Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Trump u královny: Debakl kavárny a blábolení médií. Rýpla si Alžběta? Je větším zlem USA nebo Čína? Banality a zajímavosti pro našince. Kdyby Putin šířil gender a multikulti...

Trump u královny: Debakl kavárny a blábolení médií. Rýpla si Alžběta? Je větším zlem USA nebo Čína? Banality a zajímavosti pro našince. Kdyby Putin šířil gender a multikulti...

4. 6. 2019

Tisk článku

Ivan Poledník sledoval upachtěné londýnské protesty kolem návštevy Donalda Trumpa ve Velké Británii a přináší komentář Jiřího Weigela k nehorázné mediální kampani

Britská královna Alžběta II. na počest Donalda Trumpa včera uspořádala státní večeři. Trump dorazil ke královně ve velkém americkém stylu - s rodinou ve vrtulníku. Sál byl bohatě vyzdoben a podle jednoho z amerických reportérů měla anglická královna na sobě více zlata než použil Trump ve svém newyorském věžáku. Trump letos dokonce nepředbíhal královnu, ale kráčel jako gentleman po jejím boku.

Během večeře britská královna Trumpa pozdravila jako nejmocnějšího muže západního světa a připila na dlouhotrvající přátelství a spojenectví mezi Británií a USA.

U královny

Královna Alžběta dle svých slov věří, že spojenectví bude pokračovat i dál, připila i na existenci a fungování mezinárodních institucí, které vznikly po II. světové válce, neboť prý věří, že tyto instituce udrží mír ve světě navždy. Mnozí si tento její přípitek vyložili jako nenápadnou kritiku Donalda Trumpa, který je brán jako izolacionalista a - jak je všeobecně známo - jednostranně odstoupil od několika mezinárodních dohod.

Trump ocenil politické aktivity britské královny Alžběty II., vyzdvihl její význam pro Evropu a poděkoval za skvělé letní počasí, což britskou královnu rozesmálo.

Dokonce i ukřičení Trumpovi kritici uznali, že se Trump choval velmi diplomaticky a politicky korektně, nezpůsobil žádnou překvapivou situaci. Později na Twitteru Trump napsal, že celá britská královská rodina je fantastická a že věří, že vztahy mezi USA a Británií se budou po brexitu rozvíjet.

Protesty

Na dnešní den byly náplánovány masivní protesty proti návštěvě Donalda Trumpa. Mělo se jich účastnit až 150.000 lidí, odpůrců brexitu, "sluníčkářů", muslimů, levičáků apod. Podle organizace "Společně proti Trumpovi", která akci uspořádala, demonstrovalo v Londýně kolem 75.000 lidí. Nezávislí pozorovatelé a novináři považují i toto číslo za nadhodnocené.

Šéf labouristů Corbyn vyjádřil své zklamání z Trumpa a hrdost na fakt, že má Londýn muslimského starostu. Řada barevných aktivistů vyjádřila zklamání nad apatií Britů, kteří jsou čím dál méně ochotní postavit se tomu "monstru, které uráží starostu Sádiqa Chána, je rasistou a zakazuje potraty".

Přestože protestující opět použili obřího robotického Trumpa sedícího na zlatém záchodě - a rovněž obří nafukovací balón “Trump-dítě”, celý kabaret lze již nyní označit za debakl. A to navzdory politikům londýnské Kavárny a mediální frontě, která se již včera snažila rozdmýchat co nejkonfliktnější atmosféru. Celou kampaň výstižně komentoval Jiří Weigl z Institutu Václava Klause.

Čtěte ZDE: Liberální eurotyranie: Brutálnější než za komunismu. Tommy ji bezděky odhalil. Charaktery našich poslanců. Úpadek médií během pár let? Smrtící koktejl ze zbytků demokracie. Má tento totalitní systém ještě trhliny?

Jiří Weigl: Britská lekce

Mimořádně nenávistné přijetí, kterého se Donaldu Trumpovi dostává od mediálního a politického mainstreamu na státní návštěvě ve Velké Británii, i komentáře v evropských i našich médiích o ní jasně ukazují, kudy v dnešním světě vede zásadní frontová linie. To, co si například vůči představiteli hlavního britského spojence dovolí provádět labouristický londýnský starosta Sádiq Chán, muslim pákistánského původu a koncentrát multikulturního pokrokářského ideálu, je za hranicí jakékoliv přijatelnosti. Předseda labouristů Jeremy Corbyn se chová podobně. Americkému prezidentovi nebylo dokonce umožněno vystoupit v britském parlamentu, zatímco čínskému prezidentovi ctihodní britští poslanci nadšeně po projevu tleskali.

Tak daleko postoupila progresivistická hniloba na dnešním Západě. Trumpova Amerika je nepřítel, nikoliv Čína. Kdyby Putin neprosazoval konzervativní hodnoty, ale šířil gender a multikulti, byl by rovněž kamarád.

U nás to mnohým dochází ztěžka. Jak napravo, tak nalevo. Především zapadlí čeští pokrokáři mají před sebou náročnou lekci. Piráti budou nepochybně za své protičínské exhibice brzy ve své zelené evropské frakci vytaháni za uši. Protivník arcinepřítele je přece přítel.

Naše média však hlavně zajímá, že se Trump nepoklonil královně a Melanie neudělala pukrle. Nemohou pochopit, že hlava nejmocnější země světa, kterou reprezentuje, se nechová jako britský poddaný a že královna je pro něho partnerka, nikoliv suverénka. Protokol neprotokol. To jen u nás má člověk občas pocit, že britská královna a její rodina jsou i naši panovníci, jakou pozornost všem banalitám kolem nich v našem veřejném prostoru věnujeme.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky