Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Inspirativní čistka: Vyhostí Trump ilegály tak rychle, jak přišli? Americký prezident může vejít do dějin. Mexiko postaveno do haptáku. Demokraté, Deep State a levičáci šílejí. Evropa by se měla poučit. A to co nejrychleji

Inspirativní čistka: Vyhostí Trump ilegály tak rychle, jak přišli? Americký prezident může vejít do dějin. Mexiko postaveno do haptáku. Demokraté, Deep State a levičáci šílejí. Evropa by se měla poučit. A to co nejrychleji

23. 6. 2019

Tisk článku

Sergej Latyšev aplauduje zatím úspěšnému úsilí prezidenta USA Donalda Trumpa postavit ve střední Americe účinnou hráz do cesty nelegální imigraci zaplavující jeho zemi

Navzdory tomu, že Donald Trump ještě pozastavil vykonatelnost svého rozhodnutí, nejspíš velmi brzy začne americká migrační a celní policie vyhánět ze země miliony „nelegálních běženců“, kteří budou dle Trumpových slov „vyhoštěni tak rychle, jak rychle přišli“. Pokud americký prezident uspěje, potom vskutku vejde do historie se znaménkem plus. Vždyť  současné době je podle zjevně podhodnocených odhadů ve Spojených státech nelegálně 12 milionů lidí, většinou z latinskoamerických zemí. A to už je výzva.

Trump také informoval o připravenosti Guatemaly, jedné ze zemí původu a tranzitu nelegálních migrantů, podepsat dohodu o azylu pro státní příslušníky třetích zemí. Ta předpokládá udělení azylu migrantům ve státě jejich prvního vstupu. V tyto dny se USA rovněž domohly toho, aby Mexiko, přes které sem proudí běženci z celé latinské Ameriky, zpřísnilo imigrační zákony pod hrozbou zavedení drakonických celních tarifů na export do USA. V posledních letech se migrační toky z jihu, které se slévaly v obrovské „karavany“, mnohonásobně zvýšily a ohrožují národní bezpečnost celé země.

S Demokraty za zády

Amerického prezidenta nyní znepokojuje pouze jeho „týl“. Tím je Kongres, v němž Demokraté hájí nelegální migraci, protože očekávají, že tak dostanou do země levnou pracovní sílu, budoucí voliče a více menšin jako protiváhu konzervativní bílé střední třídě - načež zároveň pod záminkou terorismu a zločinnosti páchané migranty vytvoří policejní stát a odzbrojí Američany. Na druhou stranu však Trump nepochybuje, že pokud Kongres, jehož horní komora je kontrolována republikány, schválí imigrační reformu, „pohraniční krize brzy skončí“.

Situace je nyní mnohem lepší, než když Trump navzdory sabotáži Sněmovny reprezentantů a soudního systému kontrolovaného demokraty vzal problém migrace pevně do ruky. Washingtonu se především podařilo umravnit vlády zemí Střední Ameriky, které otevřeně pouštěly přes svá území nelegální migranty, aby „obohatili“ severního souseda.

Čtěte ZDE: Salvini zakládá novou alianci: Chtějí reformovat Evropskou unii. Sjednotí rozrůzněnou opozici? Sen o Evropě národních států. Obrana hranic před migrací? Turecko do Evropy nepatří! Není na reformy trochu pozdě?

Co hlavně se změnilo?

Podle nových dohod s Mexikem zůstanou nyní „žadatelé o azyl“ v této zemi, dokud orgány USA neprověří jejich dokumenty. Mexiko také rozmístí jednotky Národní gardy na jižní hranici a zahájí skutečný boj proti obchodu s lidmi. Mezi Washingtonem a Mexikem bylo dosaženo ještě dalších dohod, které dosud nebyly zveřejněny.

Trump poté, co pověsil nad Mexiko Damoklův meč neohraničených celních sankcí, vyhlásil začátek „vynikající spolupráce" s Mexikem, „jaká tu nebyla po mnoho desetiletí.“

Také však varoval, že „pokud se z nějakého nejasného důvodu ukáže, že tomu tak není, můžeme se vždycky vrátit k naší dřívější, velmi výhodné praxi zavádění obchodních cel.“ Ale nemyslí si, že to bude nutné. Je přesvědčen, že nyní Mexičané „budou velmi aktivně spolupracovat a sami mají zájem na tom, aby bylo vše provedeno řádně.

Rovněž americký ministr zahraničí Mike Pompeo vyslovil předpoklad, že dohody uzavřené s Mexikem umožní „zastavit vlnu nelegální migrace přes naši jižní hranici a učiní naši hranici pevnou a bezpečnou.

Nejdůležitější je, že nyní běženci, kteří při hledání „azylu“ nelegálně překročí americko-mexickou hranici dlouhou přes 3.200 kilometrů (legálně tak činí 350 milionů lidí každý rok), budou posláni zpět do Mexika, kde mohou čekat na vyřízení své žádosti v daleko mizernějších podmínkách než v USA. Podle mexického ministerstva vnitra čelí tento rok země prudkému nárůstu počtu migrantů, kteří se snaží dostat do USA ze zemí Střední Ameriky, Karibiku a dalších oblastí. Jde o 300 tisíc lidí pouze za prvním čtvrtletí tohoto roku.

Stojí též za zmínku, že nedávno se středoamerické země popíchnuté globalisty snažily vydírat Spojené státy tím, že vytvoří druhou „balkánskou cestu“ pro migranty směřující do USA, pokud Washington nezaplatí 30 miliard dolarů do kapes místní kleptokracie.

Proč je to tak důležité?

V odpovědi Trumpova administrativa oznámila úmysl zbavit Guatemalu, Honduras a El Salvador veškeré finanční pomoci. Záhy toto rozhodnutí revidovala jako příliš radikální. V důsledku byla finanční pomoc snížena o 200 milionů (z více než 600 milionů) dolarů a nezvýší se, dokud tyto země nepřijmou opatření ke snížení počtu migrantů. Financování zůstane jen pro dříve schválené projekty a granty, které podle mluvčí ministerstva zahraničí Morgan Ortagusové mají pomoci místním vládám „přijmout opatření na ochranu hranic s USA a boje proti nadnárodnímu organizovanému zločinu“.

Obavy z tohoto problému jsou ze strany amerických oficiálních představitelů pochopitelné. Nejenže mezi „žadateli o azyl“ existuje mnoho zločinců, kteří nehodlají v USA žít a poctivě pracovat. Ale je to také záležitost národní bezpečnosti: svého času Spojené státy zabraly Mexiku obrovská území poté, co se na nich usadili severoameričtí osadníci. Nyní se celý příběh může plíživým způsobem obrátit, pokud se bude problém imigrace i nadále ignorovat. 

A navíc je tu také otázka peněz.

Federální rozpočet na rok 2019 počítá se zaopatřením celkem 52.000 zadržených „nelegálních imigrantů“, což je téměř šestkrát méně, než je hodnota udávaná mexickým ministerstvem vnitra za první čtvrtletí letošního roku. Navzdory drsným podmínkám zadržení a přísnému režimu ve více než šesti stech dočasných ubytovacích zařízeních pro nelegální přistěhovalce stojí každý z nich stát 126 dolarů denně. V roce 2017 bylo na tyto účely vyčleněno 1,4 miliardy dolarů.

Je jasné, že toto ubytování pro všechny nelegální přistěhovalce nestačí. Zatímco se Trump připravoval na setkání s „karavanou uprchlíků“ před dosažením dohody s Mexikem, slíbil pro ně vytvořit faktický koncentrační tábor v pohraničních oblastech: „Nebudeme stavět budovy za miliony dolarů, postavíme stany.“ Tábor obehnaný ostnatým drátem, aby jeho obyvatelé neutekli. Efekt tohoto prohlášení měl být takový, že většina účastníků „invaze“ do USA rychle změní názor a vrátí se domů.

Čtěte ZDE: Imigrace: Především velký byznys. Další vlna se připravuje. Není prostor pro falešnou solidaritu. Požár lesa řešit roznosem hořících stromů? EU se o nás nepostará. Občan se musí rozhodnout. Klíčové volby se blíží

Přínos nejen Američanům

Trump sám jim navzdory protestům obhájců lidských práv zmanipulovaných globalisty pohrozil: „Vraťte se, nebudete do USA vpuštěni, pokud neprojdete oficiálními procedurami...“ Lidskoprávní aktivisty vůbec nezajímá, že tito ekonomičtí migranti namíchaní se zločinci mají v úmyslu krást, zabíjet, znásilňovat a prodávat drogy v USA, přitom porušili zákony už v několika zemích a skrývají se za dětmi. Naopak Trumpa, který se snaží prosazovat zákony své země, považují za šílence a zločince. Kdyby byl více vnímavý a přecitlivělý, byl by už dávno vzplanul stejnou nenávistí, s jakou ho posuzují liberálové a levičáci, za nimiž stojí „filantrop“ George Soros, globalisté a americký Deep State.

Trump samozřejmě také dělá mnoho chyb - nemá cenu si ho idealizovat. Avšak to, co dělá správně, je hodné chvály. Problém migrace se netýká pouze USA, které budou mít v roce 2019 už 333 milionů obyvatel, ale také Evropy, kde je ještě naléhavější. Proto jsou opatření prezidenta USA na této "bojové frontě" hodna pozornosti a následování. 

Ve skutečnosti neslouží pouze Američanům.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky