Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ukrajinské napětí: Nastoupí za Čoko Pedra zase Plynová Julča? Naštěstí už není co rozkrást. S těmi loďmi to bylo jinak, než nám cpou média. Proč ještě nevypukla válka s Ruskem? Jak Porošenko splnil odvážný slib

Ukrajinské napětí: Nastoupí za Čoko Pedra zase Plynová Julča? Naštěstí už není co rozkrást. S těmi loďmi to bylo jinak, než nám cpou média. Proč ještě nevypukla válka s Ruskem? Jak Porošenko splnil odvážný slib

30. 11. 2018

Tisk článku

Ladislav Větvička se právě vrátil z Ukrajiny, aby referoval nejen o tamní náladě, ale aby též přidal několik informací o pozadí i zamlčovaných okolnostech nynější bezpečnostní krize

Jacisi valečni štvači asi zas potřebuju spotřebovat vojensky material. Čokoladovy Pedro, kery za dobu sve vlady zkazil co se dalo a je nevolitelny asi vycitil, že ma posledni šancu ovlivnit narod.

 

Zrovna sem byl na Ukrajině, když přišla zprava, že se rozjelo dalši kolo nesmyslneho konfliktu. Mistni rusinšti synci, když tu zpravu slyšeli, z teho byli hotovi a flustrovani. Zbavili se Prorusa Janukovyča, kery se předtym zbavil Plynove Julči a dostali Čoko Pedra, kereho se fčil chtěju zbavit ve volbach, bo ožebračil zemi vic jak Plynova Julča a na jeho misto chtěju zvolit pravě Plynovu Julču, bo věři, že fčil by mohla krast miň než minule, bo už vlastně neni co krast.

Jak to bylo?

Tym bych asi tak ve zkratce popsal, k čemu došlo na Ukrajině v poslednich pěti rokach. Zkusim fčil ve zkratce popsat poslednich pěti dňach.

- Čoko Pedro poslal v nedělu ve 4 rano tři ze svych deseti lodi na neohlašenu dobrodružnu vypravu a čekal, co se stane. Rusum pry nic neřekl.

- Stat se samozřejmě cosik muselo. Už v květnu synci z SSA předpověděli, že by se kerčsky most měl vyhodit do povětři, a tak se nemožeme divit, že Rus je nervozni, bo ho ta sranda stala dost peněz. 

- Rusko a Ukrajina mají z roku 2003 smlouvu o tom, že námořní provoz v úžině řídí kapitán Kerčského přístavu na Krymu, bo kvuliva silnym proudum v uzkem prulivu hrozi sražky lodi a podobne strkanice.a provoz je založeny na jednoduchém pravidle, že loď musí dopředu oznámit trasu, odkud pluje a kam. Po zprovozněni krčskeho mosta chtěju Rusi vědět aji to, jestli loď neveze vybušniny, kere by mohly byt použite k sabotaži za použiti plavidla, kere by explodovalo pod mostem. Ukrajina to respektovala a až do fčilška ukrajinske loďky včetně vojenskych propluvaly bez problemu.

Čtěte ZDE: Ukrajinská provokace v Kerčském průlivu: Porošenkova záchranná brzda. Zavedením stanného práva k upevnění moci? Volby v ohrožení. Média hýkají o další ruské agresi. Vymění Západ svoji loutku?

- V nedělu ve 4 rano tedy vypluly dvě male, vyzbrojene ukrajinske loďky a jeden minovy remorker (to je taka loď, kera je určena ke kladeni min) z Oděsy, obepluly Krym a miřily pod krčsky most. 

- Na vyzvy kapitana k zastaveni nereagovaly a pokračovaly v plavbě (asi nerozuměly rusky). Přivolane ruske větši loďky přinutily ty dvě male loďky zastavit, remorker ale neposluchal atak do něho trochu ducly a rozstřilaly mu pry aji motor. To se tak robi, mile děti, zastavit taku loď to neni jako prace s buzolou. Aji haviř, když chce zastavit plně naloženy vuzek uhla, tak ho musi šprajcnut zboka. 

- Když se to dozvěděl Čoko Pedro, vzteknul se, že mu zabavili hračky a pokusil se vyhlasit Rusovi valku. Putin mu ale nevzal telefon, bo se mu v noci vybila baterka (asi sledoval filmy o lasce) a tak valka nemohla byt vyhlašena. 

- Když nemohl Čoko Pedro vyhlasit valku, vyhlasil aspoň valečny stav (u nas temu řikame vyjimečny stav, v Anglii stanne pravo) ve všech přimořskych krajach. Bohužel to nevyhlasil na Krymu, bo mu asi došlo, že Krym, kery plešaty Kruščev ukradl Rusku, už zase patři Rusku.

- Když se to dozvěděl naš česky, mlady, chytry a krasny zahranični minyster, zaradoval se a volal do brusele, že žadame ještě větši sankce, ale tam mu řekli, ať neprudi a da si ledovu sprchu. Po třech dňach se situace zklidnila. Jak piše Tereza Spencerova: "... Německo s Francií zarazily další sankce proti Rusku, šéf slovenského parlamentu natvrdo říká, že Pedrovi nevěří ... Berlín po Pedrovi chce dokonce důkazy, že se u Krče stalo vše tak, jak Pedro tvrdí ... Trump se ptá, proč Ukrajina nepožádala o volný průchod lodí, když na to existují zaběhané procedury..."

- A tak se na prvni pohled zda, že Čoko Pedro už to ma na Zapadě spočitane a všeci čekaju, až v březnu vyhraje Plynova Julča. Všeci věři, že v novem obdobi by už mohla krast o cosik miň jak napoprve.

Zase kotví 

A mimochodem, ti, keři se rozčiluju nad zadrženim tři loděk a zatčeni namořniku, by neměli zapominat, že Ukrajina už takto provokuje od jara, tvrdi synci z Ruska:

"Napětí na moři se začalo stupňovat už na jaře V březnu byla Ukrajinou zadržen trajler „Nord“ s deseti Rusy na palubě. Kapitán čelí až pěti letům vězení kvůli „nezákonné návštěvě Krymu s cílem poškodit státní zájmy“. Posádka byla obviněna, že v rozporu s ukrajinskými zákony využívá krymský přístav Kerč okupovaný Ruskem a bez povolení loví v Azovském moři. Kyjev ji zabavil (a nyní nabízí v aukčním prodeji).

V srpnu byl ukrajinci zadržen rusky tanker „Mechanik Pogodin“ v přístavu Cherson. Jakékoli snahy o diplomatické řešení bylo a je zatím bezvýsledné. Zadržovány jsou lodi i posádky. Není překvapením, že NIKDO, žádná EU, žádné NATO, OSN či Západ nevydaly sebemenší prohlášení pro uklidnění situace a normalizaci poměrů. Ukrajině byla dána volná ruka."

- A když tak o tom přemyšlam, Čoko Pedro cele štyry roky prohlašoval, že zajisti, aby ukrajinske lodě zase kotvily na Krymu. Je to spolehlivy synek. Par měsicu před volbama svuj slib splnil...

Tuž taka je moja profesionalni analyza, podrobnějši analyzu Jana Schneidera najdete tady.

PS: Ja, a proč sem to nazval Ukrajinske kotle? Bo sem chtěl cosik napsat o ukrajinskych kotlach, a už se mi to tu nevešlo. Tuž zase zitra. Ale stejně si myslim, že vzhledem k množstvi vojenske technyky, kere sem na Ukrajině viděl, a vzhledem k desitkam instruktoru NATO, keři s nama v hotelu spali a předstirali, že maju v hotelu atlantycky teambuilding, se chysta cosik velkeho. Že by Čoko Pedro chystal vanočni reconquistu Doněckoluhanska? Odvedl by tym pozornost od teho, že Ukrajincum bude zima, bo už nema na zaplaceni plynu na zimu...

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky