Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Rudozelené Bavorsko: Kulturní sebevražda za Rozvadovem? Převýchova Němců přinesla plody. Levicoví extremisté slaví - a nikomu to nevadí. AfD na hranici možností? Zbývající nadějí je Východ

Rudozelené Bavorsko: Kulturní sebevražda za Rozvadovem? Převýchova Němců přinesla plody. Levicoví extremisté slaví - a nikomu to nevadí. AfD na hranici možností? Zbývající nadějí je Východ

16. 10. 2018

Tisk článku

Aleš Valenta komentuje tristní výsledek zemských voleb v sousedním (kdysi konzervativním a katolickém) Bavorsku a vkládá poslední naděje do východoněmeckých spolkových zemí

Prognózy se tentokrát naplnily. CSU ztratila oproti minulým volbám skoro čtvrtinu voličů a se zhruba 37 % hlasů „dosáhla“ nejhoršího výsledku za posledních 50 %. Ztratila absolutní většinu a bude odkázána na koaliční spolupráci. Ztráta křesťanských sociálů jde především na vrub voličů, zklamaných zbabělou migrační politikou strany, jak ji reprezentuje spolkový ministr vnitra Seehofer. Většina z nich přešla k AfD.

Ale CSU doplatila také na ztrátu kmenových voličů v důsledku silné vnitroněmecké migrace – v posledních asi 15 letech se z Bavorska do jiných spolkových zemí odstěhovalo asi 1,5 mil lidí a zhruba stejný počet se ze zbytku SRN přistěhoval.

Hlavní poražení

Alternativa pro Německo se přehoupla těsně přes 10 % hranici, což je méně, než očekávala. Příčin je více. K hlavním patří frontální útoky všech ostatních stran, jakož i zdánlivý poklid na „migrační frontě“. Možná ale také přílišná opatrnost zemského vedení obávajícího se, aby se ostřejší rétorikou nestala pro média a kartelové strany ještě snazším terčem.

Vedle CSU je hlavním poraženým SPD, která s necelými 10 % skončila na potupném pátém místě. Je to další hřebíček do rakve někdejší velké „lidové strany“. Většina bývalých voličů sociální demokracie přešla k Zeleným, faktickým vítězům voleb. Skoro 18 % hlasů je jejich druhým nejlepším výsledkem vůbec po neskutečných 30 %, které získala před dvěma v Bádensku-Württembersku. Je to dokonce více, než se kdy podařilo Zeleným získat v ultraliberálním a superzeleném Berlíně. Triumf strany stvrdilo jasné vítězství nad CSU v Mnichově.

Čtěte ZDE: NDR vs. SRN: Německa jsou stále dvě. Proč se nůžky rozevírají? Totalita jde ze západu. V čem jsou dederóni jiní? Imigrace kamenem úhelným. Chvilkový blahobyt, nebo budoucnost a identitu? Chemnitz všeho svědkem

Zkažené plody

Extremistická strana Zelených se svým programem likvidace standardní rodiny, zrušení hranic a likvidace automobilismu je Němcům zjevně sympatická. Nevadí jim bizarní postavy v čele strany, které dlouhá léta hlásají pohrdání Německem a němectvím. Nevadí jim bratrské souručenství s násilnickými fanatiky z Antify.

Nevadí jim nestoudnost, s jakou se před těmito volbami Zelení náhle „zmocnili“ pojmu vlast. Nevadí jim skandální výroky typu „Willkommenskultur je nejlepší ochranou před teroristy“ (K. Göring-Eckardtová).

Dlouhodobá rudozelená převýchova Němců nese zjevně stále své plody. Zdá se proto, že AfD narazila na západě SRN na hranice svých možností. Volební otřes, který by probudil Němce z jejich pasivního přihlížení katastrofální politice vládnoucího partajního kartelu, může přijít patrně pouze z východu. Nejbližší příležitostí budou trojí zemské volby v nových spolkových zemích v příštím roce.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky