Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Rasové reparace: Dostane Obama odškodné za polonegroidní původ? Demokratky pokračují v levičáckém třeštění. Kdo to zaplatí? Warrenová naštvala indiány, tak pochlebuje Afroameričanům. Co přijde příště?

Rasové reparace: Dostane Obama odškodné za polonegroidní původ? Demokratky pokračují v levičáckém třeštění. Kdo to zaplatí? Warrenová naštvala indiány, tak pochlebuje Afroameričanům. Co přijde příště?

25. 3. 2019

Tisk článku

Patrick Joseph Buchanan komentuje další nesmyslný nápad šílených demokratických senátorek a kladením otázek se jej pokouší domyslet do důsledků

Po „státem garantované zdravotní péči (Medicare) pro všechny“, studiu na vysokých školách zdarma a Zeleném novém údělu (Green New Deal), který by mimo jiné znamenal nucenou odstávku všech elektráren na ropné produkty, zemní plyn a uhlí v blízké budoucnosti, pokračuje Demokratická strana ve svém úprku na krajní levici politického spektra.

Demokratické prezidentské kandidátky Kamala Harrisová i Elizabeth Warrenová minulý týden vyzvaly k rasovým reparacím za otroctví.

Doleva, zpátky ni krok

„Staletí otrokářství, zákony Jima Crowa, právem zakotvená nerovnost a segregace spolu s dodnes přetrvávající diskriminací vytvořily systémovou ekonomickou nerovnost mezi černými a bílými Američany,“ řekla Harrisová New York Times. „Vážně zvažuji takový postup, který by vedl k politickým a strukturálním změnám a skutečně pomohl investovat do černošských komunit.“

Senátorka Warrenová se nechtěla nechat zahanbit: „Nesmíme zavírat oči před temnou historií otrokářství a vládou posvěcené diskriminace v naší zemi.“ Tato temná historie vážně poznamenala „schopnost černošských rodin vytvářet bohatství na celé generace“.

Tvrzení, že černí Američané jsou v této zemi znevýhodněni svou historií a nemohou proto dostatečně dobře nabývat a udržet si bohatství, takže je nutné odškodnit je reparacemi za otrokářství a segregaci, se ovšem jeví jako nanejvýš kontroverzní.

Stane se součástí programu Demokratické strany pro volby 2020? A kolik bude muset zbytek Ameriky platit – a jak dlouho?

Podle Warrenové musí být „součástí konverzace“ také původní Američané, kteří jsou zřejmě podobně znevýhodněni a zaslouží si tak tytéž reparace.

Čtěte ZDE: Zelená utopie: Přichází greenpunk a socialismus? Ne, to jen americké senátorky chtějí vybudovat rovnou komunismus! Tentokrát v zelené místo rudé. Nechceš pracovat? Zaplatíme ti flákání. Sbohem svobodo!

Co dostane Barack

Jak daleko a jak rychle se Demokratická strana stáčí doleva? V roce 2016 ještě Barack Obama, Hillary Clintonová i Bernie Sanders reparace jednohlasně odmítli. Promyslely si to Warrenová s Harrisovou dostatečně pečlivě? Okamžitě se vnucují otázky: Kdo by byl oprávněným příjemcem reparací a kdo by nesmírné sumy zaplatil?

V roce 1860 byly v 15 amerických státech a Washingtonu (federálním distriktu Columbia) 4 miliony otroků. Dnes žije v celých Spojených státech mezi 45 a 50 miliony Afroameričanů. Měli by na reparace nárok všichni černí Američané, včetně těch zámožných? A jak by vláda chtěla prokázat, že předkové žijících Američanů byli před rokem 1865 otroky?

Provedeme snad, podobně jako to udělala Warrenová na důkaz svého domnělého indiánského původu, testy DNA? Pošleme každého uchazeče o odškodnění na web Ancestry.com?

Během uplynulých 50 let bylo uzavřeno mnoho smíšených sňatků černochů s bělochy. Měly by i děti zrozené z těchto svazků mít nárok na reparace?

Barack Obama, jehož matka byla náctiletá běloška a otec Keňan, by jej neměl. Ale co jeho žena Michelle a dcery Sasha s Maliou?

Matka Kamaly Harrisové pochází z Indie, otec pak z Jamajky, kde Britové otrokářství postavili mimo zákon ve 30. letech 19. století. Jestliže byli někteří jeho předkové otroky, měla by být senátorka odškodněna, nebo budou reparace určeny pouze pro potomky amerických otroků?

Hispánci si poplatí?

Přestože je mezi Afroameričany větší podíl chudých než u bělochů, žije ve Spojených státech více chudých bělochů než černochů. A nemá snad drtivá chudoba tytéž negativní následky bez ohledu na rasu? Je spravedlivé vylučovat chudé bělochy, Asiaty nebo Hispánce, jejichž předkové v roce 1865, kdy bylo otroctví zrušeno, v Americe vůbec nebyli?

Irové v letech 1845 - 1849 prchali před neúrodou brambor vyvolaným hladomorem, dále zhoršeným vládou stejných Britů, kteří zavedli otrokářství na území, jež se později stalo Amerikou.

Co se velké vlny migrace z východní a jižní Evropy týče – Poláci, Italové, Židé, Slované, Slováci – bylo otrokářství zrušeno dlouho předtím, než přišli. A se zákony Jima Crowa neměli nic společného. Proč by měli platit nějaké reparace?

Asiaté a Hispánci představovali ještě v roce 1960, kdy byla definitivně zakázána segregace, zanedbatelný podíl obyvatelstva, dnes jich však v Americe žije přes 75 milionů. Měli by platit za hříchy, které jejich předkové nespáchali?

Warrenová si nechala udělat analýzu DNA, aby prokázala svůj částečný indiánský původ, který uváděla v různých oficiálních dokumentech. Stačilo by její necelé procento indiánské DNA k tomu, aby dosáhla na odškodnění za americké války s Indiány?

A pokud otroctví a segregace vysvětlují majetkovou nerovnost černochů a bělochů v USA, čím si vysvětlit podobně hlubokou ekonomickou propast mezi Hispánci a Asiaty?

Čtěte ZDE: Nůžky se rozevírají: Proč chtějí zámožní vyhladit bílou rasu? Bohatí marxisté a chudí konzervativci. Kde je příčina? Věda a výzkum v tenatech levice. Mýtus o produktivitě. Velmoc se postupně hroutí, Evropa jde s ní

Další rozpor

Politicky byli stranou otrokářství, snah o odtržení a segregace, stranou Jeffersona, Jacksona, Claye, Calhouna, Wilsona a FDR, stranou která vyslala stolici Nejvyššího soudu člena Ku-klux-klanu, Demokraté. Republikánská strana naopak vznikla, aby otrokářství omezila a zrušila, což také učinila.

Člověk nemusí být zrovna nenapravitelný cynik, aby cítil jisté pochybnosti stran motivace Elizabeth Warrenové. Její nárokování si indiánské krve totiž původní Američany rozlítilo, a tak by je ráda nějak uchlácholila a získala si přízeň Afroameričanů, kteří tvoří přes 60 % voličů v nesmírně důležitých demokratických primárkách v Jižní Karolíně.

Prosazováním rasových reparací mohou snad Warrenová s Harissovou politicky získat, prohlubují však rozdělení své voličské základny podél etnických a rasových linií. Navíc toto téma nepochybně dále rozdělí už tak rozhádanou zemi.

Zdroj.

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky