Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Fraška, která už není k popukání: Kauza Skripal nemíří na Putina, ale na Trumpa. Udal Scotland Yard Mayovou? Bratrská pomoc mokřinám. Poslední dny před válkou? Repete Mnichova? K čemu je mrtvému zimník

Fraška, která už není k popukání: Kauza Skripal nemíří na Putina, ale na Trumpa. Udal Scotland Yard Mayovou? Bratrská pomoc mokřinám. Poslední dny před válkou? Repete Mnichova? K čemu je mrtvému zimník

7. 9. 2018

Tisk článku

Petr Hájek vidí úplně jiné souvislosti ve šmírácky provedené a nyní znovu uvedené komedii Skripal a ptá se, co se stane, jestli se JIM to povede

Téměř tři stovky policistů a zpravodajců prý po měsících práce odhalili dva ruské agenty, kteří se před časem pokusili „novičokem“ zabít double-špióna Skripala a jeho dceru. Kauza je tak znovu na stole. Západ – včetně Ameriky – loajálně kývá na to, že důkazy jsou „přesvědčivé“. Takže přijdou další protiruské sankce, další omezení diplomatických kontaktů, další vlna předválečné rétoriky a propagandy.

Bylo by to k popukání směšné až patafyzické, kdyby to nebylo tak ohavné a tragické. Kdyby to nepředznamenávalo další umělé zesílení již tak hraničního napětí ve světě. Kdyby šílená hra s ohněm nepřibližovala i naši zemi konfrontaci, která nemůže skončit jinak než děsivě. Jako zajatci paktu NATO, Bruselu a domácích kolaborantů, se jí v případě útoku na Rusko nemůžeme vyhnout. A tomu jsme opět o krok blíže.

Případ Skripal, tato od počátku trapně zpackaná provokace ostrovních tajných služeb, které už zjevně dávno nejsou „Bondové Jejího Veličenstva“, se prostě probudil k dalšímu životu. Ještě absurdnějšímu než na počátku. O technické provedení či „umělecký dojem“ autorům už vůbec nejde. Pouze o čas a o to, k čemu má být tato zfušovaná Operace pod falešnou vlajkou záminkou.

Vypadá to napohled, že fatální ruletu roztáčí na své triko zoufalá a neschopná britská premiérka Mayová proto, aby z vnitropolitických důvodů odvedla pozornost. Když totálně selhala při přípravě odchodu své země z EU (což sama nikdy nechtěla), pokouší se zakrýt svou bezradnost a hrozbu vzpoury ve své konzervativní straně přehozením výhybky do slepé ulice na obvyklého původce všeho zla ve světě: prezidenta Putina a jeho Rusko. Ale není to tak. Je to bohužel mnohem horší.

Devátá vlna

Na všech stranách se zvedají vlnky a vlny, za nimiž se ovšem potichu a temně rodí teprve ta poslední, příslovečná devátá, která všechno smete. Občané se bouří, západní establishment již téměř nastoleného Nového světového řádu je v chaosu. Jde mu o život, a tak kolem sebe mlátí hlava nehlava. Jen proto, že jsou s ním jeho pupeční šňůrou osudově spojená jeho média (a ti, co je nadále plní páchnoucím obsahem), zatím nedošlo k úplnému lidovému výbuchu. Značnou část veřejnosti napříč západními zeměmi totiž stále ještě udržují v nehybnosti pomocí čím dál absurdnějších lží a manipulací. To hlavní se ale odehrává ve Spojených státech.

Donald Trump je vystaven útokům, jaké vůči prezidentovi Amerika ve své historii ještě nezažila. Blíží se osudové listopadové parlamentní volby. Jejich výsledek rozhodne, jak jsem zde před pár dny upozorňoval, zda se „močálům“ podaří prezidenta utopit (impeachmentem, atentátem, otevřeným vojenským převratem). To by ale téměř jistě znamenalo další občanskou válku (zotročený bílý heterosexuál proti „barevným“ otrokářům), která by se ovšem tentokrát rychle přelila i za oceán. Ale i pokud Trump vyhraje, a začne okamžitě prohnilé washingtonské bažiny tvrdě vysoušet, nebude nic jisté. A už se na to chystají.

Pro tento případ připravuje „finanční sektor“ mohutný ekonomický propad, proti němuž je ten nedávný pouhé zaškobrtnutí. Americké trhy nyní uměle, z hlediska ekonomických zákonitostí naprosto nesmyslně, rostou a vytvářejí „bubliny“, které pak náhle prasknou. Za viníka hluboké hospodářské krize, kterou to v předluženém virtuálním blahobytu celého Západu vyvolá, bude označen právě Donald Trump. To, co již nyní „jeho“ centrální banka (FED) činí, dává jasně najevo, že impérium Rockefellerové a spol. hodlá vrátit úder i kdyby to mělo polovinu Ameriky vrátit k zapomenutému hladu: přimět zbídačelé k protitrumpovskému „povstání“. Bankéři a zbrojaři vydělají tak jako tak.

Čtěte ZDE: Chemické vraždy v Salisbury: Skripal byl jeden z mnoha! Skandální divadlo a britská blamáž. Důkazy chybí, žádný novičok patrně neexistuje. Pokusy na 20.000 lidech. Je libo LSD, antrax či mor? Jde o zemní plyn. A kde vůbec je Skripal a jeho dcera?

Jde o čas

Pouze z tohoto úhlu pohledu dává smysl náhlé znovuoživení „novičoku“. V prvním plánu zdánlivě míří na Kreml, ale ve skutečnosti je bratrskou pomocí premiérky Mayové washingtonskému Deep State, jenž se z posledních sil snaží nečekaně silného a odolného Donalda Trumpa konečně zardousit. Proto také byla kauza reinkarnována právě v tuto chvíli, ač opět zcela nepřipraveně, odfláknutě a přímo demonstrativně diletantsky. Některé úvahy dokonce směřují k tomu, že šlo o záměrnou sabotáž, „vzkaz“ části slušných policistů Scotland Yardu, kteří jsou tím podvodem již zcela zhnuseni – ale to je ve výsledku opět zcela vedlejší.

Trump balancuje na tenkém laně nad propastí, jejíž srázy tvoří – čas. Předvolební kampaň vstupuje do finální fáze. Teď na něj Deep State pálí ze všech děl. Už ani netaktizuje. Co je k dispozici, musí být použito. Kromě posledního výstřelu. Jaký bude nevíme, ale víme, že tradičně přijde v několika posledních dnech či hodinách před Dnem D (6. listopadu se volí všech 435. kongresmanů a třetina senátorů) – z páchnoucích útrob některé z tajných služeb, které mu jdou po krku. 

Do té doby musí Trump udržet rovnováhu především v ruské kauze, v níž jej téměř dva roky bezvýsledně „vyšetřují“ (t.j. bez důkazů skandalizují). Jako kompenzaci setkání s Putinem v Helsinkách sice vyhlásil drastické protiruské sankce, ale jejich platnost posunul až za volby. Byl to chytrý tah. Pokud vyhraje, budou bezpředmětné. Pokud prohraje, je to už stejně jedno. 

Bratrská pomoc  

Lynčovací sbory v Kongresu a médiích si to uvědomily a spustili ofenzívu, která má prezidenta donutit spustit vysloveně předválečné sankce již nyní – včetně třeba faktického přerušení diplomatických vztahů obou jaderných velmocí, což se nestalo ani za dob studené války se Sovětským svazem.

Přípravu tradiční záminky k eskalaci – další „chemický útok“ pod falešnou vlajkou (tentokrát v syrském Idlíbu) – Rusko zmařilo či přinejmenším zkomplikovalo tím, že ji nejen odhalilo, ale především poprvé dopředu zveřejnilo. Proto muselo přijít okamžitě náhradní řešení: Mayová dostala befel vystartovat se Skripalem. 

Den před spuštěním telefonovala s Trumpem, aby své klienty ujistila, že „bratrská pomoc“ bude mít ve Washingtonu zamýšlené důsledky. Následovalo kolečko konzultací, aby také ostatní „bratrské země“ propagandistickou invazi podpořily. Bylo to nutné, protože úroveň „důkazní situace“ je tak chabá, místy přímo směšná, že pouze společné ANO může chatrnou konstrukci alespoň zvnějšku podepřít. Šlo hlavně o to, aby se nedivily a neptaly se. Stejně tak novináři. Jenže zase – jako vždy při podobných podvodech – chybičky se vloudily.

Čtěte ZDE: V mylném poklidu přihlížíme: Blíží se v USA povstání? Vysychající bažiny chtějí rozpoutat válku s Ruskem. Mluvil o tom Putin s Trumpem? Letošní volby mohou být poslední. Rusko: Cvičení, nebo mobilizace?

Je to tajemství

Snad ani nemá smysl příliš podrobně rekapitulovat historku, kterou Mayová britskému parlamentu a médiím sdělila: Dva Rusové prý přiletěli do Británie a 2. března prý byli v Salisbury. To je to místo, kde je nedaleko továrna na jedy a chemické zbraně a kde byli – údajně – otráveni Skripalovi „ruským novičokem“. Ti dva se později zase vrátili do Londýna – a odletěli. To je všechno, co o jejich zločinu lze říci (pokud i zaskakující herci vůbec existují, a nejsou jen virtuální).

Všechno je totiž „prý“. Ani zda k otravě Skripalových (a později dvou dalších v nedalekém Amesbury) vůbec došlo, není žádný věrohodný důkaz. A už vůbec ne, že šlo o „novičok“. Mezinárodní agentura (OPWC), která vše následně několik měsíců prověřovala – a která je plně v rukou západních zemí – pouze oznámila: látka, která nám byla předložena je opravdu jed. A také občané v Amesbury byli otráveni stejnou látkou.

„Ve zprávě se nezmiňuje země původu, nezní tam slovo „novičok“, neexistuje kvalifikace chemikálie jako bojové látky a technický sekretariát přiznává, že nemůže prokázat, že v případě látky použité v Amesbury jde o stejnou šarži chemikálie jako v Salisbury,"oznámil, stálý zástupce Ruska v této organizaci Alexander Šulgin. To ovšem nikoho nezajímá.

A přesto je dopadli

Není proto vůbec jasné, zda Skripalovi někdo otrávil, a pokud ano, zda to nebyli Britové – ale přesto ruské traviče dopadli: Jmenují se prý Alexander Petrov a Ruslan Boširov. „Dnes mohu říci, že tito dva muži jsou důstojníky ruské zvláštní služby GRU. Toto je vojenská rozvědka s jasnou hierarchií. Takže to nebylo náhodné dobrodružství. Rozhodnutí o této zvláštní akci bylo rozhodně přijato na nejvyšší úrovni vedení GRU nebo dokonce vedení Ruska," řekla Mayová. Dodala, že předpokládá, že šlo o krycí jména, takže je nikdo nebude znát. A jak na to všechno přišli? To si nechají samozřejmě pro sebe.

Tohle už ovšem nadzvedlo i některé britské poslance. Podivovali se s typickou a ještě ne zcela zhynulou anglickou ironií: Pracovníci jedné z nejmocnějších zpravodajských agentur na světě - GRU, neuniknou, jak se zdá, žádné z kamer v Británii – přičemž to vypadá, že pod některými vědomě stojí, aniž by skrývali tváře. Někde ze dokonce od srdce usmívají – to prý po ukončení operace, když potřísnili kliku Skripalových jedem, jenž vmíchali do flakonu – vysvětluje Scotland Yard.

Totálně ovšem překvapivě zklamala i BBC. Při tiskovce si dovolila drzou otázku Jaký typ víz měli podezřelí při vstupu do Spojeného království? Odpověď policisty zněla, že to mu bohužel není známo. Jenže – jak tedy oba muže vůbec identifikovali? Vždyť dostat vízum není nic snadného. Kromě jiného to předpokládá, že jim byly sejmuty otisky prstů. Když vzápětí Moskva reagovala opětovnou nabídkou spolupráce při vyšetřování, a požádala právě o ty otisky prstů, dozvěděla se, že vyšetřovatelé žádné údaje sdílet nebudou.

Zázrak. Nebo ne?

Vůbec nejkomičtější jsou dva snímky „podezřelých“ z letiště Gatwick, které zveřejnil Scotland Yard. Ukazují totiž, že jak Alexander Petrov, tak Ruslan Boshirov jsou na tomtéž místě v přesně stejnou minutu a sekundu: 16.22.43 dne 2. března 2018. Kvantová fyzika v praxi.

Tohle už bylo moc i na bývalého britského velvyslance Craiga Murraye: „Rusko vynalezlo úžasnou novou technologii, která umožňuje, aby dva tajní agenti byli na stejném místě ve stejnou dobu." Jediné možné vysvětlení podle něj je:

a) Jeden z těch dvou se pohybuje rychleji než Usain Bolt dokáže sprintovat
b) Scotland Yard dal do oběhu diletantsky upravené CCTV snímky. 

Nabízím třetí možnost: šlo o zázrak, jimiž je tato uboze inscenovaná kauza přímo prošpikovaná. Počínaje zázračným uzdravením Skripalů a konče – no to teprve uvidíme. Dost možná, že však právě tyto fotografie byly „vzkazem v láhvi“ pro veřejnost od oné části Scotland Yardu, která svůj někdejší slavný kredit ještě nevzdala.

Jako mrtvému zimník

Mnohem důležitější však je, co teď bude následovat. Co udělá Trump, jak bude případně reagovat Rusko, pokud bude americký prezident donucen k zavedení nějakých drastických „sankcí“ ještě před volbami. Protože zopakujme: tato provokace není primárně mířena na Vladimíra Putina. 

A nezapomínejme, že v Rusku za pár dnů začnou vojenské manévry, v rozměrech, které nebyly k vidění čtyřicet let. Moskva se prostě určitě překvapit nenechá. Na to má s různými Hitlery příliš mnoho historických zkušeností. Ostatně i oni s Ruskem – ale přesto jsou stále nepoučitelní.

Otázka ovšem je, k čemu nám, aktuálně členům NATO, toto historické vědomí může být. Právě před blížícím se 80. výročí totální zrady našich západních spojenců v Mnichově.

Stejná otázka, jako k čemu je mrtvému zimník.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky