Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nález na Spiši: Objevena dívka s nevymytým mozkem. Jak se razí politická korektnost na Slovensku? Rozpolcená veřejnost a mobilizované neziskovky. Oslí můstek multikulti vs. holocaust. Obrana kultury a svobody

Nález na Spiši: Objevena dívka s nevymytým mozkem. Jak se razí politická korektnost na Slovensku? Rozpolcená veřejnost a mobilizované neziskovky. Oslí můstek multikulti vs. holocaust. Obrana kultury a svobody

17. 10. 2018

Tisk článku

Ivan Poledník pozoruje cvrkot na síti a shrnuje jeden slovenský skandál, svým průběhem i vyústěním tolik typický pro dnešní dobu

Bratry Slováky hýbe kauza mladé dívky Lívie, studentky gymnázia, která v důsledku svého vyjádření na internetu poukázala na umanutost, nesoudnost a agresivitu liberálně levicových aktivistů, médií a neziskovek. Dívka zveřejnila video na Youtube, v němž se staví proti současné multikulturní propagandistické ofenzívě, kterou zažívá většina obyvatel evropských zemí.

Zatímco si díky své odvaze a svým přirozeným konzervativním hodnotám získala - jak píše řada slovenských webů - srdce mnohých Slováků, bylo otázkou času, kdy zafunguje některý z profesionálních online udavačů, jichž přibývá i u nás, a spustí vlnu útoků, odsudků, ale také "převýchovných" opatření.

Falešná verze světa

Lívia svým vyjádřením reagovala na reklamu značky Absolut velmi stupidním a nevkusným způsobem propagující multikulturalismus. Ve svém vyjádření vyzývá ke střízlivému a kritickému pohledu na současnou liberální a neomarxistickou ideologii, k odvaze se vůči ní ohradit a odhodit klapky z očí.

"Propaganda byla vždy zbraní hromadného ničení, jejíž hlavní na sebe denně míří mnoho lidí ráno s novinami na stole a večer s ovladačem v ruce. Média propagující multikulturu vytvářejí falešnou verzi světa. Aby multikulturalismus zpopularizovali, předstírají, že si ho všichni přejí."

Lívia dále líčí, jak multikulturalismus na Západě selhal a že nyní je ta chvíle, kdy stojí země a národy střední a východní Evropy před osudovým rozhodnutím. V závěru vybízí, jinými slovy, k ochraně našich tradic, hodnot a kořenů.

„Pro toto konání se často i v dobré vůli rozhodne množství lidí, neboť je to 'pokrokové'. Ale pokud by se tito 'bojovníci' zamysleli a střízlivě se podívali na dnešní Západ, pochopili by, že nejsou šiřiteli míru, nýbrž spolupachateli sebevražd všech kultur světa.“

Čtěte ZDE: Francouzské fotbalové "oslavy" připomněly: Africké a evropské etnikum není kompatibilní. Vzhůru na minové pole. Budeme zlikvidováni jako bílí Jihoafričané? Tragický řetěz již v pohybu. Nejvyšší čas se bránit

Úderka

Služba YouTube, patřící do portfolia Google, toto video velmi rychle zařadila do kategorie 18+, čímž video cenzurovala pro mladistvé uživatele. Přestože video pochopitelně neobsahuje nevhodné scény.

Aktivisté na sociálních sítích začali pátrat po dívčině identitě. Začala s tím stránka "Zomri" (sic!), která, kromě jiného, na dívku útočila vulgaritami. Načež se objevil známý slovenský udavač J. L. Benčík, jenž dívčinu identitu zveřejnil (neboť se s ní setkal na besedě, kde se mu odvažovala oponovat) a vydal jí tak v nemilost levicově liberální úderky.

Projektový manažer Sorosovy Nadace otevřené společnosti Tomáš Kriššák přitlačil na pilu a současně si přihřál svoji neziskovou polívčičku:

"[...] Na jedné straně si uvědomuji, že za toto video musí být vyšetřována a bude muset nést zodpovědnost za následky svých činů. [...] Jestliže je toto video něčeho důkazem, tak toho, že potřebujeme jako společnost nutně zapracovat na programech s cílem prevence extrémismu u mladých lidí. Toto děvče teď nezměníme. Ona bude věrná svojí skupině a jejím myšlenkám. Co můžeme udělat, je pracovat s mládeží a komunikovat se svým okolím, abychom se nevzbudili do reality, kde budou lidé s jejími názory ve většině. To už bude skutečně pozdě.“

Přidali se další, kteří vyzývají ředitele školy, jíž Lívia navštěvuje, a žádali exemplární trest.

Pozitivní reakce

Jiní uživatelé sociálních sítí naopak vyzývají, aby se lidé postavili na stranu dívky, psali do školy pozitivní komentáře, případně uskutečnili demonstraci na její podporu. Přihlásil se rovněž advokát ochotný se jí v případě potřeby právně zastat.

Lívia reagovala opět odvážně:

"Zdravím všechny skvělé lidi, kteří mi jakýmkoliv způsobem vyjádřili podporu poté, co spatřilo světlo světa video s mně vlastními postoji, z nichž jsem se v mých 17 letech rozhodla vyznat," uvedla v úvodu.

"Nicméně, je mi svým způsobem líto, pokud se v souvislosti s tímto mým počinem mluví o hrdinství. Jsem přesvědčena, že pokud to cítí někdo stejně a má podobné postoje, neměl by se bát vyjít s nimi na veřejnost. Protože pouze tak můžeme přivést společnost zpět na správnou cestu."

"Ale věřím, že první a nejdůležitější krůček už máme za sebou," uvádí na závěr mladá dívka.

Čtěte ZDE: Popravčí sekera multikulturalismu: Zánik na dosah. Co je skutečným cílem našich katů? Není na "vzpouru davů" pozdě? Únava, nebo kulturní Alzheimer? Skončí děti a vnuci v otroctví? Válka je zde. Pád Říma č. 2

Besídka

Po zveřejnění videa škola zareagovala nikterak překvapivě – osvětovou besídkou proti „extrémismu“. Akci organizovala občanská iniciativa „Zapomenuté Slovensko“, proběhla v úterý 16. října.  Iniciativa se zaměřuje – jak jinak - na „aktivity proti fašismu a různým formám extrémismu a násilí“ mezi mládeží od 15 do 25 let. Moderátorem diskuse byl Andrej Bán z Denníku N, předtím působícím v časopise Týždeň (ideovým a propagandistickým zaměřením lze přirovnat například k Bakalovým médiím u nás). Na besedě samozřejmě nemohla chybět „žena, která přežila holokaust“ (Eva Mosnáková), aby „extremisticky naladěná veřejnost“ procitla a projev sedmnáctileté studentky si zapojila do patřičných souvislostí…

Předseda Slovenského Hnutí Obrody Róbert Švec oproti tomu ve svém prohlášení k aféře uvedl mimo jiné:

"Svět je zajímavý a inspirující právě pro to, že je rozmanitý, a tu rozmanitost tvoří různé národy a kultury se svými tradicemi, zvyky a způsobem života. V tom spočívá jedinečnost lidské civilizace. Myšlenka multikulti, vše smíchat dohromady a vytvořit ze světa uniformované místo pro život je scestné, nemocné a pokud by se mělo realizovat, "zabije" to jedinečnost lidské civilizace. […]"

"To, co Lívia udělala a řekla, si zaslouží obdiv každého normálního člověka. Ať je příkladem i pro ostatní, nejen mladé Slováky. Hájit náš způsob života, naše tradice a zvyky není fašistické a ani extremistické, oproti tomu snaha vytvořit ze světa uniformovaný svět, tak jak to požaduje multikulti, to je fašismus a extremismus. Děkuji, Lívia."

Při hlubším studiu slovenských digitálních médií a sociálních sítí nelze přehlédnout dosti odlišnou atmosféru, rozdílné akcenty na různá témata, někde větší míru odvahy, jinde naopak překvapivou opatrnost či naiivitu na různých tematických polích (NWO, multikulturalismus, homosexualismus, gender atp.). Líviin případ se nejspíše nestane skandálem mezinárodních rozměrů, ukazuje však v tomto ohledu některé zajímavé momenty a především dokládá, že boj s politicky korektním vymýváním mozků zuří u našich východních sousedů stejně jako u nás.




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky