Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Transhumanismus: Digitální totalita se přibližuje. Kybernetické zrůdy místo lidí. Zuckerberg i Musk se pilně činí. Medicína jako šlechetný úmysl, nebo zástěrka na vytvoření monster? Otrokářství nového typu. Klíč k moci

Transhumanismus: Digitální totalita se přibližuje. Kybernetické zrůdy místo lidí. Zuckerberg i Musk se pilně činí. Medicína jako šlechetný úmysl, nebo zástěrka na vytvoření monster? Otrokářství nového typu. Klíč k moci

30. 8. 2019

Tisk článku

Redakce Protiproud upozorňuje na děsivé souvislosti transhumanismu, který jako obvykle pod vznešenými nálepkami startuje definitvní zničení lidských bytostí

Tranhumanismus. Máme v dnešním světě upřenou pozornost všemožnými směry, tak nám mnohdy uniká, jaké gigantické pokroky dělá tento obor ve svých současných projektech.  

Vědci v University of California San Francisco, která subvencuje Facebook, publikovali v těchto dnech studii, v níž referují o úspěších dosažených na propojení mozku s počítačem: Aktivita neuronů se přenáší do zařízení pomocí specifických spojek dekodifikovaná na algoritmy v omezeném výběru otázek a odpovědí.

Prevence chorob?

Cílem je prý realizace pohodlnějších implantátů, méně invazivních a více praktických, jako jsou napíklad brýle na rozšířenou realitu vybavené senzory a kontrolované přímo myšlením. "Za deset let řídit digitálně přímo náš mozek bude možná pokládáno za normální. Před nedávnem to byla jen fantazie, dnes už dosažitelná perspektiva," uvedl Facebook.

Téměř současně také Elon Musk, zakladatel a pověřený delegát Tesla a Space X – výrobce bezpilotního auta, prohlásil hrdě, že jeho start-up Neuralink dokázal kontrolovat pomocí počítače mozek opice. Po třech tisících pokusech na krysách by měly příští rok začít první testy na "lidských subjektech".

Aby ospravedlnil své šílené experimenty před veřejností, snaží se tyto pokusy prezentovat jako boj proti některým chorobám mozku nebo páteřní míchy, řešení problémů paralýzy a degenerativních patologií. Ale tak jako u ostrého nože, také zde je riziko zneužití extrémně vysoké. Už také proto, že slibované výsledky jsou všechno jen ne povzbuzující, srovnáme-li je s protokoly dosavadních aplikací v medicíně. Postačí toto: Podle FDA-Food and Drug Administration pro překonání ochrnutí u jedinců postižených Parkinsonovou chorobou by bylo třeba do mozku implantovat 10 tisíc elektrod proti 10 přijatelným.

Čtěte ZDE: Doznání: Digitalizace je jen pro chudé a hloupé. Výchova budoucích otroků i v našich školách. Jídlo z červů. Děti od smartphonů blbnou. Hlavní trend bohatých elit: pryč od displejů, zpátky ke klasice. Jak zůstat člověkem?

Facebook i Neuralink se činí

Ale to není všechno. Práce směřují do prostředí extrémně rizikového. Projekt Steno financovaný Facebook Reality Labs v oblasti technologického výzkumu rozšířené a virtuální reality míří k dosažení dekodifikace 100 termínů za minutu v reálném čas se slovníkem o 1000 slovech a maximální 17% chybovostí.

Mezitím Neuralink oznámil projekci čipu vybaveného tak ultrajemnými vodiči, že může být implantován robotem přímo do mozku s cílem dosáhnout totální symbiózy s umělou inteligencí, jak sdělil sám Musk. Co to má společného s jednoduchým případem mozkové patologie? Je jasné, že skutečný objekt je jiného druhu.

Ve skutečnosti stojíme před novým faustovským pokusem přetvořit lidskou bytost na robota s mozkem "umocněným" pomocí umělé inteligence. Je to zrůda, slušně řečeno, jejíž činy a důsledky těchto činů jsou naprosto nepředvidatelné.

Perspektiva, sama o sobě děsivá, ukazuje, že to není všechno. Uval Noah Hararari, esejista, docent středověkých vojenských dějin na hebrejské univerzitě v Jeruzalémě, autor knihy Homo deus, prohlásil již před dvěma roky na Forum Fédération Nationale d'Achat des Cadres: "Cílem není předvídat, nýbrž rozšířit horizont našich možností. Během 50 let by se mohla [demokracie] zcela ztratit. Svět by mohl být ovládán digitální diktaturou. Probíhající digitální revoluce by mohla vést k vytvoření nové formy autoritativního režimu".

Budoucnost

Tím prozrazuje, že plány nemají charakter "ušlechtile" medicínský, ale korespondují ve skutečnosti s vlastním politickým programem, jak potvrzuje také dr. Laurent Alexandre.

Dr. Alexandre je nejen lékař, ale také prezident belgické společnosti DNA Vision a šéf Group HIMA společnosti, která se zaměřuje na kybernetickou bezpečnost a příslušná řešení - a byl dlouho sekretářem národní strany Liberální demokracie, než se začlenila do Ump-Unione pour un Movement Populair.

Na konferenci, kterou pořádali Amis de Crif-Coucil Représentatif des Institutions Juives de France (Přátelé Rady reprezentativních židovských institucí ve Francii), prohlásil, že je bez velkých slov přesvědčen, že v XXI. století "inteligence v širším smyslu, tedy jak biologická, tak umělá, představuje klíč k veškeré moci: politické, vojenské, vědecké, intelektuální atd., neboť právě prožíváme změnu charakteru naší civilizace". 

Kdo ovládne tuto změnu? Za jakým cílem? Kdo bude mít institucionální moc, aby stanovil pravidla?

Protiproud se tomuto tématu, jehož naprosto šílené konotace mainstream zcela ignoruje, bude soustavně věnovat. Vytvoření nikdy nevídajné otrokářské společnosti, z níž nebude úniku, se totiž právě nyní ohlašuje.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky