všichni – dokonce především ti, co ji mají dávno za sebou

Končí prázdniny, v pondělí to opět vypukne. Tento den mě stále naplňuje neklidem, ačkoli jsem ze škol od základní po vysokou už nějaký ten pátek vyklouzl. Nejen pro to, že mám děti a ony mají děti, takže s nimi prožívám hrůzy ideové indoktrinace – v mnoha ohledech horší, než byla ta, jíž jsem sám byl vystaven od padesátých do osmdesátých let minulého století. Jeden socialismus nahradil druhý, umírající sovětskou totalitu vystřídala totalita unijní. Na nic takového ovšem žáci a studenti nesmějí ani pomyslet. 

Takže to opět začne. Člověk v tísni, Evropské hodnoty a jiné „neziskovky“ (předtím se jmenovaly Pionýr, svazáci a další „organizace Národní fronty“) nastoupí do škol k těžké rachotě při vymývání mozků generací, které to tady po nás převezmou (bude-li co). Placeny opět z našich daní – i když jim teď Andrej Babiš pár drobných prý uřízne. O to víc dostanou z Bruselu a od Sorose - což je v podstatě totéž. 

Během léta jim do vějíře témat politického školení přibylo několik nových, která nebudou smět vynechat. Vedle již zafixovaných pravd (prezident Zeman je ostuda naší země, premiér Babiš je zloděj a agent StB, homosexualita je hrdost, migranti jsou skvělí, EU naše světlá budoucnost atd.) se nepochybně musí objevit „ruští“ okupanti z osmašedesátého a naši hrdinní vojáci, kteří padli v boji za vlast kdesi v Afghánistánu. Jako příklad boje proti „fake news“, protože tyhle lži jsou pravda a cokoli jiného je desinformace a kremelská propaganda.

Může za to mladý Klaus

Rodiče školáků jsou na tom o chlup lépe – pokud si (na rozdíl od svých ratolestí dobrovolně) na sebe nepustí některý ze zpravodajských či publicistických pořadů ČT. S předstihem se z prázdnin vrátil politruk Václav Moravec, který u nás udržuje tradici toho neblahého jména ve veřejném prostoru (po Emanuelu, ministru „lidové osvěty“ za německého protektorátu). 

Při svém pravidelném nedělním politickém školení (kavárenských štamgastů, nikdo jiný na to už dávno nekouká) spěchal zařadit se do houfů milovaných jinochů z mainstreamových médií. Ti se přes prázdniny pustili do Václava Klause juniora, který jako jeden z posledních mohykánů drží v ODS dávno opuštěnou vartu pravice a normálního uvažování (což v klasickém pojetí politiky bývalo jedno a totéž). Vzhledem k tomu, že Fialova ODS – alespoň svým pražským vedením – je již dávno součástí Kavárny, požívá ochranu Kavčích hor, jež jsou centrálou Bakalovců a obdobných protektorátních „Blbounů nejapných“, řečeno slovy prezidentovými.

Tak tenhleten Moravec (V.) si pozval senátora Kuberu (ODS), aby z něj vymáčkl, že za (údajný) pokles preferencí strany Denní husy (M. Němcové) prý může právě ten, jenž v posledních volbách dostal (po Andreji Babišovi) absolutně největší počet preferenčních hlasů. A protože jde o velmi seriózní médium, šířil rovněž „zprávy“ (prý je někde zaslechl, neřekl kde), že mladý Klaus se chce z ODS dát vyloučit, aby pak šel na jaře do voleb Evropského parlamentu se seskupením, jež buduje v Evropě Steve Bannon, bývalý poradce prezidenta Trumpa. Hezčí lekci šíření „fake news“ nemohl dědic nacistické Emanovy „lidové osvěty“ předvést.

 

Čtěte ZDE: ODS: Dnes již čiré politické zoufalství. Nepochopení času a prostoru? Je čas vymezit se vůči Čingischánovi! Sňatek s Kavárnou a všemi devianty světa? Ubohý boj proti přízrakům. Přijde někdy restart? S Fialou a husami ne

Kavárna se bojí o ODS

Předvolební pád preferencí ODS podle mladého Moravce způsobila slova mladého Klause o našich hrdinech z Afghánistánu. Zapochyboval totiž, zda je Afghánistán to pravé místo pro obětování životů našich vojáků. Napsal kromě jiného:

Za co umírají čeští vojáci v Afghánistánu? Z jakého důvodu? Koho a co tam hájíme? Bezpečnost České republiky? Nebo nějaké jiné hodnoty? Jaké? (...) Bojovat a umírat v cizích zemích čeští vojáci se souhlasem vlády a parlamentu mohou. Mělo by to mít ale nějaký jasný důvod a cíl. Já ho, promiňte, v Afghánistánu nevidím. (...) Teď budou všichni křičet, že se tato slova nesmí psát a že jde prostě o naši spojeneckou povinnost. (...) My tam vojáky mít chceme, není to naše povinnost. Fakt to chceme? Proč?“

„Je dobře, že postoj ODS je zcela odlišný od postoje Václava Klause mladšího. Udělal by lépe, kdyby se věnoval školství, kterému docela rozumí,“ vyjádřila se pro Bakalovo Aktuálně.cz k výše uvedenému komentáři V. Klause juniora místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS Jana Černochová (zmatek v hlavě má patrně způsoben přepracovaností, neboť k poslancování ještě stihne dělat starostku na Praze 2). To, že zaměnila ODS za „postoj“ Fialova vedení, také jistě není “desinformace.“ A proto spolu s ní zahřměla Pražská kavárna:

„Václav Klaus mladší je vnímán jako alternativní aspirant na významnou roli v ODS . Myslím, že s ohledem na jeho názory je to varianta naprosto šílená. (O. Neff) „Pan Klaus si především trochu spletl stranu. Ty jeho lži a demagogie patří spíše do SPD .“ (O Klíma) „Proč se ODS nezbaví V. Klause ml., který je okamurovec jak vyšitý“?, radil přátelům od kávy komentátor Aktuálně.cz M. Fendrych, stejně jako jeho kolega z Hospodářských novin P. Honzejk?

Panečku, to je náhle obav o stranu, kterou v dobách, kdy ji vedl a vítězil její zakladatel Václav Klaus tito havlističtí levičáci přímo bytostně nenáviděli!

Jakl do senátu!

V pozadí všech útoků na (mezi voliči) bezpochyby nejpopulárnější postavu ODS je však něco jiného. Mladý Klaus se totiž po kavárenské bouři na jeho „afghánský“ komentář, odhodlal k dalšímu kroku:

„Radši vyrazíme klín klínem: Podporuji Ladislava Jakla do Senátu. Byl by jistě neúplatným, svobodomyslným a pravicovým senátorem. Ty, které rozčiluje, že kandiduje s podporou SPD – v principu rozčiluje, že vůbec kandiduje.“

No a to způsobilo rachot, který samozřejmě bylo nutno očekávat. Vždyť v Praze 2 postavila soudružka Černochová herce Vladimíra Kratinu. Odeesák jako noha! Jenže nedosti na tom. K Jaklově senátní kandidatuře v hájemství Jany Afroameričanky (Černochová se už přece nesmí ve slušné pražské společnosti vyslovit) se vzápětí vyjádřil i Václav Klaus (původní). Podle něho je zásadní, že se hnutí Tomia Okamury i Jakl stavějí proti masové migraci. „Ladislav Jakl má mé sympatie, protože chce zvednout prapor tohoto tématu, tedy darebnosti a nebezpečnosti masové migrace,“ řekl.

Schizofrenie

Jen a pouze o tom chtěl mluvit Eman Moravec mladší, když v ČT kladl Jaroslavu Kuberovi otázky na údajný pád preferencí ODS. A jindy vtipný senátor a teplický primátor (také toho stihne dost, to už je tak mezi pracanty v ODS zvykem) byl najednou bez humoru a celý nesvůj. A pak zadrmolil něco, co nemyslel jako vtip:

Že prý jinak má s „Láďou“ (Jaklem) na všechno kromě letního času prakticky shodné názory. A že prý Václavovi mladšímu ani ten Afghánistán příliš nezazlívá – ale to, že „neloajálně“ podpořil Jakla (s nímž přitom má on, po juniorovi druhá nejviditelnější postava ODS, prakticky totožné politické názory).

Když humorista ztratí humor, je to vždycky signál něčeho nezdravého. V tomto případě přímo nemocného. Ta choroba se jmenuje schizofrenie. Nakazil se, Kubera. ODS ji pod Petrem Fialou a spol. prožívá již několik let. Vedení tuší, že v regionech je ještě mnoho „původních“ Klausovců, samo ale představuje mrtvou větev, jakou narouboval pravici (když ještě existovala) Miroslav Kalousek s Mirkem Topolánkem: Havlismus ve spojení s mediální Kavárnou. 

Čtěte ZDE: Bod zlomu: O prázdninách jsme hluší a slepí. Zeman dohrál svou vládní partii mistrovsky. Babiš opsal Kalouskův manévr s komunisty. Němci vyřazeni. Samé dobré zprávy. Nezapomeňte na MY!

Za Kalouskem!

Brzy poté přišli o vše – především o voliče. Málem se pakovali i z parlamentu – Kalousek a jeho (bývalým Odeesákem Jiřím Pospíšilem „ukradená") Topka je toho dosti ilustrativním příkladem. Útok na Václava Klause mladšího, kterého zatím političtí schizofrenici nevyloučili z poslaneckého klubu jen kvůli blížícím se komunálním a senátním volbám, je přesným kopírováním Kalouskovy cesty do Nikam. Do politického hrobu. 

Místo aby odvážně stáhli nesmyslnou kandidaturu herce Kratiny a podpořili politika Jakla (jenž za léta šéfování politickému odboru v kanceláři prezidenta republiky má větší zkušeností s autentickou pravicovou politikou než celé současné vedení ODS dohromady), setrvali ve schizofrenii. Senátor Kubera ji u Emana mladšího ilustroval nad jiné přesně. Je strašné pozorovat, jak jinak mimořádně sympatický člověk podlehne pocitu, že „strana“ (ve skutečnosti navíc jen její vedení) je víc, než zdravý rozum.

Do školy!

Nezbývá než doufat, že pravicoví voliči v druhém pražském obvodu dají volbou Ladislava Jakla vedení ODS podobnou odpověď, jakou dostalo v absolutních preferenčních hlasech „zlobivému“ Václavu Klausovi mladšímu. Pozná se tak, zda jsou skutečně dospělí a suverénní – resistentní vůči politickým školením, jež jen v málo upravené verzi v nadcházejícím školním roce prodělají naše děti a vnuci.

Levice i pravice v naší zemi jsou polomrtvé. Jestli zemřou docela, to záleží především na tom, kdo je bude reprezentovat. Zda "želé" - Hamáčkové a Fialové - nebo srozumitelní Zimolové a Klausové. Mimochodem: Nevěřím, že by Václav Klaus mladší mířil do europarlamentu. Velmi dobře ví, že jeho místo je nyní tady. Uprostřed rozbouřených vod kolem nás – a smrtelně stojatých a zapáchajících v jeho vlastní straně.

O tom se však školáci a studenti nic nedozvědí. Začíná jim „nalejvárna“ Emanuelů Moravců jako řemen. Šíření nepravd, desinformací a otevřených lží mají v popisu práce - i v srdci. 

My ostatní jsme voliči. A právě tak jako v mnoha dalších zemích v Evropě i v Americe právě dáváme Kavárnám a bažinám první lekce jiné školy. Že se stejně nic nenaučí? Bezpochyby. Žijí v luxusní virtualitě smrti.

Naše univerzity jsou však cennější. 

Ze života.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky