Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Není zločin jako zločin: Porušování ústavy je u nás dávno běžnou praxí. V čem mají Babiš s Benešovou pravdu? Kauzy nedávné doby. Komický pokus o ústavní žalobu na prezidenta. Padni, komu padni? Ne - na koho ti ukážem!

Není zločin jako zločin: Porušování ústavy je u nás dávno běžnou praxí. V čem mají Babiš s Benešovou pravdu? Kauzy nedávné doby. Komický pokus o ústavní žalobu na prezidenta. Padni, komu padni? Ne - na koho ti ukážem!

29. 7. 2019

Tisk článku

Alena Vitásková se ve svém institutu (IAV) zabývá a vyhodnocuje důvody selektivního a elitářského přístupu žalobců a justice k různým kauzám, které pak hýbou veřejností

Pokud opomineme porušování zákona jako je napíklad. maření spravedlnosti (zametání některých trestných činů tzv. pod koberec), tak se musíme ptát, proč se některé případy stíhají, přestože není naplněna dikce trestního zákona a trestního řádu. 

Má premiér Andrej Babiš pravdu v tom, když několikrát zopakoval, že se dá trestní stíhání u nás objednat? Podotýkám, že Andrej Babiš není jediný vysoce postavený ústavní činitel, či znalec poměrů na policii, státním zastupitelství a justici, který se takto vyjádřil. Něco obdobného jsme zaznamenali například i od nynější ministryně spravedlnosti Marie Benešové.

Dvojí metr

IAV v uplynulém období podal řadu trestních oznámení na porušení zákona při jmenování vysoce postavených státních činitelů, úředníků, přestože (podle tehdejšího nejasného výkladu zákona) nesplňovali pro výkon funkce zákonnou podmínku. Jedno z trestních oznámení na porušení zákona směřovalo právě na jmenování Andreje Babiše ministrem financí v Sobotkově vládě, protože neměl lustrační osvědčení. (Renata Vesecká zase údajně neměla v zákoně nedefinovanou praxi v energetice). Ve stanovisku k našemu trestnímu oznámení jsme byli vyrozumění a informováni, že zákon byl porušen, ale nikdo nemůže být stíhán. Rovněž za další porušení zákona při jmenování dalšího člena Sobotkovy vlády nemůže být nikdo stíhán.

Selektivní, elitářské hodnocení možných trestných činů v oblasti jmenování státem placených činitelů je v demokratické zemi pozoruhodné. Porušování Listiny práv a svobod a Ústavy České republiky se stalo v mnoha směrech běžnou praxí, stejně jako je účelové stíhání a tím mrhání veřejnými financemi. 

V kauze jmenování JUDr. Renaty Vesecké PhDr. (bývalé nejvyšší státní zástupkyně) na pozici místopředsedkyně ERÚ pro věci právní je žalobcem státní zástupce Kamil Špelda z Jihlavy. Bývala ministryně spravedlnosti Helena Válková jej povýšila jen pár měsíců před zahájením stíhání Aleny Vitáskové. 

Čtěte ZDE: Justiční zvůle ve Švejkolandu: Marný apel na selský rozum. Vyznamenána a stíhána za jedno a totéž. O vině vždy předem jasno? Potrvá skandální kauza bojovnice proti solárním baronům ještě roky?

Kocourkov

Policie, která totiž šetřila trestní oznámení, které na Alenu Vitáskovou podal bývalý zaměstnanec ČEZ a.s. Pavel Prokeš, „otálela“ s obviněním, protože pravděpodobně shledala, že se nejedná o trestný čin. Ke stejnému závěru dospěl i expert pro trestní právo, který jako odborník pracoval na ERÚ ve funkci specialisty pro trestní věci, když předtím působil téměř třicet let jako vyšetřovatel u speciálních útvarů policie. Kauza byla „této Policii“ odebrána a předána „jiné Policii“, kde se s tím uměli za dozoru Mgr. Kamila Špeldy lépe popasovat. Celá kauza má pokračování u Jihlavského soudu. 

Mezitím probíhá Ústavní žaloba na prezidenta republiky, že odmítá na návrh premiéra odvolat a následně jmenovat ministra kultury, který pravděpodobně jako středoškolák se všeobecným vzděláním a nejasnou praxí nesplňuje dle mého názoru podmínky pro výkon funkce ministra kultury. 

Vítejte doma v Kocourkově, kde známe pořekadloo o domněle slepé spravedlnosti  „Padni komu padni“ platí s malou úpravou „Padni, na koho ti ukážeme“.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky