Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Oteplovací sekta na to jde vědecky: Přesně za dvanáct let bude konec světa! Nejasno: Zachránit lidstvo, nebo ho vybít? Milá výstavka o uhlí v Síni tradic. A co na to Napoleon Ekoterorista Macron I.?

Oteplovací sekta na to jde vědecky: Přesně za dvanáct let bude konec světa! Nejasno: Zachránit lidstvo, nebo ho vybít? Milá výstavka o uhlí v Síni tradic. A co na to Napoleon Ekoterorista Macron I.?

11. 12. 2018

Tisk článku

Vítězslav Kremlík v souvislosti s pošahanou oteplovací konferencí v Katowicích s hořkým humorem popisuje, co se děje na bitevním poli "války proti počasí"

Obvyklá strategie alarmistů už ztrácí dech. Před klimatickou konferencí sice zinscenovali sérii „spontánních“ akcí pro média jako vždy. Následovala ale srážka frází s realitou.

V říjnu klimatický panel OSN vydal další zprávu o stavu klimatu (Special Report). Výsledkem byly jako vždy jehovistické titulky v novinách: Prý na záchranu světa zbývá už jen 12 let! Jiní píší, že nás čeká klimatická „genocida“.

Válečná ekonomika?

Novináři hlásí, že vědci jsou zděšeni, že klimatická změn probíhá „mnohem rychleji, než čekali“. Zároveň ale ti samí vědci říkají, že to co se děje dávno předpovídali, protože je to „konsistentní s modely“. Takže je to... čekaně nečekané?

V listopadu v Londýně aktivisté zorganizovali demonstrace s názvem Extinction Rebellion. To tedy jako že protestují proti vyhnutí lidstva. A ti samí lidé se přitom obávají přelidnění. Takže v pondělí demonstrují proti vymírání a v úterý proti přelidnění?

Místo obvyklého grínpísáckého lezení na komíny (které už je trochu nudné) se nyní zaměřili na naštvání co nejvíce řidičů a cestujících MHD. Hnutí občanské neposlušnosti tady spočívá v zablokování mostů. Aktivisté nesou transparenty se sloganem „Climate Change... We're Fucked“ (Klima se mění – jsme v pr...).

Akci zorganizovala neziskovka Rising Up! která požaduje „mobilizaci“ a vyhlášení výjimečného stavu a zavedení válečné ekonomiky. Neb jsme ve válce s klimatem. Organizaci vede nějaký George, který má magistra z ekologie a globalizace. Pro vzdělanou střední třídu není nic tak povznášející koníček jako kibicování a kritizování na adresu dvě stě let modernizace a průmyslového rozvoje. Rozvoje bez kterého by oni sami žili v chudobě.

Výstavka 

Následně v polských Katowicích začíná další klimatická konference OSN, kde vlády jednají o tom, jak se vyzout z plnění klimatických závazků z Paříže 2015. Polská konzervativní vláda ale schůzi uspořádala schválně v hornickém kraji. Takže konferenční sály jsou vyzdobeny výstavkou na téma „Uhlí je černé zlato, uhlí je king“.

Šokované ekodelegáty přivítalo hudební vystoupení hornické kapely, která je oblečená, jako by právě vyfárala. Polský president Andrzej Duda konferenci následně zahájil projevem na téma: „My tady těžíme uhlí dobrých 200 let a nemůžete vážně očekávat, že přestaneme uhlí jako zdroj energie využívat.“ Dovedete si jistě představit ty kyselé obličeje v publiku.

V hale se promítalo výhružné video o tom, že klimatické reformy musejí být „spravedlivé“ a nesmí vést k masovému propouštění horníků. Jinak by se mohlo zrodit protestní hnutí jako kdysi Solidarita. „Sociální nepokoje by mohly celý vlak vykolejit.“ Krajská sekce odborů Solidarita také podepsala klimaskeptickou deklaraci s americkým Heartland Institute. Z textu bych vyzdvihl: „Cenově dostupná energie je nezbytným předpokladem pro boj s chudobou a pro zajištění lepší budoucnosti pro lidi na celém světě.“

Čtěte ZDE: Monstrpodnik "oteplovačů" v Polsku: Už nestačí, že solárním baronům platíme každý rok desítky miliard? Jdou nám po peněženkách i po krku. Asociální aktivisté jako užiteční idioti klima byznysu

Přitvrdit?

Generální tajemník António Guterres nicméně pronáší svůj připravený hysterický projev na téma: „Blíží se konec světa a nejhůře tím budou postiženy menšiny.“ Pozvána je jako vždy nějaké televizní celebrita (letos David Attenborough, který uvádí pořady ze života v přírodě), která do kamer pronese pár slov o hrozícím zániku civilizace.

Následuje srážka konferenčních plků s realitou. Francouzský prezident Macron, který si na siláckých řečech o boji s klimatem postavil kampaň, čelí vzpouře národa. Jsou to největší nepokoje od roku 1968. Lidé protestují proti klimatickým daním, které jim zdražují naftu do aut. A úspěšně. Vláda demonstrantům ustoupila a oznámila, že plánované zvýšení klimatické daně v roce 2019 nebude.

Donald Trump toto rozhodnutí pochválil: "Jsem potěšen, že můj přítel Emmanuel Macron a demonstranti v Paříži se shodli na závěru, k němuž já jsem dospěl už před dvěma roky. Pařížská (klimatická) dohoda je naprosto špatná, protože zvyšuje ceny energií v zodpovědných zemích a největším znečišťovatelům dává volné ruce."

To vše se děje právě v době, kdy se v Katowicích šéfové OSN předhánějí ve výkřicích o tom, jak je nutné klimatické daně přitvrdit. Co bude dál? Navzdory snahám médií o ututlání problému (mluví jen mlhavě o jakémsi zdražování paliv) se protesty proti klimatické politice rozšířily i do Nizozemí a Bruselu.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky