Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Prst na tepu doby: Už jste si taky kopli do Semína? Milion chvilek pro nenávist a demagogii. Kádrováci liberální demokracie? Za co se dnes likviduje. I estébáci byli férovější. V čem žijeme 30 let po Sametu?

Prst na tepu doby: Už jste si taky kopli do Semína? Milion chvilek pro nenávist a demagogii. Kádrováci liberální demokracie? Za co se dnes likviduje. I estébáci byli férovější. V čem žijeme 30 let po Sametu?

8. 7. 2019

Tisk článku

Michal Semín hodnotí hysterickou a skrznaskrz prolhanou kampaň uplynulých týdnů, jež mnohem více než o něm samotném vypovídá o stavu, kam se po třech dekádách dostala naše politika a naše média

Nemám ve zvyku psát do novin o vlastních trampotách. A i když dnes udělám výjimku, bude to více o stavu naší společnosti, než o mně.

Krátká rekapitulace událostí posledních dnů: Byl jsem navržen SPD za člena Rady ČTK a v prvním kole jsem obdržel nejvyšší počet hlasů.

Navzdory tomu (či právě proto?), že jsem byl den předtím aktivistou Minářem před zaplněným Václavákem označen, věcně zcela nesmyslně, za konspirátora. Navzdory tomu, že jsem byl některými poslanci krajně levicových Pirátů a krajně středové ODS obviněn – zcela neoprávněně – ze šíření nenávisti.

Vypukla panika. Po pár dnech oznámil Jan Hamáček, že v případě mého zvolení zváží ČSSD odchod z vlády. Liberální média, soukromá i veřejnoprávní, roztočila svoje dezinformační kola na maximum. Bylo nutné vyvolat zdání, že v případě mého zvolení nebude ohrožena jen nezávislost ČTK, ale samotná demokracie v této zemi. 

Soudruzi z StB

Blíží se 30 let od Velké Sametové. Byl jsem přímým aktérem nejen listopadových událostí, ale i vlastní přípravy studentského protestu. Angažoval jsem se v Hnutí za občanskou svobodu a založil studentskou sekci Demokratické iniciativy. Za tyto aktivity jsem byl mnohokrát vyslýchán, krátce zatčen a vyloučen ze studií.

Když mi estébáci vyčítali, že rozvracím socialismus, nemohl jsem říct ani popel. Když mi dnes soudruh poslanec Kupka (ODS) v České televizi nadává do antisemitů (antisemínista jeden!), takřka se slzou v oku vzpomínám na ty dávné soudruhy, neboť ti v měli v hodnocení mých postojů a motivů alespoň pravdu.

Mediálnímu lynči, jemuž jsem na Kavčích horách i v jiných médiích vystaven, nelze čelit jinak než s nadhledem, svědectvím pravdě a pohrdáním novodobými kádrováky. Přestože se v žádném z mých článků nic antisemitského nevyskytuje – své bližní zásadně posuzuji podle skutků, nikdy podle etnické příslušnosti – a ve svých vyjádřeních to jasně dokládám, mnozí novináři a politici tuto hnusnou pomluvu šíří dál. A ve veřejnoprávních Událostech, komentářích přitom po tři vlahé večery nepřestávají zobrazovat mou tvář, aby bylo jasné, do koho si po Ladislavu Jaklovi dnes může ona poněkud zostřená „pravdoláska“ praštit.

Čtěte ZDE: Kádrováci Kavárny opět v plné polní: Michal Semín pod palbou nenávisti a lži. Bývalý disident a konzervativec nesmí do Rady ČTK? Babiš, Klaus, Okamura a František. A co Hájek a jeho nenáviděný Protiproud?

Odkud jde mráz

Snad ani nemusím dodávat, že po celou dobu oné kampaně, založené na citátech, vytržených z kontextu či zcela úplných nesmyslech, mi nikdo z Kavčích hor nezavolal, aby si mně pozvali a já se mohl před mými oponenty hájit.

Nedivím se jim – jejich domeček z cinklých karet by se jim okamžitě rozsypal. Hlavně nepřipustit, aby se lidé dozvěděli, že to, co o Semínovi vytrubujeme do světa, je do značné míry na vodě.

Rozumím tomu, že levicově liberální média a různé nátlakové organizace nechtějí, aby byť sebebezvýznamnější veřejný post zastával člověk, který jde proti proudu, i když mu to činí různé existenční potíže, člověk konzervativních názorů na společnost, morálku či rodinu, vzdorující nastupující totalitě politické korektnosti a sociálního inženýrství, další bruselské centralizaci, oklešťování občanských svobod a ničivým dopadům genderové ideologie či umělého multikulturalismu. Člověk, který tvrdí, že mráz dnes nejde z Kremlu, ale z pokrokářských center na Západě. 

Snaha progresivistů uchovat si názorový monopol ve veřejnoprávních médiích a nepřipustit jeho sebemenší oslabení je možná pochopitelná, ale s demokracií to nemá nic společného.

V tom, jak smýšlí a jednají, si s demokraty lidovými mohou demokraté liberální podat ruce.

Třeba i milionkrát.

Vyšlo v tištěné MF Dnes. 




Tagy článku

Doporučujeme

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky