Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pašerácké neziskovky kvílí: Aquarius zabaven. Salvini si došlápl na Lékaře bez hranic. Taktická chyba? Nikoli, dvojnásobný zločin v italských přístavech. Jak imigranti kontaminují náš kontinent. Varování pro všechny

Pašerácké neziskovky kvílí: Aquarius zabaven. Salvini si došlápl na Lékaře bez hranic. Taktická chyba? Nikoli, dvojnásobný zločin v italských přístavech. Jak imigranti kontaminují náš kontinent. Varování pro všechny

21. 11. 2018

Tisk článku

Monika Pilloni informuje o zabavení známé pašerácké lodě Aquarius italskými pořádkovými silami a o dalších rizicích spojených s nelegálním dovozem imigrantů neziskovkami

Italský vicepremiér a ministr vnitra Matteo Salvini spokojeně prohlásil: "Udělal jsem dobře, když jsem zablokoval lodě nevládních organizací. Zastavil jsem nejen obchod s migranty, ale také s odpadem, jak se teď ukázalo."

Nebezpečné odpady jen tak vyklopené v italských přístavech představují především zdravotní rizika a nebezpečí zavlečení infekcí. To je podstatou obvinění vůči neziskovce SOS Mediterrané, sorosovské organizaci Lékaři bez hranic a dvěma osobám podnikajícím v přístavních agenturách. Tyto organizace vedly operaci nazvanou "Borderless", při níž prostřednictvím lodě Aquarius a dalších plavidel převážely velké množství nelegálních imigrantů z Afriky do Evropy.

Italská finanční policie a další pořádkové složky podnikly rozsáhlé vyšetřování, které koordinovalo státní zastupitelství ve městě Catania. Vypátraly ve 44 případech nelegální likvidaci odpadu a to v celkové výši 24.000 kilogramů. Na základě toho došlo k zabavení lodě Aquarius a hotovosti ve výši 460 tisíc euro.

Obžalovaní

Obžaloba proti Lékařům bez hranic, kteří jsou vyšetřovateli považováni za „producenty” odpadu a organizátory nezákonného obchodování s lidmi, se vztahuje na činnost lodi Aquarius v období od ledna 2017 do května 2018, a také lodě Vos Prudence, která byla používána od března 2017 do července 2017. Kvůli tomu je na seznamu obviněných nejen celá řada členů organizace, ale i řídící centrum v Amsterdamu, které koordinovalo Aquarius, a rovněž bruselské řídící centrum, které řídilo a financovalo mise Vos Prudence. Obě střediska totiž mají právní subjektivitu a organizační samostatnost.

Celkem státní zastupitelství Catania vyšetřuje 24 osob ve věci nelegální likvidace odpadů nahromaděných během činnosti Lékařů bez hranic na moři. Podle obžaloby se tyto osoby měly „systematicky podílet, plánovat a provádět projekt nezákonné likvidace velkého množství nebezpečného a infekčního odpadu” vyplývající z činnosti převozu migrantů na palubě vos Prudence a Aquarius v 11 přístavech: Trapani, Pozzallo, Augusta, Catania a Messina na Sicílii, Vibo Valentia, Reggio di Calabria a Corigliano Calabro v Kalábrii, Neapol a Salerno v Kampánii, Brindisi v Apulii.

Mezi podezřelými jsou vedle řídících středisel Lékařů bez hranic (MSF) v Amsterdamu a Bruselu kapitán a první důstojník lodě Aquarius, ruský občan Jevgenij Talanin a Ukrajinec Oleksandr Jurčenko. Dále osm členů MSF: zástupce vedoucího italské mise MSF Belgie Michele Trainiti, zástupce národního koordinátora a národní důstojník zakázek italské mise MSF Belgie Cristina Lomi, styčný důstojník MSF Belgie Marco Ottaviano, koordinátoři projektu Sar Aquarius MSF Holland: Aloys Vimard a Marcella Kraaij, logistický koordinátor Joachim Tisch, delegát pro logistiku na palubě lodi Martinus Taminiau a koordinátor projektu na palubě lodi, angličan Nicholas Romaniuk. 

Čtěte ZDE: Imigrantské cestovky ve Středozemí: Drzost již přesahuje všechny meze! Lékaři pašují bez hranic, Itálie praská ve švech. Právo a pořádek jsou tabu. Gangsteři a neziskovky přebírají v Evropě moc. Musíme u toho být?

Dovoz infekce

Co je vlastně obsahem tohoto odpadu? Jednak "kontaminovaný oděv migrantů přicházejících z mimoevropských zemí", potravní odpady a infekční zdravotní odpad používaný na palubě v rámci lékařské pomoci. Pašeráci se tím dopustili osudové chyby, a odkryli tak před Salvinim svoje slabé místo. 

Šetřením do kterého bylo zapojeno okresní velitelství v Catania, Centrální oddělení pro vyšetřování organizovaného zločinu, Finanční policie, mobilní hlídky policie a centrální řídící středisko policie v Římě, se také zjistilo, že sedmatřicetkrát v případě lodi Aquarius a sedmkrát u Vos Prudenc se členové Lekařů bez hranic, Giannino Francesco majitel Mediterranean Shipping Agency (MSA) a Giovanni Ivan Romeo, jednatel Romeo Shipping Agency S.r.l. systematicky domlouvali na nezákonné likvidaci odpadu a vyhnuli se tak přísným procedurám uložení pro odpady s infekčním rizikem, které patří do klasifikační skupiny "nebezpečné, zdravotnické a jiné odpady s vysokým rizikem nakažlivosti". 

Podle obžaloby tedy z šetření vyplývá "informovanost podezřelých o nebezpečnosti oblečení migrantů jako zdroji přenosu virů nebo patogenů". To se i potvrdilo ve zprávě S.A.R. Report Rescues o zdravotní kondici migrantů nacházejících se na palubě lodě Aquarius, kde bylo zjištěno bezpočet případů svrabu, HIV, tuberkulózy, meningitida a tak dále. 

Je dobré si připomenout, že afričtí imigranti nás přijíždějí obohatit nejen kulturně a ekonomicky. O zdravotních rizicích s nimi spojených se prakticky nesmí mluvit.

V Itálii už ano.

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky