Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Přemýšlivý generál se zamyslel: Ostrůvek nezávislé žurnalistiky objeven? Apríl ještě není, soudruhu! Cvičený medvěd na Respekt Tour. Když je lží moc i na Kavárnu. Soros a Bakala, všichni jedna rodina

Přemýšlivý generál se zamyslel: Ostrůvek nezávislé žurnalistiky objeven? Apríl ještě není, soudruhu! Cvičený medvěd na Respekt Tour. Když je lží moc i na Kavárnu. Soros a Bakala, všichni jedna rodina

14. 1. 2019

Tisk článku

Tomáš Vyoral si povšiml jednoho vyjádření našeho ideologicky uvědomělého generála a v souvislosti s tím i jednoho nedorozumění v Kavárně

Na Facebooku na mě vyskočilo video generála Petra Pavla, který chválí časopis Respekt jako ostrůvek nezávislé žurnalistiky u nás, který se dotýká aktuálních témat z neotřelého pohledu a má silné osobnosti. Proti gustu žádný dišputát, na názor má ostatně právo. Ale myslím, že jakékoliv z Bakalových médií může za nezávislé označit jen skutečný diletant. A osobnostmi myslí O. Kundru a J. Spurného, nařčené BISkou ze lží nebo E. Taberyho, svého času sedícího ve správní radě Sorosova OSF?



Není divu, že je bývalý nejvyšší představitel NATO Petr Pavel ochoten recipročně podpořit některé z médií vydavatelství Economia Zdeňka Bakaly (Respekt, Hospodářské noviny, Aktuálně nebo DVTV, které dodává videoobsah a ač pod Economii nespadá, ideologicky je s výše zmíněnými totožné).

Adept na prezidenta?

Jako jeden z možných adeptů kavárny/lepšolidí/progresivistů (dosaďte sami) na budoucího prezidenta nebo nějakou jinou exponovanou pozici musí postupně pracovat na svém PR, s čímž mu vydavatelství Economia bohatě pomáhá. Ale třeba takovou bezvýznamnost, že za minulého režimu prospěchářsky vstoupil do KSČ (z níž v prosinci 1989 s „čistým svědomím“ vystoupil), tak, aby mohl kariérně postupovat (ano, tehdy na opačné straně barikády), vám už Bakalovi novináři (na komunisty jinak alergičtí) raději nepřipomenou.

„Přemýšlivý generál, skvělý diplomat i drzý chlápek,“ napsal nedávno „oslavný“ článek server Aktuálně. Nebo minulý týden vyšel generálův rozhovor na ego.ihned: „Generál Petr Pavel: Sledování Jaromíra Soukupa mi způsobuje fyzické utrpení. Původně jsem si myslel, že je android.“ V Respektu určitě taky najdeme nejednu pochvalu směrem ke generálovi.

Ostatně s výše zmíněnými redakcemi souzní i názorově a disponuje oněmi pokrokovými a žádoucími názory: bezmezný obdiv k EU, USA, NATO; nenávist a špinění Ruska, prezidenta Zemana a minulého prezidenta Klause; neustálá paranoia z „proruských webů a trollů“ se snahou vychovávat lidi k tomu jedinému správnému názoru (Respekt Tour). Na příští Respekt Tour ho, pevně věřím, i zapojí.

Celý přepis slov Petra Pavla o Respektu

„V posledních šesti, sedmi letech jsem vykonával funkce, ve kterých jsem byl na rozhraní vojenského a politického prostředí a pro svoji práci jsem vždycky potřeboval co nejširší zdroj informací. A pokud možno ověřených informací, nezávislých informací, informací s dostatečnou mírou detailu a zvyknul jsem si neupírat se k jednomu informačnímu zdroji. Většinou jsem čerpal z různých zdrojů jak českých, tak zahraničních a musím říct, že v ČR jsem vždycky měl takových několik oblíbených ostrůvků nezávislé silné žurnalistiky, mezi které počítám i Respekt, přestože tedy říkám, nejsem hardcore jediným odběratelem Respektu. Odebírám i další média především v elektronické podobě, ale vážím si toho, že zrovna Respekt má články, které jsou rozsahem dostatečně informativní a samozřejmě mě přitahuje i to, že se týkají aktuálních témat, mají mnohdy neotřelý pohled na věc a taky mě přitahují jména, nebudu zmiňovat konkrétní, ale jména, která mají v české žurnalistice jméno.“

Čtěte ZDE: Mozky pro kavárnu: Matematické schopnosti nežádoucí. Jak se myslí v Respektu? Logika pouze zdržuje. Hlavní nepřítel je jasný. Soucit namísto rozumu? Náhoda neexistuje

Vlastně se není čemu divit a nemám to generálu Pavlovi nikterak za zlé. Jen by si „přemýšlivý“ generál měl něco o Respektu a jeho redaktorech zjistit, když už je chce chválit.

Pokud myslel oněmi osobnostmi Ondřeje Kundru (mainstreamového paranoika z ruských hackerů a kamaráda exherce pro dospělé z EUropských hodnot Jakuba Jandy) nebo Jaroslava Spurného, tak dejme slovo pasážím textu Bezpečnostní informační služby (BIS) reagujícím na články těchto dvou pánů v roce 2012 (celou zprávu lze přečíst zde):

„Spekulace, polopravdy a výmysly týdeníku RESPEKT“

„Dne 28. 5. 2012 zveřejnil týdeník RESPEKT (č. 22) dva pozoruhodné redakční texty: čtyřstránkový materiál redaktorů Jaroslava Spurného a Ondřeje Kundry ‚Dvojí agent na útěku‘ a komentář redaktora J. Spurného ‚Divné hry BIS‘. Základním kamenem novinářské stavby obou článků jsou spekulace, domněnky, polopravdy a lži, jejichž cílem je Bezpečnostní informační službu pošpinit a veřejně obvinit z hrubého selhání.“

„A je v plném slova smyslu skandální, používají-li J. Spurný a O. Kundra ve svém textu lživé, zcela vymyšlené a účelové spekulace přisuzující službě jakési zákulisní, špinavé politické hry."

Nebo má na mysli snad „nezávislého“ šéfredaktora Erika Taberyho, který od července 2010 do dubna 2011 seděl ve správní radě Sorosova Open Society Fund Praha? Kde v průběhu času seděla další progresivistická a správně smýšlející esa, jako Šimon Pánek, Daniela Drtinová, Jiří Pehe nebo Luděk Niedermayer.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky