Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ukrajina na rozcestí: Půjde Porošenko bručet? Supi se slétají. Komu slouží Zelenskyj? Bažiny dávají rozkazy ke studené válce. Co udělají misky vah? Budoucnost stále pochmurná

Ukrajina na rozcestí: Půjde Porošenko bručet? Supi se slétají. Komu slouží Zelenskyj? Bažiny dávají rozkazy ke studené válce. Co udělají misky vah? Budoucnost stále pochmurná

7. 5. 2019

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší dva dosti protichůdné komentáře k současnému politickému dění na Ukrajině, které jen podtrhují nebezpečnou nejistotu dalšího vývoje nejen v této zemi

To, co už dříve předpověděli mnozí ukrajinští "Nostradamové", začíná plnit. Mnozí předpokládali, že současný prezident Petro Porošenko a jeho kumpáni neuniknou spravedlnosti, budou souzeni a posláni do vězení za obrovské množství zločinů, které napáchali.

Na Ukrajině byla zformována speciální skupina odborníků, která začala vyšetřovat zločiny dosluhujícího prezidenta a dalších představitelů vedení země. Cíle této skupiny jsou jasné...

Dostanou ho?

Prozradila to zástupkyně šéfredaktora největšího ukrajinského deníku Strana (Země) Svetlana Krjukovová v pořadu domácí televizní stanice NewsOne. Podotkla, že příští prezident Ukrajiny Vladimír Zelenskyj je především herec a šoumen a nemá jasnou politickou pozici. Proto je obtížné přesně odhadnout, co podnikne, až se uvelebí v prezidentském paláci a nakolik bude ovlivněn zahraničím a domácími oligarchy.

Zdůraznila, že Porošenko a jeho lidé zničili nebo přinejmenším pořádně zhoršili životy mnoha lidem, kteří by se chtěli pomstít a dočkat se, že ho spravedlivý soud odsoudí za všechny zločiny a pošle do basy. Poukázala na to, že Zelenskyj podobnou motivaci nemá: během vládnutí Petra Porošenko dosáhl největší slávy jako herec a komik, nejvíc si vydělal a užíval si života. Ukrajinské orgány ho nepronásledovaly, nijak ho neomezovaly, neměl žádné problémy, a proto nemá důvod pronásledovat Porošenka.

"Můžete si představit, jakou motivaci má člověk, který se dostal do vězení kvůli činům Porošenka nebo byl ožebráčený nebo se například ocitl v exilu? Jeho motivaci nemůžete srovnávat s motivací Zelenského," zdůraznila Svetlana Krjukovová. Prozradila, že už byla vytvořena neformální skupina, která začíná cílevědomě a systémově pronásledovat představitele současné ukrajinské elity, která je zatím u moci.

"Jejich cílem je přimět ukrajinské soudy a právní orgány, aby v budoucnu odsoudili a poslali do vězení současného prezidenta a jeho nejbližší spojence," uvedla zástupkyně šéfredaktora deníku Strana. Prozradila, že daný spolek lidí disponuje dostatečnými finančními a intelektuálními zdroji.

"Nakolik vím, začali oslovovat a zapojovat do spolupráce velké soukromé detektivní společnosti, které se zabývají vyšetřováním daňových rájů, nemovitostí a účtů prezidenta a jeho nejbližšího okolí v zahraničí. Část této skupiny se nachází v zahraničí, druhá část na Ukrajině. To jsou všechno lidé pracující s maximální efektivitou a přitom nereprezentují 'smetánku', proto kašlou na svou reputaci," zdůraznila Svetlana Krjukovová.

Ukrajinská média v souvislosti se změnou vedení země již vícekrát zdůraznila, že Ukrajina ztratila svého největšího spojence. Kvůli falešným obviněním Ruska z ovlivňování prezidentských voleb v USA a údajné spolupráce Donalda Trumpa s Ruskem, a hlavně kvůli tomu, že Kyjev otevřeně v americké prezidentské soutěži podpořil Hillary Clintonovou, se současný prezident Donald Trump z ukrajinského "ochránce" proměnil na "prokurátora"...

Prohlásil, že chce iniciovat rozsáhlé vyšetřování míchání se Ukrajiny do amerických prezidentských voleb. Žádá přesně takové vyšetřování, jaké proběhlo kvůli "ruskému ovlivňování", které, jak se zjistilo, bylo falešnou zprávou. Přesto až dva roky otřásala celými Spojenými státy a někteří politici se stále snaží rozehrávat tuto starou kartu. Jenže teď je na řadě Donald Trump a ten hodlá rozdávat karty...

Čtěte ZDE: Ukrajinské tzv. prezidentské volby: Všichni jsou zbrojnoši Západu. Jen odrodilci a zlatokopové? Ukázková manipulace. Západ je již z Ukrajiny unaven. Bude i tak dále podporovat juntu? Uzná Rusko výsledek voleb?

Nebo je to jinak?

Ve sněmovně reprezentantů Kongresu USA během otevřeného rokování bylo stanoveno, jak mají jednat američtí politici v souvislosti s Ruskem a Ukrajinou - a co má dělat nový ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij. Na programu byly čtyři body, a všechny se týkaly Ruska. Informace zveřejnilo americké velvyslanectví na Ukrajině na své facebookové stránce.

Ve zprávě je uvedeno, že v debatě vystoupila řada významných politiků: bývalá náměstkyně státního tajemníka Spojených států pro otázky Evropy a Eurasie Victoria Nulandová, koordinátor státního úřadu pro sankční politiku Daniel Fried, ředitel Institutu pro výzkum války John Keane a další. Většina mluvčích prohlásila, že od nového ukrajinského prezidenta očekávají, že bude pokračovat v realizaci protikorupční reformy, zabezpečení politické stability a hospodářského rozvoje země.

Podle zprávy amerického velvyslanectví, poslanci Kongresu a různí experti vytyčili čtyři hlavní úkoly americké politiky ve vztahu k Ukrajině:

  • USA mají demonstrovat tvrdou podporu Ukrajině a sehrát bezprostřední úlohu v rozvoji reforem a zvýšit politickou, diplomatickou a vojensko-technickou pomoc v boji proti, jak se uvádí, "agresi Ruska";
  • USA mají zvýšit pozornost a sledovat bezpečnostní situaci v Azovském moři;
  • USA mají zvýšit své úsilí a uvalovat nové a nové sankce na Rusko v koordinaci s evropskými partnery;
  • USA a Evropa mají koordinovat své pozice v energetické sféře, aby čelily pokusům Ruska manipulovat energetickými zdroji, jako například, projektem Nord stream 2, pro politické účely.

Americká ambasáda zveřejnila fakticky "otevřený program studené války" proti Rusku, do kterého se podle amerických stratégů musí zapojit i Ukrajina.

A nový prezident Vladimír Zelenskij má černé na bílém vytyčené úkoly - co má dělat a co nesmí udělat. Marionetku, čokoládového krále a údajného alkoholika Petra Porošenka v nejvyšší funkci vystřídal komik, herec a Kolomojského "kůň" Vladimír Zelenskij. 

Jak je známo, změnou pořadí sčítanců se součet nemění.

Zdroj 1, zdroj 2.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky