Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Rasismus kompletně naruby: Bělochu, zaplať dvojité vstupné! Argumentace stupidní a nebezpečná. Bude barevný vzorkovník u pokladny? Napůl oběť, napůl viník. Cítíte se nadřazeně? Pokusné balónky pro bílou genocidu

Rasismus kompletně naruby: Bělochu, zaplať dvojité vstupné! Argumentace stupidní a nebezpečná. Bude barevný vzorkovník u pokladny? Napůl oběť, napůl viník. Cítíte se nadřazeně? Pokusné balónky pro bílou genocidu

12. 7. 2019

Tisk článku

Oto Jurnečka na několika těžko uvěřitelných případech takzvané pozitivní diskriminace barevných ukazuje na nebezpečí stále více se rozmáhající ideologie rovnostářství

Ideologie mají tu nepěknou vlastnost, že se po čase vždy zintenzivňují a stávají se extremismem a karikaturou sebe sama. Tak se stalo také ideologii, jejímž svatým dogmatem byla rovnost. 

V Detroitu na hudebním festivalu uvalili na návštěvníky dvojí vstupné. Dvacet dolarů pro bělocha, deset dolarů pro "people of colour". Ponechme stranou praktickou realizaci tohoto svérázného uplatnění rovnosti a otázku, jak by asi v USA, kde je více míšenců než čistě "barevných", probíhala? Měli by u brány vyhazovači nějaký barevný vzorkovník jako mají malíři pokojů a pod nějaký odstín by návštěvník zaplatil dvojité vstupné, nad ním pak poloviční?

Nevím. Každopádně dvojité vstupné bylo po protestech zrušeno.

Hrozby nadřazených?

Zajímavé je však prohlášení organizátorů, že zrušeno bylo pod tlakem a hrozbami "white supremacists", tedy těch kdo věří v bělošskou nadřazenost. Tak pozor, kdybyste to nevěděli, pokud si myslíte že byste měli platit stejné ceny jako příslušníci jiných ras, považujete se za nadřazené...

Dvojnásobné vstupné pro bělochy bylo tedy zrušeno, nicméně organizátoři dále žádají bílé návštěvníky o zvláštní extra poplatek.

Podobných případů přibývá. V Berkeley University studenti žádají "safe space" pro nebílé studenty a LGBT studenty. V Melbourne University studenti vznesli požadavek, aby "bílým mužům" nebylo umožněno během výuky hovořit. Médii také proběhly závěry "výzkumu", který konstatoval, že běloši produkují více CO2, zatímco černoši ho více dýchají. Závěrem studie je samozřejmě požadavek, tuto disproporci "vyvážit". Nejde tedy o ojedinělý incident. Snad jsou to pokusné balónky, snad přílišná horlivost aktivistů, kteří se předhání v radikalismu, Bůh ví.

Avšak obhájci těchto kroků (z řad bělochů) toto vše hájí a argumentují vždy velice podobně: "Po všech těch nespravedlnostech co jsme napáchali my bílí na menšinách, je jen správné, že to takto vyvážíme".

Argumentace je to nejen hloupá, ale i nebezpečná. Zde jsou mé protiargumenty.

Čtěte ZDE: Politická korektnost proti vědě: Tabu versus poznání? Zkoumání rasových odlišností se režimu nehodí. Koho a co zakážou příště? Kdo rozhoduje o vědeckých tématech a výzkumu? Liberální totalita jede

1

Opravdu jen málokterý konflikt minulosti měl pouze jednoho viníka. I to slavné otrokářství Američanů probíhalo spolu a ve spolupráci s otrokářstvím Arabů i samotných Afričanů (ale i Židů). Arabové byli jedničkou v lovení afrických otroků. Pobřežní Afričané se to od nich naučili a otroky pro ně lovili ve vnitrozemí. Američané kupovali otroky na trzích organizovaných arabskými otrokáři. Smočil se v tomto špinavém kšeftu opravdu každý kdo měl možnost, vina byla u všech zúčastněných, je nesmysl aby ji nesl jen jeden z nich.

2

Dokonce i kdyby byla vina pouze na té jedné straně, představa že má někdo platit za vinu svých předků je sama o sobě nesmyslná a je v rozporu s tím vším co obvykle kulturní levice říká. Nebo snad najednou neplatí to jejich: "Nepaušalizuj", "Negeneralizuj", "Neházej do jednoho pytle", "Neexistuje kolektivní vina" a podobně? Ostatně, proč by měl americký potomek například Slováků, nést vinu za činy otrokáře původu britského, nebo třeba libyjského? A míšenec? Po matce Brit, po otci Keňan. Bude viník i oběť současně? Kolik bude jeho vstupné na festival? 15 dolarů?

3

Představa že nespravedlnost vyrušíme novou nespravedlností s opačným znaménkem, je snad tou největší demonstrací hlouposti jakou si lze představit. Takto se naopak roztáčí kola pomsty.

4

Kde je požadavek reverenda Martina Luthera Kinga: "Buďte barvoslepí"?

5

Pokud se jedinkrát přistoupí na tezi, že běloch je (jakkoli) zvýhodněn a proto musí být penalizován, aby se šance srovnaly, bude se to vyvíjet s podobnou dynamikou, jako je ta okolo genderu. Nekončící proud nových požadavků. Jakmile přistoupíme na dvojnásobné ceny pro bělocha, následovat je brzy budou vyšší daně. A jestli si bílí aktivisté myslí, že potom ukážou nějakou legitimaci aktivisty, která je z této penalizace vyváže, hluboce se mýlí.

Jenže oni si nejspíš nic takového nemyslí – nezdá se totiž, že by ve svém svatém nadšení kulturních revolucionářů o důsledcích jakkoli přemýšleli.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky