Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Porod směšné myši: Zachráněný tlustý potkan. Politická autoerotika v ČT i před desátou. Ráj na dohled! Koláče bez práce! Manifest a strach. Šmarda vše zařídí? Oči na tajném místě. Země, kde NE znamená již ANO

Porod směšné myši: Zachráněný tlustý potkan. Politická autoerotika v ČT i před desátou. Ráj na dohled! Koláče bez práce! Manifest a strach. Šmarda vše zařídí? Oči na tajném místě. Země, kde NE znamená již ANO

3. 3. 2019

Tisk článku

Petr Hájek (na rozdíl od většiny normálních lidí) z profesionální povinosti tak trochu sledoval sjezd papalášů vládního trpaslíka – a odnesl si z toho nezapomenutelné dojmy

Před pár dny oběhlo světem internetu zásadní video z mistrovské záchrané operace: v německém Bensheimu uvízl v poklopu kanálu vypasený potkan. Přijeli stateční záchranáři, nebezpečného hlodavce osvobodili – a pustili zpět do kanalizace. Fantaskní okamžik, který by stál za esej: Potkani ovládají podzemí většiny měst, způsobují obrovské materiální škody, šíří nemoci (např. leptospirózu, toxoplasmózu, tyfus), pořádají se na ně genocidní chemické hony, přesto se je ale podstatněji vyhubit nedaří. A hle: záchranáři se vydají osvobodit jednoho z nich (kolik to asi daňové poplatníky stálo?), aby předvedli německý humanismus pro potkany v praxi.

Před pár hodinami skončil sjezd vládních socialistů. Voličům se je již téměř podařilo politicky vyhubit, protože konečně pochopili, že jde o škodnou (obdobně jako předtím voliči Fialovy ODS): Jejich předchozí šéf Bohuslav Sobotka v křesle předsedy vlády chtěl naši zemi modernizovat podle Mutti Merkelové a dalších bruselských vzorů: otevřít hranice imigrační (homo-eko-atd.) invazi, americkým či NATO vojskům (která se přes nás už prohánějí stejně bezostyšně jako jejich okupační předchůdci), zničit klasickou rodinu právě tak jako chatrné zbytky občanských svobod (slova a projevu na místě prvním).

Vypasená (a přesto totálně zadlužená a hladová) strana uvízla v poklopu volebního kanálu. Záchranáři (M. Zeman, A. Babiš) přispěchali, potkana uvolnili – a opět vypustili zpět do vlády. Od té chvíle to daňové poplatníky stálo desítky miliard korun vyhozených – do kanálu. Andrej Babiš platí jejich šílené nápady, které nemají jiný smysl, než aby před veřejností vznikl dojem, že jejich nesmyslná existence má smysl. Podobnou pomocnou ruku jim podal nyní prezident Zeman, aby se zdálo, že bez Sobotky je to úplně jiná parta. A tak se teď společně sešli, aby tuto fikci zafixovali. Jenže: hory pracovaly k porodu – a na svět přišla směšná myš (latinské úsloví).

Svět se otřásl

Jednali a sněmovali. Dělali veliká „historická“ rozhodnutí. Třeba vyndali ze stanov povinné kvóty pro ženy ve vedení strany (které si tam předtím titíž strejcové a tety zavedli) či zrušili „ústřední výkonný výbor“! No panečku! Kdo z voličů (kromě rodinných příšlušníků) asi vůbec věděl, že nějaké takové těleso mají? Nebo, nastojte: vedení bude smět zrušit nějakou místní „buňku“, když nebude hodná! Prostě to nakopli ve velkém. 

Samozřejmě to bylo i hlavní téma večerního publicistického dezinformačního vysílání České televize. Svět se otřásl a podle nepotvrzených zpráv se již první voliči začínají hromadit před volebními místnostmi, aby „jim to tam opět hodili“, jakmile bude první příležitost. Vždyť i pan prezident na sjezdu oznámil, že v květnových volbách do europarlamentu již zase budou mít jeho hlas (a prý možná přesvědčí i manželku)! Kanály ožívají.

Čtěte ZDE: Válka proti voličům: Kam zmizel typický "socan"? Poslední zbytky fair play pryč z politiky. Byl rozdíl mezi ČSSD a komunisty? Parazit havlismu vyhlodal všechno maso. Stará levice umřela. Nová přebírá moc. Bude zle

Politická autoerotika

Jak by ne, když ve vedení zázračně obrozené potkaní kolonie už není Velký, ale jen Malý Sobotka: ministr zahraničí Poche Brusel Petříček. To je ten chlápek, co třeba jezdí na Ukrajinu, aby blahopřál soudruhům Banderovcům k jejich zázračnému znovuzrození z nacistických zločinců v hrdinné demokraty. Tenhle soboťáček reprezentuje havlistické (pražské) křídlo Pravdy a lásky, které i (většinově) pomatení voliči – „velkoměstští liberálové“ – už zardousili docela, neb přeskočili k již zcela nezakrytým pirátským neobolševikům exportovaným z Bruselu. 

Česká televize má nového koně a předseda Hamáček přítele, který jak by z oka vypadl Sobotkovu Dienstbierovi. Prostě obroda. Že jako vyvažování jednotlivých křídel? Za prvé potkani nemají křídla. Za druhé, k čemu je to pro zemi dobré? To ví jenom ČT.

Mají ostatně obrození socialisté s touto institucí mnoho společného. Skoro dvojčata. Oba žijí z krvavých peněz daňových poplatníků. Oba usilovně pracují proti životním zájmům země, která je živí. Oběma je zjevně v podstatě jedno, jestli je ještě někdo sleduje. Melou si své pokrokové písně už v podstatě jen sami pro sebe. Berou za to neslýchanou apanáž. A spoléhají na to, že je Babiš se Zemanem nenechají padnout, protože se jim hodí do pauzírovaného mariáše. 

„Lžeme si do kapsy!“, řekl na sjezdu Jaroslav Foldyna, jeden z posledních sociálních demokratů klasického střihu. Protiklad jednoho z posledních pravičáků klasického střihu Václava Klause mladšího. Závan z dob, kdy pravice a levice ještě existovaly, aby artikulovaly autentické zájmy protikladných společenských skupin. Foldynu už do vedení strany nezvolili (raději ani nekandidoval). Klause brzy vyštípou z ODS. Autoerotiku do ČT bude chodit se soudruhy moderátory provádět P. B. Petříček a P. (B) Fiala. To bude, panečku, vzrůšo!

Manifest z papundeklu

Zpod poklopu vysvobozený hlodavec nejprve na pódiu infantilně stavěl papundeklové hnízdo z „úspěchů“, a nakonec předvedl svou příslovečnou plodnost: Zplodil „Manifest“. Tak nějak si tihle „přátelé“ (pašalíků) prostě nemohou pomoci – a freudistickou krásou nechtěného – odkázali na ten první, komunistický („Evropou obchází strašidlo…“). A protože žijeme v epoše „lží a desinformací“ (jak zase na sebe freudisticky již před časem práskla oficiální média s ČT v čele), nejprve „udali“ svého zachránce a koaličního partnera. Komicky, jak je jim vlastní:

Staronový předseda Hamáček zatím dělá čest svému jménu především vydatným ztloustnutím ve funkci (bacha na víka kanálů). Teď se nechal slyšet s politologickou analýzou: „ANO není levicová strana. V té vládě je levicová strana pouze jedna a je to soc. dem.” Politolog Hamáček (alias Petr Fiala) v čele ODS naopak tvrdí, že ANO je levicové. Vskutku velký a zásadní to ideový spor! Nakonec bude mít pravdu Andrej B., který se politologií nezabývá, a proto drtivě vede ve volebních preferencích: ANO je – pro všechny. NE?

Šmarda to zařídí

A co na to nový místopředseda Michal Šmarda? „Naši nepřátelé jsou ti, kteří chtějí ožebračovat, odírat obyčejné lidi. To je náš úkol zastat se těch obyčejných lidí. My nejsme strana pro všechny, my jsme strana pro ty slabé. Jestli vám někdo někdy bude tvrdit, že je tady pro všechny, tak to znamená, že je to podvodník, který nakonec všechny zradí. Jestli vám někdo bude tvrdit, že je tady pro všechny, tak tu nakonec není pro nikoho, je tady jenom sám pro sebe a pro svoje vlastní osobní zájmy.“

Takže jestli mu dobře rozumět, jsou ve vládě se svým nepřítelem, s nímž společně ožebračují a odírají obyčejné lidi, kterých se pak bude lidumil Šmarda zastávat. Pěkná šmarda. Systém České zdravotnictví: Nejprve si vyrobíme pacienty, a pak je budeme slavně léčit až k smrti. Nezvyklá otevřenost. Ale raději si počkám na výklad v čété otázkách Emanuela Moravce. 

Manifest zjevně míří do vlastních řad: „Praktickou politickou práci zlepšující lidem život nahradila manipulace, která je dnes díky informačním technologiím snazší než dřív,“ píše se v něm. A také: „K čemu je lidem v dluhové pasti možnost svobodně cestovat, po světě, jestliže si nemohou dovolit ani školní lyžařský zájezd pro své děti?“, ptají se farizejsky ti, kteří jsou dlouhé poslední roky u moci. 

Tenhle „blábol prošpikovaný otázkami“ připomíná americkou hymnu (slovy spisovatele Kurta Vonneguta), a patrně v soc. dem. nahradil Internacionálu. Avšak vzhledem k tomu, že hovoří o Bezohledných politických šmejdech, kteří pro voličský hlas udělají cokoliv, nejspíš přece jen mohlo jít o odvážnou „konstruktivní sebekritiku“. Jenže kdo se má v těch marxistických manifestech vyznat? 

Čtěte ZDE: ODS: Dnes již čiré politické zoufalství. Nepochopení času a prostoru? Je čas vymezit se vůči Čingischánovi! Sňatek s Kavárnou a všemi devianty světa? Ubohý boj proti přízrakům. Přijde někdy restart? S Fialou a husami ne

Patentní ráj již zítra! 

„Navrhujeme zkrácení pracovní doby při zachování stávající mzdy. Může to znít revolučně, ale stejně zněl před sto lety požadavek na osmihodinovou pracovní dobu nebo pětidenní pracovní týden. Navrhujeme sdílená pracovní místa, která by pomohla pracovnímu uplatnění žen-matek či senionů,“ píše se v Manifestu. O Americe není výše zmínka nedopatřením. Tamní soudruzi (rovněž mají v názvu slovo demokracie, a také z něj dosud nezvracejí) jsou ještě o krok dál. Ve svém nedávno zveřejněném manifestu „navrhují“, aby peníze dostávali jak ti, kdo pracují, tak ti, kterým se pracovat nechce. Takhle vyřešit problém s příživníky a „nepřizpůsobivými“, to nenapadlo ani Klému G! 

Také bych něco navrhl: Může to znít kontrarevolučně, ale před pár stoletími to bylo úplně běžné. Občas někomu vyrhli z huby… raději neřeknu co (teď už procesy s těmi, kdo psaním svých názorů zneužívají svobodu slova docela frčí). Pro příklad: Nechal bych vytrhnout (neříkám co) z huby třeba předsedovi TOP 09 Jiřímu Hamáčkovi Pospíšilovi. Před rokem v obavách z czexitu napsal: „Budeme aktivně bojovat proti účelovému referendu o členství v EU.“ A před pár dny inovoval: „Mám tisíc a jednu výhradu k politice šéfa britských labouristů J. Corbyna, pokud ale opravdu podpoří vypsání druhého referenda o vystoupení jeho země z EU, může tím přispět k vyřešení patové situace kolem brexitu ve Velké Británii.“

Oči v zemi NE

Je to velmi podobné odhodlání nového vedení našich znovuzrozených socialistů „být aktivní v zahraniční politice - i díky svému ministrovi zahraničí“ Poche Brusel Petříčkovi. Celé to zní: „Dnes začíná pro sociální demokracii nový začátek. „Jsme sociální demokraté, kteří se jasně dívají do Bruselu, dívají se do Washingtonu.” Tak pravil na závěr sjezdu první místopředseda Roman Hamáček Onderka. Vytrhnout mu cosi z huby. Není třeba čekat rok. Je vědecky dokázáno, že řitním otvorem se dívat nelze.

Obtížný porod směšné myši jednoduše signalizuje budoucnost nedochůdčete. Ještě chvíli bude tloustnout z vládních prebend, takže pak doufejme z kanálu ani nevyleze. A jestli se přece jen proškrábe k víku? Pokud v té době už nebudeme osmnáctou spolkovou zemí našeho vzorového milovaného souseda, pak někdo normální přirazí víko a bude konec. 

Po tomhle porodu to skoro vypadá, že kýžený ráj bez hlodavců je již na dohled. Ale letitá zkušenost z věčného boje za svobodu (a demokracii) bez přívlastků praví: Člověk nikdy neví, co udělá tlustý a přesto pudově hladový potkan. 

Zvláště v zemi, kde NE, znamená již ANO.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky