Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Bitevní reportáž z Paříže: Výbuch neexistujícího plynu a informační blokáda. Cikáni jdou do boje. Referuje někdo objektivně? Tohle je válka: Osmdesát tisíc na každé straně. Okénko do minulosti i budoucnosti?

Bitevní reportáž z Paříže: Výbuch neexistujícího plynu a informační blokáda. Cikáni jdou do boje. Referuje někdo objektivně? Tohle je válka: Osmdesát tisíc na každé straně. Okénko do minulosti i budoucnosti?

18. 1. 2019

Tisk článku

Eduard Limonov byl ve spojení se svými pařížskými dopisovateli v sobotu 12. ledna při další (deváté) demonstraci „žlutých vest“ ve Francii

Výbuch v pekárně na ulici rue de Trevise měl odvést pozornost od devátého aktu demonstrací „žlutých vest“. Jakékoli zprávy o 12. lednu začínají výbuchem v pekárně. Podívejte se sami. Ať chcete nebo ne, zjistíte, že zprávy o výbuchu v pekárně poutají veškerou pozornost na sebe. A přišlo to ve správnou chvíli, v 9 hodin, kdy se „žluté vesty“ teprve začínaly scházet na místech určených pro shromáždění.

Ještě před výbuchem („domácí plyn, slyšíme odevšad aby náhodou někoho napadlo, že výbuch měl odvrátil pozornost od žlutých vest) vyšel brzy po ránu jako už po mnoho let Le Figaro a oznámil, že 80.000 policistů a četníků ochrání Francii před „žlutými vestami“. A samotných „vest“ bude pravděpodobně 50.000.

Tiskové informační embargo

Mezitím mi poslal můj dopisovatel zajímavé sdělení, že abyste se teď dostali na internetové stránky „žlutých vest“, musíte se připojit přes VPN (nemám ponětí, co to je, ale pro tento účel nic dobrého), přitom programy varují uživatele, že budou načítat osobní informace a lokalizovat účastníka.

To znamená, že Francie začala shromažďovat údaje o návštěvnících informačních zdrojů „žlutých vest“, nebo tím alespoň zastrašuje, což je už samo o sobě nezákonné.

Živé zprávy z fronty

Thierry M. mi napsal v dopoledních hodinách:

Nikdo neví, kde jsou! Protože demonstranti zveřejnili falešné místo setkání: čtvrť La Défense, nedaleko Champs-Élysées, ale šli do Bercy před ministerstvo financí. V každém případě „flickové“ (policejní „mlátičky“) jsou absolutně po celé Paříži. 12.000 z 80.000 za celou Francii. Demonstranti jsou také u Bastily.

Říká se, že radikální demonstranti komunikují prostřednictvím šifrovaných kanálů na sociálních sítích. Paranoia je velká, protože se rozneslo, že cikáni v důsledku aféry s boxerem (minulou sobotu policie zbila cikánského boxera, který chránil svou ženu) oznámili, že se chystají do Paříže se zbraněmi. V této chvíli je ale všude klid.

Elysejská pole jsou však uzavřena množstvím obrněných vozidel policie a ozbrojenci jsou všude. Policie vzala hrozbu cikánů vážně, jak je vidět. Cikáni tvoří nejvíce sjednocené militantní komunity ve Francii.

Falešná místa setkání a šifrované komunikační sítě připomínají skutečnou válku. Připadá mi to logické. Při demonstracích jsem vždy považoval za idiotické jít tam, kde na vás čekají, a v čase, kdy na vás čekají. Z taktického hlediska je to absurdní.

Pokud demonstranti začali používat lsti a pasti, znamená to možná začátek těžších střetů. Člověk cítí hodně náboje ve vzduchu. Uvědomil jsem si, že šifrované sítě jsou proto, že policie šmíruje na Facebooku a na všech sociálních sítích.

Čtěte ZDE: Manifest Žlutých vest: Příliš pestrá směsice? Všichni dohromady proti Macronovi. Nezmění se protesty v barevnou revoluci? Politické zastřešení je rébus. Vystoupit z EU a z NATO? Lze popřát jen mnoho štěstí

Informační blokáda

A znovu Thierry a jeho zprávy:

Včera večer na severu Francie demonstranti zablokovali vydání regionálních novin velkého nákladu a dnes zabránili jeho distribuci. Zničeno bylo 15.000 výtisků. Policie zasáhla. To je konkrétní odpověď na informační válku...

Noviny Centrum Francie byly také včera večer zablokovány – I'Yonne  Republicaine a Centre France. To je nyní móda mezi demonstranty, kteří neumožňují distribuci periodik, jejichž referování považují za nečestné.

Thierry v 15:14 pařížského času:

Boje jsou v provinciích Bourges a Nîmes, v Paříži v tuto chvíli nejsou, tady stojí policie tváří v tvář demonstrantům na Champs-Élysées. V Paříži bylo zatčeno minimálně 43 demonstrantů (z toho polovina před vlastním zahájením demonstrace).

Ale je tady jedna neočekávaná zpráva, která všechno převrací na hlavu.

Informace nebo dezinformace?

Hubert Beatrice, majitel pekárny na adrese rue de Trevise, uvedl, že v ní plyn nemají. Všechna zařízení jsou prý elektrická. „Nemám tušení, co se stalo. Moje trouby jsou elektrické. Obchod byl zavřený, naštěstí pro mě a mé zákazníky. Někdo mě zavolal, aby mi o tom řekl. Ale stále nevím, co se stalo.

Mezitím někdo zavolal hasiče, a právě v okamžiku, když dorazili k pekárně, došlo k výbuchu. Dva hasiči  a jedna španělská turistka z nedalekého hotelu byli zabiti.

Znamená to tedy, že výbuch byl opravdu provokace a nešlo o výbuch zemního plynu? Čeho tedy?

Jdu na internet a zadávám do vyhledávače „Hubert Beatrice“, za pár minut zjistím, že je to filmová herečka. Současná, její filmografie pochází z roku 2015. Je zřejmé, že někdo podstrčil médiím falešnou zprávu. Nebo jenom falešné jméno a příjmení?

Píšu Thierrymu M.: ptám se, co se tam u vás děje s pekárnou?

A dostávám odpověď:

Zatím jsem nic nenašel, všichni mluví o úniku plynu, možná v sousední budově, pravděpodobně v sousedním hotelu. Není snadné nyní vyhledávat. Počkej chvíli.

Policie použila slzný plyn, na Champs-Élysées také vodní děla, „flickové“ jsou velmi agresivní, střílí z flashballs systematicky v úrovni obličeje, mnoho žen je zraněno v obličeji. Pokusím se o výbuchu dozvědět víc.

Následuje dlouhé mlčení. Teprve ve 20:53:

Davy „žlutých vest“ se přesouvají  k Saint-Lazare, protože „flickové“ úplně ucpali Champs-Élysées. Počet demonstrantů oznámený ministerstvem vnitra se zvyšuje každé dvě hodiny. Nenašel jsem nic o pekárně a nenašel jsem nic o prohlášení majitele, o kterém jsi psal. Jak že se měl jmenovat, Hubert Beatrice?

Když se vrátím k tématu a dívám se na fotku, spíše se to podobá výbuchu bomby, jako v Bejrútu za Velké epochy.

Čtěte ZDE: Rok 2019: Kdo ještě oblékne žluté vesty? Protesty se šíří. Jakou mají šanci? Zlo přichází z Bruselu. Zhoubné projekty z našich kapes. Bláznivé zimní prázdniny v Římě. Proč se nebouříme už dávno?

Oficiální verze

S blížící se nocí ze soboty na neděli agentura France-presse s odkazem na ministra vnitra Christopha Castanera zveřejňuje oficiální informace:

Protestů se zúčastnilo 84.000 demonstrantů. Podle policie se počet demonstrantů prudce zvýšil ve srovnání s poslední demonstrací (v sobotu 5. ledna vyšlo podle policie do ulic 50.000 lidí). 

„Žluté vesty“ demonstrovaly po celé Francii, v Paříži, v Bourges, v Toulouse, v Marseille a v mnoha dalších městech. Bylo zadrženo 244 osob, 24 osob bylo zraněno, šlo o střední i těžká zranění. Policie používala slzný plyn a vodní děla. Demonstranti zaútočili na novináře v Paříži a Rouenu.

Ruský kanál (podle mého názoru „Vesti“) informoval ruské občany, že protesty z 12. ledna „se ukázaly být nejmenší ze všech“. Ve stejnou dobu Russia Today a Sputnik ukazovaly nespočetné davy „žlutých vest“ na Elysejských polích pokrytých oblaky plynu.

Ve Zprávách na iDNES uvedli, že „V Paříži se sešlo kolem osmi tisíc lidí. U Vítězného oblouku došlo na střety menších skupin demonstrantů s policií. Začali na policisty házet kameny a nádoby s barvou a ti potom proti nim použili vodní děla a slzný plyn. Podle policie jsou dnešní demonstrace mírně větší než protesty minulý týden. Podle francouzského ministra vnitra Christopha Castanera se v Paříži protesty obešly bez větších násilností. Na pořádek v Paříži bylo vyčleněno 5.000 policistů.“ 

Tak si vyberte, co jsou fake news.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky