Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Spiknutí made in Google: Jak to udělat, aby volby vyhrál ten správný. Vyhledávání na internetu ovlivňuje naše jednání víc, než si myslíme. Kde jste, Trumpovi vyšetřovatelé? Google už ani netvrdí, že není zlý

Spiknutí made in Google: Jak to udělat, aby volby vyhrál ten "správný". Vyhledávání na internetu ovlivňuje naše jednání víc, než si myslíme. Kde jste, Trumpovi vyšetřovatelé? Google už ani netvrdí, že "není zlý"

19. 9. 2018

Tisk článku

Mike Adams - americký "Health Ranger" - si všímá jedné aféry, která ukazuje, kdo a jak se skutečně "vměšoval" do amerických prezidentských voleb - a co od něj lze očekávat i ve volbách u nás, či kdekoli jinde

Nedávno odhalený řetězec e-mailů, posílaných mezi managementem společnosti Google den po prezidentských volbách v roce 2016, dokazuje bez jakékoli pochybnosti, že se gigantický internetový vyhledávač úmyslně vměšoval do voleb ve snaze zvrátit je ve prospěch poražené demokratické kandidátky Hillary Clintonové.

Stručně řečeno: Eliana Murillová, hispánka, která vede oddělení multikulturního marketingu společnosti Google, byla přistižena při rozhovoru s dalšími zaměstnanci společnosti Google na téma jak přitáhnout víc lidí z latinoamerického prostředí do volebních místností. Účelem této bohulibé činnosti mělo být zajistit Clintonové vítězství ve volbách. Murillová použila také termín „tiché dárcovství“, který naznačuje, že její zaměstnavatel věnoval finanční příspěvky ve prospěch Hillary.

Pracovali tvrdě

V prvním e-mailu, datovaném 9. listopadu 2016, který obsahoval předmět "Výsledky voleb a hlasování Hispánců", Murillová prohlašovala, že její úsilí bylo “nestranné". To později zcela popřela, když v dalším z mailů nepokrytě prohlásila, že aktivně spolupracovala s dalšími “inlfuencery” (tedy osobami, ovlivňujícími veřejné mínění) své společnosti na zvýšení volební účasti latinoamerické populace, o níž se domnívala, že půjde volit proti Donaldu Trumpovi.

Tady se ale Murillová dopustila zcela chybné úvahy, jak později připustila v dalším z e-mailů. Jak sama vysvětlila, Trump překvapivě dostal více hlasů hispánských voličů, než všichni ostatní republikánští kandidáti v předchozích volbách. Jak mnoho z našich čtenářů ví, Trump získal v průměru téměř třicet procent  hispánských hlasů, což je nesrovnatelně více, než předpovídali “odborníci" (kteří takovými nestrannými předpověďmi samozřejmě volby vůbec neovlivňovali).

"Pracovali jsme velmi tvrdě," říká Murillová s chvályhodnou otevřeností v jednom z e-mailů. "Podílelo se na tom mnoho lidí. Tlačili jsme (!), abychom Hispánce dostali do volebních místností všemi možnými prostředky, našimi funkcemi (míněno funkcemi Googlu), skrze naše partnery a zveřejňování vlastního názoru."

Čtěte ZDE: Kam nemůže CIA, nasadí Google: Revoluce a státní převraty. Těsná spolupráce s Pentagonem. Nikoli ruští hackeři, ale Google ovlivňuje volby ve světě. Odhalení Juliana Assange: Algoritmus, který mění dějiny

Proč není vyšetřováno vměšování voleb?

Řetězec e-mailů se dostal do rukou Tuckerovi Carlsonovi z Fox News, který první poukázal na více než ironickou situaci: Demokraté a levičáci hořekují už roky nad smyšleným “spiknutím” s Ruskem a nad jeho údajným vměšováním do voleb - o čemž jak známo - navzdory nikdy nevídanému vyšetřování - není zatím jediný důkaz. Zato ovšem máme skutečné důkazy o tom, že to byl tábor “anti-Trumpistů”, který se utajeně vměšoval do voleb, a pokoušel se tak zvrátit jejich výsledek.

“Samotný Google by mohl rozhodnout výsledek téměř všech voleb jen změnou svých vyhledávacích možností, a my bychom se to nikdy nedozvěděli," vysvětlil Carlson během jedné ze svých nedávných show.

Toto Carlsonovo prohlášení dobře doplňuje dřívější výzkum, provedený Dr. Robertem Epsteinem. Epstein je sociolog a na slovo vzatý odborník v záležitostech Googlu. Před časem zveřejnil několik velmi detailních zpráv vysvětlujících, jakým způsobem si Google udržuje až nepředstavitelnou kontrolu nad celým volebním procesem. Jedna z jeho zpráv například ukazuje, že “jen” manipulace s vyhledávacími službami Googlu má potenciál ovlivnit vysoké procento voličů. To je mírně řečeno znepokojivé, zvlášť proto, že se zvolna blížíme k podzimním volbám.

"To nebyla snaha o vyvolání vyšší účasti ve volbách, nebo jak se tomu teď snaží říkat," dodal Carlson během své show.

“Tato kampaň nebyla zaměřena na všechny potenciální voliče. Nebyla ani zaměřena na vyvážený průřez národnostně či nábožensky definovanými menšinami: Google se nepokusil získat hlasy například mezi křesťanskými Araby v Michiganu, nebo řekněme, perskými Židy v Los Angeles – kteří někdy hlasují pro republikány. Byla zaměřena pouze a výhradně na jednu skupinu, což je skupina, u které šéfové tohoto technologického gigantu cynicky předpokládali, že bude hlasovat výhradně pro Demokratickou stranu.“

Čtěte ZDE: Cenzura na internetu: Koho vypnou příště? Vás? Nás? Google tvrdě selektuje. Útok na konzervativce a klimaskeptiky. Giganti rozhodují, co si smíme a máme myslet. Bude v Gulagu WiFi zdarma?

Žerou a ještě u toho mlaskají

Společnost Google se ani nepokouší popřít, že se její zaměstnanci zapletli do spiknutí, jehož cílem bylo bojkotovat respektive uměle ovlivnit demokratický volební proces. Vypadá to, že Velký Bratr se už nesnaží dokonce ani předstírat, že je neutrální nebo aspoň "není zlý”. Ono i toto polooficiální a lživé motto společnosti (“Don’t be evil…”) už dávno raději zmizelo ze světa. Zkrátka - koho ještě překvapuje, že si Google a mnoho dalších velkých technologických firem myslí, že dokoce neskrývaná otevřená cenzura je báječná?

"Tato mobilizační snaha byla zaměřena nikoli na celou zemi, ale na státy s tradičně silnou volební podporou demokratů, které by bývaly byly pro Hillary zásadní," dodal Carlson. “To, co vidíme, není nějaké uplatnění zodpovědného přístupu k občanským právům. Nebylo to ani neutrální politické poradenství. Ve skutečnosti šlo o cílený příspěvek ke kampani Hillary Clintonové - proti Donaldu Trumpovi.“

To ale "kupodivu" nikdo nevyšetřuje.

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky