Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Papeži i Západu jsou křesťané zcela lhostejní. Místo toho nábožensky blouzní o klimatické změně. Útok na mešitu cloumá týdny světem. Vraždění křesťanů v tutéž dobu je normální. Lepší je starat se o prales

Papeži i Západu jsou křesťané zcela lhostejní. Místo toho "nábožensky" blouzní o klimatické změně. Útok na mešitu cloumá týdny světem. Vraždění křesťanů v tutéž dobu je normální. Lepší je starat se o prales

29. 9. 2019

Tisk článku

Giulio Meotti upozorňuje na nepředstavitelné utrpení křesťanů v různých částech světa a ostudné mlčení nejen médií, ale také Vatikánu a současné církevní hierarchie, která se místo toho zabývá požáry v Amazonii

V říjnu 2017 Vatikán konstatoval: "V amazonském deštném pralese, který má pro planetu zásadní význam, způsobily dlouhodobé lidské zásahy související s "kulturou plýtvání a bezohlednou těžbou přírodních zdrojů" hlubokou krizi.

"Amazonie je multietnický, multikulturní a multináboženský region s bohatou biologickou rozmanitostí. Problémy v Amazonii jsou typické pro celou planetu. Přežití Amazonie vyžaduje jak strukturální tak i osobní změnu chování všech lidských bytostí, národů a církve."

Z těchto důvodů byla svolána biskupská synoda o Amazonii, která se uskuteční v Římě od 6. do 27. října 2019. V rozhovoru pro italský deník La Stampa papež František uvedl, že jednou z největších výzev pro amazonský region je "ohrožení života obyvatel a destrukce jejich území, což je obojí důsledkem ekonomických a politických zájmů dominantních skupin společnosti."

Program "Synody pro Amazonii" v Římě mimo jiné hovoří o "ohrožení života""inkulturaci (zkulturňování) a interkulturalitě""destrukci v důsledku těžby surovin" a o "domorodých lidech". Existuje však i jiná skupina "domorodých lidí", jejichž život je v "ohrožení" a kteří žijí s hrozbou existenciálního fyzického zničení. Jsou to pronásledovaní křesťané a Vatikán by jim měl věnovat příští synodu.

Africké utrpení 

Nigerijský křesťan Enoch Yeohanna nedávno podrobně vylíčil vraždu svého otce v roce 2014: "Požádali ho, aby zapřel Krista, a když odmítl, usekli mu pravou ruku v zápěstí, když odmítl zapřít Krista podruhé, tak mu usekli ruku v lokti. Potom ho střelili do hlavy, krku a hrudi." Utrpení nigerijských křesťanů bylo označeno za "globální bezpečnostní noční můru". Podobná situace však je v mnoha zemích.

Otec Benedict Kiely, zakladatel charity Nasarean.org pomáhající pronásledovaným křesťanům nedávno napsal: "Pronásledování křesťanů na celém světě patří mezi největší zla naší doby."

"Je příznačné, že mainstreamová média o útocích na křesťany mlčí. V týdnu, ve kterém se stal hrozný útok na mešitu ve městě Christchurch na Novém Zélandu - ohavný a odsouzeníhodný zločin - bylo v Nigérii zavražděno více než dvě stě křesťanů. Světová média se však o tom téměř nezmínila. K uctění památky křesťanských mučedníků nebyly zorganizovány žádné pietní akce, nezvonily žádné kostelní zvony. Neobjevila se žádná trička se sloganem 'Je suis Charlie'... veřejnost nebyla pobouřena."

Islámští teroristé z Boko Haram nedávno při nočním nájezdu na převážně křesťanské město v severním Kamerunu uřízli uši křesťanským ženám. Organizace Barnabas Fund o tom napsala toto: "Islámští extremisté vtrhli do domů, popadli ženy a odvlekli je na předměstí města Gagalari v okrese Yagoua, a tam každé ženě uřízli jedno ucho." O několik dní později, také v Kamerunu, byl rozčtvrcen překladatel Bible Angus Fung, jeho ženě usekli ruku. V Nigérii byl zavražděn katolický kněz David Tanko a jeho tělo shořelo v jeho zapáleném autě. V Nigérii byl v srpnu 2019 zavražděn další kněz Paul Offu a v loňském roce se tam jen při jednom jediném útoku stalo obětí 13 věřících a dva kněží.

V Burkině Faso byli nedávno zavražděni čtyři křesťané za to, že měli na krku křížky. "Islamisté přišli a přinutili všechny lehnout si čelem k zemi," řekl biskup Laurent Birfuoré Dabiré z diecéze Dori."Potom je prohledali. Čtyři lidé měli na krku křížky. Ty zavraždili, protože to byli křesťané a pak varovali všechny ostatní vesničany, že pokud nekonvertují k islámu, tak dopadnou stejně."

V Mali, kde bylo v červnu 2019 v převážně křesťanské vesnici Sobame Da zavražděno 100 mužů, žen a dětí, "uprchly ze svých vesnic před útoky islamistických extremistů stovky zoufalých křesťanů včetně 433 dětí."

Čtěte ZDE: Krvavý účet na Velikonoce L. P. 2019: Čtvrt miliardy trpících křesťanů. Proč jsou muslimové hýčkáni? Časovaná bomba pro Evropu? Nezájem Západu. 200 kostelů ročně ničeno u sousedů. Kosovské svědomí. Nikdy nebylo hůře

Úmyslná slepota

David Curry, prezident americké nevládní organizace Open Doors, která monitoruje pronásledování křesťanů, označil křesťanky za "nejvíce pronásledovanou skupinu na světě". Jejich útlak a fyzické utrpení jsou nepředstavitelné. V Nigérii drží Boko Haram stále v zajetí unesenou dívku Leah Sharibu. Mohla být propuštěna spolu se svými spolužačkami, ale odmítla se zříct své křesťanské víry. Křesťanky jsou unášeny a zotročovány také v Pákistánu. "Každý rok je nejméně tisíc dívek uneseno, znásilněno, přinuceno konvertovat k islámu, a donuceno vdát se za své trýznitele," uvedl Tabassum Yousaf, katolický právník spolupracující s italskou nevládní organizací St. Egidio. Něco podobného se děje také v Egyptě, kde křesťanky čelí "epidemii únosů, znásilnění, bití a mučení".

Nejznámější z těchto pronásledovaných křesťanek, Asia Bibi, byla nespravedlivě odsouzena za "rouhání" a strávila téměř deset let v pákistánském vězení - většinu času v cele smrti - než byla osvobozena. V květnu 2019 jí bylo konečně umožněno odletět do Kanady, kde se sešla se svou rodinou. Paní Asia Bibi řekla: "Když mě mé dcery navštívily ve vězení, tak jsem před nimi nikdy neplakala, ale vždy, když návštěva skončila a ony odešly, tak jsem plakala, protože jsem cítila hlubokou bolest a zármutek. Neustále jsem na ně myslela, měla jsem starost, jak se jim beze mne vede."

Satelity monitorují amazonské požáry, a to přimělo světové lídry, aby vedli obvyklé řeči, jak deštné pralesy zachránit. Upalování, útoky sečnými zbraněmi a vraždění křesťanů však satelity nesledují a jejich strašné utrpení se neobjevuje ani na televizních obrazovkách, ani v novinách. Západ tak žije v mylném dojmu, že žádná perzekuce křesťanů neexistuje.

Vatikán, papež František, ostatní duchovní a média mají na výběr: Mohou na pronásledované křesťany upozorňovat a něco účinného pro ně udělat, nebo čelit obvinění z úmyslné slepoty.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky